نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377209
ایران بهشت پزشکان متخصص / درآمد پزشکان متخصص، عمومی و پرستاران در جهان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۰
طبق تحقیقات در جهان درآمد پزشکان متخصص به‌طور متوسط ۳ الی ۴ برابر درآمد سرانه هر کشور است اما در ایران اوضاع به‌گونه‌ای دیگر رغم خورده است. متأسفانه آمار واقعی و شفافی پیرامون درآمد پزشکان متخصص در ایران وجود ندارد.

به گزارش پایگاه رصد، درآمد پزشکان متخصص در سال‌های اخیر همواره یکی از جذاب‌ترین عناوین خبری مطرح‌شده در رسانه‌ها بوده است. این شرایط که حاصل بی‌قانونی و عدم نظارت کارآمد در نظام سلامت است باعث شده تا هرساله بخشی از هم‌وطنان به علت هزینه‌های سنگین درمان به زیرخط فقر سقوط کنند. از سوی دیگر مکانیسم تصمیم‌گیری‌ها در مورد تعرفه‌های درمان همواره به‌گونه‌ای بوده که بیش‌ترین منفعت متعلق به این بخش از پزشکان شود.

درست است که یک فرد زحمات و مشقات زیادی برای ورود و فارغ‌التحصیلی از رشته پزشکی متحمل می‌شود اما به اذعان پزشکان متخصص ایرانی که در کشورهای پیشرفته در حال خدمت هستند، حقوق یک پزشک در ایران چند برابر همکار خود در خارج از کشور است. یکی دیگر از پیامدهای منفی این شرایط، کاهش انگیزه علمی و پژوهشی پزشکان و توجه صرف به امور درمان است. در این نوشتار سعی داریم تا به‌دوراز هرگونه جانب‌داری سه نمونه از تحقیقات خود پیرامون این موضوع را منعکس نماییم.

یکی از مزیت‌های کشورهای پیشرفته فضای باز اطلاعاتی است. شفافیت در درآمدها یکی از مصادیق این ادعاست. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید با یک جستجوی ساده به میزان حقوق و درآمد اصناف مختلف به‌ویژه پزشکان دست پیدا کنید.

درست است که یک فرد زحمات و مشقات زیادی برای ورود و فارغ‌التحصیلی از رشته پزشکی متحمل می‌شود اما به اذعان پزشکان متخصص ایرانی که در کشورهای پیشرفته در حال خدمت هستند، حقوق یک پزشک در ایران چند برابر همکار خود در خارج از کشور است

در ادامه نسبت درآمد پزشکان متخصص، پزشکان عمومی و پرستاران را به درآمد سرانه چند کشور بررسی می‌کنیم. لازم به ذکر است کشورهای فوق همگی عضو سازمان همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی هستند که باهدف کمک به کشورها در امور سیاست‌گذاری تشکیل‌شده است.

درآمد سرانه (GDP per capita) یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی برگرفته از تولید ناخالص ملی است که بیان‌کننده درآمد سرانه هر فرد در جامعه هست. به همین دلیل شاخص خوبی برای مقایسه درآمد پزشکان به درآمد سایرین در هر جامعه هست و می‌تواند اختلاف آن را به‌خوبی نشان دهد.

نمودار به‌خوبی نشان می‌دهد که درآمد پزشکان متخصص به‌طور متوسط 3 تا 4 برابر درآمد سرانه هر کشور است اما در ایران اوضاع به‌گونه‌ای دیگر رغم خورده است. متأسفانه آمار واقعی و شفافی پیرامون درآمد پزشکان متخصص در ایران وجود ندارد.

از سوی دیگر با توجه به مشغولیت پزشکان در هر دو بخش دولتی و خصوصی نمی‌توان رصد دقیقی از دریافتی پزشکان در بخش خصوصی داشت. دریکی از اسناد منتشرشده از فیش حقوقی تعدادی از پزشکان شاغل در بیمارستان تأمین اجتماعی می‌توان دریافت که در سال 1388 و قیل از گام سوم طرح تحول نظام سلامت، متوسط دریافتی پزشکان حدوداً 60 میلیون تومان در ماه بوده است (حتی در مواردی تا 180 میلیون تومان در ماه).

