نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 460162
تا اردیبهشت چه شود!
بخش تعاملی الف - سجاد خادم
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۲


سن و سالی نداشتم که گرمای تنور انتخابات 76 را درک کردم. خلاصه‌ی بحث های انتخاباتی شکل گرفته در مسجد و هیئت، این بود که، خاتمی به هیچ وجه گزینه‌ی مطلوبی نیست. چرا که او با توجه به طرفدارهایی که دور خودش جمع کرده و شعارهایی که انتخاب کرده اگر بیاید دین خلق الله را از بین می برد. عوضش ری شهری را آدم خوب بین گزینه های موجود می دانستند، اما چون تصور می کردند ایشان خیلی اقبال ندارند، به این نتیجه می رسیدند که باید به ناطق نوری رای داد! بخش مهمی طرفداران سید محمد خاتمی را هم کسانی دیدم که خفقان و فضای بسته ی دوران هاشمی خسته شان کرده بود و احساس می کردند این سید نسیمی تازه و معتدل است در فضای سیاسی و "نه" ایست به هاشمی!

از 76 تا امسال حدود 20 سال می گذرد. دارم خاطرات تک تک انتخابات های گذشته را مرور می کنم. از روزهایی که فقط می شنیدم و نظاره گر بودم تا سال هایی که خود هم صاحب رای قابل شمارش شدم. سال هایی که بخاطر رای نیاوردن یک نفر به دیگری رای دادم. سال هایی که نگران بودم عاقبت کشور با این منتخبین چه می شود. سال هایی که فکر می کردم حالا که نامزد مورد حمایت ما انتخاب شده دیگر همه چیز درست می شود! سال هایی که فکر می کردم بدبخت می شویم با این انتخاب مردم!

همه ی این سال های پر فراز و نشیب گذشت و کشور با هزینه های کم و زیاد منتخبینش را تاب آورد. صادقانه اما تلخ اینکه بین همه‌ی کسانی که دیروز بهشان رای دادم و امید بستم، امروز کسی را پیدا نمی کنم که ذره ای به او علاقه داشته باشم! حنای همه‌ی منتخبین و حزب ها و گروهای مطبوعشان پیشم بیرنگ شده.

حالا که رسیده ام به ایستگاه "کمی بزرگ تر از کودکی" حالا که رسیده ام به یک تجربه‌ی 20 ساله از سیاست. حالا که کمی به فضای سیاسی ناخنک زده ام. کاشفم به عمل آمده که ماجرا آنطور که من و دیگران فکر می کردیم نبوده و نیست. فهمیده ام خیلی از رجال سیاسی آنچه می نمایاندند نبودند و نیستند. به این باور رسیده ام که فساد یک ناهنجاری فرا جناحی است. که هر دوره بنا بر اقتضای زمان رنگ عوض می کند.

حالا که خاتمی از چگونه رئیس جمهور شدنش می گوید فهمیده ام او بر خلاف تصور مردم آن روز نه یک رجل سیاسی آنتی هاشمی بود و نه می خواست بی دینی را نشر دهد. او بیشتر دلش می خواست دم همه را ببیند. او آن روزها بیشتر دچار توهم بود. توهمی که خودش هم خبر از عوارضش نداشت. توهمی از جنس رئیس دولت نهم و دهم خیلی رجال سیاسی دیگر. تازه شصتم خبر دار شد که ناطق هم رقیب خاتمی نبود. رفیق بودند آنروزها و امروز رفیق تر هم شده اند.

احمدی نژاد را هم سال 84 به امید هوایی تازه تر و مبارزه با فساد سازماندهی شده و "نه" گفتن به احزاب فرسوده، انتخاب کردیم. اما بعد چند سال فهمیدیم که امیدمان را باید بگذاریم در کوزه و آبش را بخوریم. کاپشن بعد مدتی شد کت و ... سال 88 هم از بغض اعوان و انصار مرحوم هاشمی مجبور به انتخاب مجدد او شدیم. چون نگران این بودیم که کشور به آشوب کشیده شود بدست افرادی که در عمل برای قانون پشیزی ارزش قائل نبودند.
تراژدی بالا نگاهی کوتاه و گذراست به انتخابات های ریاست جمهوری سال های گذشته، آنهم با عینک یک جوان دهه شصتی که در خانواده ای سنتیُ_مذهبی بزرگ شده. داستانی که راوی اش حالا بیش از همیشه‌ دچار سردرگمی است در انتخاب. چون خسته شده از یمینی ها و یساری ها و دعواهای زرگر.

