توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246250
چرا آمریکا در منطقه جنگ فرسایشی راه انداخته است؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۵
به نظر می‌رسد که آمریکا اکنون به این اطمینان رسیده است که تصمیمش برای اداره جنگ فرسایشی طولانی در خاورمیانه به مراتب بهتر، کم‌هزینه‌تر و پرسودتر از تمام استراتژی‌هایی است که در طول سه دهه تاکنون دنبال کرده است چراکه در نهایت برای او خسارت‌های مالی، سیاسی، میدانی و استراتژیک به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، سایت اینترنتی النشره در گزارشی تحلیلی تحت عنوان " آیا آمریکا در جنگ فرسایشی به اهداف خود می‌رسد؟" نوشت: آمریکا بر این باور است جنگ فرسایشی که در خاورمیانه به راه انداخته راهکاری است که با استفاده از آن می‌تواند به اهداف بزرگی برسد که زمینه‌ساز دستیابی به سیاست‌هایش است. ما می‌دانیم آمریکا همیشه به فکر منافع خود بوده و تنها به نفت، ثروت خاورمیانه و امنیت و ثبات اسراییل اهمیت می‌دهد و طی سه دهه گذشته نتوانسته اهدافش را از آماج خطرات احتمالی نجات دهد.

به ویژه اینکه آمریکا مشاهده کرد که چگونه اسرائیل در طول یک دهه، دو مرتبه پیاپی از مقاومت لبنان شکست خورد و در دستیابی به آنچه که در غزه دنبال می‌کرد، ناموفق بود و تمام این اتفاقات اسرائیل را مجبور کرد تا توان خود را بر "معادله توازن قوا" با مقاومت در لبنان و همچنین معادله "تبادل هشدار درباره رویارویی در غزه" متمرکز کند.

تمام این بررسی‌ها نشان می‌دهد که آمریکا جنگ فرسایشی طولانی‌مدت را در منطقه در پیش گرفته که در آینده برای آن فرصت‌های اقتصادی، سیاسی، استراتژیک و مهمتر از همه امنیتی و نظامی مورد نیازش را تامین کند، اما جنگ فرسایشی که آمریکا به سلاح، نیروی انسانی و پول کافی برای آن نیاز دارد دستاورد‌هایی را به همراه دارد که در ذیل به آنها اشاره می‌کنیم:

۱- اول اینکه آمریکا به وسیله این جنگ توجه کشورهای منطقه را از اسرائیل دور می‌کند و به این وسیله به خود اجازه داده تا سیاست‌های خود را که بر از بین بردن و بلعیدن آنچه که در فلسطین باقی مانده مبتنی است، اجرا کند، آنچه را که نشانی از سرشت عربی، جوامع اسلامی و مسائل انسانی دارد، ریشه‌کن و بدون اینکه کسی مانع او شود و یا علیه اقداماتش اعتراضی کند با خیالی آسوده به سیاست یهودی‌سازی خود ادامه دهد. در واقع هر کس که به نحوی شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری، حوادث رخ داده در مسجد الاقصی و یهودی‌سازی آن را دنبال کند به خوبی متوجه می‌شود که اسرائیل بدوهن هیچ‌گونه شرمساری اهداف پلید خود را دنبال می‌کند.

۲- دومین دستاورد این است که در پی جنگ فرسایشی، فضای جنگی در منطقه ایجاد می‌شود که مانع دستیابی کشورهای خاورمیانه به ثروت‌ها و منابع خود شده و به ویرانی منطقه منجر می‌شود که در نتیجه آن برای بخش‌های تولیدی و کشورهای غربی و آمریکا این فرصت فراهم می‌شود تا به بهانه بازسازی و رونق دادن به خاورمیانه و به منظور پشتیبانی از صنایع خودبازاری را در منطقه به راه بیندازند تا سود بیشتری عایدشان شود. از یک سو پیشرفت آمریکا در خاورمیانه و سیاست‌های استعمارگرانه‌ای که در جهت منافع کشور خود در پیش گرفته، مانع ورود دیگر کشورها به منطقه و بهره بردن آنان از منابع انرژی می‌شود و از طرف دیگر با این روش آمریکا برای فروش کالاها و صنایع خود بازارهای مصرفی را در منطقه ایجاد می‌کند.

۳- سومین دستاورد جنگ فرسایشی این است که آمریکا برای فروش سلاح‌های نظامی خود بازار دیگری را ایجاد می‌کند که این تصمیم گرانقیمت فرصت مناسبی را در اختیار شرکت‌های اسلحه‌سازی؛ نفتی و مالی قرار می‌دهد. در پی این تصمیم شرکت‌های مالی متوجه می‌شوند که همواره به ایجاد جنگ در مناطق نفتی خاورمیانه نیاز دارند تا به این وسیله بتوانند به نفع خود در منطقه عمل کنند چراکه ایجاد چنین جنگ‌هایی در منطقه باعث می‌شود که کشورهای ذی‌ربط برای مقابله با خطرات احتمالی که با آن روبه‌رو می‌شوند به وارد کردن سلاح از کشورهای دیگر نیاز پیدا کنند. نکته قابل توجه این است که آمریکا از تمام این اتفاقات به نفع خود استفاده می‌کند چراکه که در کمتر از سه ماه و بعد از اینکه آمریکا استراتژی جدید خود را برای مقابله با تروریسم در منطقه اعلام کرد طی مدت زمانی کوتاه قیمت سهام شرکت‌های اسلحه‌سازی در آمریکا از ۸ / ۳ به ۳ / ۹ درصد افزایش یافت.

