توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223156
ماجرای اعلام جرم بنی صدر علیه شهید رجایی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۴
بنی صدر اعلام جرمی علیه نخست وزیر فرستادند به دادگستری و بازپرس هم یک برگ احضاریه برای آقای بنی صدر فرستاد تا مدارک و توضیحات را برای اقامه دلایل بیاورند. ولی بعد به نظر رسید که مسئله باید از کانال هیئت سه نفره رسیدگی شود ‌به همین منظور نامه ای برای آقای بنی صدر فرستادیم که احضاریه شما فعلا متوقف باشد.

رخدادهای ۲۹ فروردین ۱۳۶۰
چکیده
آیت الله موسوی اردبیلی: اصولا در قانون شخصیت ها و همه انسان ها با هم برابر هستند و ساختن یک انسان های ممتاز و فوق قانون اثرات بسیار تلخی برای ما به وجود می آورد.
محمد علی رجایی: علت طولانی شدن جنگ دقیقا به دلیل رعایت سیاست نه شرقی و نه غربی است زیرا در صورت کمک گرفتن از قدرت های بزرگ ما می توانستیم جنگ را یک شبه تمام کنیم.
روزنامه الاهرام نوشت مصر از آمریکا درخواست تحویل هواپیماهای جاسوسی از نوع هاوکی را کرده است.
رادیو صدای آمریکا گزارش داد صدام رئیس جمهور عراق در مصاحبه با نشریه الحوادث گفته است ما خود را برای یک جنگ طولانی با ایران آماده کرده ایم.
کاخ سفید اعلام کرد سه عضو آمریکایی دادگاهی که قرار است بر اساس بیانیه الجزایر به اختلاف های مالی ایران و ایالات متحده رسیدگی کنند تعیین شده اند.
در پایان سومین جلسه هیئت رسیدگی به اختلافات میان مسئولان مقرر شد این هیئت جلسه ای با حضور رئیس جمهور و نخست وزیر برقرار کند.
ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور و فرمانده کل قوا طی اطلاعیه ای بیانیه وزارت امورخارجه در رابطه با سخنان حبیب شطی را خارج از مجرای مجاز و فاقد اعتبار خواند !

همه شخصیت ها و انسان ها در برابر قانون برابر هستند

آیت الله موسوی اردبیلی دادستان کل کشور در گزارشی پیرامون آخرین وضعیت پرونده ۱۴ اسفند دانشگاه تهران گفت :‌همه شخصیت ها و انسان ها در برابر قانون مساوی و برابر هستند.

وی اظهار داشت: امام فرمودند: امسال سال قانون و سال حاکمیت قانون باشد و این فرمایش امام با استقبال بی نظیر و یا کم نظیر امت مبارز ایران قرار گرفت ولی در نخستین آزمایش متاسفانه نتیجه صد در صد مثبت نبود گاهی این فکر را برای ما پیش می آورد که شاید هنوز نظام و زمینه فکری بعضی ها آماده پذیرش اجرای قانون آن هم بر اساس عمل و قسط اسلامی نباشد.

ماجرای پس گرفتن احضاریه رئیس جمهورچه بود؟!

آیت الله موسوی اردبیلی در مورد اعلام جرم رئیس جمهور گفت: راجع به اعلام جرم آقای رئیس جمهور درست همان چیزی است که من از ایشان در روزنامه انقلاب اسلامی خواندم و واقعیت همان است یعنی ایشان اعلام جرمی را فر ستادند به دادگستری و دادستان عمومی تهران و یک بازپرس هم آن پرونده را خواند و یک برگ احضاریه برای آقای بنی صدر فرستاد تا مدارک و توضیحات را برای اقامه دلایل بیاورند ایشان هم برگه را گرفتند و رسید دادند.

وی افزود: بعد از این مسئله شبی آقای اشراقی نماینده آقای رئیس جمهور در هیئت سه نفره تلفن زدند و گفتند فکر نمی کنند یک وقتی ارسال این احضاریه موجب همان تشنج و اختلافات و امثال این ها باشد؟ در جواب گفتم احتمالش هست ولی بازپرس در کار خودش مستقل است.

