نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 391268
گزارشی از هجدهمین جشن خانه سینما/
«ابد و یک‌روز» تندیس‌ها را درو کرد/ «ایستاده در غبار» بهترین فیلم شد/ انتقادهای تند رضا عطاران، باران کوثری و نوید محمدزاده
بخش فرهنگی الف، 22 شهریور 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۲۴
هجدهمین جشن خانه سینما در موزه باغ ملی ایران (میدان مشق) برندگان خود را معرفی کرد.

به گزارش فارس، هیجدهمن جشن خانه سینمای ایران با حضور هنرمندان، مسئولان و اهالی رسانه برگزار شد.

این مراسم پس از تاخیر ۴۵ دقیقه‌ای با نواختن سرود ملی و تلاوت قرآن در ساعت ۲۰:۴۵ رسما آغاز به کار کرد و در ادامه نماهنگی به احترام رزمندگان پخش شد که موسیقی و اجرای زدنه گروه هنری را به همراه داشت.

اجرای مراسم به عهده احسان کرمی بود و بخش ابتدایی هجدهمین جشن خانه سینما به اجرای گروه موسیقی پالت اختصاص یافت.

*کمال تبریزی: برای انتخاب گاهی کار به ویدئوچک کشید

کمال تبریزی دبیر این جشن به عنوان اولین سخنران جشن خانه سینما با عذرخواهی از حاضران برای ناهماهنگی‌های پیش آمده، عید قربان و روز سینما را تبریک گفت و با تجلیل از مقام شهیدان گفت: امسال گامی بزرگ در این جشن برداشته شد و جمع بیشتری از اهالی هنر، اجتماعی و سیاسی در داوری‌ها شرکت داشتند. مجموع داوران نزدیک ۴۵۰ نفر بودند که از همه آنان سپاسگزارم.

تبریزی همچنین اظهار داشت: آرای نامزدهای هر رشته آنقدر نزدیک بود که گاهی به ویدیو چک داشتیم و نامزدها با اختلاف کمی از هم برنده شدند.

دبیر هجدهمین جشن خانه سینما در انتها از همه افرادی که برگزاری جشن امشب را فراهم کردند بخصوص مدیر تازه نفس خانه سینما تشکر کرد و بعد از قرائت متن خود گفت امسال تمام تلاشمان را کرده ایم که هیچ کسی نفهمد برندگان چه کسانی هستند و من از همه خواستم به جشن بیایند.

*«شاهزاده روم» دیپلم افتخار گرفت

تبریزی اظهار داشت: امشب قرار است از دو نفر تقدیر کنیم؛ کسانی که توانستند حوزه انیمیشن را پررنگ تر و قدرتمندتر کنند. پس از این تبریزی از هادی محمدیان و حامد جعفری کارگردان و تهیه‌کننده انیمیشن «شاهزاده روم» که سال گذشته با اکران این انیمیشن توانستند در کنار دیگر فیلم‌ها حضور پررنگی داشته باشند دعوت و به آنان دیپلم افتخار ارائه کرد.

حامد جعفری نیز پس از دریافت دیپلم افتخار پشت میکروفون قرار گرفت و گفت: از اینکه امشب از من قدردانی کردند تشکر می کنم. جا دارد از علیرضا رضاداد و حجت الله ایوبی که به «شاهزاده روم» توجه کردند تشکر کنم. اتفاقی که افتاد مرهون تلاش‌ همه تیم ما بود.

*محمد بدرلو برنده بخش عکس برای «اعترافات ذهن خطرناک من»

در بخش دیگر این برنامه رضا عطاران و هانیه توسلی برای اهدای جایزه بخش عکس روی صحنه آمدند و تندیس شایستگی و دیپلم افتخار اهدا شد به محمد بدرلو برای فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من».

بدرلو ضمن تشکر از هیئت داوران گفت بعنوان یک متولد ۷۰ میخواستم سیمرغ و تندیس خانه سینما را بگیرم. حالا هر دو را گرفتم و میخواهم اسکار بگیرم.

رضا عطاران هم گفت: من هماهنگی در ست کردن لباس نداشتم و برای لباس پوشیدن بعد اتفاقات جشن حافظ دودل بودم. اینقدر که از به خاطر برخی افراد از موضوع ناموس میترسیم از خدا نمیترسیم.

