نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268200
صنعت چشم انتظار کاهش سود تسهیلات بانکی
دکتر جواد نوفرستی، 3 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۴
بر اساس قانون عمليات بانكداري بدون ربا، نقش و وظيفه بانکها اینست که سپرده های سپرده گذاران را در قالب انواع تسهیلات بانکی به متقاضیان بخش های مختلف بویزه بنگاههای اقتصادی و تولیدی با نرخ سود مشخص تسهيلات بدهد لذا سود تسهیلات بانکی بی ارتباط با سود سپرده ها نیست. اگر بانک ها به ایفای نقش اصلی و قانونی شان بپردازند، درآمد اصلی بانکها، مابه التفادت سود تسهیلات با سود سپرده ها خواهد بود که از این محل، هم هزینه های بانک را پوشش دهند و هم سود کنند. در نظر داریم که بانک هم یک بنگاه اقتصادی است و قرار نیست زیان کند. همچنین واقف هستیم که یکی از منابع اصلی بانکها، سپرده های قرض الحسنه است که تقریبا" برای بانک بدون هزینه است اما موضوع بحث ما نیست.

بطور خلاصه:

نرخ سود تسهیلات بانک تقریبا"= نرخ سود سپرده ها (معمولا" درصدی بالاتر از نرخ تورم) + درصدی بابت هزینه های بانک + درصدی بابت سود بانک

از طرف دیگر، سود سپرده ها نیز، بی ارتباط با نرخ تورم نیست. سود سپرده ها باید جبران کننده تورم باشد که در سپرده گذاران، انگیزه سپرده گذاری ایجاد کند.

بدرستی مدیران و کارشناسان اقتصادی و بانکی معتقدند سود سپرده ها باید چند درصدی بالاتر از نرخ تورم باشد. در عین حال، فاصله و رقابت سود سپرده های بانکی در مقایسه با سود مورد انتظار در سایر فعالیتها (بورس، ارز، مسکن، طلا و سکه و ...)، عامل جذب یا فرار سپرده ها می شود و بعضا" چالش های بزرگ اقتصادی برای کشور ایجاد می کند.

مرور سود سپرده هاو تسهیلات در سالهای با تورم بالا: رقابت ناسالم در جذب سپرده و فعالیت غیربانکی

در سالهای گذشته که نرخ تورم ۳۰-۴۰ درصدی را شاهد بودیم، دور از انتظار نبود که نرخ سود سپرده ها در این سطح باشد هرچند بانکها چنین سودی را به سپرده گذاران ندادند و چنین سودی را از تسهلات گیرندگان هم نگرفتند. در این بین، وضع موسسه های مالی و اعتباری فاقد نظارت و بعضا غیر مجاز، متفاوت بود.

با این وجود در چنین شرایطی، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری با ارائـه سود بیشتر به سپرده گذاران، به رقابت برای جذب سپرده ها پرداختند و برنده این رقابت هم موسسات مالی بودند که سود بالای ۳۰% هم می دادند و حتی اگر ترس از چوب نظارت دستگاههای نظارتی نبود، بازهم حاضر به پرداخت سود بیشتر بودند. چگونه چنین چیزی ممکن بود؟ مگر تسهیلات گیرندگان بانکها حاضر بودند وام و تسهیلات با چنین نرخ هایی بپردازند؟ خیر، بلکه علت، وجود فرصتهای کاذب با سودآوری بسیار بالا در اقتصاد بهم ریخته کشور همزمان با افت شدید ارزش پول ملی بود (ارز، سکه، زمین، ساختمان، واردات، انبارش انبوه کالا و ....) که علاوه بر موسسات غیر مجاز و فاقد نظارت، بانکها هم نه به تعهدات شان در رعایت توزیع منابع در بخش های مختلف بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی عمل نکردند بلکه حتی پا را فراتر از چارچوب اختیارات قانونی شان گذاشتند و از طریق فعالیتهای بنگاه داری، خرید و فروش زمین و املاک، ساخت و ساز، خرید و فروش ارز و سکه و ... به حوزه های با سودآوری بالای مقطعی ورود کردند و حتی خودشان به این جذابیت و سودآوری بالای کاذب دامن زدند و حتی برای اقتصاد کشور مساله ساز شدند. بعنوان مثال، یکی از عوامل رشد قیمت زمین و ساختمان و درنتیجه تورم، همین ورود بانک ها بود یا بخشی از رکود بورس و افت شدید شاخص بورس در سال گذشته، سود بالاتر سپرده گذاری در بانک نسبت به سود مورد انتظار در بورس بود.

به همین جهت است که هیچ بانکی درطی این سالها زیان ندیده است و هیچ بانکی در فهرست هزاران شرکت و بنگاه تولیدی تعطیل شده دیده نمی شود. صنعت بانکداری در ایران به حرفه ای سودآور با ریسک پایین یا بدون ریسک تبدیل شده است. بانکها همیشه سودده هستند و رشد مستمر هم دارند. به همین خاطر است که تقاضابرای ایجاد بانک جدید از سوی بخش ها و نهادهای مختلف زیاد است در حالی که ضرورت همین تعداد بانک موجود و مجوزهای صادر شده هم زیر سوال است.

در سال ۹۳، سود تسهیلات بانکی برای بخش صنعت ۲۵ تا ۳۰% و سود سپرده ها بسته به مدت سپرده گذاری از ۱۰ تا ۲۲% متفاوت بود. مثلا سود سپرده یکساله ۲۲% بوده است.

انتظار و ضرورت کاهش سود بانکی در سال ۹۴ متناسب با کاهش تورم:

خوشبختانه تورم بالای ۳۰-۴۰ درصد را پشت سرگذاشته ایم و تورم در پایان سال ۹۳ به ۱۵% رسیده است و حتی هدف دولت، رسیدن به تورم تک رقمی است. در شرایط کنونی، انتظار بجای بنگاههای اقتصادی و صنایع، کاهش سود تسهیلات بانکی است.

سود ۲۵ تا ۳۰ درصد تسهیلات مربوط به زمان تورم بالای ۳۰% است و در حال حاضر که تورم به ۱۵% رسیده است، سود تسهیلات باید بشدت تعدیل شود.

