کد مطلب: 440208
توصیه مسئولان به اهالی اهواز؛ با «خاک» کنار بیایید و تقصیر را گردن کسی نیندازید!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۳
باران، برف و «خاک»؛ سالهاست که برای اهالی خوزستان، خاک هم در صف نزولات جوی قرار گرفته، آنقدر که طبیعی جلوه میکند و برخی مسئولان از ضرورت کنار آمدن مردم با آن سخن به میان میآورند!
به گزارش «تابناک»، با شدت گرفتن موج گرد و غبار و تنگ شدن بیش از پیش تنفس اهالی خوزستان، سلسله اتفاقاتی در این استان رقم خورد که هرچند باور پذیر به نظر نمیرسد، اما در کمال تعجب واقعیست و دردناک. اتفاقاتی از جمله قطع برق و سپس آب در اهواز که مرکز استان زرخیز خوزستان را در چشم بر هم زدنی به چندین دهه قبل پرتاب کرد.
اتفاقی عجیب که به قطعی دسترسی مردم به اینترنت و حبس شهروندان در خانه ها به دلیل غلظت بسیار بسیار بالای گرد و غبار منجر شد تا زندگی برای اهالی این خطه سخت تر از همیشه جلوه کرده و به گونهای عجیب، مردمان نجیب سالهای جنگ، احساس بی پناهی کنند.
وضعیتی ناخوشایند و دردناک که بخشی اعظم آن از افزایش گرد و غبار و شدت گرفتن این پدیده شوم نشات میگیرد و شاید برای رفعش جز چند اقدام ساده و مختصر، کار دیگری از دست کسی ساخته نباشد اما زمانی بحرانی تر جلوه میکند که میبینیم اتخاذ تصمیمات ابتدایی برای مقابله با آن نیز با تاخیر و تعلل فراوان صورت میگیرد.
اقداماتی از جمله تعطیلی مدارس و ادارات که اگر سریعتر اتخاذ شوند، میتوانند از سردرگمی مردم در چنین روزهایی بکاهند اما این گونه نمیشود. انگار نه انگار که برخی وظیفه دارند در چنین شرایط بحرانیای، گردهم آمده و با رجوع به قوانین، اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
اوضاع به قدری عجیب و غریب است که میبینیم استاندار خوزستان که با هیات سیاسی و اقتصادی استان راهی لهستان شده، ضمن اعلام خبر نیمه کاره رها کردن سفر، از صدور دستور تعطیلی مدارس و ادارات به صورت مستقیم، حین سفر خبر میدهد؛ گویی هیچ الزامی در قانون برای مواقعی که آلودگی به اوج میرسد یا مشکلات جانبی مانند قطع آب و برق شهر را مختل میکند، وجود ندارد و تعطیلی مدارس و ادارات، امری وابسته به تشخیص شخص استاندار است و بس!
باوری که از نوع اظهار نظر مسئولان نشات میگیرد و به باور برخی، حکایت از بحرانی بودن اوضاع «مدیریت بحران» در این خطه دارد وگرنه دلیلی ندارد ریزگردها پس از این همه سال تنگ کردن نفس مردم، هنوز مشکلی بداهه باشند که معلوم نیست چه روزی، چه میزان غلظت آنها موجب اتخاذ چه تصمیماتی خواهد شد و لازم باشد استاندار از لهستان در خصوص شرایط دستور صادر نماید.
تلخ تر آنکه پدیده شوم گرد و غبار را میتوان به مانند توده های باران زا و وضعیت جوی، پیش بینی نموده و در خصوص آن بحث و بررسی کرده و اتخاذ تصمیم کرد، حال آنکه میبینیم نه تنها این گونه نشده، که مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص چرایی تاخیر فراوان در اعلام تعطیلی مدارس و رها کردن شهروندان از بلاتکلیفی و سردرگمی گفته: «قطعی گسترده برق در ساعت 5 صبح شنبه باعث شد که زمان لازم را برای اطلاع رسانی در اختیار نداشته باشیم؛ به همین دلیل نتوانستیم که به موقع اطلاع رسانی کنیم.»!
