توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242056
لاوروف: ناتو کی‌یف را به سمت گزینه نظامی سوق می‌دهد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۹
وزیر امور خارجه روسیه ناتو را به سوق دادن مقامات کی‌یف به سمت راه حل نظامی بحران اوکراین متهم کرده و یادآور شد: دولت اوکراین اکنون در مقابل انتخاب بین راه صلح و مذاکره یا راه دیکتاتوری قرار گرفته است.

به گزارش فارس به نقل از «ایتارتاس»، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با نشریه «El Pais» اسپانیا چنین ابراز عقیده نمود که ناتو عملا مقامات کی‌یف را به سمت گزینه نظامی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین سوق می‌دهد. لاوروف گفت: «اوکراین اکنون در مقابل انتخاب دشواری قرار دارد: راه صلح و مذاکرات سازنده در جامعه را در پیش بگیرد، یا راه دیکتاتوری و زورگویی. تصمیم گیری در این خصوص برعهده مقامات کی‌یف و جامعه اوکراین است.»

لاوروف با یادآوری اینکه مقامات مسکو بر این عقیده‌اند که اکنون امکان بسیار خوبی برای پایان دادن به جنگ برادرکشی در داخل اوکراین فراهم شده، تاکید کرد: «برای این منظور باید همزمان با حفظ آتش‌بس در مناطق شرقی، گفت‌وگوهای شفاف و سازنده بین مقامات کی‌یف و نمایندگان همه مناطق اوکراین هر چه زودتر آغاز شود تا مسائل مربوط به نظام قانونی این کشور، از جمله آینده سیاسی اوکراین که در سایه آن همه مردم آن در صلح و امنیت زندگی کنند، بطور جامع مورد بررسی قرار بگیرد.»

وزیر خارجه روسیه همچنین ادامه روند کاهش وخامت اوضاع در مناطق شرقی اوکراین را بسیار با اهمیت دانسته و یادآور شد: «متاسفانه برخی شرکای غربی ما بجای تجزیه و تحلیل واقع گرایانه اوضاع سیاسی و اجتماعی در اوکراین، به سادگی تنها روسیه را مقصر و مسئول همه مشکلات کنونی در اوکراین معرفی می‌کنند.»

لاوروف در این رابطه به نقش غیرسازنده ناتو در بحران داخلی در اوکراین اشاره کرده و گفت: «در حقیقت در پیمان آتلانتیک شمالی این خط مشی در پیش گرفته شده که این بحران از طریق نظامی، یعنی استفاده از توان نظامی علیه مردم غیرنظامی، حل و فصل شود. مقامات ناتو از تصمیم دولت اوکراین برای اجرای عملیات نظامی در مناطق شرق این کشور حمایت کردند و بدیت ترتیب عملا آنها را به حل و فصل نظامی بحران سوق دادند.»

وزیر خارجه روسیه در عین حال بار دیگر تاکید کرد که مسکو حاضر به همکاری با شرکای غربی برای کمک به حل بحران در اوکراین است و روی این مسئله حساب می‌کند که آمریکا و اتحادیه اروپا هم از نفوذ خود برای متقاعد کردن مقامات کی‌یف برای انتخاب راه صلح وآشتی استفاده کنند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.