آیت الله موسوی اردبیلی ادامه داد: ولی بعد به نظر رسید که همین تشکیل هیئت سه نفری برای رفع تشنج و امثال این ها است بنابراین مسئله باید از این کانال رسیدگی شود لذا رفتم به دادگستری به بازپرس تذکر دادم و بازپرس نیز پرونده را فرستاد برای این آقایان و چون رسیدگی به این مسئله را این هیئت در صلاحیت خودش دید پس باید منتظر باشیم تا ببینیم نتیجه چه می شود ؟‌به همین منظور نامه ای برای آقای بنی صدر فرستادیم که احضاریه شما فعلا متوقف باشد.

محمد علی رجایی در مورد انزوای سیاسی ایران گفت: اگر تمام دنیای مستکبر ما را کنار بگذارند و دنیای مستضعف و حق طلب و مبارز به سوی حق با ما در ارتباط باشند ما نه تنها در انزوای سیاسی نیستیم بلکه در صحنه سیاست های برحق جهان فعالانه حضور داریم.
روزنامه ها آزاد نیستند هرچه می خواهند بنویسند

وی در باره آزادی مطبوعات نیز گفت: روزنامه ها باید آزاد باشند ولی اگر منظور این است که اصلا باید روزنامه آزاد باشد تا هرچه می خواهد بنویسد و توهین کند این برخلاف موازین است . وی درباره بازداشت صدر مدیرمسئول روزنامه میزان گفت : یکی می گوید آقای صدر چون یک روز وزیر بوده حتی نباید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد چون دیگر آبرویی برای وزارت نمی ماند بعد در همان جا همین شخص می نویسد : پس آقای نخست وزیر چرا تعقیب نمی شود؟! پس قانون کجا است ؟! اصولا در قانون شخصیت ها و همه انسان ها با هم برابر هستند و ساختن یک انسان های ممتاز و فوق قانون اثرات بسیار تلخی برای ما به وجود می آورد و فکر نمی کنم کسی چنین حرفی بزند و یا چنین فکری داشته باشد.(۱)

رجایی: اگر از قدرت های بزرگ کمک می گرفتیم جنگ را یک شبه تمام می کردیم
طی احکامی از سوی محمد علی رجایی نخست وزیر عبدالله نوری حسین آبادی به عنوان معاون پارلمانی ، حسین شیخ الاسلام به عنوان معاون سیاسی و جواد منصوری به عنوان معاون فرهنگی و کنسولی وزارت امورخارجه تعیین شدند. نخست وزیر در جمع کارمندان این وزارت خانه گفت :‌سیاست کلی انقلاب اسلامی و سیاست خارجی ما بر اساس شعار نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی است که ملت مسلمان ایران با نثار خون شهیدانش به روی آن سرمایه گذاری کرده است.

وی افزود: علت طولانی شدن جنگ هم دقیقا به دلیل رعایت همین سیاست است زیرا در صورت کمک گرفتن از قدرت های بزرگ ما می توانستیم جنگ را یک شبه تمام کنیم. نخست وزیر در مورد انزوای سیاسی ایران نیز گفت : اگر تمام دنیای مستکبر ما را کنار بگذارند و دنیای مستضعف و حق طلب و مبارز به سوی حق با ما در ارتباط باشند ما نه تنها در انزوای سیاسی نیستیم بلکه در صحنه سیاست های برحق جهان فعالانه حضور داریم. وی افزود: نشستن در کنار قدرت های بزرگ و علیه کشورهای ضعیف مسلمان و انقلابی عمل کردن در واقع به معنای انزوای سیاسی است. (۲)

مصر از آمریکا در خواست هواپیمای جاسوسی کرد
روزنامه الاهرام نوشت مصر از آمریکا درخواست تحویل هواپیماهای جاسوسی از نوع هاوکی را کرده است . سادات گفت مصر برای مراقبت فعالیت های شوروی در خاورمیانه از آمریکا درخواست این هواپیماها را کرده است .(۳)

آمادگی صدام برای جنگ طولانی با ایران
رادیو صدای آمریکا گزارش داد صدام رئیس جمهور عراق در مصاحبه با نشریه الحوادث گفته است ما خود را برای یک جنگ طولانی با ایران آماده کرده ایم. وی گفت کوشش های هیئت های میانجی برای پایان دادن به جنگ میان ایران و عراق به مشکلاتی روبرو شده است .

