توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 498756
رابطه میان مصرف قلیان و سکته مغزی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۰
رییس انجمن سکته مغزی ایران گفت: افرادی که در خواب خروپف می کنند و دچار آپنه خواب و یا وقفه تنفسی هستند احتمال سکته مغزی در آن ها زیاد است. اما مهم ترین عاملی که امروزه می توان جوانان را تهدید کند و باعث سکته مغزی شود مصرف قلیان است.

به گزارش میزان، دکتر بابک زمانی گفت: یکی از مهم ترین بیماری هایی که در کشور ما وجود دارد و مردم نسبت به آن اطلاعات کافی ندارند و همچنین می توان گفت تقریبا کشور ما در درمان این بیماری جزء یکی از قوی ترین کشورهای جهان محسوب شود، «سکته مغزی» است.

وی افزود: از سال گذشته ایران مهم ترین کشور در درمان سکته مغزی شناخته شده است و موفقیت بیشتر در این زمینه را بیشتر از هر چیزی اطلاع رسانی می دانیم. درمان سکته مغزی تنها تا چهار ساعت و 30 دقیقه میسر است اگر فردی بیشتر از این زمان به بیمارستان منتقل شود دیگر نمی توان گفت تحت درمان قرار گرفتند، بلکه باید گفت تحت نگهداری قرار می گیرند چرا که دیگر برای درمان بیمار اقدامی نمی توان انجام داد. حدود 30 تا 40 درصد از بیماران اگر در زمان طلایی چهار ساعت 30 دقیقه تحت درمان قرار بگیرند به بهبودی کامل دست می یابد و مابقی آسیب بسیار کمی را مشاهده می کنند.

زمانی متذکر شد: مردم کشور باید اطلاعات خود را در زمینه سکته مغزی بالا ببرند چرا که هر دقیقه و ثانیه در این بیماری حکم مرگ و زندگی را برای بیمار دارد. در 20 تا 40 سالگی که شیوع بیماری ام اس بسیار بالاست لذا چهار برابر این افراد هر سال سکته مغزی می کنند. همچنین توجه بیش از حد رسانه ها در ارتباط با برخی از بیماری ها همچون ام اس سبب بروز وحشت در میان مردم شده و نیازی نیست که مردم تا این اندازه در معرض اطلاع از این بیماری و یا آمار ابتلا آن قرار گیرند. در حالی که این مسئله در ارتباط با سکته متفاوت بوده و اطلاع رسانی به مردم بسیار حائز اهمیت است.

رییس انجمن سکته مغزی ایران در رابطه با علائم هشداردهنده گفت: اختلال تکلم، فقدان هماهنگی عضلات صورت یا تعادل، بی حسی یا ضعف در یک طرف بدن باشد. برخی از افراد ممکن است نیز دچار اشکال در سخن‌گفتن، مشکلات بینایی، یا سردرد شدید بدون دلیل شوند. اطرافیان با مشاهده حتی یکی از موارد ذکر شده باید سریعا با اورژانس تماس گرفته و بیمار را به بیمارستان برسانند.

وی در خصوص فاکتور های خطر اظهار داشت: از جمله فاکتورهای خطرساز در این بیماری در مرحله اول سن بیمار است. عوامل دیگر در افزایش ریسک سکته مغزی شامل فشار و چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ارثی، مصرف سیگار و چاقی می‌ شود. علاوه بر آن هر چه فعالیت کمتر، رژیم غذایی ناسالم‌تر، استرس زیاد و اضافه وزن داشته باشیم احتمال بروز سکته مغزی را افزایش خواهیم داد. به طور کلی، رفع کمبود تحرک بدنی، عدم استعمال دخانیات و قلیان از فاکتورهای مهم پیشگیری از بروز سکته است.

این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به این سوال که آیا ضربه به سر می تواند باعث سکته مغزی شود گفت: بله، احتمال اینکه ضربات به سر باعث بروز سکته مغزی شود، وجود دارد اما بسیار شایع نیست.

به گفته وی، افرادی که در خواب خروپف می کنند و دچار آپنه خواب و یا وقفه تنفسی هستند احتمال سکته مغزی در آن ها زیاد است. اما مهم ترین عاملی که امروزه می توان جوانان را تهدید کند و باعث سکته مغزی شود مصرف قلیان است. توزیع قلیان که مدتی است در اکثر رستوران و غذاخوری های سطح شهر انجام می شود خطراتش بسیار بیشتر از سیگار است و بدون شک می توان در بروز سکته های مغزی دخیل باشد علاوه بر آن در اسپاسم رگ های قلب نیز بی تاثیر نیست و متاسفانه مصرف آن روز به روز در جامعه و خانواده های ایرانی رواج پیدا می کند، حتی افرادی هم که قلیان مصرف نمی کنند و تنها در معرض دود آن قرار می گیرند نیز از این خطر در امان نیستند.

رییس انجمن سکته مغزی ایران در پایان خاطرنشان کرد: کنترل فشار خون، بیماری های قلبی، عدم مصرف سیگار و قلیان، کنترل چاقی، دیابت، کاهش کلسترول خون بالا و کنترل استرس در افراد مهم ترین اقدامات پیشگیرانه از بروز سکته مغزی است. مردم کشور هرچه می توانند اطلاعات خود را در خصوص سکته مغزی و علائم هشدار دهنده بالا ببرند.
 
کلمات کلیدی : قلیان ، سکته مغزی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.