لازم به ذکر است این آمار مربوط به قبل از گام سوم طرح تحول نظام سلامت است که تعرفه‌های پزشکان متخصص تا 3 برابر افزایش یافت. از سوی دیگر در این آمار درآمد این پزشکان در بخش خصوصی لحاظ نشده است که با توجه به تعرفه‌های بالاتر این بخش می‌توان گفت درآمد هر پزشک متخصص در سال 1388 درمجموع بخش دولتی و خصوصی حداقل 100 میلیون تومان در ماه بوده است؛ بنابراین با احتساب 5 میلیون تومان درآمد سرانه کشور در آن سال می‌توان گفت که درآمد پزشکان در سال 1388 حدوداً 20 برابر درآمد سرانه کشور بوده است.

اختلاف فاحش درآمد و اعتراضات همیشگی

اختلاف درآمد فاحش بین اعضای کادر درمان نیز یکی دیگر از مسائل مربوط به درآمد بالای پزشکان متخصص است. این اختلاف فاحش درآمدی همواره موجب تحرک و اعتراض پرستاران و پزشکان عمومی شده است. در مطالعه دیگر دریافتیم که اختلاف درآمد بین پزشک متخصص و عمومی در سایر کشورهای منتخب جهان حداکثر 2٫4 برابر است.

این در حالی است که در ایران اختلاف درآمد پزشک متخصص با پزشک عمومی حداقل 10 برابر است. تخصص محوری نظام سلامت، خلأ نظام ارجاع مناسب و نفوذ پزشکان متخصص در تعیین تعرفه‌های پزشکی را می‌توان از علل این شرایط برشمرد که در سایر نوشتارها به‌طور مفصل به آن‌ها پرداخته‌شده است.

در کشورهای پیشرفته معمولاً برای جلوگیری از افزایش شکاف طبقاتی بین دهک‌های درآمدی پایین و بالای جامعه، از نرخ تصاعدی مالیات بر درآمد استفاده می‌شود. به‌گونه‌ای که درآمدهای بالای 10 برابر میانگین درآمدهای جامعه از نرخ‌های بسیار بالای مالیات مثل 65 الی 80 درصد برخوردار خواهند شد.

بنابراین شاغلان این کشورها انگیزه‌ای برای فعالیت بیشتر از حد متعارف و پرداخت مالیات‌های سنگین ندارند؛ اما در ایران به دلیل ضعف مفرط نظام مالیاتی، دولت و درنتیجه آحاد افراد جامعه به‌راحتی از این منبع درآمدی محروم شده و به‌نوبه خود باعث افزایش شکاف طبقاتی و تبعات اجتماعی آن در جامعه می‌شود.

وضع جیب اینترن و رزیدنت در ایران و آمریکا و بریتانیا

در جدول زیر درآمد دوره‌های مختلف پزشکی در ایران و آمریکا در سال 2012 (1391) مقایسه شده است. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید درحالی‌که درآمد پزشک متخصص در آمریکا کمتر از 2 برابر یک پزشک عمومی است، در ایران نزدیک به 9 برابر است. درآمد میانگین پزشکان متخصص آمریکایی تقریباً 5 و 7 برابر درآمد رزیدنت‌ها و اینترن‌های آن کشور است، این تفاوت درآمدی در ایران تقریباً 40 و 100 برابر است!

-درآمد سالانه اینترن‌ها در ایران معادل 3 میلیون تومان در نظر گرفته‌شده است. (دانشجویان مجرد ماهی 220 و متأهل 320 هزار تومان)

-درآمد سالانه رزیدنت‌ها در ایران معادل 7٫2 میلیون تومان در نظر گرفته‌شده است. (رزیدنت مجرد ماهی 530 و متأهل 680 هزار تومان)

-مبنای درآمد پزشکان عمومی در ایران، دستورالعمل پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری نسخه 02 و دستورالعمل اجرای برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی نسخه 13 بود. حداقل و حداکثر حقوق 24 و 40 میلیون تومان در سال برآورد شد و میانگین 32 میلیون تومان برای استفاده در جدول به کار رفت.