چند نکته و هشدار برای تاکید بر ضرورت کاهش سود بانکی:

· رشد تولید و اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی با سود تسهیلات ۲۵ تا ۳۰% محال است.

· چگونه تولیدکننده داخلی با هزینه بالای تامین مالی بدلیل سود تسهیلات ۲۵ تا ۳۰ درصد می تواند با تولیدکننده چینی با سود بانکی حدود ۴% یا کالای ترکیه ای با سود بانکی ۸% رقابت کند؟ هزینه های مالی، بخش عمده و بعضا" تمام سود عملیاتی شرکتها را می بلعد.

· با حفظ سطح فعلی سود بانکی، در واقع هدف شبکه بانکی و حتی بانک های دولتی صرفا" سودآوری است آنهم به هر قیمتی حتی نابودی تولید داخل و تعطیلی صنایع.

· در نظر داریم که برنامه دولت برای کنترل تورم، مدیریت افزایش قیمت ها از طریق بررسی درخواست افزایش قیمت های تولیدکنندگان است. (افزایش قیمت بدون هماهنگی ممنوع) در چنین شرایطی، یعنی با حفظ سود بالای تسهیلات بانکی نزدیک دو برابر نرخ تورم، رشد حقوق و دستمزد، رشد هزینه های حمل و نقل، رشد برخی اقلام هزینه های تولید، رشد هزینه های تبلیغات و ...، عدم افزایش قیمت فروش کالاهای تولیدی یا افزایش محدود آن، یعنی کاهش سودآوری بنگاههای تولیدی که رمز بقای شرکتهاست. ادامه این روند، زیان دهی و تعطیلی بنگاههای تولیدی و صنایع.

این انتظار از شبکه بانکی بود که بدون نیاز به دستور و الزام از سوی بانک مرکزی، متناسب با کاهش مستمر نرخ تورم و رسیدن به شرایط پایدار و قابل اعتماد به نرخ تورم، اینبار در کاهش نرخ سود تسهیلات با هم رقابت کنند و یا با هماهنگی با هم، سود بانکی را و به تبع آن سود تسهیلات را کاهش دهند و رقابت را در کیفیت ارائـه خدمات به مردم و بنگاهها و فعالان اقتصادی قرار دهند. اما این انتظار بیهوده است و بنظر نمی رسد بانکها در چنین مسیری قدم بردارند.

مدیران شبکه بانکی اخیرا توافق کردند که نرخ سود سپرده های یکساله را ۲% کاهش دهند و به ۲۰% برسانند. اگر در پی این سیاست، سود انواع تسهیلات را حتی بیشتر از ۲% کاهش دهند نیکوست اما اگر چنین تصمیمی نداشته باشند یعنی برای افزایش سودشان، چنین سیاستی را پیشنهاد کرده اند که در صورت تایید شورای پول و اعتبار، از ۱۵ اردیبهشت اجرا کنند.

انتظار می رود شبکه بانکی ضمن پایبندی به اختیارات تعریف شده قانونی و خروج از فعالیتهای غیرمجاز (بنگاه داری، ساخت و ساز و ...)، برای کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی، رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد اشتغال، نگاهی فراسازمانی و ملی در پیش بگیرند و ضمن کاهش سود سپرده ها (مثلا ۱۷ درصد به سپرده یکساله)، سود تسهیلات را به حداکثر ۲۰% کاهش دهند. این انتظار را بیشتر از بانکهای خصوصی، از بانکهای دولتی داریم چرا که بانکهای خصوصی، باید انتظار سهامدارن شان را هم پاسخ دهند با این وجود، بانکهای خصوصی هم می توانند و انتظار می رود سود تسهیلات شان را به حداکثر ۲۲% کاهش بدهند.
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۸:۱۶:۳۸
چشم انتظار کاهش تورم و اختلاس نیستند ؟ (2842380) (alef-10)
 
میرشمس
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۷:۳۵
مشکل اینجاست که تعریف بانکداری را شفاف نکردیم.
اگر بانک بنگاه اقتصادی است و تجاری است پس از تمام ابزارها برای سودآوری استفاده می کند یه روز در مسکن و برج سازی روز دیگر در دلالی و از یه طرف هم افزایش سود تسهیلات.
اگر بانک به عنوان کار راه انداز صنعت تعریف شود که برای حل مشکلات اقتصاد و صنعت و تجارت باشد بحث عوض می شود . دیگر یک بنگاه تجاری نیست. (2842611) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۷:۳۴:۲۸
به نظر من فاجعه اصلی این است که ما پدیده ای به نام موسسه مالی غیر مجاز داریم.
در حالی که برای تاسیس یه دکه آدامس فروشی مجوز نیاز است چگونه می شود موسسه مالی بدون مجوز تاسیس کرد.
ابتدا لازم است فکر اساسی برای این فاجعه شود. (2843501) (alef-10)
 
حقگو
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۱:۵۶:۵۲
این نشان میدهد که ما در خصوص خلافهای کلان سکوت اختیار میکنیم تا کی میخواهیم به این وضعیت ادامه دهیم؟ (2844125) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸:۱۶:۵۴
اگر بحث سود دوطرفه کم شود مهم نیست ولی درکمال تاسف میبینیم وقتی وام میدن 27 درصد وقتی سود میدن میشه 20 درصد حالا چطوریه یک بام دو هوا.... (2845481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۰:۰۱
تسهیلات بانکی هیچ کمکی به صنایع نمی کند تا زمانی که قدرت خرید مردم بالا نرود و زمانی قدرت خرید مردم بالا می رود که تورم واقعی کاهش می یابد و دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد و مسئولان دست از گران فروشی 3.2 برابر دلار دست بردارند

شما بیا وام با پرداخت 5 درصد بجای 20-30 درصد بده وقتی مردم قدرت خریدی ندارند فرقی نمی کند تولیدی نمی توانند برگردانند و ور شکست می شوند

اصل برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان هست تا تورم واقعا کاهش یابد و قدرت خرید مردم بالا رود تا قیمت سود بانکی و تسهیلات بر اساس تورم واقعی نه تورم غیر واقعی تعیین شود

