نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 505819
حسین راغفر در گفتگو با الف:
کلیدواژه اقتصاد مقاومتی تولید و بهره‌وری است/ مفاهیم واردات باید برای تولید در داخل و در خدمت تولید باشد
بخش اقتصادی الف،‌ ۵ شهریور ۹۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
به گزارش الف؛  اقتصادی ایران در دهه‌های متوالی نتوانسته به یک اقتصاد پایدار با نرخ رشد شاخص‌های افزایشی همراه باشد؛ این اقتصاد با مشکلات عدیده‌ای روبرو است و باید اصلاحات اقتصاد اجرا شود، البته در دولت نهم و دهم در این راستا برنامه‌ریزی شد که همه آن به هدفمندسازی یارانه‌ها و آن‌هم با انحراف در اجرا روبرو شد و به نظر نمی‌رسید که عزم جدی در آن دولت برای اجرای تحول اقتصادی وجود داشته بود.

حال مشکلات و معضلات اقتصادی در سال‌های اخیر باعث شده تا دغدغه اصلی مسئولان کشور اقتصاد  و به‌تبع آن معیشت مردم قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دیروز با هیئت دولت عنوان کردند که باید اقتصاد را از نفت خلاص کنیم به نظر کارشناسان نسخه درمان این درد اجرای اقتصاد مقاومتی است که در بهمن سال 92 هم سیاست‌های 24 بندی برای آن از سوی رهبری ابلاغ شد، اما اجرا این سیاست‌ها با کُند مواجه شده، درحالی‌که برای حل مشکلات اقتصاد ایران، نیاز به عزم و اقدام جهادی در دولت و سایر بخش‌ها است و نفت به‌جای آنکه به پیشران اقتصاد کشور تبدیل شود، به عاملی برای مثبت نشان دادن آمار بدل شد.

امسال برای نخستین بار بود که رهبر حکیم انقلاب در دو سال متوالی تقریباً از یک شعر مشابه برای نام‌گذاری سال استفاده کردند و این نشان از وجود دغدغه‌های جدی در حوزه اقتصادی دارد که بارها ایشان بر آن تأکید کردند؛ مثلاً در جلسه دیروز رهبر انقلاب با رئیس‌جمهور و اعضای کابینه دولت دوازدهم باز بر موضوع اقتصاد تأکید و آن را اولویت نخست کشور عنوان کردند.

امروز تا پایان نیمه سال فرصت چندانی نمانده و 6 ماه از سالی که باید در جهت تحقق شعار سال که یک از موضوعات اساسی و اولویت نخست کشور است اقدام می‌شد؛ همچنان در محاق به سر می‌برد. اقتصاد مقاومتی که همچنان در مرحله نخست قرار دارد. سال گذشته هم با همین مضمون نام‌گذاری شده بود که رهبر انقلاب در پایان سال با اقدامات انتقاد کرده و عنوان کردند از اقتصاد مقاومتی اجرای شده بود، وضعیت این‌گونه نبود.

حسین راغفر استاد عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد تحقق اقتصادی مقاومتی گفت: متأسفانه به یک معنا هنوز یک درک مشترک از اقتصاد مقاومتی وجود ندارد؛ اگر اقتصاد مقاومتی دو کلیدواژه داشته باشد که بخواهیم بر روی آن تأکید  و تعریف کنیم  تولید و بهره‌وری است که به نظرم محور اصلی عمده آن موضوع تولید است.

وی افزود: اگر سیاست‌گذاری دولت فقط به سمت و هدف‌گیری تولید و هر آنچه تولید نیاز دارد، باشد یعنی سیاست‌های تعیین نرخ ارز نرخ بهره بانکی، تخصیص اعتبار و... فقط باهدف تأمین نیازهای تولید جهت‌گیری می‌شد قطعاً  باید در عالم دیگری زندگی می‌کردیم، اما متأسفانه در سیاست‌گذاری‌ها به نظرم اصلاً درک روشنی از مفهوم تولید ندارد.

استاد دانشگاه الزهرا تصریح کرد: امروز خیلی از افراد بخش خدمات به‌عنوان تولید حساب می‌کنند، اما ما خدماتی را تولید محسوب می‌کنیم که در خدمت تولید باشد، نه خدمت خدمات؛ مثلاً واردات کالاهای مصرفی لوکس را خدمات می‌دانیم و آن را تولید نمی‌دانیم که برای تولید هم خیلی مضر است.