-(درآمد مقاطع مختلف پزشکی در ایران با توجه به PPP conversion factor سال 2012 (1391) اعلام‌شده از سوی بانک جهانی که 7000 ریال است به دلار تبدیل‌شده است.)

در ایران اختلاف درآمد پزشک متخصص با پزشک عمومی حداقل 10 برابر است. تخصص محوری نظام سلامت، خلأ نظام ارجاع مناسب و نفوذ پزشکان متخصص در تعیین تعرفه‌های پزشکی را می‌توان از علل این شرایط برشمرد

تطبیق یافته با قدرت خرید  به علت تفاوت هزینه‌های زندگی در کشورهای مختلف، تبدیل مستقیم درآمد پزشکان این کشورها به دلار آمریکا از طریق نرخ ارز رسمی نمی‌تواند معیار صحیحی برای مقایسه درآمد آنان باشد، ازاین‌رو درآمد سالیانه پزشکان متخصص با استفاده از ضریب تبدیل برابری قدرت خرید (Purchasing Power Parity conversion factor) که هرساله توسط بانک جهانی اعلام می‌شود به معادل دلاری آن تبدیل‌شده است.

 در ایران اختلاف درآمد پزشک متخصص با پزشک عمومی حداقل 10 برابر است. تخصص محوری نظام سلامت، خلأ نظام ارجاع مناسب و نفوذ پزشکان متخصص در تعیین تعرفه‌های پزشکی را می‌توان از علل این شرایط برشمرد

 
کلمات کلیدی : پزشکان متخصص+درآمد+زیرمیزی+قصور پزشکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۰۷:۴۱
"درآمد هر پزشک متخصص در سال 1388 درمجموع بخش دولتی و خصوصی حداقل 100 میلیون تومان در ماه بوده است"

دروغ محضه متخصص اطفال 10 تومان بگیرم کلاهم رو میندازم هوا. فقط جو درست میکنین بر ضد پزشک حقیقت همبراتون هیچ معنیی نداره (3856461) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۱۳:۵۳
وزارت بهداشت واقعا ضعیف عمل میکند (3856482) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۱۵:۳۷:۳۶
وزارتخانه های مهندسی قوی عمل می کنند (3915957) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۲۳:۱۹
وقتی زیر میزی و فساد رواج داشته باشد ودر امد 150 میلیونی ماهانه بدون مالیات و رشوه به ممیزین مالیاتی با درمان مجانی و دو تابعیتی بودن در ایران و خارج که در اینجا کار کنند و خانواده در کانادا خرج این کارها درست نخواهند شد (3856513) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۴۶:۳۹
وزیر که می گه کمه. خوب اون بیشتر بلده آخه دکتره اونم از نوع بسیار متخصص. شما زیاد نموار و آمار رو نکن. یهو دیدی وزیر ناراحت شد و دستور داد که بیمارها واسه درمان باید 10 سال نوکری دکترها رو هم بکنن. آخه نیست بیماری درد داره آدمیزاد ناچاره. (3856574) (alef-11)
 