البته باید دو شرط دیگر هم انجام پذیرد یکی ممانعت از ورود کالاهای خارجی مشابه هم کیفیت و هم قیمت با کالاهای داخلی و دوم مبارزه با قاچاق کالا هست (2842641) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸:۲۰:۲۲
مگه خواب ببینی داداش آقایون بزرگان خودشو ن هم وارد کنندن وهم صادر کننده هیچ وقت اجازه نمیدن دلار بیاد پائین چون خودشون ضرر میکنن کالاهای مشابه رو هم خود اونها میارن پس دیگه بیخیال چون ممکن نیست (2845485) (alef-13)
 
آریو سوئد
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۹:۳۶:۱۵
اگر قیمت ارز پایین بیاد قیمت نیروی کار گران خواهد شد. از طرف دیگر شرکت هایی که مواد اولیه را با ارز گران خریده اند ورشکست خواهند شد و این باعث میشود که نیروی بیکار چند برابر شود. کالای تولید شده در کشور هم قدرت رقابت خود را در داخل و در خارج از دست میدهد . اگر قرار بر این است که کشور از وابستگی به نفت رها شود باید تولیدات غیر نفتی بتواند با نمونه خارجی چه از نظر قیمت و چه از نظر مرغوبیت رقابت کند. متاسفانه سیستم دستمزد در کشور براساس در آمد نفت تنظیم شده است که در اصل اشتباه است. سیستم دستمزد باید بر اساس دو اصل بهره وری و مرغوبیت تنظیم شود. در ضمن گران بودن واحد پول یک کشور در مقابل ارزهای خارجی دلیل بر پیشرفته بودن آن کشور نیست. مثلا قیمت پول تونس ۶ برابر پول سوئد است ولی تونس کجا و سوئد کجا. قیمت پول ترکیه ۳ برابر چین است ولی این کجا و آن کجا. (2845615) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۵:۱۰:۴۶
دوست گرامی با واقعی شدن قیمت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن توان خرید مردم بالا می رود فروش تولیدی ها و سود آنها بشدت افزایش می یابد و چرخه اقتصاد ایران شروع به چرخش می کند در نتیجه کارگری هم بیکار نمی شود (2846577) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۰:۰۵
آیا با گفتن قند و شکر دهن شیرین می شود ؟

تورم واقعی هم بالای 40 درصد هست و با گفتن تورم 15 درصد هست از سوی مقمات تورم به 15 درصد نمی رسد و نه تنها هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد کشور رخ نمی دهد بلکه نتیجه عکس هم دارد مقمات فرموش نکنند که در سال اول دولت قبل هم مقمات ایران مکررا تورم 25 درصد را تورم 10 درصد اعلام می کردند که نتیجه آنرا در صنایع دیدم و حالا باز همان نمایش در حال تکرار هست (2842681) (alef-13)
 
حسینی
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۲:۰۳:۱۰
دولت باید از دخالت در بانکداری خصوصی پرهیز کند و فقط نظارت کند تا سر مردم کلاه نرود ولی برای بانکهای دولتی میتواند نرخها را تعیین کند. وگرنه رقابت در بخش خصوصی از بین خواهد رفت ضمناً دولت باید پاسخگوی بسیاری از سو مدیریتهای بخش خصوصی هم باشد! (2844126) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۱:۲۰
نمیدانم تا کی قرارست این روند آزمون و خطا ادامه پیدا کند؟ ایا مشکل صنعت ایران(اگر چنین چیزی اصلا وجود داشته باشد) نرخ بهره است؟ (2844432) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۱:۰۸:۲۶
ممنون دوست عزیز اتفاقا همین رامیخواستم بنویسم میخواهند سود بانکی را کم کنند تا مردم پول به سهام و صنعت بریزند بعد با عناوین مختلف پول مردم را بخورند
سود بانکی حتی اگر یک درصد هم بشود هنوز از این بازار سهام که بی دروازه و قانون است مطمئنتر هست (2845319) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۸:۳۰:۳۲
سود ۲۵ تا ۳۰ درصد تسهیلات مربوط به زمان تورم بالای ۳۰% است و در حال حاضر که تورم به ۱۵% رسیده است، سود تسهیلات باید بشدت تعدیل شود.
حال که سود بانکی کاهش میابد ایا وام بنده که یکی به مدت 5 سال و دیگری 8 سال است با سود 27 درصد چرا سود تسهیلات کم نمیشود
اخه من فقط 6 ماه هست اقساطمشروع ده این است عدالت؟ (2842390) (alef-10)
 
شما
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۹:۰۸
عدالت میگه وام گرفتی و با چشم باز قرارداد بانک رو امضا کردی و متعهد شدی و بانک هک متعهد شد و وام شما را داده.حالا نوبت شماست که به تعهد امضا کردتون پایبند باشی. (2842614) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۲:۴۴
ببخشید تورم واقعی در حال حاضر 40 درصد هست و نه 15 درصد و بانکها هم این تورم واقعی را خوب می دانند و برای همین مخالف کم شدن سود بانکی و تسهیلات بانکی هستند چون می دانند مردم قدرت خریدی ندارند و در نتیجه پولی را که به صنایع وام دهند به بانک بر نخواهد گشت (2842651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۰:۲۶
با وثیقه دادن ؟؟؟؟ یا با کپی شناسنامه همسایه ؟؟؟ (2842769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۶:۳۸
مگر زمانیکه تسهیلات 4 درصد اعطا گردید ونرخ تورم به چهل درصد رسید بانکها سی وشش درصد مازاد سود گرفتند که امروز بیایند وبر اساس تورم سود بگیرند !
شرایط تسهیلات همان است که در قرار داد ذکر میشود شما میتوانید تسهیلات جدید " اگر فکر میکنید با نرخ کمتر خواهند داد " دریافت کنید وآن تسهیلات گرانتر را تسویه نمائید . (2843043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۴:۵۸:۲۱
شما که فرق تورم 30 درصدی و 15 درصدی را متوجه نمی شوی همان بهتر که سود 27 درصدی را به بانک دهی. (2843224) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۰:۳۶:۵۴
اصل عرضه و تقاضاست . شما خواهان آن وام بیست و هفت درصدی بوده ای و شاید هم برای گرفتن آن هزینه های بیشتری هم متحمل شده باشی . الان هم بهتر است که نرخ های سیستم بانکی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود و دولت از طریق اهرم مالیات بر نرخ سود و امثال آن تاثیر بگذارد. (2845273) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۹:۴۷:۵۹
هنوز کم نشده. جوش نزن. (2845642) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۸:۳۶:۲۹
این تولید نوزاد کی می خواهد از عوالم کوچکی خود خداحافظی کند؟ کی می خواهد از رانت پول ارزان جدا شود؟ راستی چه کسی از سپرده گذار حمایت می کند؟ عمرمان تمام شد و این تولید مفت خور بزرگ نشد و هزینه انرا سپرده گذار و مصرف کننده می دهد (2842401) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۵:۰۲
خیلی نرم دارن تورم 40 50 درصدی که همونم دروغ بودو 30 40 درصدی میگن!!!! (2844913) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۴:۱۲
در زمانی(84-91) که سود بانکی بسیار پایین آمد چه گلی به سر زدند؟ (2842599) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۵:۴۹
ممكن است بفرماييد زمانيكه سودي پرداخت نمي شد يا سود را ١٢ درصد رسانديد چقدر صنعت ما
متحول شد بسياري از همين به اصطلاح صنعتگران وأم دريافتي را در ساخت وسأز ريختند و ده ها برابر سود تسهيلاتي به جيب زدند دريغ از يك گام در جهت ارتقائي توليد ! (2842628) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۷:۲۶
بعد ازاینکه سرمایه داران وصنایع کشورقیمتهای خودرا تاآنجا که می شد بالا بردند (و ثروت هنگفتی به جیب زدند)ودولت هم مثل همیشه نتنهاکاری نتوانست انجام دهد بلکه باآنها همراهی کرد
حالا نوبت پولهای مردم (که توانایی تجارت ندارند ویاقادرنیستند وارد بازار شوند )دربانکها افتادند (مثل همیشه ) تاباپایین آوردن سودبانکها بتوانندبرثروت خودشان اضافه کنند باعنوان حمایت ازتولید داخلی

