توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354719
۳ هزار میلیارد تومانی که سالانه دود می شود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۶
سالها میلیاردها تومان خرجش می کنیم و در نهایت تنها چیزی که نصیبمان می شود خالی شدن جیب از پول و پرشدن ریه هایمان با دود است؛ این داستان همیشه در تکرار است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، صحبت از یک قاتل آرام است که تلفات اش به اندازه سقوط یک هواپیما با ۱۷۸ نفر سرنشین است. قاتلی که سالانه سهمش از واردات غیر رسمی به ۹۰۰میلیون دلار می رسد که اگر آن را درکنار آمار رسمی گمرک که چیزی حدود ۲۵۲.۴۷۸.۳۳۹.۰۵۶ ریال است بگذاریم، رقمی حدود ۳ هزارو۸۵۲ میلیارد تومان می شود.

به عبارتی دیگر حدود ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور روشن می شود که ۳۷ میلیارد نخ آن از طریق واردات رسمی یا تولیدات داخل و باقی آن به دست پرتوان قاچاقچیان کشور که بازوهای نظارتی توانایی مقابله با تجارت پر سود آنها را ندارد، تامین می شود.

بر اساس این گزارش قرار بود با سوت پایان برنامه پنجم توسعه اقتصادی واردات سیگار جای خود را به تولید داخلی دهد موضوعی که طبق صحبت های شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور تا به امروز محقق نشده و عدم تحقق آن از مدیریت ناصحیح نشات می گیرد و نتیجه این امر می شود سهم ۵۰ درصدی خارجی ها از بازار سیگار کشور وا ینکه فقط ۱۲ درصد از مصرف سیگار در کشور توسط شرکت دخانیات تامین می‌شود.

لازم به ذکر است که در کنار تولید محدود دخانیات، عملکرد ضعیف برخی ارگان‌های دولتی در خصوص اجرای قوانین مربوط به منع مصرف دخانیات در کشور باعث به وجود آمدن شرایطی مناسب برای قاچاق این محصول شده بطوری که ۴۰ درصد از سهم بازار سیگار ایران توسط قاچاق تامین می‌شود نخعی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق در پاسخ به آن گفته است قاچاق یک جرم مخفی است و شیوه و شگردها در آن خیلی متفاوت است.

اما این پول های چرب و نرم در حالی نصیب قاچاقچیان می شوند که برخی از صنایع بزرگ کشور از مشکل اعتبار رنج می برند ازجمله آنها می توان به صنعت داروسازی اشاره کرد که در این بین باید جور درمان واردات یا قاچاق سیگار را بکشد.

رهبر مژده ای رئیس انجمن داروسازان در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص اینکه با ۹۰۰ میلیون دلار چقدر به صنعت داروسازی کمک می شود، گفت: این صنعت با بن بست مواجه شده وبیشتر از این ارقام برای تغییر تکنولوژی دارویی در کشور نیاز دارد.

وی ادامه داد: در کشور تنها دو کارخانه از تکنولوژی روز بهره مند است و بقیه کارخانه ها با همان وسایل قدیمی در حال کار هستند و همین امر بهره وری آنها را پایین می آورد.

مطمئنا از این دست مشکلات در سطح جامعه بسیار است که برای حل شدن کمی توجه مسئولین را می طلبد .
 
کلمات کلیدی : دخانیات، سیگار
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.