سید جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۵۴:۳۰
خیلی خیلی زیاد از یادداشت مستند و دقیق شما تشکر می کنم. اما ای کاش این را هم اضافه می کردید که طبق آماری که خود نظام پزشکی ارائه داده است در ایران حدود 2 درصد از مردم در هر سال به خاطر هزینه های سنگین درمان به زیر خط فقر می روند. یعنی به قیمت درآمدهای کلان عده ای، بیماران باید برای درمان خودشان خانه،خودرو، زمین، یا دامشان را بفروشند و به فقرای دیگر جامعه ملحق شوند و خیلی از این افراد و خانواده هایشان به دام اعتیاد و جرایم دیگر می افتند. جالب این که با وجود این تبعیض آشکار در درآمد پزشکان متخصص باز هم هیات دولت تعرفه های پزشکی را برای امسال 10 درصد دیگر افزایش داده است! (3856597) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۲۱:۰۹:۳۴
زیاد ازشون تشکر نکنید چون ای یادداشت نه مستنده و نه دقیق (3916338) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۰:۰۱:۲۹
فردا لابد میخواهید درآمد فوتبالیستها و هنرپیشه ها هم با همین مقیاس بسنجید . عیب نداره ولی حقوق کارگران و دیگر اقشار جامعه یادتون نره (3856611) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۰:۲۸:۱۸
کل مملکت دارن زجر میکشن برای رفاه پزشکان (3856677) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۰:۵۳:۰۱
خب شما وقتی بیمار شدی به پزشک مراجعه نکن تا اون در رفاه قرار نگیره. مثلا میتونی بری پیش دامپزشک. (4208598) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۱:۴۰:۱۲
توسعه کشور باید متوازن ومتعادل باشد،توجه فوق ویژه به یک رشته ویک قشر باعث بر هم خوردن توازن جامعه میشود.عواقب بسیاری دارد ازجمله قصورات پزشکی،از800هزارداوطلب کنکور،500هزارنفردر رشته تجربی اند،مفاسد ثروت های بادآورده وعدم انگیزه کار متخصصان سایر رشته ها وکاهش کیفیت کار و... (3856907) (alef-11)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۳:۲۰:۰۶
متاسفانه شما اصحاب رسانه هم مثل وزارت بهداشتی ها وزارت بهداشت رو خلاصه در پزشک و پرستار کردین الان یه تقسیم بندی تو وزارت بهداشت ایجاد شده که پول برای پزشکاست استخدام هم برای پرستاران تو استخدامی جدید با اینکه تو رشته ما رادیولوژی تو همه بیمارستانها نیاز به نیرو دارن و دارای پست های خالی زیاد هستن ولی همه این هارو به پرستاران دادن شهر تبریز 250 پرستار استخدام میکنه درحالیکه یه نفر نیروی رادیولوژی برنمیداره درحالیکه کارکنان رادیولوژی بیمارستانهای امام رضا و شهدای تبریز بیشترین بار کاری رو دارن در ضمن اکثر نیروهای رادیولوژی تو بیمارستانها رو نیروهای طرحی تشکیل میدن
از سایت الف عاجزانه خواهشمندم این تبعیض تو استخدام که توسط وزارت بهداشت انجام میشه رو پیگیری کنید
با تشکر (3857186) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۸:۳۹:۴۶
یه مساله مهم هم ورود افراد باتحصیلات نامربوط و غیرکارشناس به حیطه آزمایشگاه هست که باعث میشه سطح کیفی آزمایشات و قابل اعتماد بودن اونها رو کاهش بشه . این موضوع هم کاملا قابل تامل و تعمقه (3917769) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۳:۴۹:۰۷
اگه پدر پولدار نداشته باشی و البته ادم زحمتکشی باشی تنها راه پولدار شدن در ایران پزشک شدنه.
اونقدر پزشک پزشک بکنید تا اینم مث مهندسی خرابش کنید دیگه جوانان هیچ انگیزه ای واسه درس خوندن و زحمت کشیدن نداشته باشند.
وقتی یه بازاری یا یه طلافروش داره ماهی چند صد میلیون درمیاره یه پزشک باید 4 برابر 800 هزار تومن یعنی 3.2 میلیون دربیاره تا شما راضی باشید. (3857257) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۱۵:۴۱:۴۳
راننده آژانس تو کوچه مون ۶ برابر منه پزشک عمومی درآمد داره یک صدم من هم مسیولیت نداره انقدر هم فحش نمی خوره (3915963) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۴:۲۱:۵۲
متاسفانه هیچگونه نظارتی بر پزشکان نیست و اخلاق پزشکی کاملا فراموش شده است.کسب درآمد زیاد از طریق مسائل درمانی به جای پیشگیری بر سر بهداشت و درمان کشور سایه انداخته است و پزشکان همچنان خود را تافته جدابافته می دانند و نسبت به هر گونه انتقادی موضع هجومی می گیرند.هیچ برنامه انتقادی از پزشکان در صدا و سیما تداوم نمی یابد و وزیر محترم هم حمایت بی چون و چرا از این قشر دارد. قصور پزشکی رو به افزایش اسری هایت و مجازات قصور پزشکی بعد از پیگیری های فراوان حداکثر چند ماه محرومیت از مطب است که آنهم به صورت غیر رسمی ادامه دارد. (3857341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۴:۳۴:۰۳
وزیر بهداشت مسئول تشدید این امر در کشور است و باید به مجلس و مردم پاسخگو باشد. (3857377) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۵:۳۴:۱۷
شما را بخدا فقط به درآمدشان نپردازید تنزل شدید قدرت تشخیص پزشکان ایرانی خیلی مهمتر از درآمد آنهاست درمانهای اشتباه که ناشی از عدم تشخیص درست بیماری است می رود که به یک معضل تبدیل شود این امر دو علت دارد اولا آموزش آنان کافی نیست و لازم است در شیوه آموزش تجدید نظر صورت گیرد ثانیا وقت و زمان کافی برای معاینه بیمار اختصاص نمی دهند گاهی آنچنان سریع معاینه را انجام می دهند و نسخه را می نویسند که تصور می شود نسخه را از قبل نوشته اند! (3857543) (alef-13)
 