اما ببینید تمام ماشینهای ملیاردی وخانه های چنده ملیاردی درداخل کشور ازآن کیست وبروید از کارگران آنها بپرسید که آیا کارفرمایانشان به آنها می رسند یا نه اکثرشان فقیرانه زندگی میکنند

مدام گفته میشود تورم 15درصد شده است می شود بگویید درکجای ایران
قیمتها پایین آمده وبه 15درصد رسیده است


این حرف شما مثل حقوق بشر آمریکا ست (2842634) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۸:۴۹
یکی از شرایط خروج از رکود کاهش سود بانکی هست ، با این سودهای بالا نه انگیزه برای تولید کننده باقی می ماند و نه کسی زحمت سرمایه گزاری در تولید وقتی به راحتی میشه بالای 22حتی 25% سود گرفت چرا آدم خودش را درگیر کارگر و ... (2842637) (alef-13)
 
رسول
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۰:۱۴:۱۰
من 100 ملیون دارم توبگو چی تولید کنم از چین نیارن ورشکست بشم ها_ معلومه قصدشون پرکردن جیب دولته نه تولید (2844024) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۶:۵۱
کاهش سود ها فقط به نفع وام گیرندگان کلان از سیستم بانکی است. که انها هم مشخص است چه کسانی هستند. برای مردم عادی سپرده گذار فقط ضرر است (2842673) (alef-13)
 
پورامینی
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۲:۵۳
مقایسه وربط دادن سود باتورم اشتباه است بنابرکدام اصل اگر تورم بالا باشد سود نبز باید بالا باشد وبر عکس اساسا قرض الحسنه به چه معنی است ودر چه مواردی ضرورت دارد غیر این است که در شرائط تنگنای مالی وعسر وحرج به علل مختلف بالابودن قیمتها و.. قرض الحسنه و وام بدون سود تجویز شده است بنابراین از نظر دیدگاه اسلامی ما مقوله سود فارغ ازمقوله تورم ومستقلا بعنوان خط قرمز باید مورد بررسی قرار گیرد سودی باید رسمیت داشته وملاک عمل باشد که به افزایش تولید کمک کند نه اینکه مانع تولید با کیفیت گردد وتولید کننده را از زیر بار قرض ودیون خارج نموده وبعد از مدتی استقلال اقتصادی ومالی خودرا بدست اورده وبا ارزش افزوده بتواندبه دولت مرکزی مالیات بر درامدبدهد وسپرده گذار نیز سود سپرده ای را مقبول طبع قرار دهد که در عین بازدهی معقول از سوی بانک برای تقویت وافزایش تولید ملی نیز موثر باشد که خود نیز ازان در یک فاصله زمانی نسبتا دورتر بهره مند خواهد شد از این رو دولت تدبیر وامید علاوه بر اعطای تسهیلات به فعالان اقتصادی باید اعطای کار وظرفیتهای کاری به کار افرین را نیز مورد بررسی قرار دهد امکانات نیمه فعال خودرا در اختیارکار افرینان وفعالان اقتصادی باشرائط نسبتا سهل قرار دهد ودرصورت کسب ارزش افزوده مالیات در یافت کند (2842689) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۹:۳۷
علت اصلی این وضعیت سیاست های پوپولیستی دولت ها می باشد که بدون توجه به ظرفیت اقتصاد توقعات مردمی ایجاد کرده و برای تامین منابع آن اقدام به افزایش نقدینگی و چاپ پول بدون پشتوانه می کنند.مسکن مهر،یارانه نقدی و مورد بسیار مهمتر از آنها افزایش حدودا 20 درصدی سطح حقوق سالانه لشگر 20 میلیون نفری جامعه حقوق بگیر در صدر این سیاست ها قرار دارند که با توجه به رشد اقتصادی بسیار پایین کشور نه تنها موجب بهبود سطح معیشت مردم نمی شود،بلکه با ایجاد تورم بالا انگیزه هر نوع سرمایه گزاری در بخش مولد اقتصاد کشور توسط هر سرمایه گزار داخلی و خارجی را از بین می برد .اگر فقط 3 سال تزریق پول بدون پشتوانه برای تحقق سه سیاست فوق متوقف شود،نرخ تورم به 3 درصد کاهش یافته و تنها اقدام به انجام کارهای مولد دارای توجیه اقتصادی بوده و در پیامد آن با ایجاد رشد اقتصادی و اشتغال سطح زندگی مردم افزایش می یابد.لذا تا زمانی که سه گانه تورم،رشد نقدینگی و افزایش سطح حقوق ها به حداکثر 3 درصد محدود نشود امیدی به بهبود اوضاع حتی در درازمدت وجود نخواهد داشت. (2842735) (alef-13)
 