اوباما با اعلام اینکه جنگ عراق حدود ۱۰ الی ۳۰ سال طول می‌کشد، در واقع سخنی که مخالف هرگونه منطق نظامی است مطرح کرد تا از این روش زمان طولانی را در اختیار شرکت‌های ساخت سلاح قرار دهد تا بتوانند برنامه‌های تسلیحاتی خود را برای درازمدت تدوین کنند.

نباید فراموش کرد که آمریکا در هفته اول آغاز استراتژی خود برای جنگ فرسایشی طولانی‌مدت در منطقه و پس از تشکیل ائتلاف بین‌المللی برای مقابله با تروریسم، با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس قراردادی به ارزش حدوداً ۷۳ میلیارد دلار منعقد کرد که در آن طی دست‌کم دو سال سلاح آمریکا به این کشورها ارسال خواهد شد. تمام این منافع در صورتی برای آمریکا محقق می‌شود که آمریکا مدام از طولانی شدن جنگ در منطقه حرف بزند و خطر داعش را بزرگ جلوه دهد تا به این وسیله بتواند اقدامات خود در خاورمیانه را توجیه کند.

۴- چهارمین دستاورد جنگ فرسایشی این است که ایجاد فضای بین‌المللی برای آمریکا این امکان را فراهم می‌کند تا ائتلافی به رهبری خود تشکیل دهد و در آن کشورهایی حضور داشته باشند که در ائتلاف‌های پیشین آن هم با رهبری آمریکا حضور نداشته‌اند. همگان به خوبی متوجه این مساله هستند که آمریکا براساس معیارهای منطقه‌ای و اقتصادی به استراتژی ایجاد گروه‌هایی که از رهبری آن تعبیت کنند، متکی است.

آمریکا سعی دارد تا در کشورهایی که برایش منفعتی به دنبال دارد برای خود جایی پیدا کند. در واقع آمریکا می‌خواهد با ایجاد نظام یک‌جانبه و تک‌قطبی در جهان و با استفاده از تمام قوا، شکست‌های گذشته خود را جبران کند، اما در تلاش خود ناموفق بوده است.

۵- اما هدف آخر آمریکا از ایجاد جنگ فرسایشی در منطقه که تنها ممکن است یکی از دو حالت رخ دهد این است:

الف) اول اینکه این کشور به دنبال این است تا طرف‌های مخالف خود را کاملا نابود سازد و قدرت و توان آنان را سلب کند تا اینکه آنان آمریکا را به عنوان تنها حاکم جهان بپذیرند. همان‌طور که رئیس سیا در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد که "ما باید اسلامی را که با ما و سیاست‌های ما همخوانی داشته باشد بسازیم تا آنها به اسم اسلام یکدیگر را به قتل رسانده، از هم پاشیده شوند و برای نجات خود از ما کمک بگیرند". در نتیجه چنین تفکری آمریکا شروع به ایجاد گروه‌های تکفیری تروریست کرد، آنها را در آغوش خود پروراند و برای اجرای سیاست‌ها و نقشه‌های خود آنان را جزو مهره‌های اصلی قرار داد. از سوی دیگر، این کشور همواره برای ایجاد نهادهایی به جای دولت حاکم در سوریه برنامه‌ریزی می‌کند تا در زمان مناسب و با در دست داشتن برگ برنده از آنها استفاده کند.

به همین دلیل آمریکا همواره بر ایجاد ارتشی که جایگزین ارتش سوریه شود اصرار می‌ورزد تا جاییکه از طریق ایجاد پادگان‌هایی در ترکیه و عربستان برای آموزش نظامی ۵۰۰۰ تن که سالانه وارد آن می‌شوند، اهداف خود در منطقه را دنبال می‌کند.

ب) مساله دیگر اینکه آمریکا به وسیله جنگ فرسایشی، به دنبال نابودی منطقه است و از طریق نابودی تاریخ، نشانه‌های تمدن، بازگشت آن به صدها سال قبل و ایجاد بذر کینه در میان تشکل‌ها و نهادهای دموکراسی، سعی دارد تا از تشکیل یک دولت قوی در عراق جلوگیری کند. به همین دلیل آمریکا برای دستیابی به تمامی اهداف خود مجبور شده تا جنگ فرسایشی طولانی‌مدت در منطقه را در پیش گیرد و به همین منظور برای اجرای نقشه پلید خود به حضور داعش نیاز حتمی دارد، اما آمریکا باید متوجه این مساله باشد که در پیش گرفتن جنگ فرسایشی تمام راه‌های مسالمت‌آمیز را سد می‌کند و به تسلیم شدن دیگران مقابل او منجر نمی‌شود.

با وجود سرزنش ماهیت جنایتکارانه نقشه‌های آمریکا، همچنان متوجه می‌شویم که شکست آمریکا در استراتژی‌اش به مراتب قطعی‌تر از موفقیتش است چراکه رقیبان بین‌المللی و منطقه‌ای آمریکا همواره نسبت به اقدامات این کشور هوشیار بوده و به یک محور مقاومتی تکیه کرده‌اند.

محوری که استراتژی آگاهانه و واقع‌بینانه را در پیش گرفته از پیشروی جنگ فرسایشی جلوگیری کرده و تا جایی که ممکن است منطقه را از آتش جنگ دور می‌کند. تمام این دلایل واضح است که امکان دستیابی آمریکا به اهداف خود در جنگ فرسایشی احتمالی ضعیف و دور از ذهن است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.