رویکردی عجیب که اگر تنها از جانب یکی از مسولان این خطه بروز کرده بود، قابل توجیه مینمود اما در رفتار شمار زیادی از مسئولان این دیار دیده میشود. از جمله در اظهار نظر فرماندار اهواز که درخصوص اتفاقات روی داده در این شهر در ساعات گذشته گفته: «شرایط آب و هوایی و گرد و خاک از دست ما خارج است. متاسفانه با قطعی برق، برق تصفیه خانه آب ملی راه و تصفیه خانه شماره ۲ قطع شد. در حال حاضر برق تصفیه خانه ملی راه مجدداً وصل شده و آب وارد مدار شده...»
انگار نه انگار که تجهیز تصفیه خانه های آب به موتورهای برق اضطراری، تلاش برای در مدار نگه داشتن برق و دیگر اموری که "از دست خارج نیستند"، یا حتی اتخاذ تصمیم برای چنین وضعیت اسفناکی و اطلاع رسانی در خصوص ضروریات زندگی روزمره هروندان، همگی به درستی صورت پذیرفتهاند و اختلالی در آنها دیده نشده است!
اینجاست که تازه میفهمیم چنین اظهارنظرهایی از کجا نشات میگیرند: «همان طور که مردم شهرهای بالا مانند اردبیل، تبریز، ساری و رشت خود را همیشه برای برف و باران و مشکلات بعد از آن آماده میکنند، مردم خوزستان هم باید همیشه خود را برای گردوخاک و مشکلات بعد از آن آماده کنند و مشکل را گردن کسی دیگر نیندازند»!!
کلمات کلیدی : گرد و خاک + بحران ریزگردها + آلودگی هوا + هوای اهواز
دانیال
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۳:۵۱:۰۵
به عنوان یک خوزستانی خدمتتان عرض میکنم که متاسفانه اکثر مسئولین سازمان ها و ادارات در این استان (صرفنظر از تفاوت دولت ها) کسانی هستند که تنها به منافع خود و اطرافیانشان فکر میکنن و توجهی به مردم ندارند. (4141755) (alef-11)
احسنت
واقعا جای تاسف داره استانی با این همه سرمایه باید گدایی مسول و بودجه را از تهران بکنه که فقط از خاک خفه نشیم باور کنید بیشتر از این چیزی که نوشتید وضع اینجا خراب هست ولی باز هم دستتون درد نکنه (4141796) (alef-11)
برای خوزستانیها تنها یک راه مانده .
ترک دیار و مهاجرت به سایر استانهای برخوردار (4141801) (alef-11)
مقداد
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۴:۵۱:۰۸
ادعای سرسام آور مقابله با ریزگرد ها ب کنار. آیا تا حالا کار کارشناسی انجام شده که منشاء این ریز گرد ها کجاست، راه کار های مقابله باهاش چی هستن و در صورتی که این پروژه بخواد انجام بشه چقدر هزینه خواهد داشت ؟
اگر اینکارا شده بعد میشه تقصیر رو گردن بودجه انداخت. (4141844) (alef-11)
بعقیده من باید آب دریا را به سمت بیابانهایی که منشاء این گرد و خاک میشوند پمپاژ کرد و آنجا را تبدیل به باتلاق کنند که لااقل اگر نفعی ندارند ضرر هم نرسانند (4141911) (alef-11)
توانایی بشر تا یه حد خیلی محدود هست.حالا هر شخص و هر دولتی، فردا سیستانی ها بگند چرا طوفان شن میاد، لرها بگن چرا رعد و برق میزنه به آدما و احشام ما، چرا هوای کویر گرمه و ... نمیدونم چرا دنبال یه نفر برای خراب کردن همه چیز روی سرش میگردن. منشاء گرد و خاک حتی در ایران هم باشه، باز همشو نمیشه کنترل کرد، زمین هایی که در سالها ازبین رفته، حالا با 3-4 سال چیزی تغییر نمیکنه. (4141918) (alef-11)
خدایا خودت کمک کن (4141977) (alef-3)
abbas
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۶:۲۶:۱۱
به ترکیه ایراد میگیریم که روی رودخانه های دجله و فرات سد زده است و سبب گرد و خاک شده است اما به وزارت نیرو چیزی نمی گوییم . نسبت به انتقال آب بی تفاوتیم .
با پول نفت سد می زنیم ، با پول نفت تونل می زنیم و آب را انتقال می دهیم ، با پول نفت ... خوزستانی ها را "خاک بر سر" می کنیم (4141983) (alef-11)
تاریخ ایران شاهد مدیران بی کفایت بسیار بوده است (4142327) (alef-11)
هیچکاری برای هورالعظیم انجام نمیدهند که همین عامل خاک در اهواز شده است (4142481) (alef-11)