رهگذر
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۴۴:۵۹
اگه طمع بانکها زیادباشد و سود سپرده گذاری کاهش و نخواهند دررابطه با کاهش سود تسهیلات کاری نمایند قطعا مردم هم از سپرده گذاری ناامید و شروع به خروج پولهایشان از بانک و وارد نمودن به سایر بخشها از قبیل زمین ، طلاو... مینمایند. و دوباره قصه افزایش نقدینگی در کشور از سرگرفته میشود. انگار تداوم اشتباهات به امری روزمره تبدیل شده است. اگه امروز تورم کاهش یافته علت عمده آن سود منصفانه بانکها به سپرده گذاران بوده که باعث تمایل مردم به سپرده گذاری دربانکها و جمع آوری نقدینگی از سطح بازار داخلی کشور نزد بانکها شده است (2842807) (alef-13)
 
علی اکبر
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۲۸:۳۱
60 میلیون وام گرفتم برای خرید خانه برگشت به بانک 115 میلیون . 31% سود
سود تسهیلات شده . کسی به کسی نیست (2842934) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۰:۴۶
سود تسهیلات باید کم شود نه سود بانکی این هم بر می گردد به مدیریت بانکها اگر سود سپرده کم شود پول ها از بانکها خارج شده و به ضرر اقتصاد است (2842941) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۷:۰۹
تولید تا پشتوانه علمی نداشته باشد واصرار به تولید بروش 10 سال قبل باشد حتما محکوم به شکست است (2842948) (alef-13)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۲:۳۵
در واقع این دلالان هستند که چشم انتظار کاهش سود بانکی هستند همانها که 190 هزار میلیار تومان معوقات بانکی را پرداخت نمی کنند و با رانت و لابی دنبال اخذ تسهیلات سنگین کم بهره از بانکها هستند که در بخشهای پر سود معامله کنند و بعنوان وثیقه زمین های منابع طبیعی را در گرو بانک ها قرار دهند جالب اینجاست که قسمت اعظم معوقات بانکی مربوط به صد نفر می باشد. (2843013) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۳:۰۶
به طور کلی بخش تولید متشکل از صنعت و کشاورزی . ضربه سختی از اجرای ناقص طرح هدفمندی یارانه خوردند. هزین های تولید به شدت افزایش یافت بدون اینکه در طول این سالها ریالی یارانه و کمک از دولت دریافت کنند. نتوانستند ماشین آلاتشان را به روز کنند نوسازی کنند و ارتقای فن آوری بدهند. با تاسف عمیق همین روند در دولت روحانی نیز ادامه دارد به بهانه اینکه کسری بودجه داریم . در تعجبم چرا دولت روحانی روش پوپولیستی را حداقل در اجرای قانون هدفمندی مثل دولت قبل ادامه می دهد در حالیکه ناله و فغان بخش صنعت و کشاورزی مظلوم ما سالهاست به آسمان بلند است و گوش شنوایی بین مسوولین نیست. دیگر آش آنقدر شور شد که صدای بخش نفت و آقای زنگنه هم درآمد. آیا حداقل شناسایی مدیران عامل بانکها. معاونانشان . اعضای هیات مدیره شرکتهای متوسط و بزرگ. فرماندارن. بخشداران. شهرداران مناطق با معاونانشان. قضات. افسران ارشد نیروهای مسلح . صاحبان صرافیها. صاحبان طلافروشیها. تجار . بازرگانان. صاحبان بنگاههای املاک و مشاوره املاک و ... برای دولتیها کار بسیار دشواری است که نمی توانند شناسایی کنند؟! ظلم بزرگ به صنعت و کشاورزی را متوقف کنید . در حقیقت ظلم بزرگ که در نهایت به قشر مستضعف و مظلوم می رسد که رسانه ای ندارد متوقف کنید. آن دستفروشی که خودسوزی می کند اگر رسانه داشت و صدایش به جایی می رسید خودسوزی نمی کرد آقایان دولت. (2843039) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۳:۵۴
هشت سال بانکها قرض الحسنه دادند آنهم هزار میلیاردی ! کدام صنعت راه افتاد وکدام چرخ چرخید ؟ سوغات این تسهیلات مفت چه بود هزاران میلیارد تسهیلات معوق ! (2843040) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۷:۰۵
طی سالهای اخیر بانکها حداکثر 25 درصد تسهیلاتشان را به بخشهای مولد داده اند و این برای کشوری که می خواهد رشد و توسعه اقتصادی داشته باشد فاجعه است. می دانیم که رشد اقتصادی نیز جز با رشد تولید میسر نمی شود. بانکها مشتاقند به بخش خدمات و ... تسهیلات دهند که پولش خیلی راحت تر بازمی گردد تا بخش صنعت که ریسکهای فراوانی دارد و ممکن است شخص صنعتگر وام گیرنده حتی زیان کند و پول بانک برنگردد. به نظر من حداقل در مورد بانکهایی که هنوز بخش عمده سهامشان دست دولت است نیاز به دخالت دولت است. دولت باید این بانکها را مکلف به ارائه حداقل 70 درصد تسهیلاتشان به بخشهای مولد نظیر صنعت و معدن. کشاورزی. گردشگری. حمل و نقل کند و در صورت تراز منفی یا زیان بانک یا معوقات. دولت به گونه ای آن را جبران کند. (2843044) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۲۹:۰۶
بسیار از مردم چشمشون به این دو زار بهره بانکی ! امید مردم را نگیرید ! باید فکری کرد (2843070) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۰:۱۰
بعنوان یک صنعت گر مال باخته تا موقعی که سیاسی کاران و دکترهای ما نسخه عوضی برای گمراه کردن عوام مینویسند صنعت ما به جایی نمیرسد. در گذشته ما صنعت گران بنامی داشتیم که لزوما سواد بالایی نداشتند ولی استعداد وعشق به صنعت داشتند و کارهای بسیار بزرگی کردن. با تعقیر در ارزشها و مدیریت مینی بوسی . اختلاف ارزی . زود بازده صنعت گر ما تبدیل شد به رانت خوار بانکی . بدیهی است که سود بانکی تاثیر دارد روی صنعت و تولید ولی ایا صنعت گران ما صنعت گر هستند گه ما در مورد بالا بودن سود بانکی برای انها نگرانیم. از منطقه ازاد اروند تقاضای موافقت اصولی تولیدی را کردم و از بین 227 متقاضی در ان موقع یکی از 11 نفری بودم که موفق شدم بدون هیچ رابطه. اقدامات پنهان زیر میز و....پروانه بهره برداری بگیرم . و به انها یاد اور شدم که اگر من رقاص شده بودم و در بین کمتر از 1٪ موفق کلاس بودم حد اقل یک سکه بمن جایزه میدادن ولی تصمیم گیری های پنهان و زیر میز مدیریتی امروزی دیگر اجازه به تولید گر ان واقی برای رشد داده نمیشود. واگر بهره بالا برود و پاین بیاید دنبال رانت و نحوه جذب وام بانکی باشید و نه تولید. (2843072) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۴:۵۰:۲۵
دولت زمانی که بانکها را خصوصی می کرد باید فکر این روزها را می کرد . شما نمی توانید به بنگاه خصوصی که سود و زیان دارد و در بورس زیر نظر است امر و نهی کنید که به فلان موسسه وام بده . (2843202) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۵:۱۳:۳۳
بشرطی که نرخ تورم درست محاسبه شود (2843263) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۵:۲۵:۱۳
کسی هم جواب پول بی ارزش مردم را بدهد که ارزشش در 3 - 4 سال گذشته یک سوم شد - لطفا دارایی اندک مذدم در بانک ها سه برابر شود بعد بیایید سود را از 25 یا سی درصد کمتر کنید (2843298) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۶:۳۹:۰۱
فعلا که سود سپرده های مردم روز به روز داره کاهش پیدا می کنه الان سود روز شمار 10 درصد هست اگه این وضعیت کاهش تداوم داشته باشه موجب خروج سپرده ها و هدایت به سمت سکه و ارز شده و مشکلات رو تشدید خواهد کرد سود سپرده ها نه تنها نباید کم بشه باید بیشتر هم بشه بلکه سو تسهیلات و وام های بانکی باید کاهش پیدا کنه اتفاقی که در این دولت کلید افتاده اینکه سود سپرده های مردم کم میشه اما نرخ سود وامها بیشتر میشه (2843401) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۷:۳۶:۱۷
کاهش سود بانکی اشتباه محض است . اینکار رانکنید . (2843510) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۹:۲۶:۳۰
كدوم كار اينها تا به امروز درست بوده كه هشدار براي اين اشتباه ميديد ؟ (2843686) (alef-13)
 