*جایزه جلوه‌های ویژه و چهره‌پردازی به «ایستاده در غبار» رسید

علیرضا خمسه برای اهدای جایزه بخش جلوه‌های ویژه روی صحنه امد و با کنایه از بیکاری گفت و تندیس شایستگی و دیپلم افتخار را به ایمان کرمیان برای فیلم «ایستاده در غبار» اهدا کرد. کرمیان نیز پشت میکروفون رفت و گفت خوشحالم برای این فیلم هم سیمرغ گرفتم و پس از آن امشب تندیس خانه سینما را دریافت کردم.

برای بخش چهره‌پردازی ویشکا آسایش و مجید مظفری روی سن آمدند و تندیس و دیپلم افتخار بهترین چهره‌پردازی را به شهرام خلج برای فیلم «ایستاده در غبار» اهدا کردند.

*تندیس بهترین طراحی لباس در دستان غزاله معتمد برای «ابد و یک روز»

تندیس بهترین طراحی لباس توسط مینا ساداتی و بابک حمیدیان زوج هنری سینمای ایران به غزاله معتمد برای فیلم «ابد و یک روز » اهدا شد. معتمد نیز از تیم تولید فیلم سینمایی «ابد و یک روز» تشکر کرد و به خانم ملک‌جهان خزاعی ادای احترام کرد.

در ادامه تقدیرها آتیلا پسیانی برای اهدای جایزه صدابرداری و صداگذاری روی صحنه آمد و گفت همه دونفر دونفر آمدند و یک جایزه دادند و من یک نفری باید دو جایزه بدهم.
در ادامه تندیس بهترین صداگذاری را به آرش قاسمی برای «خشم و هیاهو» اهدا کرد. قاسمی از داوران تشکر کرد و از اساتیدش تشکر کرد و جایزه خود را به اولین استادش محسن روشن تقدیم کرد.

*«ابد و یک روز» دومین جایزه را هم گرفت

پسیانی همچنین تندیس و دیپلم افتخار صدابرداری را به امین میرشکاری برای فیلم «ابد و یک روز» اهدا کرد که میرشکاری پس از دریافت آن را به پدرش تقدیم کرد.

در این بخش از برنامه نوبت به گروه موسیقی «پالت» رسید تا قطعه «میرقصد زندگی» را اجرا کند. خواننده گروه پالت امید نعمتی قبل از اجرای این قطعه ضمن خوشامدگویی به هنرمندان و سینماگران از نبود «روز موسیقی» در تقویم کشور انتقاد نمود و بعد از اجرا حضور خانواده شهیدان کشوری و شیرودی در جشن خانه سینما را اعلام کرد.

*طراح «اژدها وارد می‌شود» تندیس شایستگی طراحی صحنه را به خانه برد

برای بخش بهترین طراحی صحنه افسانه بایگان و علی دهکردی روی صحنه آمدند. افسانه بایگان گفت: سینمای ایران به نفس گرم مخاطبان آن بند است. علی دهکردی هم داوود رشیدی و عباس کیارستمی را گرامی داشت. تندیس شایستگی و دیپلم افتخار طراحی صحنه به امیرحسین قدسی برای فیلم «اژدها وارد می‌شود» رسید. قدسی پس از دریافت جایزه خود از تمام عوامل این فیلم تشکر کرد.

*جایزه هادی اسلامی برای جلوه ویژه بصری «بادیگارد»

در بخش بهترین جلوه های ویژه بصری هومن سیدی روی صحنه آمد و تندیس و دیپلم افتخار را به هادی اسلامی برای فیلم سینمایی بادیگارد اهدا کرد. اسلامی از خوش شانسی خود برای کار کردن با گروه بادیگارد گفت و از تمام عوامل آن تشکر کرد.

بخش بعدی برنامه به پخش نماهنگی به احترام در گذشتگان سینمای ایران اختصاص یافت.

*«بادیگارد» بهترین موسیقی فیلم را هم از آن خود کرد

رویا تیموریان و مسعود رایگان برای اهدای تندیس و دیپلم افتخار بخش بهترین موسیقی متن را به کارن همایون فر برای فیلم بادیگارد اهدا کردند. رایگان گفت گفته‌اند موسیقی خوب موسیقی است که در فیلم شنیده نشود و در ادامه گفت ما یک فیلم بنام «زادبوم» داریم که امیدوارم روزی اکران شود. همایونفر نیز گفت خستگی‌ام بخاطر این پله‌ها نیست چندسالی است خسته‌ام. از خالق «بادیگارد» ابراهیم حاتمی کیا که جایش اینجا و امشب خالیست تشکر میکنم. همچنین از گروه پالت که خوشحالم لغو نشدند.