صدام اظهار داشت: عراق آماده است در صورتی که ایران حق حاکمیت بر سرزمین های عراقی را به رسمیت بشناسد وارد مذاکرات صلح شود ! صدام خواستار الحاق سه جزیره ایرانی تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به اعراب شد !(۴)

نمایندگان ریگان در شورای حل اختلاف ایران و آمریکا انتخاب شدند

کاخ سفید اعلام کرد سه عضو آمریکایی دادگاهی که قرار است بر اساس بیانیه الجزایر به اختلاف های مالی ایران و ایالات متحده رسیدگی کنند تعیین شده اند. وکلای دعاوی این دادگاه که از سه نماینده ایرانی ، سه نماینده آمریکایی و سه داور بی طرف تشکیل می شود به شکایات متقابل دو کشور رسیدگی خواهد کرد.(۵) گفتنی است دولت ایران هنوز سه نماینده خود را معرفی نکرده است اما به موجب شرایط توافق نامه آزادی گروگان ها اسامی این افراد باید تا روز یکشنبه اعلام شود.(۶)

دکتر سید ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور و فرمانده کل قوا طی اطلاعیه ای بیانیه وزارت امورخارجه در رابطه با سخنان حبیب شطی را خارج از مجرای مجاز و فاقد اعتبار خواند و افزود : این بیانیه نباید به عنوان موضع جمهوری اسلامی قلمداد شود!

شهادت رئیس پاسگاه ژاندارمری نقده و ۵ ژاندارم در درگیری با ضد انقلاب
در درگیری بین روستای قارنا و دره خوک ها رئیس پاسگاه ژاندارمری نقده و ۵ ژاندارم توسط مهاجمین مسلح ضد انقلاب به شهادت رسیدند. یک گروه از افراد گشت ژاندارمری نقده در محلی بین روستای قارنا و دره خوکها مورد حمله عناصر مسلح غیرقانونی قرار گرفتند که در نتیجه استوار دوم قربانعلی رستم پور رئیس پاسگاه نقده و ۵ ژاندارم شهید و ۴ تن دیگر نیز مجروح شدند.(۷)

هیئت حل اختلاف با حضور رئیس جمهور و نخست وزیر جلسه خواهد داشت

در پایان سومین جلسه هیئت رسیدگی به اختلافات میان مسئولان مقرر شد این هیئت جلسه ای با حضور رئیس جمهور و نخست وزیر برقرار کند.

آیت الله یزدی سخنگوی هیئت طی مصاحبه ای پیرامون مسائل مطروحه در این جلسه گفت :در ذهن بعضی این توهم پیش آمده که هیئت به کلیه شکایات در هر موردی رسیدگی می کند ولی وظیفه هیئت فقط رسیدگی به شکایاتی است که مربوط به تخلفات احتمالی شخصیت های نامبرده شده در حکم امام به آقای مهدوی کنی که عبارتند از رئیس جمهور ، نخست وزیر ، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دیوان عالی کشور می باشد. وی ادامه داد :‌نظر بر این شد که یک جلسه هم با حضور طرفین یعنی رئیس جمهور ، نخست وزیر و وزیر مشاور در امور اجرایی داشته باشیم و مذاکراتی هم در حضور ایشان انجام شود.(۸)

بنی صدر بیانیه وزارت خارجه در پاسخ به حبیب شطی را بی اعتبار خواند!!
دکتر سید ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور و فرمانده کل قوا طی اطلاعیه ای بیانیه وزارت امورخارجه در رابطه با سخنان حبیب شطی را خارج از مجرای مجاز و فاقد اعتبار خواند و افزود : این بیانیه نباید به عنوان موضع جمهوری اسلامی قلمداد شود!

