نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 483860
از پلاسکو تا گرنفل، آنجا که عواطف انسانی برانگیخته می‌شود
علی نبوی، 28 خرداد 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۶
خبر آتش‌سوزی برج گرنفل برای مردم ایران از جهاتی قابل‌تأمل تر و تأسف‌بار تر بود؛ چرا که چند ماهی از واقعه‌ی آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو نمی‌گذرد و هنوز اندوه و غم آن اتفاق در دل مردم عاطفی و نوع‌دوست کشورمان تازه است.

فارغ از شباهت این دو حادثه و وقایعی این‌چنین، از زاویه‌ای دیگر می‌توان به موضوع نگاه کرد. واکنش و نحوه‌ی برخورد آتش‌نشانان در دو حادثه مذکور همان موضوعی است که قصد دارم به آن نگاهی داشته باشم. اما پیش از آنکه وارد بحث بشویم لازم است صادقانه این نکته را متذکر شوم که در این نوشته به‌هیچ‌وجه قصد سوءاستفاده از یک حادثه‌ی تلخ برای مقاصد سیاسی، تخریب اجتماعی یک کشور و جامعه‌ی آتش‌نشان آن را ندارم.

در حادثه‌ی پلاسکو عمده جان‌باختگان حادثه، شهدای جان‌برکف آتش‌نشانی کشور بودند که بدون توجه به خطرات پیش رو، به یاری مردم و سپس همکاران محبوس شده در ساختمان شتافتند. همان طور که به یاد داریم، عملیات امداد و سپس جستجو برای یافتن جان‌باختگان حادثه، چند روز به طول انجامید و نیروهای امداد از سویی به اطفای تنوره آتش پلاسکو می‌پرداختند و از طرفی هم با چشمان خون‌بار پیکر گداخته‌ی همکاران خود را از زیر بقایای ساختمان بیرون می‌کشیدند.

اگر حادثه‌ی پلاسکو به رخدادی تراژیک بدل شد و حادثه‌ی لندن در حد یک فاجعه‌ی دل‌خراش باقی ماند، به این دلیل است که در حادثه‌ی پلاسکو رفتاری را از سوی قهرمانان آتش‌نشان شاهد بودیم که حتی شاید بر اساس دستورالعمل های عملیات نجات منطقی نبود و توجیهی نداشت؛ اما این‌چنین جان‌فشانی‌هایی را تنها می‌شود با ندای درونی و عواطف انسانی تحلیل کرد.

گفته شده نیروهای امداد در حادثه‌ی لندن به دلیل حجم آتش و شرایط ساختمان، از ورود به ساختمان منع شده بودند و به ناچار نظاره گر جان باختن و شنونده‌ی ضجه‌ها و درخواست های کمک هم‌وطنان خود بودند.

اینکه انسان خود را در جایگاه آتش‌نشانان در چنان بزنگاه‌هایی متصور شود و تصمیمی دیگر بگیرد، موضوعی است که در مورد من و امثال من شاید تنها در حد حرف بماند و ادعای چنان جان‌فشانی کردنی یک شعار محض باشد. به همین دلیل وقتی دلاوران و قهرمانانی را می‌بینیم که تصمیمی خلاف منطق و حتی اصول ایمنی می‌گیرند، به واقع که باید در پیشگاه ایشان تعظیم کنیم.

رشادت و جان‌فشانی امری است که محدود به مرزهای جغرافیایی، دین انسان‌ها و یا حتی فرهنگ غرب و شرق نمی‌شود و نمونه‌های بسیاری در جامعه‌ی صنعتی غرب برای اثبات این مدعا وجود دارند. اما آنچه که در این وانفسای مادی‌گرایی و حتی برخی از بی‌اخلاقی های جامعه کنونی ایران، می‌تواند مرهمی بر دل رنجور انسانیت و یادآور داشته‌های ارزشمند این آب و خاک باشد، ظهور و وجود چنین انسان‌هایی است که به‌مانند یک تلنگر، انسانیت و لزوم حفظ آن را به ما گوشزد می‌کنند.

امید است که در هیچ جامعه‌ای اعم از هر نوع تفکر و اعتقادی، شاهد آسیب دیدن، قربانی شدن و جان باختن انسان های بی‌گناه نباشیم و انسانیت در وجود همه‌ی ما همواره تپیده و شنیدن و دیدن چنین فجایعی با واکنش های انسانی ما همراه باشد.
 