*بهترین تدوین برای «ابد و یک روز»

بنا به این گزارش در ادامه رضا کیانیان و غزل شاکری روی صحنه آمدند. کیانیان نیز ابتدا به افرادی که ایستاده‌اند سلام کرد و گفت غزل صدای خوبی دارد، پس او نام برنده را اعلام کند و تندیس تدوین به بهرام دهقانی برای تدوین فیلم سینمایی «ابد و یک روز» اهدا شد. دهقانی جایزه را متعلق به همه نامزدهای بخش تدوین این جشن و فیلم «ابد و بک روز» اهدا کرد.

*رامبد جوان جایزه فیلمبرداری را به هومن بهمنش داد

رامبد جوان از جمله دیگر اهدا کنندگان تندیس‌ها بود. وی روی صحنه آمد و به سبک خندوانه سلام کرد و با تندیس بهترین فیلمبرداری عکس یادگاری گرفت و پس از آن این جایزه را به هومن بهمنش برای ففیلمبرداری فیلم اژدها وارد می‌شود اهدا کرد. بهمنش نیز از علیرضا زرین‌دست تشکر کرد و جایزه خود را به امیرنادری تقدیم کرد.

*نوید محمدزاده بهترین بازیگر مکمل مرد برای «ابد و یک روز»

نیکی کریمی و حبیب رضایی برای اهدای تندیس بهترین بازیگر مکمل مرد روی صحنه آمدند. رضایی گفت وقتی رامبد نتوانست هیجانی ایجاد کند من نیز مزاحم استراحت شما نمی‌شوم و در ادامه گفت من برنده جایزه را دیدم. قبلا گفته بودم این بازیگر هر جا باشد خودم را برای مراسم اهدا حایزه‌اش می‌رسانم و الان خودم باید اسمش را اعلام کنم. رضایی بدون باز کردن پاکت می‌گویم نوید محمدزاده بیا. محمدزاده گفت انشاءالله تا ابد و یک روز برای «ابد و یک روز» جایزه بگیرم. وی همچنین در ادامه گفت: منتظر اعلام نتیجه پرونده پزشکی کیارستمی هستیم.

*فرشته صدرعرفایی بهترین نقش مکمل زن شد

نیکی کریمی نیز تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به فرشته صدرعرفایی برای فیلم سینمایی «کوچه بی‌نام» اهدا کرد. صدرعرفایی ضمن تبریک روز ملی سینما به سینماگران از هیات داوران تشکر کرد.

* پیمان معادی بهترین بازیگر مرد برای «ابد و یک روز»

برای اهدای جایزه بهترین بازیگر نقش مرد مریلا زارعی و امین تارخ روی صحنه آمدند. مریلا زارعی با اشاره به گلایه بابک حمیدیان مبنی بر اینکه دو سال است که دیده نشده گفت: بابک حمیدیان چطور گفتی دو سال تو را ندیدند؟ آنهایی که تو را دیده‌اند از اینجا تا انتهای مراسم نشسته‌اند. وی در ادامه از جانباختگان فاجعه منا گفت و برای خانواده‌هایشان آرزوی صبر کرد. امین تارخ نیز بعد از سلام از عباس کیارستمی و داوود رشیدی یاد کرد.

زارعی پیش از اعلام نام بهترین بازیگر مرد همچنین گفت: او خیلی جاها دیده نشده و امیدوار بودم این جایزه را بگیرد و تندیس شایستگی را به پیمان معادی اهدا کرد.

معادی از زارعی و تارخ تشکر کرد و از تجربه بازی با زارعی در فیلم «درباره الی» گفت و از سعید روستایی برای کاگردانی «ابد و یک روز» و اعتمادی که به او کرد تشکر کرد و پس از آن از دلسوزی، صبوری و اگاهی سعید ملکان تشکر و جای همه اهالی سینما که امروز نیستند را سبز نگه داشت و گفت گذر زمان جای کیارستمی را پر نمیکند و افسوس و خشم ما کم نمی‌شود. معادی سپس جایزه خود را به وی کیارستمی کرد.