پورامینی
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۷:۴۹:۲۳
اگر قبلاقرض الحسنه ویا سود کم پرداخت شده ونتیجه در خوری نداشنه اشکا ل متوجه اصل سود معقول ویا قرض الحسنه نمی تواند باشد دریک بسته کامل از ملزومات ومولفه ها باید یک مقصود ویک نتیجه خاص بدس بیاد مانندبسته ای از ملزومات پرورش یک گیاه که توضیح واضحات است (2843531) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸:۲۸:۰۴
خدا رحمت کند حاج قاسم رو که تو کوچه ما هر کی صاحبخونه شد یا کاری براخودش دست و پا کرد زیر سایه همین جوانان خیر بود که با سود کم مردم به کارشون رسیدن ولی حالا چی یه رسالت گذاشتن که تعداد اقساط اونقدر کم و مبلغ قسطها ااونقدر زیاده که کسی نمیتونه بره وام بگیره کوثرهم که فقط دکون برا خودش بازکرده و همه مشتریها رو پرونده ... (2845502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۸:۳۷:۴۷
تورم بخشنامه ای ! و سود بخشنامه ای ! اقتصاد بخشنامه ای و ...
عاقبتش ........... (2843592) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۸:۵۹:۲۶
پارسال روی خانه 18میلیون وام گرفتم 36میلیون و800هزارتومان بایدبپردازم قبل ازآن 3سال هم 3میلیون دربانک گذاشته بودم برای گرفتن وام.
11سال پیش دخترم برای یک آپارتمان 10سال ساخت 10میلیون وام روی خانه گرفت هنوز7میلیون 700هزارتومان دیگربایدبدهد.
استدلال بانکهابرای سودتسهیلات بالا این است 10سال دیگرخانه ات چندبرابرمی شوداین چه استدلالی است ؟مگربهره ی پولی که ازمامی گیرندبه همان نسبت ارزشش بالانمی رود؟وآنهاراسوپرثروتمندنمی کندواصلن چراهرچندسال یکبارقیمت هابایدبالا برود؟درهرخانه چنددفترقسط بانک وشارژوقسط فاضلاب سردرآورده ودرآمدمردم رامی بلعد.الف منتشرنکردی هم نکن ولی واقعیت همین است. (2843628) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۹:۴۱:۲۳
کاهش سود بانکی در دولت قبل نیز انجام شده ونتیجه مطلولبی گرفته نشده

یطوریکه نخبگان آن دولت دوباره سود را افزایش داد امید است نخبگان این دولت

که بشدت از کاهش ارزش پول ملی و افزایش دلار حما یت می کنند تجربه لازم

در بکار بگیرند (2843724) (alef-13)
 
شذثی
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۰:۰۶:۳۴
سلام من فکر میکنم چون مسئولین محترم به علت مشغله کاری و مسئولیتی که در قبال آرا مردم دارند خودشون هیچوقت فرصت پیدا نمی کنند خرید انجام دهند لذا در هیچ زمان درک دقیقی از وضعیت تورم پیدا نمی کنند و فقط به گزارشهای بانک مرکزی توجه دارند بد نیست دوستان به شاخص های مورد نظر بانک مرکزی که حدودا 380 مورد است بزنند ( البته منظور دوستان غیر مسئول و اونهایی که تورم را با کوشت و پوست خود لمس میکنند ) و ببینید بانک مرکزی به چه طریق میزان تورم را محاسبه میکنه مثلا در گزارش فوق هم ذکر شده که دولت تلاش میکند تا تورم 15 درصدی به یک رقمی کاهش دهد در حالیکه فقط یکماه از سال 94 گذشته 14 درصد به حقوق بازنشستگان کشوری اضافه شده و نان سنگگ از 650 تومان به 1000 تومان و گوشت از 30000 تومان به 36000 تومان افزایش پیدا کرده ( در مشهد ) حالا سئوال از جناب توکلی که دکترای اقتصاد هستند این است شما که نماینده مجلس هستید و مدافع حقوق مردم لطفا مشخص فرمائید یک بازنشسته چگونه باید امرار معاش نماید (2843770) (alef-13)
 