اینترن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۵:۵۲:۳۳
در ضمن درآمد پزشک عمومی رو بالا زدید فکر میکنم (3857592) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۲۱:۰۷:۲۱
دقیقا ، حداقل درآمد رو نوشتید ۲۴میلیون ، درحایکه حداکثر درآمد در این حد هست اونهم در مناطق مرزی که درواقع پول خون پزشک رو بهش میدن، از قصد دارید سعی می کنید مردم رو علیه پزشکان تحریک کنید (3916334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۰۳:۱۱:۱۶
حداکثر درآمد متخصص منظورتونه؟چون پزشک خانواده مناطق مرزی ۱۲تومنه ، اونهم ۷۰٪ش رو ماهانه میدن (بگذریم از تاخیر و...) ،۳۰٪ش رو هم پایش می کنن به قول خودشون یعنی مثلا وزارت تعیین کرده توی پانسیون باید قوری و کتری و تخت و فرش باشه ، میان نگاه می کنن میبینن چون خودشون براتون تهیه نکردن از نمره پایش شما کم می کنن، و تازه یه مبلغی از پایش به اهدا به مرکز تعلق داره!یعنی شما باید کسی رو ترغیب کنید هر فصل حداقل یک تخت یا تجهیزات پزشکی به شبکه بهداشت اهدا کنه و اگر موفق نشید حقوقتون کم میشه!!!!!!!! (3916544) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۲۱:۱۷:۰۶
درآمد پزشک خانواده در ایران رو من خبر دارم و می دونم که اشتباه نوشتید مناسب اینه که این مطلب رو مورد بازنگری قراربدین یا اصلاحیه بزنید (3916344) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۱۶:۳۸
از نگاهی دیگر، نسبت درآمد پزشکان به درآمد سرانه نشان از مشکلات مردم ما در دریافت خدمات پزشکی دارد. یعنی اینکه دریافت این خدمات برای مردم ما بسیار گرانتر از مردم سایر کشورها انجام میشود. (3857665) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۲۱:۱۷:۳۹
به خاطر ناکارآمدی بیمه هاست (3916345) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۲۱:۴۰:۰۰
یه نکته رو جا انداختید، مردم کشورما فرهنگ مراجعه به پزشک رو نیاموختند، یکی از مسائلی که درمراجعه به پزشک باید به خاطر داشت اینه که بیمار ابتدا باید به پزشک عمومی یا خانواده مراجعه کنه و این پزشک هست که براساس صلاحدید و تشخیص تصمیم می گیره درمان بیمار رو به عهده بگیره یا خیر، درحالیکه در کشور ما مردم از ابتدا به متخصص مراجعه می کنن که میتونه باعث ۱-تاخیر در تشخیص بشه به دو علت اول اینکه مثلا به جای اینکه برن متخصص اعصاب و روان میرن مغز و اعصاب و دوم هر متخصصی ذهنش در زمینه بیماری های حیطه تخصص خودش تخصص یافته هست و همون ها رو مدنظر داره ولی پزشک عمومی دید گسترده تری داره
۲-صرف هزینه های بیشتر، چرا که حق ویزیت متخصصین بالاتر هست و این مساله خودش باعث شکاف زیاد درآمد عمومی و متخصص میشه و همینطور بیماران که هزینه های بالاتری پرداخت می کنند نیز ناراضی هستن و درآمد کلی پزشکان در آمارها هم بیشتر محاسبه میشه . در کشورهای دیگه منخصصین شاید درآمد کمتری داشته باشن ولی رفاه بیشتر و ساعت کاری کمتری دارند و البته این مساله برای پزشکان خانواده بر عکس هست