*دومین جایزه «کوچه بی‌نامی‌»ها برای بازیگر نقش اول زن

رویا نونهالی و مسعود کرامتی برای اهداء تندیس بهترین بازیگر نقش زن روی صحنه حاضر شدند و تندیس شایستگی و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش زن را به باران کوثری برای فیلم «کوچه بی‌نام» اهدا کردند. کوثری گفت آدم در سی سالگی نباید اینقدر هیجان‌زده شود و از عوامل فیلم سینمایی «کوچه بی‌نام» تشکر کرد و از مردم که در سینماها و جشن‌های سینمایی حاضر می‌شوند آن هم در سالی که سینماگران مورد هجمه توهین‌های بی‌رحمانه قرار گرفتند تشکر کرد.

گروه پالت در ادامه و برای سومین بار قطعه دیگری را در این بخش اجرا و آن را به عباس کیارستمی تقدیم کردند.

*جامه‌دران تندیس بهترین فیلم‌نامه اقتباسی را کسب کرد

در بخش بعدی این مراسم مهناز افشار و حسین یاری روی صحنه آمدند. افشار در سخنمان کوتاهی گفت: قدر انتظامی و مشایخی را بدانیم و تندیس شایستگی و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه اقتباسی را به حمیدرضا قطبی و ناهید طباطبایی برای فیلم جامه‌دران اهدا کرد. البته طباطبایی در مراسم حضور نداشت و قطبی از مسئولان سازمان سینمایی خواست رابطه بهتری با افرادی که آن سوی نیز هستند داشته باشند.

*دو تندیس شایستگی دیگر هم به فیلم سعید روستایی رسید

قبل از اعلام جایزه فیلمنامه افشار با اشاره به فیلم «فروشنده» به دست به قلم‌های سینمایی گفت طوری ننویسیم که این عزیزان را ازدست بدهیم و جایزه بهترین فیلمنامه را به سعید روستایی برای فیلم «ابد و یک روز» اهدا کرد. روستایی گفت: این چهارمین جایزه فیلمنامه‌نویسی من است. وی همچنین از معادی و محمدزاده و ملکان تشکر کرد.

بنا به این گزارش مهدی فخیم‌زاده و فاطمه معتمدآریا برای اهدای جایزه کارگردانی روی صحنه آمدند. خواننده گروه پالت وقتی معتمدآریا روی سن بود شروع به خواندن کرد و قطعه «خونه مادر بزرگه» را اجرا کرد که معتمدآریا نیز پشت میکروفون رفت و با وی همخوانی کرد. فخیم زاده بعد از سلام معتمدآریا گفت نمردیم و ما هم جزو سلبریتی‌ها شدیم.

معتمدآریا گفت «خونه مادربزرگه» خانه‌ای بود که همه کنار هم بودند و گفت ما روح ملت ایران و پزشکان جسم مردم را خوب می‌کنند. سعی کنیم با مهر و عشق زندگی کنیم. وی همچنین اظهار داشت: ما سال‌هاست یادمان رفته می‌توانیم با هم حرف بزنیم. وقتی اشکالی هست برای همه ماست. با هم دست بدهیم با مهر با عشق. معتمدآریا سپس بدون مقدمه سعید روستایی را بعنوان بهترین کارگردان جشن هجدهمین خانه سینما اعلام کرد تا او با دو تندیس از جشن هیجدهم راهی منزل شود.

*ایستاده در غبار بهترین فیلم هجدهمین جشن خانه سینما شد

تندیس بهترین فیلم جشن خانه سینما به حبیب والی‌نژاد برای فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» رسید. والی‌نژاد هنگام دریافت جایزه گفت: این جایزه متعلق به حاج احمد متوسلیان است و امیدوارم در همین مسیر قدم بردارم و یاد میکنم از خانواده متوسلیان و مادر ایشان و قدر متوسلیان‌های دوران را بدانیم و کمک کنیم برای مشخص شدن وضعیت حاج احمد. وی همچنین از عوامل فیلم تشکر کرد.