محم
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۰:۴۸:۵۴
بسمه تعالی
اصلاح سیستم کند و سنگین اداری که یک نامه را سه ماه جواب نمیدن و به جای شعار و جلسه های بی فایده و مصاحبه های الکی واقع گرایی و عمل تکیه بر نخبگان و افراد شایسته و صالح تقویت عدم اسراف و مصرف گرایی میتواند راهگشا باشد (2843798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۲:۳۰:۱۶
کاهش سود تسهیلات همراه است با کاهش سود سپرده ها و این در نهایت منتهی میشه به اینکه مردم پولاشونو از بانک درارن ببرن توی فعالیتهای دلالی و نه تنها به نفع تولید نیست بلکه به ضرر تولید و کل جامعه خواهد بود
در همه جای دنیا برای کنترل تورم سود را افزایش میدهند نه کاهش اون دوستانی که میخواهند وارم با سود کم بگیرند باید به این نکته هم توجه کنند که در نهایت به ضرر جامعه خواهد بود
تسهیلات رو هم مشخصه چه کسانی میگیرند (2843908) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۳:۲۵:۳۳
كاهش سود يعنى ضرر مردم عادى و سود بيشتر بانكها و شركتهاى توليدى مربوط به همين بانكها يا رفقاى آنه سود بانكها هر چقدر باشد توليد كننده سود خود را مى برد و تورم هم در جاى
خود مى ماند آنكسى كه سرش بى كلاه مى ماند در همه شرايط مردم بدبخت و كارمندان و كارگران هستند بانكها ، سودها ، كارخانه ها ، رانتخواريها ، پولداريها همه مال خودتان فقط اداى مسلمانى را در نياوريد كه بنام مسلمانان تمام نشود (2843976) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۰:۴۹:۳۰
کاهش سود بانکی بای زمانی انجام شود که تورم تک رقمی شود الان فقط باعث افزایش قیمت دلار و سکه میشه (2844061) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۰:۵۰:۳۲
اول از همه مالیات بر مسکن دوم را تصویب کنید تا قیمت خانه کاهش یابد سپس بهره بانکی را کاهش دهید تا پول به سمت دلالی مسکن نرود (2844062) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۸:۱۵:۵۶
به نظر من اگه قرار باشه تولید ما رونق بگیره باید سود بانکی کم بشه
اما نه سود وام! بلکه سود سپرده
کسی که با سپرده گذاری حدود یک میلیاردی ماهی حدود بیست میلیون سود دریافت
میکنه که دیگه نمیره تولید!
نه دردسر بیمه داره . نه کارگر . نه در دسر مالیات .
ولی اگه سود سپرده گذاری کم بشه مجبور میشه با پولش کسب و کاری راه اندازی
کنه (2844212) (alef-10)
 
