توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421263
اهداف سفر یلدریم به روسیه
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۲
یلدریم، نخست وزیر ترکیه پیش از سفر به روسیه در جمع خبرنگاران گفت: در سیستم ریاستی، طرح پیش‌نویس قانون را رئیس‌جمهور ارائه نمی‌دهد، بلکه توسط نمایندگان به مجلس ارائه می‌شوند.

به گزارش خبرآنلاین، یلدریم در ادامه افزود: فقط لایحه پیشنهادی بودجه را رئیس جمهور ارائه می‌دهد و ریاست جمهوری در برخی زمینه ها فرمان صادر می‌کند، اما اینکه در چه زمینه هایی نیاز به فرمان و در چه زمینه‌هایی نیاز به قانون است بعدا مشخص می‌شود.

وی در ارتباط با سیستم ریاست جمهوری در طرح تغییر قانون اساسی اظهار داشت: این طرح دارای دوازده ماده است. در این طرح برخی پست‌ها و نهاد‌ها را کاملا حذف می‌کنیم. در برخی از موارد نیز پست‌ها تغییر می‌کنند. برخی مواد موقت یا انتقالی نیز وجود دارند که هم اکنون درحال کار بر روی آنها هستند.

بين علي يلدریم نخست وزير تركيه هنگام ترك تركيه به مقصد مسكو در پاسخ به سوال یک خبرنگار که با اشاره به دیدار وی با دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه در مجلس مبني بر اين كه آیا در باره مساله تغییر قانون اساسی کشور به مصالحه‌ای رسیده اند یا نه؟ و همچنین پیشنهاد تغییر قانون اساسی به مجلس ترکیه چه زمانی ارائه خواهد شد؟ اظهار داشت:

"در مورد این موضوع قبلا بحث و تبادل نظر کرده‌ایم. نمایندگان و اعضای هر دو حزب به دستور روسای خود جزئیات پیشنهاد مذکور را بررسی می کنند. آن چه تا کنون در باره پیشنهاد تغییر قانون اساسی کشور به مردم گفته‌ایم، گام به گام اجرا می شود. انشاءالله پس از بازگشت از روسیه و اگر مانع بزرگی به وجود نیاید؛ تا پایان این هفته پیشنهاد خود را به مجلس ملی کبیر ترکیه ارائه خواهیم کرد".

یلدیریم گفت: "در حال حاضر همکاری نزدیک ترکیه و روسیه در زمینه حل مشکلات مزمن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اهمیت این همکاری را می توانیم با توجه به تحولات سوریه، خاورمیانه، اوکراین، قفقاز و مناطق دیگر در اطراف مان بیشتر درک کنیم".

او با اشاره به این که در چارچوب سفر رسمی خود به روسیه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور دیدار خواهد کرد، گفت که قرار است پس از این دیدار نیز به دعوت رئیس‌جمهور تاتارستان عازم قازان؛ پایتخت این جمهوری شود.

نخست‌وزیر ترکیه با تاکید بر محدود بودن صادرات برخی محصولات کشاورزی ترکیه به روسیه، ادامه داد: "موضوع لغو این محدودیت‌های اعمال شده برای شرکت‌های ترکیه‌ای را به طور ویژه در روسیه ارزیابی خواهیم کرد.

لغو ویزای سفر شهروندان ترکیه برای سفر به روسیه در اسراع وقت بزرگترین انتظار ما است. برای دستیابی به اهدافمان نسبت به افزایش حجم تجارت دوجانبه به میزان 100 میلیارد دلار، باید محدودیت‌های موجود در این زمینه نیز به زودی برداشته شود".

در زمینه گردشگری دو کشور سال خوبی را پشت سر نگذاشته اند. با هدف معکوس کردن این وضعیت در سال 2017 به شرکت‌های خطوط هوایی و آژانس‌های مسافرتی که مهمانان را به کشور ما می آورند،

برنامه پشتیبانی را اعلام کرده ایم. به ازای یک فروند هواپیما تشویق مالیاتی به مبلغ 6000 تا 7800 دلار اعمال خواهیم کرد و به این صورت گردشگران بیشتری از کشور ما بازدید خواهند کرد.

وی همچنین با بیان این که بخش انرژی زمینه مهمی در تجارت بین ترکیه و روسیه است، گفت که موضوع تحقق توافق‌نامه انتقال خط گاز میان ترکیه و روسیه موسوم به «جریان ترک» در راستای منافع متقابل در سفر وی به روسیه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

یلدیریم با یادآوری تصویب این توافق‌نامه طی هفته گذشته در مجمع عمومی مجلس ترکیه، افزود: حالا دیگر منتظر اقدام متقابل مجلس دوما هستیم.

بين علی یلدیریم همچنین با تاکید بر یک موضوع قدیمی در باره تخفیف در قیمت گاز طبیعی تصریح کرد:

این مساله نیز توسط وزیر انرژی و منابع طبیعی کشور ما و همتای روس ايشان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. اتمام بدون تاخیر نیروگاه هسته‌ای «آک کویو» نیز از جمله موضوعات مهم دیدارهای ما است.

نخست‌وزیر ترکیه به سفر خود به تاتارستان نیز اشاره کرد و گفت: "این سفر دومین سفر در سطح مقامات عالی از کشور ما به قازان خواهد بود. اولین سفر به قازان را جناب رئیس‌جمهور ما در سال 2011 انجام داده بود".


وي با اشاره به این که در این سفر با مقامات همتای هیات ترکیه ای در تاتارستان در مورد گسترش همکاری تجاری، اقتصادی، علمی و فرهنگی تبادل نظر خواهند کرد، بر سرمایه‌گذاری حدود 2 میلیارد دلاری شرکت‌های ترکیه‌ای در این جمهوری تاکید کرد.

یلدیریم در پایان سخنانش با بیان این که همکاری توسعه یافته ترکیه و تاتارستان در هر زمینه موجب گسترش همکاری کشور ما با روسیه نیز خواهد شد، در باره دیدار‌های رسمی خود در این  جمهوري نیز اطلاع رسانی کرد.
 
کلمات کلیدی : یلدریم + نخست وزیر ترکیه + روسیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.