راوی این داستان از روزی که فهمیده می شود با یک مشت دلار، تن قرمزهای متعصب لباس آبی کرد  و تن آبی ها، لباس قرمز. حسرت این را خورده که چرا سال ها سنگ رنگ ها و حزب ها را به سینه زده. راوی این داستان خسته شده از اینکه بخاطر سو استفاده‌ی فلان جماعت مجبور شده لب فرو ببندد و نقدهایش را به جماعت به ظاهر خودی علنی نکند.

راوی این داستان از تکرار خوی اشرافیگری در هیئت دولت متنفر است اما هم زمان، از قبیله گرایی منتهی به رانت و فساد موجود در منتقدین این دولت هم بیزار شده. راوی این داستان نمی تواند برای خودش حجت شرعی بتراشد که بخاطر رای نیاوردن ولنجک نشین های بی خبر از قرچک به آدم های سالم اما ناتوانی مثل جلیلی رای بدهد.

یا به کسانی رای بدهد که علی رغم سلامت مجبور خواهند شد در صورت انتخاب شدن از جوانانی استفاده کنند. که کل حیات سیاسی شان را مدیون رانت هستند. راوی این داستان دیگر نمی تواند از هراس کسانی که مفسدان را ذخیره می پندارند چشم روی خطاهای موجود در شهرداری توانمند اما پر علامت سوال پایتخت ببندد.
راوی این داستان دیگر نمی تواند بالا شهر نشینی و لواسان نشینی دولتی ها را به چالش بکشد و سوال نکند چرا بزرگان مدعی انقلابی گری منتقد دولت، خود بالای شهر نشین هستند. نپرسد چرا ستاد "احیای امر به معروف و نهی از منکر" پاسداران نشین شده؟!

خلاصه راوی این داستان بیش از انتخابات نگران آینده‌ی کشورش است. خسته است و سر در گم. راوی این داستان رای می دهد، چون اعتقاد دارد هر مشکلی هست باید خودمان حل کنیم، چون اعتقاد دارد امنیت معلول عزت است و اقل حسن مشارکت مردم ایجاد عزت ملی است. راوی این داستان تلخ اما از بس که تصویر ذهنی اش از سیاسیون سیاه شده برگه ی رایش تا این لحظه سفید مانده. تا اردیبهشت چه شود.
 
کلمات کلیدی : سجاد خادم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۸:۱۱:۵۸
نقدها بجاست، اما قدری بصیرت بیشتر لازم است، وقتی انتخاب در فضای احساسی صورت می گیرد ، نتیجه مطلوب نخواهد بود ، نمی توان گفت در مملکت ۸۰ میلیونی ایران بلند قدتر از هاشمی و خاتمی و احمدی نژاد و روحانی در سیاست و مدیریت و نزدیکی به ارزش های انقلاب و کاردانی و کارایی ‌وجود ندارد، فقط یک شفاف سازی کافی است، اگر در جبهه جنگ حسن باقری کم سن و سال پیدا می شود که در حد اسطوره است، و حاج قاسم سلیمانی پیدا می شود که در قله اخلاص و کار آمدی است، قطعا در سیاست و مدیریت و اقتصاد هم شایستگانی ناشناخته یا کمتر شناخته شده وجود دارند، که باید آنها را یافت تا تجربه گذشته تکرار نشود، و بدلی به جای اصیل بر مردم قالب نشود.
چون با ردیف کردن برنامه و شعار می شود مردم را فریب داد بنابراین برای شناخت کاندیدای ریاست جمهوری باید راه روشن و مطمئنی پیدا کرد حد اقل اگر مشکل هاشمی و خاتمی و احمدی نژاد و روحانی در این ۳ قلم خلاصه می شود، فاصله گرفتن از رهبری و سیره امام و ارزش های انقلاب، و اشرافیت و گرایش های قارونی ، و باندبازی و قبله گرایی، این سه قلم باید برای مردم شفاف و عریان شود ، مردم به عنوان یک مطالبه ملی از شورای نگهبان بخواهند ، میزان ثروت و منشا ثروت کاندیدای ریاست جمهوری و وابستگانش به طور دقیق به مردم اعلام شود، آنگاه ،ولنجک نشینان و لواسان نشینان در ویلاهای ۵۰ میلیاردی ، با نشان دادن یک کلید برمقدرات کشور و سرنوشت مردم مسلط نمی شوند و فاجعه درد آور حقوق های نجومی پیش نخواهد آمد، همچنین رفتار های کاندیدای ریاست جمهوری از آغاز تا کنون با خط کش ارزش های نظام که در رهنمودهای امام ره و رهبری متبلور است سنجیده شود، آنگاه ، کسی نخواهد توانست دم از مکتب ایرانی و مردم...بزند و رییس جمهور دوش به دوش و هم آغوش او باشد، و کسی نمی تواند به اسم قرائت های مختلف از دین و تساهل و تسامح روزنامه های زنجیره ای بکارد که درخت زقوم آن با اهانت به معصومین ع کام مردم را تلخ کند و در بلندگو و هم سخن با بیگانگان باشد، و دیگر کسی نمی تواند به عنوان اصولگرا یا اصلاح طلب یا اعتدالی به دروغ خود را به نظام و رهبری بچسباند، سره از ناسره جدا خواهد مدعی صادق از فریبکار کاذب بازشناخته خواهد شد،
نه کشور در بن بست است و نه قحط الرجال است، گرد یاس و نا امیدی نباید پاشید، اگر انتخاب نکنیم بدتر از این ها را برایمان انتخاب می کنند، ولی هوشمند باشیم فریب ترفندهای فریبکارانه و دروغین سایه جنگ را نخوریم، متاسفانه هم اکنون ، نیز صدای این زمزمه فریبکارانه شیطانی به گوش می رسد که بعد از بتون ریختن بر صنعت و اقتصاد ، امنیت کشور را نیز به گل بگیرند. بعضی دست های تسلیم را در برابر ترامپ بالا برده اند غافل از آنکه ترامپ فقط نقل شل را می تواند هدف قرار دهد، و اما نقطه مقاوم را هرگز. (4238319) (alef-11)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۸:۳۰:۴۸
احسنت. حرف دل (4238380) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۶:۴۴:۲۱
معنی رای سفید چی هست؟ (4239528) (alef-11)
 
