نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 437202
روستا کانون تحقق اقتصادی درون زا
سعید فرزان مهر، 2 بهمن 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۰
دومین نمایشگاه توانمندی های روستایان و عشایر در ایامی برگزار شد که مجلس به بحث و بررسی مساله توسعه روستایی در برنامه ششم توسعه می پردازد. برنامه ششم توسعه به عنوان جامع‌ترین سند توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی در حال بحث و بررسی است. و تعیین متولی روستا نیز به یکی ازچالشی ترین مباحث مربوطه تبدیل شده است. مساله حائز اهمیت  تطابق برنامه ششم و اقداماتی چون برگزاری نمایشگاه با سیاست های کلی می باشد. تا مواردی چون " اتخاذ برنامه‌ها و اقدامات اجرایی جهت توسعه‌ی روستایی کشور برای تثبیت جمعیت و تشویق مهاجرت به مناطق  روستایی و عشایری (کانون تولید و ارزش‌آفرینی) با برنامه‌ریزی و مدیریت بهینه در سطح ملی، منطقه‌ای و محلی، تعیین سهم واقعی در توزیع منابع و ارتقاء شأن و منزلت اجتماعی، ایجاد فرصت‌های جدید اقتصادی و حمایت‌های ویژه از فعالیت‌های کارآفرینی و اشتغال‌زایی مزیت‌دار بومی و مقاوم‌سازی تأسیسات و زیرساخت‌ها و اماکن روستایی"، مطروحه در بند 20 سیاست های ابلاغی برنامه ششم رهبر انقلاب را برآورده نماید.

معاونت توسعه روستایی  و مناطق محروم ریاست جمهوری به عنوان متولی نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر هدف از برگزاری نمایشگاه را تبیین نقش روستاییان و عشایر در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بیان نموده است، این در حالی است که نمایشگاه به حوزه کشاورزی به عنوان جزء جدایی ناپذیر روستا توجه نداشته، و بیشتر تجلی صنایع دستی و گردشگری بوده است. این مساله نگرانی ها بابت به حاشیه رفتن حوزه کشاورزی را تشدید می کند.



توانمندی و آگاهی پایین کشاورز در حل مسائل سه گانه کاشت، داشت و برداشت، و  عدم شناخت از عوامل بازرگانی و صنعتی مرتبط، در کنار بی توجهی مسئولین امر سبب بی پاسخ ماندن مسائل و مشکلات بعضا کوچک کشاورزان و متحمل شدن خسارت های بسیار شده است. این چنین نمایشگاه هایی بسترخوبی برای توانمند سازی کشاورز و شناخت عوامل زنجیره تولید از توانمندی های یکدیگر می باشد. اما نمایشگاه بجای آنکه محمل حضور و هم افزایی کارآفرینان و کشاورزان در راستای نقش آفرینی آنها در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی باشد، شاهد حضور چشم گیر مسئولین استان ها، آن هم در شرایطی  که بعضا شناخت و انگیزه معرفی محصولات و ظرفیت های منطقه خود را نداشتند، بود.  بستری که می توانست به افزایش آگاهی و توانمندی و رفع مشکلات کشاورز، آگاهی از استفاده بهینه زیرساخت های موجود و شکل گیری صنایع تبدیلی، در نتیجه بازگشت سرمایه به مناطق روستایی و کاهش مهاجرت از روستا را رقم بزند. صرفا به جشنواره صنایع دستی و موسیقی تقلیل یافته است. حتی بدون آنکه به ارتقای توانمندی تولید و تجاری سازی فعالین این بخش ها بپردازد.

بی توجهی به روستا را می توان ناشی از رویکردی غیر اصلی و پیرامونی به روستا دانست، نگاهی که به جنبه های غیر تولیدی روستا توجه مضاعف می نماید. رویکردی که روستا را، نه به عنوان کانون تولید و ارزش آفرینی در کشور، بلکه منطقه ای خوش آب و هوا برای تفریح شهرنشینان میداند. بی شک تحقق اقتصاد مقاومتی بدون توجه به کانون های تولید کشور امری دور از دسترس خواهد بود.
 
 
کلمات کلیدی : روستایی +عشایر + اقتصاد مقاومتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۰:۰۲:۱۰
بسیار عالی (4128623) (alef-3)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۷:۳۸
نام روستا و كلمه كشاورز در اين چند سال اخير فقط دستاويزي شده براي عده اي براي بدست اوردن بودجه و بعضا دست درازي به بيت المال براي گرفن بودجه به اسم انان و خرج كردن در جهت اهداف خاص ويا پر كردن جيب بعضي افراد...مثل گرفتن بودج براي ابهاي مرزي و خرج ان در ناكجا اباد...روستايي توليد ميكند ولي سود 50 درصدي براي دلال است...روستايي عرق ميريزد ولي دريغ از اب بهداشتي و گاز و برق..روستايي براي عده اي شده رمز عبوري براي چاپيدن مملكت... (4128712) (alef-11)
 
روستایی
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۸:۲۶:۳۲
سود 50 درصدی که سهل است.همه سود به دلالان می رسه و کشاورز روستایی بنده خدا روز به روز فقیرتر (4129524) (alef-11)
 
sad
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۸:۳۳:۲۹
این خط که راه پیشرفت روستا از گردشگری و صنایع دستی می گذرد حتی در بعضی شهرهاستان ها هم دیده می شود. دیدم مسئولینی که همش از پیشرفت شهر از راه گردشگری حرف میزنند. آخه دیگه چقدر گردشگری؟ چقدر پولدارها میان از مناطق روستاها و شهرهای کوچک دیدن کنند؟ مگر فقط روستا به درد گردش می خورد؟ ظرفیت تولیدی ندارد؟!! (4129537) (alef-13)
 
کارشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۳:۳۲:۰۸
میدونید که گردشگری ام حساب و کتاب خودش داره و باید حقوقش رعایت بشه.یعنی هر چی خواست در اختیارش باشه تا مبادا دافعه ایجاد بشه (4131695) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۴۶:۰۲
کاش سانسور نکنید....
وقتی یک خانواده روستایی با جمعیت ۷-۸ نفر ماهی حدود ۳۰۰-۴۰۰ تومن یارانه گرفت و دیگر دلیلی برای کار نداشت... اقتصاد روستا از بین رفت. من به خاطر کارم به روستا ها زیاد سفر می کردم. قبل از یارانه دادن همه دنبال کشاورزی کار بعدش همه نشسته بودن پای تلوزیون اخبار بگه برن یارانه بگیرن....
خسارتی که در آن سالها خوردیم مغول ها به کشور وارد نکردند (4128925) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۳:۵۱:۰۷
اینکه در سال های گذشته نحوه برخورد با مسائل روستا درست نبود و دریافت یارانه نقدی مشکلاتی داشت. ولی شما که به روستاها رفتید باید بدانید خیلی از روستاییان با همین یارانه ها گذران زندگی می کنند... متاسفانه نحوه درستی در حمایت از روستاییان نبوده است.چه در گذشته و چه در حال... (4133511) (alef-11)
 
مطالبه گر
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۳:۵۲:۰۷
ای کاش مسولین معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در حد پاسخ گویی دلیل تاکید بیش از حدشان از گردشگری و موسیقی در روستاها را می گفتند... (4133513) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۴:۰۳:۵۳
بدون وجود یک نهاد متولی توسعه روستایی پیشرفتی در این حوزه اتفاق نخواهد افتاد. در کشورهای پیشرفته دنیا این مسئله به وضوح قابل مشاهده است که یک متولی روستایی وظیفه توسعه را بر عهده میگیرد. سیاست گذاری میکند تصمیم میگیرد و اجرا می کند. متاسفانه در ایران این مسئولیت ها بر عهده 23 نهاد گذاشته شده است. طبیعی است این مسئله حکایت همان آش شور و یا بی نمک خواهد بود.

نکته مهم دیگر فراموش شدن کشاورزی در روستا و تجویز فعالیت های اقتصادی دیگر است که می تواند در دراز مدت این مزیت مهم روستاهای کشور را به نابودی بکشاند. (4129086) (alef-3)
 
صادق
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۸:۰۸:۴۰
خیلی ممنون از نوشته خوبتون.روستاها واقعا دارن از بی صاحابی آسیب می بیند (4129501) (alef-3)
 
روستایی
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۸:۲۵:۲۹
با سلام و تشکر از اینکه به درد روستاها می پردازید.
یکی از استادای دانشگاهی می گفت 23 دستگاه دولتی برا روستا تصمیم گیری می کنند.
معلوم نیست کدوم شون به اهمیت کشاورزی و امنیت غذایی در کارهاشون توجه می کنن (4129521) (alef-11)
 
دانش جو
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۹:۰۰:۳۴
خیلی جالبه کشور فرانسه که در توسعه روستایی ید طولانی داره،‌بعد از طی کردن تمام راه های توسعه اقتصادی و پیشرفت در آن ها، می گوید حالا روی گردشگری روستایی هم میشه کار کرد. ولی متاسفانه در ایران هیچ مدل توسعه روستایی موفقی که در آن دولت ها موفق باشند ؛ نبوده و اولین پیشنهاد سیاستگذاران به جوامع روستایی، توسعه گردشگری روستایی است... (4129584) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۱:۵۵:۰۴
مقاله درستی بود به جای اینکه روستا کانون تولید و شهر ها محلی برای تفریح روستاییان باشد توی کشور ما برعکس شده. روستا بهترین جا برای تولیده روستاییا به دنبال دلال بازی نیستن و فضا خیلی مناسبه برای تولید اما متاسفانه در اون مناطق کمتر کار تولیدی میشه و کمتر به آموزش در روستاها پرداخته میشه. (4129956) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۲:۳۶:۳۶
سلام خیلی عالی

روستا خیلی مساله مهمی هست و جایگاه مهمی د ر پیشرفت داره. ولی متاسفانه به روستا و مخصوصا کشاورزی توجهی نمیشه

دولت کلا داره کشاورزی روستا رو سانسور میکنه (4130021) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۲:۳۹:۲۵
قانون جلوگیری از حرد شدن اراضی کشاورزی روستا را تخلیه کی کند (4130025) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۲:۴۱:۳۶
احسنت (4130029) (alef-3)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۲:۴۴:۳۴
افرین متاسفانه روستا در نگاه ما از یک مرکز تولیدی و پویا به یک ناکجا اباد تبدیل شده (4130034) (alef-3)
 
دانشجوی بیدار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۳:۲۲:۲۹
الگوی دولت در پرداخت بیش از حد به گردشگری متأثر از الگوی توسعه تایلند هست کنه بعد از برجام دنبال میکنند که مبتنی بر توریسم است که‌ نتیجه آن از بین رفتن فرهنگ اصیل روستایی و از بین رفتن روستاها میشود (4131691) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.