راغفر با بیان اینکه با همه مفاهیم واردات باید برای تولید در داخل  و در خدمت تولید باشد، بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در اقتصاد کنونی ایران داریم، خود تفاوت در  فهم واژه‌ها است  که این مشکل را داریم؛ مثلاً چند سال پیش که در مورد تولید تأکید می‌شد، که باید این بخش موردنظر هدف‌گیری باشد؛ اصحاب بازار می‌گفتند این‌ها حرف‌های چپ است ولی خوشبختانه رهبری هم بر موضوع تولید تأکید کردند و می‌کنند؛ بنابراین محور اصلی اقتصاد مقاومتی تولید است و هیچ‌چیزی دیگری هم نیست و خود بهره‌وری هم مرتبط با تولید است.
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۰:۳۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۰۸:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۱۱:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۰:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۵ ۱۲:۴۴
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۵ ۱۱:۲۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۴ ۱۱:۳۳
 
 
کلمات کلیدی : حسین راغفر+اقتصاد ایران+اقتصاد مقاومتی+تولید
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۲:۰۰:۳۴
عزیز دلار رو گرون نگه داشتین، کلی هم تعرفه رو واردات هست. یعنی رقابت برای تولید کننده داخلی در حداقل ممکنه. اگر تولید کننده داخلی بازهم انگیزه تولید نداره بدونین مشکل جای دیگه است. با بستن در های کشور مطمئن باشید اقتصاد اسیب پذیر تر خواهد شد. (4535894) (alef-13)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۲:۰۱:۰۸
بهره وری با دادن یارانه ها تقریبا غیر ممکن است. ظاهرا کره جنوبی یک مجتمع تولید فولاد دارد که بزرگترین در جهان است . در کشور ما 10 کارخانه تولید فولاد احداث شده . هند نیز بزرگترین پالایشگاه جهان را دارد که میتواند با دنیا رقابت کند. ما ده ها پالایشگاه داریم .
کشور ما به تبعیت از کشورهای بلوک شرق کارگاههای کوچک راه انداخته است . کنترل کردن این کارگاه ها ، استاندارد سازی کارخانه و تولیدات ، هزینه تولید و ... بسیار مشکل است.
تقریبا در هیج کشوری موتور دو سوپاپ برای هر سیلندر تولید نمی شود اما در کشور ما وزیر صنایع با افتخار خودروی سارینا را که تکنولوژی موتور آن مال 25 سال پیش از را افتتاح می کند. یا موتور پیکان که هنوز که هنوزه تولید می شود و روی وانت اریسان نصب می گردد (4535895) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۲:۵۷:۱۶
شوخی خوبی بود دکتر
این دولت دولت صادرات نفت است و واردت کالا که به هردوی اون افتخار می کند
صحبت های زنگنه را گوش کنید ، نفت و خام فروشی که بخاطر تحریم به اجبار کاهش پیداکرده بود را با افتخار افزایش داده بزرگترین وارد کننده خودرو از چین در جهان شدیم توی خیابون هم که می بینید ( اخه خود این دولت قبل از روی کار امومدن بشدت رابطه با چین را می کوبید) (4535977) (alef-13)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۳:۱۹:۴۱
اساس اقتصاد مقاومتی ، تولید "صادرات" محور است.

لذا، ساختمان سازی و جذب همه سرمایه های بخش خصوصی کشور به سمت چیز موهوم و مخربی به نام "بازار مسکن" آن هم فقط در کلان شهرها و بخصوص پایتخت ، سمی است که اجازه رشد اقتصاد مقاومتی را نخواهد داد.

آنهایی که به دنبال رونق!!! دوباره این بازار و علی الخصوص به شکل گذشته آن که با افزایش قیمت همراه باشد هستند ، در واقع به دنبال نفی اقتصاد مقاومتی و اصرار بر درآمدهای باد آورده ملک سازی در کلان شهرها هستند ، اما سعی میکنند این کار را توسط اشک تمساح ریزی برای صنایع وابسته به ساختمان انجام دهند!

که در جواب آنها باید گفت ، صنایع وابسته به ساختمان هم باید مسیر خود را عوض کرده و به سمت تولید صادرات محور بروند تا هم برای خودشان و هم برای کشور ارز آوری داشته باشند. (4536005) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۱۷:۴۰:۴۲
وقتی که اقتصاد انحصاری بشه توقعی نیست جز اینکه بازار مسکن وزمین و تولید راکد میشه . درب کارخانه ها بسته میشه . کارگران بیکار میشن. امار کلاهبرداری و چک بلامحل و مساعل منکراتی و ... زیاد میشه . اختلاف طبقاتی واضح و مشخص میشه . در بحث کالااهایی که تو بازار گران میشه می بینیم که منشا ان سیاستهای اقتصادی قبلی بوده که فلان کالا در زمان خاصی گران بشه و بستر سود جویی افراد خاص (که برای بعضی از مردم شناخته شده اند ) را فراهم کنه (4550730) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.