حسين
Sweden
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۸:۴۱:۳۰
از ترس بدتر من به (بد) راي ميدم (4238407) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۸:۵۳:۲۳
+++ (4238437) (alef-11)
 
محمدعلی عابدیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۸:۵۸:۳۶
سلام
با خواندن این متن بغضی آزاردهنده درگلویم آمد و بی اختیار گریه ام گرفت (4238452) (alef-11)
 
ک.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۹:۱۱:۰۲
من به هیچ کس رای نمیدم ...
...نه سر پیازم ونه ته پیازززز
45 سال از خدا عمر گرفتم 37 سالش تو این نظام بوده از هفت سالگی تا الان
اما از همون هفت سالگی تا الان اسمان و زمین زندگی ام هیییییچ فرقی نکرده که نکرده با یک رای من کسی رییس جمهور نمیشه کسی هم نمیبازه میفهمید که؟؟!!!
بچه اولم یک ماه دیگه دنیا میاد اما بعد از هشت سال تشکیل زندگی هنوز آلاخون والاخون خانه پدر شوهر یا پدر خودمم ،چون توان پرداخت اجاره برای یک آلونک 50 متری هم ندارم ...میدونید چنده ؟؟؟
1.2 یا 1.3 یا همین حدود ها !!!!!
من از حق خودم میگذرم و امیدوارم جوونها بعد از من عاقبت بخیر بشن ! (4238477) (alef-11)
 
سلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۹:۱۶:۰۷
چه حسن تصادفی، من هم یک دهه شصتی هستم دقیقا متولد 1360 از خانواده ای متوسط سال 76 اولین حضورم در انتخابات بود. من هم خاتمی را خوب نمی شناختم انتخابم ری شهری بود. تو انتخابات بعدی من هم دغدغه های شبیه شما داشتم اما حالا پس از بیست سال من هم نگاهم به ادوار مختلف انتخابات و منتخبین درست شبیه شماست. (4238486) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۹:۲۵:۲۴
علیرغم ادعای بی طرفی وخسته شدن ازهمه ی گروههای چپ وراست(به زعم نویسنده) اما بازهم دغدغه ها ودلمشغولیهای سیاسی وحزبی وتمایل به یک جریان رادرسطورپایانی مطلب مشاهده کردم!!!! (4238498) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۰۹:۴۰:۵۷
راوی داستان هم دوره ای عزیز؛ از روز ملی شدن صنعت نفت قرار بود وضعمون بهتر بشه!!!! (4238538) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۲۲:۳۱:۰۱
حرف شما کاملاً به‎جا و منطقی بود.
به شما شخصاً توصیه می‎کنم مستند «معتاد به نفت 1» را از اینترنت (شبکه افق) مشاهده کنید تا نگاه عمیق‎تری نسبت به این موضوع داشته باشید. (4240219) (alef-3)
 
محمدامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۱:۴۹
جناب خادم!