کلمات کلیدی : برج گرنفل+برج گرانفل+ آتش‌سوزی + لندن+ پلاسکو+علی نبوی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۸:۲۰:۱۹
این تصویر رو مقایسه کنید با آتش نشانان ایرانی که با وجود مطلع بودن از شرایط خطرناک پلاسکو برای نجات مردم به داخل آن رفتند
آتش‌نشانان حادثه برج گرنفل لندن می‌ترسیدند این ساختمان مانند برج‌ها دوقلو فروریزد
http://telegram.me/joinchat/CAQnnDusbmeCBD0kD_Ckdg (4431176) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۰:۱۱:۴۲
مواجهه با موضوعات براساس اصول انسانی تو همه جای دنیا هست، اما همچین برخوردهایی و دیدن چنین رفتارهایی از آتش نشانان برای ما ایرانیان یادآور رشادت افرادی مثل شهید فهمیده و یا رزمندگانی هست که بدن خودشون رو پلی روی سیم خاردارها میگردن تا نیروها از روی تن آنها رد شوند. (4431292) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۰۳:۴۹
در جانفشانی و جان بر کفی آتشنشانهای عزیز کشئرمون هیچ شکی نیست اما این دو حادثه خیلی قابل مقایسه نیستن
آتش سوزی پلاسکو از طبقات بالا شروع شد و آتشنشانهای عزیزمون برای خاموش کردن و نجات و خروج مردم ناچار به ورود شدن اما آتش سوزی لندن مقدار زیادیش از پایین به بالا بود و عملا راه ورودی نبود و بدلیل مسکونی بودن و ساعت آتش سوزی خیلی از مردم گرفتار شدن و نتونستن بیرون بیان به همین علت فوت مردم بیشتر بود و در ضمن پلاسکو به ناگاه فروریخت و این دلیل شهادت آتش نشانهای عزیزمون شد (4431381) (alef-6)
 
Spain
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۱:۲۶
اینکه بدونی جونت رو از دست میدی و چشم تو چشم مرگ برای کمک کسی قدم بردارری موضوع سنگینیه که هضم اون برای خیلی از ما قابل درک نیست (4431400) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۲۲:۳۸
"رشادت و جان‌فشانی امری است که محدود به مرزهای جغرافیایی، دین انسان‌ها و یا حتی فرهنگ غرب و شرق نمی‌شود"

چکیده مقاله. البته من اون کلمه رشادت رو با انسانیت عوض می کنم و می گم انسانیت هیچ ربطی به جغرافیا و دین و اعتقادات و فرهنگ نداره. شاید اون کسی که از نظر شما فاسد و بی اخلاقه انسانیتش بیشتر از شما و نزد خدا هم عزیزتر باشه پس در مورد هیچ کسی ظاهری و سطحی قضاوت نکنید.

(4431424) (alef-6)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۲۵:۳۸
چیز زیادی از این مقاله درک نمیشه
.
لطفا توضیح بدید که چی میخواید بگید . منظور چیست ؟ چه قیاسی کردید الان ؟

(4431428) (alef-6)
 
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۲۶:۵۰
از این زاویه هم قابل بررسی هست که در صورتیکه بدون کارشناسی همچون پلاسکو تعداد زیادی آتش نشان را به ساختمان میفرستادند فقط تعداد کشته شدگان بیشتر میشد . (4431430) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۳۵:۰۹
در حادثه پلاسکو مردم رو به زور از ساختمان بیرون می کردند و در صورتی که در لندن مردم می خواستند فرار کنند اما نمی تونستند. (4431442) (alef-6)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۰۸:۵۸
درست مثل این میمونه که کسی شنا بلد نیست وبرای نجات جان کسی که در حال غرق شدنه بپره تو آب ! خب خودش میدونه که اونم میمیره ولی گاهی اوقات برای عزیزان نزدیک ممکنه این اتفاق بیفته
ولی کسی که مسئوله و علم و تجربه داره و سالها هزینه و کارشده تا بشه آتش نشان باید بیدونه در صورتی باید به نجات افراد بره که 90% هم طرف رو نجات بده و هم خودش رو
حالا فکر کن کل آتش نشانهای شهرو فرستادیم تو مرکز آتش که یک نفر رو نجات بدن و همه خدایی نکرده مردن بعد هم مدال افتخار بهشون دادیم بخاطراین شهادت و از جان گذشتگی !!!
همه چی رو که احساسی نمیشه بررسی کرد همینه که هر مسئولی هر کاری بکنه میگیم چون نیتش خیر بوده دستش درد نکنه ! هر گندی زده
حساب و کتاب هم برای هر عملی لازمه
اگر احساساتی هستی عقلت رو همراهت ببر (4431496) (alef-6)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۱۲:۴۸
شاید عمده ترین تفاوت میان پلاسکو و گرنفیل را بتوان در یک کلام ، تفاوت میان "غلبۀ احساسات" و "احترام به قانون و فرماندهی" دانست :
- در عملیات پلاسکو شاهد بودیم که حتی تا چند روز بعد از وقوع فاجعه هنوز هم آمار درستی از تعداد آتش نشانان شجاع و جان برکف حاضر در صحنۀ عملیات آتش و آوار داده نمیشد زیرا تعدادی از اونها که شیفت کاریشون هم نبود به گونه ای خودجوش و طبیعتا بدون اطلاع فرماندهی (که البته خود فرماندهی ها هم متعدد !!!! بود) وارد کارزار و مبارزۀ میان مرگ و زندگی شده بودند ؛
- ماندگار کردن فیلمی !!!! این فاجعه ، از مردم عادی (با سلفی گرفتن از خود در کنار دود و آتش و آوار) گرفته تا فیلم های حضور دهها تن از مقامات غیر مرتبط !!!! که حتی در ساعات نیمه شب و بامدادی با حضور بی مورد خود !!!!! بر سر صحنۀ عملیات عملا باعث هدر رفتن لحظات طلائی و غیر قابل جبران فداکاری های آتش نشانان میشدند ، تا آنجا که حتی اعتراض علنی سخنگوی عملیات را هم بدنبال داشت و ..... ؛ (4431615) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.