توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450884
کردهای سوریه آمریکا را به رویارویی با ترکیه وادار می‌کنند؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۴۹
پایگاه شبکه الجزیره در تحلیلی نوشت ترکیه دستیابی به هر گونه راه حل میانه با آمریکا درباره شرکت نیروهای مسلح کرد در حمله [به مواضع داعش] در سوریه را بعید دانست و این امر مانعی بر سر طرح آمریکا برای بهره گیری از قوی ترین متحدانشان در میدان جنگ برای رویارویی نهایی با گروه تروریستی داعش خواهد شد.

العالم: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شکست دادن داعش را یکی از اهداف اصلی خود در دوره ریاست جمهوری اش اعلام کرده است و دولتش روز دوشنبه گذشته پیش نویس طرح وزارت دفاع برای تشدید حمله به مواضع این گروه تروریستی را دریافت کرده است.

پیش بینی می شود آزاد سازی شهر رقه در سوریه - که انتظار می رود در سال جاری میلادی آغاز شود – آخرین جنگ برای در هم شکستن "خلافت" ادعایی و اعلام شده توسط گروه تروریستی داعش باشد؛ این در حالی است که همزمان جنگ نیروهای عراقی با حمایت امریکا برای کنترل مجدد موصل از ماه اکتبر گذشته آغاز شده است.
رقه خاستگاه داعش در سوریه است. اما به نظر می رسد تشکیل یک نیروی زمینی یکپارچه با هدف بازپس گیری این شهر، مأموریت دشواری در سوریه باشد. زیرا امریکا، ترکیه، روسیه و هر کدام از کشورهای عربی از نیروهای محلی مختلفی در جنگ چند طرفه در سوریه از سال 2011 تاکنون حمایت می کنند.

همه طرف های منطقه ای مخالف گروه تروریستی داعش هستند. اما از سوی دیگر، گروههای مسلح مورد حمایت این طرف های منطقه ای با یکدیگر درگیر هستند.

ترکیه به عنوان دارنده دومین ارتش پرتعداد در میان کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر ضرورت حمایت آمریکا از گروههای مسلح مخالف دولت سوریه که آنکارا آنها را آموزش داده است به جای پشتیبانی از "یگان های دفاع مردمی کردهای سوریه" در جنگ آینده رقه تأکید دارد.

آمریکا که نگران شمار نیروهای مورد حمایت ترکیه و تجربیات و توان جنگی آنهاست تصمیم گیری در این باره باعث انتخاب میان دو گزینه رغبت ترامپ برای تحقق پیروزی های سریع در میدان جنگ و نیاز به حفظ ائتلاف استراتژیک با ترکیه می شود.

یادآور می شود آنکارا "یگان های دفاع مردمی کردها" را شاخه حزب کارگران کردستان ترکیه می داند که از سال 1984 علیه دولت آن کشور دست به سلاح برده است.

یک مقام بلندپایه امنیتی ترکیه که در جریان محتوای نشست های برگزار شده میان مقامات کشورش با آمریکا درباره تعیین استراتژی ها بوده است در این باره گفت: سربازان ما هرگز در کنار کسانی نخواهند جنگید که به سوی ما شلیک می کنند و نیروهای ما را کشته اند و کمر به قتل ما بسته اند. ما این پیام را به آمریکایی ها منتقل کردیم.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور و بن علی یلدرم نخست وزیر ترکیه هفته گذشته بار دیگر بر عدم امکان "پذیرش ائتلاف با یگان های دفاع مردمی" تأکید و "فعالیت در کنار گروههای تروریستی" را غیر ممکن دانست. اگرچه دونالد از روی کار آمدن ترامپ به عنوان فرصتی برای آغاز جدیدی استقبال کرده بود، اما به نظر می رسد این دو کشور همپیمان در راه رویارویی درباره استراتژی شان در سوریه گام برمی دارند.

ژنرال استفان تاونسند فرمانده نیروهای ائتلاف آمریکا در عراق و سوریه علیه داعش در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: کردها همچنان در طرح آمریکا نقش دارند.

وی افزود: بی تردید کردها در حمله به داعش در رقه حضور خواهند داشت. اما در حال حاضر نمی توانم درباره شمار و حجم و تعداد یگان های کردها در این عملیات نمی توانم اظهارنظر کنم. وی افزود: هیچ دلیلی درباره ارتباط همپیمانان کرد آمریکا با حملات انجام شده در ترکیه نمی بینم.

البته این مقام آمریکایی به یگان های دفاع مردمی کردها که در چارچوب نیروهای سوریه دمکراتیک به همراه نیروهای عرب می جنگند اشاره ای نکرده است.

مقامات ترکیه بر این باورند ارتباط میان یگان های دفاع مردمی و حزب کارگران کردستان قطعی و غیر قابل بحث و تردید است و پیشروی نیروهای یگان های مذکور باعث تحریک احساسات ضد کردها در مناطق دارای اکثریت عرب در سوریه از جمله رقه خواهد شد و یکپارچگی خاک سوریه را به خطر خواهد انداخت.

راه حل های آمریکا برای حل این بحران
یکی از طرح های آمریکا برای پایان دادن به این اختلافات، شامل ارسال نیروها از شهر تل ابیض – تحت کنترل کردها - به سوی رقه است به گونه ای که 10 هزار نفر از آنها را عناصر ارتش آزاد سوریه که مورد حمایت ترکیه است تشکیل می دهد.

این اقدام باعث کاهش دستاورد یگان های دفاع مردمی کردها خواهد شد و به ایجاد حائلی میان دو منطقه تحت کنترل کردها می انجامد. البته آمریکا تاکنون با این پیشنهاد موافقت نکرده است.

یک مقام آگاه ترک در این باره گفت: پیشنهادهای جایگزین فراوانی درباره رقه مطرح کردیم و امریکایی ها اعتراض نکردند. بلکه گفتند حساسیت های شمار را درک می کنیم و اهداف و آرمان های یگان های دفاع مردمی برای به کنترل درآوردن خاک برخی مناطق را به رسمیت نمی شناسیم.

همچنین از جمله راه حل های میانه احتمالی، شرکت نیروهایی از جمله یگان های دفاع مردمی کردها در حمله به رقه و خروج آنها بلافاصله پس از بازپس گیری ان از داعش است تا پس از این مرحله، نیروهای محلی از جمله نیروهای دارای اکثریت عرب تحت حمایت ترکیه، کنترل این شهر را به عهده بگیرند.
 
کلمات کلیدی : داعش، ترکیه، آمریکا، ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.