توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 459164
گاز چه زمانی به خانه زاهدانی‌ها می‌رسد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۱
سیستان و بلوچستان از زیرساخت‌های مناسب برای توسعه صنعت برخوردار نیست؛ سالهاست که با وجود گازرسانی به اکثر مناطق کشور، 37 شهر سیستان و بلوچستان گاز نداشته و تنها شهر ایرانشهر به برکت وجود خط صلح از گاز برخوردار بوده است. حالا دولت یازدهم و استاندار کنونی آن در تلاش است که غفلت‌های گذشته را جبران کند و چهره سیستان و بلوچستان را تغییر دهد.

لذا موضوع گاز رسانی به سیستان و بلوچستان در سفر نخست رئیس جمهور به استان هدف گذاری شد و در پی آن از محل قانون بودجه سال‌های 93 و 94  تا سقف 2.5 میلیارد دلار به روش بیع متقابل برای گاز رسانی به استان در شورای اقتصاد مصوب شد. تاکنون تا حدود 800 میلیارد تومان برای فاز نخست گاز رسانی به استان سرمایه‌گذاری شده است. اوج حجم عملیاتی این پروژه در سال 95 انجام شده و بین 25 میلیارد تا 40 میلیارد تومان به صورت ماهیانه برای این پروژه اعتبار تزریق شده است. 

براساس شواهد و قراین گاز به نزدیکی خانه‌های زاهدانی‌ها رسیده و مشعل گاز بدست رئیس جمهور در میدان اصلی شهر زاهدان در اسفندماه روشن شده، حال این‌که چقدر طول می‌کشد تا شعله گاز شهری در خانه زاهدانی‌ها روشن بشود،  سوالی است که استاندار و پیگیر اصلی تکمیل این پروژه درباره آن توضیح می‌دهد؛ او وعده داده است که تا پایان سال 97 کل زاهدانی‌ها به تدریج از نعمت گاز بهره‌مند شوند و سیستان و بلوچستان را  "نور علی نور" کند.

علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: باید در سطح 1300 لوله کشی گاز در سطح شهر زاهدان ایجاد شود که این سطح 5 برابر خط لوله‌ای است که از ایرانشهر به زاهدان کشیده شده است. ساخت خط لوله گاز به زاهدان تنها با کار جهادی در طول 2 سال انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون 130 کیلومتر در شهر زاهدان، لوله کشی گاز انجام شده که ظرف 2 تا 3 ماه آینده به متقاضیان قابل واگذاری خواهد بود و در این مدت شرکت گاز نیز باید کارهای چک و اصلاح خط لوله را انجام دهد. در حال حاضر امکان فروش انشعاب برخی مناطق همچون اهالی ساکن در خیابان جمهوری شهر زاهدان وجود دارد.

وی از آغاز ساخت لوله گاز در طول 350 کیلومتر در شهر زاهدان از فروردین ماه خبر داد و افزود: این پروژه به مناقصه گذاشته شده و در حال حاضر تجهیز کارگاه این پروژه در سطح شهر آغاز شده است. علاوه بر این پروژه، لوله‌گذاری 350 کیلومتر دیگر نیز درحال انجام است که پیش‌بینی شده ساخت آن در نیمه دوم سال آینده آغاز شود. در این شرایط عملا 700 کیلومتر در سطح شهر زاهدان به هم ریخته می‌شود تا این پروژه اجرا شود.

اوسط هاشمی ادامه داد: نمی‌توانیم همزمان کل شهر را برای اجرای پروژه به هم بریزیم و باید این پروژه مرحله به مرحله اجرا شود تا اختلالی در مدیریت شهری ایجاد نشود و ترافیک و بی نظمی به وجود نیاید، زیرا اجرای پروژه ای در شهر بسیار متفاوت با کار لوله گذاری در بیابان است و با زندگی مردم مرتبط است، بنابراین در اجرای این پروژه هم باید در شهر، مدیریت انجام و هم پروژه اجرا شود.

استاندار خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه در سال جاری و سال آینده عملا 830 کیلومتر کار لوله‌گذاری گاز در سطح شهر زاهدان انجام شده و تنها 500 کیلومتر لوله گذاری باقی می‌ماند که امیدواریم در صورت سرعت یافتن اجرای پروژه و اینکه مشکلی در روند اجرای پروژه ایجاد نشود باقی کار در سال 97 اجرایی شود.

وی تصریح کرد: برای شرکت ملی گاز ایران، هر روز تاخیر در اجرای پروژه ضرر است زیرا شرکت گاز به دنبال کسب درآمد است. این شرکت تاکنون 760 میلیارد تومان صرف ایجاد 262 کیلومتر شبکه و انتقال گاز  کرده است و باید 2000 میلیارد تومان به طور کلی هزینه شود تا  گاز شهری زاهدان وصل شود و بنابراین شرکت ملی گاز به دنبال تکمیل پروژه و انشعاب است تا برگشت سرمایه داشته باشد وبه درآمدزایی برسد و شرکت گاز از همه ما مشتاق تر در تکمیل این پروژه است.

استاندار خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود این پروژه ظرف 2.5 سال آینده به اتمام برسد تا به تدریج بار از دوش مردم برداشته شود و در نتیجه توزیع گاز کپسولی دولتی کمتر خواهد شد.

وی تصریح کرد: متاسفانه در آستانه انتخابات، چون مخالفین دولت، خود را عقب مانده از نظر ارائه خدمت به مردم در گذشته می‌دانند و امروز از اقدام دولت در اجرای موفق پروژه گاز رسانی به سیستان و بلوچستان حیرت زده شده‌اند، سعی می کنند با ضعیف نشان دادن پروژه های دولت، فراری رو به جلو داشته باشند. مگر می شود بدون شبکه گاز گاز رسانی، گاز استان را به درب خانه های مردم رساند؟ متاسفانه بعضا صدا وسیما هم با این افراد همنوا می شود. ولی اعتقاد دارم که مردم قدرشناس هستند.
 
 
کلمات کلیدی : گاز+ زاهدان+سیستان و بلوچستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.