متاسفانه با اینکه در کشور ما طرح پزشک خانواده در بسیاری مناطق در حال اجرا هست ولی فرهنگ اون جانیفتاده بطوریکه بیمار به مطب پزشک خانواده مراجعه کرده و بدون حتی ذکر کلمه سلام دفترچه بیمه رو جلوی پزشک پرتاب می کنه افاضات می فرماید مهر کن برم دکتر!!!!! و حتی درصورتیکه پزشک سعی کند وی را به همکاری فراخواند بیمار به فحاشی و بعضا خشونت روی میاورد و در این میان جای خالی فرهنگ سازی توسط رسانه ها .... (3916370) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۲:۲۲:۰۲
اگر حقیقتی در کارتان است برو ببین درامد مدارس انتفاعی یک وکیل یک ارایشگر یک مکانیک یک کارواش یک سوپری وجنابان تاجر ودلال ووارد کننده های کالا چقدر است نه درسی خوانده اند ونه زحمتی کشیدهاند نه درجای خوشبینیمی توان گفت بین نه کلاس تا دوازده کلاس با معدل های کم درس خواندهاند دیگر مطالب راجع به پزشکان حال به هم زن شده است وهر کسی خواهد فهمید که حساب شده در سایتهاگفته می شود (3859448) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۳:۰۹:۵۲
شغل ساده ای مثل آرایشگری مردانه را در نطر بگیرید فرض کنید از فردا اتحادیه آرایشگران هم آمورش آرایشگری را تحت کنترل بگیرد و هم در شهری مثل تهران فقط به اندازه 1000 نفر مجوز آرایشگری بدهد این افراد اگر 25 روز در هفته کار کنند و روزانه 30 نفر را هم اصلاح کنند ماهانه می توانند 750 هزار نفر را اصلاح کنند در حالیکه متقاضی بیش از 10 برابر است حالا آیا عجیب خواهد بود اگر قیمت آرایشگاه 10 برابر نرخ کنونی شود؟ آیا عجیب است بعلت پیک کاری بالا بیدقتی و خطا در کارشان ریاد شود؟
اتفاقی که در پزسکی ایران در قیاس با کشورهای دیگر رخ داده همین است تعداد پزشک در آلمان با جمعیت کمتر از ایران بیش از 350 هزار نفر است در ایران کمتر از یک چهارم نرم جهانی (3859576) (alef-13)
 
پزشک متخصص
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۱:۰۲:۲۸
هر کسی که این مقاله رو قبول داره لطفا به این پرسش پاسخ بده :
اگر ایران بهشت پزشکان متخصص به حساب میاد، چرا از کشورهای دیگه حتی حوزه ی خلیج فارس(اروپایی و امریکایی پیش کش) حتی یک پزشک متخصص حاضر نیست پا تو این بهشت بذاره و فقط پزشکان ایرانی هستند که گروه گروه از این بهشت فرار میکنند؟ لابد معنای بهشت و جهنم جور دیگه شده و من بی خبرم! (4208605) (alef-13)
 
پیمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۱۵:۰۸:۴۷
متوسط درامد یک پزشک متخصص تو ایران باید ۴۰ الی ۵۰ باشه و عمومی هم ۱۵ الی ۲۰ اگه کمتره ظلمه اگه بیشتر بازم ظلمه (4542008) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.