بنده از اولین انتخابات جمهوری اسلامی در فروردین 1358 تنها و تنها بر حسب وظیفه شرعی رای دادم که اگر نبود این احساس وظیفه شرعی برای ایجاد شرکت حداکثری مردم، هرگز رای نمی دادم.

البته آنچه برایم مهم است و شجاعانه همیشه اظهار کرده ام این است که برایم فقط "انقلاب اسلامی" و نفوذش مهم است و نه نامها و آدمها!

در هر دوره ای چیزهای موثقی شنیده ام که اگر آن احساس وظیفه بالا نبود ، باید ... مثلا دادن خودرو در سال 1369 به نمایندگان مجلس با قیمت بسیار پایین و قسطی، حرکت نمایندگان در چند دوره برای تصویب قانون حقوق مادام العمر برای نمایندگان، حب عجیب بالای شهر تهران برای نمایندگان همه شهرها و اقامت دائمی آنها در تهران و روئیت نشدنشان آنطور که باید و شاید در حوزه انتخابیه! دادن حقوقهای نجومی به همه دست اندرکاران به بهانه اینکه ، اگر به آنها نرسیم ، دزد می شوند!!! غافل از اینکه دزد ، دزد است چه به او برسی چه نرسی! و ....... (4238634) (alef-11)
 
بهمن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۲:۳۵
در این سال ها هم دولت و هم مجلس اصولگرا , اصلاح طلب , اعتدالگرا دیدیم و متاسفانه دروغ و فساد و تباهی جزو لاینفک شده . انقلاب چهل ساله شد اما هنوز گرفتار خیانت ها.... هستیم . (4238636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۸:۳۵
احسنت.مقاله منصفانه از فردی خداپرست بدور از منافع بود. خدا شما را حفظ کند و کار را به دست افرادی مثل شما (بدور از نجومی بگیران چپ و راست ) بسپارد. (4238650) (alef-11)
 
a
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۴۱:۳۰
چقدر این جمله دلچسب بود "دیگر نمی تواند بالا شهر نشینی و لواسان نشینی دولتی ها را به چالش بکشد و سوال نکند چرا بزرگان مدعی انقلابی گری منتقد دولت، خود بالای شهر نشین هستند. نپرسد چرا ستاد "احیای امر به معروف و نهی از منکر" پاسداران نشین شده؟!" (4238655) (alef-11)
 
ثاقبه
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۴۴:۴۳
خیلی خوب بود. تشکر میکنم. (4238662) (alef-11)
 
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۳:۰۰
با صحبتهاتون تا حدود زیادی موافقم اما به نظرم باید در اندیشه ایده آل گرا بود ولی در عمل ایده آل وجود ندارد (جز حضرت حجت عج الله تعالی فرجه) پس به ناچار باید واقع گرا بود.
پس به امید خدا با وجود ناراحتی بابت تمامی تلخی های ذکر شده در متن، در اردیبهشت ماه، به آنکسی رای خواهم داد که نسبت به دیگران موجود در عرصه انتخابات اصلح تشخیص دهم و به هیچ عنوان رای سفید نخواهم داد.

از سایت الف نیز خواهشمندم رای سفید را ترویج نکنند!
باتشکر (4238686) (alef-11)
 