در بخشی از اطلاعیه بنی صدر آمده است: پیرو تحقیقاتی که دفتر ریاست جمهوری تاکنون به عمل آورده است بنابر اطلاعیه مکتسبه از خبرگزاری پارس و وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران تنها منبع خبر این مصاحبه [ مصاحبه حبیب شطی] رادیوی رژیم اشغالگر قدس بوده است و رئیس دفتر دبیر کل کنفرانس اسلامی وجود چنین مصاحبه ای را تکذیب کرده اند و علاوه بر این آقای حبیب شطی شخصا طی تلگرافی که از الجزایر در شب گذشته به تهران مخابره کرده است ضمن تکذیب این خبر اعلام داشته است که هیچ گونه مصاحبه ای از تاریخ دوم آوریل با هیچ کس نداشته است . بنی صدر در ادامه تهدید کرد این بیانیه را به عنوان تخلف به هیئت سه نفره ارجاع خواهد داد !(۹)

تکذیب حبیب شطی و پاسخ وزارت خارجه
گفتنی است در این رابطه وزارت امور خارجه در اطلاعیه ای اعلام کرد : در تاریخ ۲۲ فروردین ماه جاری در بولتن خبرگزاری پارس خبری پیرامون اظهارات آقای حبیب شطی در ارتباط با حمله موفقیت آمیز نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران درج شد که به لحاظ اهمیت موضوع و عدم تکذیب خبر از طرف شطی برخلاف رویه متعارف و معمول دیپلماسی در تاریخ ۲۵ فروردین وزارت امور خارجه بر اساس وظیفه و مسئولیت محوله در این گونه موارد اقدام به صدور بیانیه کرد. در ادامه این اطلاعیه آمده است : به دنبال صدور این بیانیه حبیب شطی مصاحبه خود را تکذیب کرد.

وزارت خارجه با اشاره به تکذیب صورت گرفته اعلام کرد : با توجه به اخلاق اسلامی اعلام می داریم که آقای حبیب شطی را مخاطب بیانیه مزبور نمی دانیم هر چند مواضع اعلام شده در مورد هر فرد و یا هیئت مسئولی که مواضع مشابهی داشته باشد و یا دارد پا برجا است.(۱۰)

فرمانده عملیات غرب: جنگ را تا پیروزی ادامه می دهیم
سرهنگ عطاریان فرمانده عملیات غرب کشور گفت: ما جنگ را تا پیروزی ادامه خواهیم داد. وی اوضاع جبهه های غرب را عالی توصیف کرد و اظهار داشت برتری آتش در تمام جبهه های غرب به طور مطلق با ما است و رزمندگان ما از روحیه فوق عالی یعنی ممتاز برخوردارند و این مطلب را آقای [آیت الله] خامنه ای و همه بزرگانی که به این منطقه آمده اند به رای العین دیده اند.

وی با اشاره به ۲۹ فروردین روز ارتش گفت: مردم ما را همیشه این طور دوست داشته باشند ما هیچ صلح و هیئتی را نمی پذیریم ما این جنگ را تا پیروزی ادامه می دهیم و به پشتیبانی هیچ قدرتی هم احتیاج نداریم.(۱۱)

پی نوشت:
۱- اطلاعات ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۴

۲- اطلاعات ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۲ و ۴

۳- اطلاعات ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۶

۴- کیهان ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۲

۵- اطلاعات ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۶

۶- کیهان ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۲

۷- کیهان ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۱

۸- کیهان ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۱

۹- کیهان ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۱۱

۱۰- اطلاعات ، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰ ، صفحه ۳

۱۱- جمهوری اسلامی، ۲۹ فروردین ۱۳۶۰، صفحه ۲، سرهنگ هوشنگ عطاریان فرمانده قرارگاه عملیاتی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در غرب کشور بود. بنی صدر پس از برکناری شهید صیاد شیرازی از فرماندهی عملیات غرب کشور عطاریان را به جای وی منصوب کرد. عطاریان در سال ۱۳۶۱، درست در گرماگرم جنگ ایران و عراق، به جرم جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی و انتقال اطلاعات محرمانه به عوامل این کشور، محاکمه و اعدام شد.
پژوهشگر: سید روح الله امین آبادی