ایکیو
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸:۵۹:۱۵
خوب سورنا جان بحث دقیقا همینه که اون آقاهه 20 میلیاردشو نبره بیرون بانک ،سروقت دلالی و زمین و دلار و طلا و .... وگرنه اونیکه به طور مثال 20 میلیارد داره میدونه چه جوری این پولشو تو این بازار و اقتصاد آشفته ایران سه یا چهار برابر کنه!!! (2845548) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۰:۳۳:۳۶
دلایل مطروجه در اینکه کاهش نرخ سود باعث رفع مشکلات تولید خواهد شد عوام فریبی است.
زیرا مشکل صنایع در حال حاضر نرخ سود نیست. بلکه اصل منابع بانکی فقط در اختیار آقازاده هاست و به صنایع نمی رسد.
با کاهش نرخ سود همین آقا زاده ها منفعت بیشتری خواهند داشت و صنایع مشکلشان حل نخواهد شد.
ضمنا کاهش سود بانکی منجر به تشویق مرذم به مصرف می شود زیرا سود بانکی جذابیت کمتری ایجاد می کند برای سپرده گذاری و پس انداز. این امر منجر به داغ شدن بازار واردات و دپو شدن اچناس خارجی در خانه ها خواهد شد.
بدون شک این امر به تولید و اقتصاد لطمه شدید خواهد زد و باعث گسترش فساد بانکی خواهد شد و تورم هم افزایش بیشتزی خواهد داشت. (2844309) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۱:۱۰
من که پولم و برمیدارم توی کشور ما فقط دلالی جواب میده ،دلار سکه طلا (2844334) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۷:۵۷
تعرفه واردات لوکس را بالا ببرند از ورود کالای قاچاق جلوگیری کنند وقتی ورود یک گوشی موبایل 30درصدمثلا سود دارد تولید ملی در تنگنا قرار می گیرد سرمایه ها به انسو میرود اگر سود را کم میکنیم بایداز فعالیت بازار موازی نیز جلوگیری کنیم وبرای تولید نیز مشوقهائی در نظر بگیریم ومنابع را بیشتر به تولید اختصاص دهیم وقتی اجناس زیاد شد وقیمتها شکست انوقت مردم مشتاقانه تر در بانکها سپرده گذاری میکنند وبه سود کمتر نیز قانع می شوند وبموازات ان بازار سرمایه بورس سهام رونق میگیرد وتولید بیشتر وبیشتر میشود ورشدو توسعه اقتصادی بدست می اید (2844436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۴:۵۴
تورم واقعی بیش از 40 درصد هست به غیر از کسادی کار,, به جای این کارها باید اجازه ندهند بانکها تسهیلات به کارهای دلالی بفرستند و بانکها باید 90 درصد از تسهیلات بسوی کشاورزی دامداری و صنعت ارائه دهند (2844643) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۴:۴۳:۱۵
من در بانکی حسابی باز کرده ام که وکالت است در نوع خودش که در صنایع سرمایه گذاری کنند و سود به من بدهند بورس نیست شرکت در بورس است بوسیله بانک من نوعی که نمیدانم کدام صنعت بهتر است بانکها بخاطر منافع خودشان هم که شده در صنایع سرمایه گذاری کنند خوب است وگرنه من یک زن خانه دار نمیدانم کدام صنعت خوب است کدام بد است در ضمن نزدیک ما هم هست بانک برای بورس باید مسافتی را طی کنم که واقعی بگویم حوصله ندارم این کار البته تمام توصیه هایی اعم از اینکه ممکن است سود یا زیانی باشد را به من تذکر داده شده با علم به اینکه امکان دارد ضرر کنم این ریسک را کرده ام چند ماهی است این کار را انجام داده ام امیدوارم با نکها این رویه را ادامه دهند (2844699) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۲۲:۵۴:۵۰
کدام صنعت ؟ کدام تولید ؟
تولید پراید و 405 ؟ (2845161) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۷:۲۶:۴۵
الان با اين كار دستوري بانك مركزي يك شوك به اجاره نشينها وارد ميشود چرا بدليل اينكه تا حالا صاحبخانه سود پول پيش را باخيال راحت از بانك ميگرفته حالا پول رهن را پس ميدهد و به مستاجر ميگويد اجاره نقدي ماهانه را بيشتر كن خوب حالا تكليف مردم بدبخت ايران با اين بخشنامه هاي ابن الوقت چيست كي به داد اين مردم خواهد رسيد لابد ميگيد امشب برويد دعا كنيد چي چي را دعا كنيم اگر دعا مستجاب ميشد كه وضع مردم ايران الان بايد بهتر از سال 57 باشد نه بدترو بدتر (2845434) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۷:۳۰:۲۲
با اين كار فقط دلالي هاي گوناگون دوباره رونق ميگير و براي شركتها و توليدكنندگان هيچ اتفاق خاصي نمي افتد و فقط اين ثبات كاذب نيز برهم ميريزد اوليش تبديل پول پيش اجاره مسكن به اجاره نقدي ماهيانه كه به ضرر همه مستاجران و بنفع همه مالكان ميباشد دست شما درد نكند خسته نباشيد (2845438) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۷:۳۵:۲۰
شما ميخواهيد توليد رونق بگيرد ولي و يك توليد كننده با بخشنامه هاي يك شبه و سازمان امور مالياتي و بيمه مواجه ميشود و قادر نخواهد بود به توليد ادامه دهد اما دلالها بدون مواجهه با اين مسائل راحت دارند كار ميكنند راست ميگوييئ اول مشكلات و موانع توليد را از سر راه برداريد شركتهاي لبنياتي هرروز قيمت محصولات خود را بالا مي برند در حاليكه از طرفي هم قيمت خريد شير ثابت مانده و هزينه هاي علوفه دامهاي شيري سر به فلك كشيده ضمنا سوبسيدي هم كه بايد به دامدار پرداخت شود نميدهند (2845442) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸:۵۲:۴۴
آیا تورم 15% است؟؟؟؟؟؟ آیا دروغ گفتن به مردم مسلمان کار خوبی است؟؟؟؟ (2845541) (alef-13)
 
هادی موسوی
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۲:۴۹:۲۳
نکنه میخوان نرخ تسهیلات را بیارند پایین تا دوباره به یک مشت اقازاده و رانت خوار وام با بهره کم بدهند تا از ان محل از ما بهترون بتوانند بدهی قبلیشان را تسویه کنند وهمه این بهانه ها :نرخ تورم، تولید ووووووو بهانه است چکار کنند زورشان به این گردن کلفتها نمی رسه میخوان از جیب سپرده گذاران پرداخت شود میشه بعدا امار بدهکاران بانکی را که از تسهیلات کن بهره استفاده خواهند کرد بدهید. (2846176) (alef-10)
 
استاد اقتصاد
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۵:۲۸:۱۱
مسئولین محترم چرا از گذشته درس نمی گیرید در دولت گذشته سود بانکی را کاهش دادند نتیجه چی شد بازارهای موازی ارز و سکه و طلا و افزایش صعودی آنها را دیدید باز هم می خواهید سود بانکی را کاهش دهید باور بفرمائید بانکهای ورشکسته دولتی (ملی سپه کشاورزی مسکن) نجات پیدا نمی کنند شما با این کار سپرده گذار را تنبیه می کنید که آنها هم قطعا به سمت بازارهای موازی خواهند رفت .جناب طیب نیا شما که طبیب تورم هستید چرا تحت فشار آقایان دلال مجلسی می خواهید اقتصاد را عکس بنویسید لطفا اقتصاد را بر مبنای اصولش انجام دهید نه خواسته دلالان مجلس در ثانی بانکها هرگز سود تسهیلات را پائین نخواهند آورد همچنان که در گذشته نیز با بهانه های مختلف علی رغم مصوبه بانک مرکزی سود تسهیلان را پائین نیاوردند پس در واقع فقط دلالان مجلسی می توانند از تسهیلات سنگین استفاده کنند و برای مردم سود تسهیلات پائین هرگر میسر نخواهد شد. (2846651) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۰:۲۲
استاد محترم اقتصاد... نرخ تورم با تورم متفاوت است و سود بانکی باید چند درصد بالای تورم باشد نه سرعت افزایش تورم یا همان نرخ تورم. (2846747) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۳۹:۰۹
دوباره بوی بازار خریدو فروش دلار به مشام میرسدشک نکنید با پایین امدن سود سپرده بازار دلار داغ خواهد شد چون دولت کمبود وکسری بوجه دارد میخواهد بازار دلار را داغ کند تا از این طریق درامد کسب کند مثل دولت قبل چون دولت در این مورد دارد کارهایی انجام میدهد مثل ارزیابی دروغ از کاهش تورم که تمام مردم ایران میدانند که کاهش تورم نداشته ایم بلکه رکود سنگین بر بخش تولیدو کار باعث شده است بعضی از کالاهای مصرفی قیمتشان ثابت بماند من شخصا متاسفم به اقای روحانی رای دادم ما دروغگو نمیخواهیم (2853622) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.