تئو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۵:۱۵
بزرگوار :
خواهش می کنم رای سفید ندهید اکنون که بعد از این همه سال کوله باری از تجربه را دارید قطعا به یک جمع بندی رسیده اید که بینی و بین الله کدام مرام و مسلک و عقیده در روزهای سخت و پر تلاطم هر روز و هنوز این مملکت را امنیت و اعتبار بخشیده به همان اعتماد کنید و به دیگران هم بگویید (4238690) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۶:۲۶:۲۵
با سلام. بنده با توجه به اعتقادی که دارم اگر رای بدم حتما سفید میدم تا در فجایعی که دولت منتخب من به بار میاره و همیشه وجود داشته و خواهد داشت شریک نباشم. با تجربه ای که داریم مطمئنا رانت و اختلاس و ..... در همه دولتهای چند سال اخیر وجود داشته اند. (4239501) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۱:۱۲:۴۶
جوان عزیزخیلی دیر رسیدی ولی بالاخره رسیدی (4238736) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۱:۲۲:۰۰
احسنت حرف دل من رو زدی (4238761) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۸:۴۱
نمیتوان ذره ای تردید داشت که بهترین ابزار مدیریت یک جامعۀ پویا و سرزنده اصل "انتخابگری" است ولی کاستی و ناراستی از اونجا شروع میشه که هزینه های میلیاردی با منابعی مبهم و ناشناس(که طبیعتا مال خود نامزد نیست !!!!!) برای "انتخاب شدن" صرف میشه ؛
یادمون نره : کاسه رود جائی که باز آرد قدح !!!!! ؛ (4238844) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۲:۰۵:۱۹
من متولد چهل وهشت هستم وفقط به خاتمى وروحانى رأى دادم به اميد تعغير
ولى افسوس (4238854) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۲ ۱۴:۲۵:۴۲
خاتمی واقعا کار کرد من دو دوره خاتمیش بهش رای دادم تا روز اخرم پشیمون نبودم ولی به روحانی رای دادم چون گفت من با احمدی نزاد فرق دارم ولی دیدم که تموم کارایی که احمدی نزادو کرد اینم کرد از بحث سهام عدالت زیاد کردن حقوق دادن سبد کالا و دادن امار کاملا دورغ و علنا انگار من کی گفتم وعده گشایش 100روزه میدم و .... (4246963) (alef-13)
 
افشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۰:۰۴
افرین حرف دل همه دهه شصتی ها بود
یادمه تو یکی از انتخابات پیرمردی را دیدم که میگفت از اول انقلاب تا الان رای نداده ولی الان میخواد با رای دادنش تغییر ایجاد کنه جالبیش اینجا بود تغییری ایجاد نشد چون بی اطلاع بودن اکثریت مردم باعث شد شخص نامناسبی به جایگاه بزرگ تکیه بزنه
انتخابات باید قانون گذاشته بشه واقعا بچه 15-16 ساله یا جدیدا شده 18 ساله چی متوجه میشه از اطرافش یا موارد ....
این رای ها باعث میشه مردم بدون اگاهی و تحقیقات لازم به شخص نا مناسب رای بدن نظام پارلمانی داشته باشیم بهتره چون حداقل نماینده های مجلس یک حداقل هوش و سیاستی دارن فرد اصلح را انتخاب کنن

الف جان با اینکه میدونم نمی چاپی ولی لطفا بچاپ (4239000) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۳:۲۵:۰۶
راوی داستان
تو هم که داری نا امیدی را ترویج میکنی
من به دولت حسن روحانی بیشتر امید دارم تا به رقبایش
بحث حد اکثر راندمان کاری در جای دیگری مطرح است
اگر ما یاد بگیریم مطالباتمان را در طول دوره ریاست جمهورها بانگ بزنیم
و پیگیری کنیم
دولتی مثل روحانی پیگیری بیشتری خواهد کرد
...
اگر در این 20 سال این مطلب را و این امید را هنوز متوجه نشده ای
همون رای سفید هم خیلیه والا (4239055) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۳:۲۹:۰۶
هرکسی مختاره
من به بقایی رای میدم
زنده باد بهار (4239072) (alef-3)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۵:۰۰:۱۵
رشد سیاسی یعنی استفاده از حق انتخاب در تغییر وضع موجود به وضغ بهتر. ایده آلی و جود ندارد . دنبال معصوم هم نیستیم . تغییرات بزرگ هم پیشکش.
تغییرات کوچک و ماندی بهتر از سراب تغییرات اساسی است. (4239325) (alef-3)
 
سیدحسین خاتمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۵:۰۵:۰۳
انتخاب ایرانی -- اعتدال روحانی -- اعتبار جهانی (4239337) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۸:۱۲:۰۹
ممنوع الورودی به آمریکا رو هم یادت رفت!!!!!!! (4239713) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۱۹ ۱۵:۰۵:۵۰
روش نشد بگه رای نمیدم گفت رای سفید میدم (4239340) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۰۹:۳۰:۵۶
رای سفید یا ممتنع زمانی است که گزینه های پیش رو از هر حیث مشابه ویکسان باشند که این امری است تقریبا محال و غیر ممکن
یا اینکه رای دهنده اطلاعات ناقص داشته وتوان تصمیم گیری نداشته باشد که در عالم واقع پیامد نقص آگاهی ، سفید بودن رای است پس برادر عزیز بکوش که صاحب خبر شوی (4240800) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.