نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345466
در جست‌وجوی ۱۰۰ ساله‌های ایران
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۰
می‌گویند آدم‌ها بعد از ۱۰۰ سالگی دندان درمی‌آورند و عمر دومشان شروع می‌شود. اما کی تا به حال دیده؟

اغلب مردم انتظار دارند که نسلی از ۱۰۰ ساله‌ها بیشتر در ژاپن زندگی کنند؛ جایی که دولت حتی برای کهنسالان هم اشتغال‌زایی می‌کند. اگر در این کشور به ۱۰۰ سالگی برسید، یک گلدان نقره و گواهی از طرف نخست‌وزیر دریافت می‌کنید.

در انگلستان، جشن تولد ۱۰۰ سالگی با نامه‌ای از طرف ملکه همراه است و از ۱۰۵ سالگی به بعد ملکه همه تولدها را تبریک می‌گوید.

ایتالیایی‌ها جشن تولد یک قرن زندگی را با نامه رئیس‌جمهور جشن می‌گیرند.

در ایرلند اگر ۱۰۰ ساله شوید ۲۵۴۰ یورو جایزه ۱۰۰ سالگی می‌برید.

۱۰۰ ساله‌های سوئدی تلگراف تبریکی از پادشاه و ملکه کشور دریافت می‌کنند.

در آمریکا، رئیس‌جمهور با نامه به شهروندی که ۱۰۰ سالگی را جشن می‌گیرد، تبریک می‌گوید.

طبق آمار سال ۲۰۱۰، آمریکا بیشترین جمعیت بالای ۱۰۰ سال دنیا را دارد. بیش از ۵۳ هزار نفر در این کشور طولانی‌تر از یک قرن زندگی کرده‌اند، یعنی تقریبا از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۷ نفر! و تازه ۸۲ درصد این پیرترین‌ها هم از میان زنان بوده‌اند.

ژاپن رتبه دوم را در جمعیت بالای ۱۰۰ سال دارد. بررسی‌های آماری سازمان ملل در ۱۹۹۸ پیش‌بینی کرده بود که ژاپن تا ۲۰۵۰، ۲۷۲ هزار نفر بالای ۱۰۰ سال داشته باشد، هر چند دیگرانی هم بودند که پیش‌بینی کرده‌اند این جمعیت می‌تواند در ۲۰۵۰ به یک میلیون نفر برسد.

با اینکه تمام کشورهای دنیا از نظر آماری و ثبت اطلاعات مردم یکسان عمل نمی‌کنند، نمی‌شود دقیقا گفت که چند نفر بالای ۱۰۰ سال در جهان زندگی می‌کنند اما تخمین‌های سازمان ملل را داریم که می‌گوید در ۱۹۵۰ حدود ۲۳ هزار نفر از مردم دنیا بیش از ۱۰۰ سال عمر داشته‌اند؛ در آغاز هزاره دوم، ۲۰۹ هزار نفر و در ۲۰۰۵، جمعیتی حدود ۳۲۴ هزار نفر. اما بررسی‌های سال ۲۰۱۲ سازمان ملل نشان داد که با وجود پیش‌بینی اینکه حدود ۴۴۵ هزار نفر بالای ۱۰۰ سال زنده در جهان باشند، تعداد این افراد تنها ۳۱۶ هزار نفر است.

سالمندی در ایران

در ایران به طور کلی وضعیت سالمندان در حال تحول است. در حال حاضر ایران مرحله انتقال ساختار سنی جمعیت از جوانی به سالخوردگی را تجربه می‌کند و با اینکه فعلا جمعیت سالمند سهم کمی از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است اما فزونی سرعت رشد جمعیت سالمند در مقایسه با رشد جمعیت کل کشور و پیش‌بینی افزایش تعداد و سهم سالخوردگان در سال‌های آتی لزوم برنامه‌ریزی آینده‌نگر برای کنترل مسائل مربوط به این گروه از جمعیت را مورد تاکید قرار می‌دهد.

طبق آخرین سرشماری انجام‌شده در ایران (۱۳۹۰) ترکیب جمعیتی کشور در حال حاضر اینگونه است: کودکان و نوجوانان (زیر ۱۵ سال) ۲۳.۴ درصد معادل ۱۷.۵ میلیون نفر، جوانان (۱۵ تا ۲۹ ساله) ۳۱.۵ درصد معادل ۲۳.۷ میلیون نفر، میانسالان (۳۰ تا ۶۴ ساله) ۳۹.۳ درصد معادل ۲۹.۵ میلیون نفر، سالمندان (۶۵ ساله و بیشتر) ۵.۷ درصد معادل ۴.۲ میلیون نفر، البته جمعیت سالمندان مطابق تعریف وزارت بهداشت (۶۰ ساله و بیشتر) ۸.۲ درصد معادل ۶.۲ میلیون نفر است.

حال با فرض خوش‌بینانه ثبات روند کنونی زاد و ولد و بعد خانوار (یعنی در صورت عدم کاهش بیشتر در نرخ باروری و بُعد خانوار در کشور) جمعیت در سال ۱۴۲۰ حداکثر به حدود ۸۸ تا ۹۰ میلیون نفر خواهد رسید و سپس روند رشد آن معکوس خواهد شد و سهم سالمندان بالای ۶۵ سال در جمعیت کشور به حدود ۱۸ الی ۲۰ درصد خواهد رسید (یعنی تقریبا از هر پنج نفر، یک نفر سالمند خواهد بود). به ازای هر ۱۰ خانوار با فرض عدم افزایش الگوی سنی ازدواج، هفت جوان در معرض سن ازدواج و هفت نفر سالمند خواهیم داشت.

۱۰۰ ساله‌های ایرانی

در ایران فهرست کوتاهی از مشاهیری که احتمال می‌رود بیش از ۱۰۰ سال عمر کرده باشند، وجود دارد اما از آنجا که عمر ثبت احوال اجباری هنوز به ۱۰۰ سال نرسیده، آمارها در این مورد دقیق نیست. ثبت احوال در ایران سال آینده ۱۰۰ ساله می‌شود، پس حتما شناسنامه‌هایی هست که ۱۰۰ سال از تاریخ صدورشان گذشته باشد و جایی در گنجه‌ای از یادها رفته باشند، همین طور آدم‌هایی که حالا لابد بچه‌هایشان همه در پیری هستند و نوه‌هایشان را هم دیده‌اند اما نتیجه‌ها شاید بودنشان را از یاد برده باشند.
 
کلمات کلیدی : سالمندي ، سالمندان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۴:۴۷:۲۵
پدرم در سن 106سالگی کاملا سرحال تنها درشهر بندرگز زندگی میکرد ولی در زمستان سرد سال 86 بعلت بی توجهی در معامله گاز ترکمنستان گاز قطع شد باعث مرگ پدرم شد تفاوت دولت ایران باسایردول دنیا (3647362) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۵:۳۴:۴۳
شناسنامه هاي قديمي از لحاظ دقت چندان اعتباري ندارند، گويا قديم خصوصا در شهرستانها و روستاها با قبول پيشكشي سال تولد رو مطابق درخواست مردم مي نوشتن مثل شناسنامه من كه به درخواست پدرم ٢ سال بزرگتر اخذ شده تا زودتر سربازي برم و بتونم زودتر وارد زندگي كاري بشم و يا استفاده از شناسنامه هاي برادر يا خواهر فوت شده براي بچه هاي بعدي مرسوم بوده است مثل شناسنامه پدر و مادر خودم. (3647421) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.