در پایان این مراسم احسان کرمی مجری برنامه از همه برندگان خواست به جایگاه بیایند تا عکس یادگاری بگیرند و یک قطعه موسیقی را به محمدرضا شجریان تقدیم کنند. بسیاری از برنگان تندیس و دیپلم افتخار این جایزه در دقایق پایانی در مراسم حاضر نبودند. تعدادی از اهداکنندگان جوایز با حضور در سنتصنیفی را با گروه پالت زمزمه کردند.

هجدهمین جشن خانه سینما با اجرای مراسم آتش‌بازی و نورافشانی آسمان به کار خود پایان داد.

از جمله حاضران در این جشن می‌توان به حجت الله ایوبی، یدالله صمدی، رضا عطاران، کمند امیرسلیمانی، نیکی کریمی، کمال تبریزی، فرهاد اصلانی، مهدی فخیم زاده، آتیلا پسیانی، داریوش اسدزاده، بیژن امکانیان، داوود خیام، حامد جعفری، هادی اسلامی، علی اوسیوند، علیرضا شجاع‌نوری، مینا وحید، برزو ارجمند، رضا کیانیان، رویا نونهالی، هوشنگ گلمکانی، سیدمحمد بهشتی، محمدحسین فرحبخش، ویشکا آسایش، نوید محمدزاده، هومن سیدی، عبدالرضا اکبری، فرشته طائرپور، جهانگیر کوثری، بابک حمیدیان، مریلا زارعی، مسعود کرامتی، افسانه بایگان، علی دهکردی، باران کوثری، پیمان معادی، مهناز افشار، حسین یاری، فاطمه معتمدآریا، امین تارخ اشاره کرد.

بنا به این گزارش این مراسم به دلیل پاره‌ای از ناهماهنگی‌ها در حالی در مجموعه باغ ملی آغاز به کار کرد که مدعوین و مهمانان پشت درهای این مجموعه معطل شدند و تشریفات و هماهنگی‌های ابتدایی برای ورود تدارک دیده نشده بود. همچنین جایگاه خبرنگاران که فضای مناسبی نداشت به بخش داوران منتقل شد که همین امر زمینه کمبود جا برای مهمانان ویژه را در پی داشت.

هجدهمین جشن خانه سینما به دبیری کمال تبریزی امشب با معرفی برگزیدگان در رشته‌های مختلف به پایان می‌رسد.
 
کلمات کلیدی : جشن خانه سینما+روز ملی سینما
 
Austria
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۰۰:۴۷:۴۷
عطاران و بقیه هنرمندان محبوب قلبها هستند، ولی متحجران و نفرت آفرینان، مورد تنفر مردمند. (3932197) (alef-13)
 
محبوب
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۰۷:۵۱:۴۷
محبوب قلب من آن کارگررفتگر شهرداری است که ساعت 2صبح کوچه های شهر راتمیز می کند
محبوب قلب من آتش نشانی است که جانش رابرای کودکی درآتش فدامی کند
محبوب قلب من مرزبانانی است که درساعت 3صبح درسرمای صفر مرزی بایادخانواده اش از کیان وطن دفاع می کند
اگر متحجریم پس شمامتمدنید
به این تمدن پوچ خود برای جمعی که به هیچ کاری نمی آیند ببالید وخوشحال باشید (3932271) (alef-13)
 
حق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۰۸:۵۹:۱۲
این طرز تفکر از جزم اندیشی بدتر است
افرادی مثل عطاران برای بخشی از مردم قابل احترامند
مرحوم سلحشور نیز برای برخی و حاتمی کیا نیز برای برخی دیگر و...
باید یاد بگیریم که حقوق اقلیت فدای حقوق اکثریت نشود
همه حق دارند از سلایق مختلف بهره ببرند
متاسفانه در کشور ما کمتر فرایندی را خاکستری می بینیم و بیشتر موارد سیاه یا سفید هستند
اگر با تفکر کسی سازگاری نداریم لازم نیست که از او متنفر باشیم (3932309) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۳:۰۱:۲۳
از قول خودت حرف بزن! (3932784) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۰۷:۵۵:۳۱
باز خوبه عطاران از یه چیزی می ترسه وگرنه همون سناریو درآوردن شلوار که خودش گفته بود رو جلو دوربین پیاده می کرد و بعد هم نوبت به بقیه لباس هاش می رسید! (3932274) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۴:۵۱:۲۲
آخرالزمانه دیگه.حق رو باطل جلوه میدن و باطل رو حق
خدایا به راه راست هدایتمان کن (3932981) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.