نظر منتشر شده
۸۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350876
جزئیات طرح جدید بانکداری اسلامی/ ۸برابر غربی‌ها سود دریافت می‌شود!
بخش اقتصادی الف، 17 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۰
در حالی بانک‌ها ۲۸ تا ۳۵ درصد سود از مردم دریافت می‌کنند که این میزان در بانک‌های غربی ۴ تا ۶ درصد است اما حالا طرح جامع بانکداری اسلامی می‌خواهد به ابهامات عملیات بانکی در ایران پایان دهد.

به گزارش مهر،این روزها انتقادات بسیاری نسبت به نحوه بانکداری در کشورمان مطرح می شود و برخی ها می گویند که شیوه فعلی بانکداری در کشورمان اسلامی نیست، در مقابل بانکی ها هم معتقدند که بانکداری مان اسلامی است و تنها در اجرا مشکلاتی وجود دارد.

در بین کسانی که معتقدند بانکداری فعلی مان اسلامی نیست، نام برخی مراجع عظام هم به چشم می خورد و گاهی آنان نسبت به روندی که بانکداران برای کسب سودهای غیرمتعارف در پیش گرفته اند، هشدار می دهند.

این در حالی است که برخی بر بروز رسانی و بازنگری در قوانین بانکی بویژه قانون بانکداری بدون ربا تاکید می کنند. آخرین اصلاحات قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب ۱۳۶۲ است و قانون پولی بانکی مربوط به سال ۱۳۵۱ می باشد.

به عبارت دیگر از سال ۶۲ تاکنون قوانین بانکداری اسلامی تغییری نکرده است؛ در حالی که کشور‌هایی که قانون بانکداری اسلامی خود را از روی قوانین ایران کپی برداری کرده‌اند، تا به امروز دست کم سه بار قوانین بانکداری خود را بازنگری کرده اند.

آنچه اهمیت دارد، این است که قانون بانکداری بدون ربا در فضایی طراحی شد که با اقتصاد امروز ایران کاملا متفاوت است. در حال حاضر علاوه بر افزایش تعداد بانک‌ها، تشکیل بانک های خصوصی، ایجاد موسسات اعتباری، تعاونی های اعتباری و لیزینگ ها و غیره را نیز شاهد هستیم و تمامی اینها از قانون بانکداری بدون ربا باید تبعیت کنند.

فرایند اصلاح قوانین بانکی
با این وجود مسئولان بانکی کشور طی چند سال اخیر در صدد اصلاح قوانین بانکی کشور به ویژه قانون بانکداری بدون ربا هستند اما به نظر می رسد که فرآیند این اصلاحات کمی زمانبر و طولانی شده است، بخشی از این طولانی شدن به اعتقاد برخی از عوامل دخیل در اصلاح قانون مربوطه به اینکه باید در فرایند تدوین لایحه جدید قوانین سایر کشورها و کشورهای اسلامی دیده شود و از تجربیان آنه بهره برداری گردد، دخیل است.

سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی درباره طولانی شدن فرآیند تدوین لایحه می گوید: دوستان مجلس دغدغه شریعت و تامین مالی در تدوین قانون بانکداری دارند اما دغدغه اصلی بانک مرکزی سلامت نظام بانکی است و به همین دلیل اولویت بانک مرکزی حوزه نظارت است. نزدیک کردن این اولویت‌ها به یکدیگر سخت و زمان‌‌بر است.

وی مطرح می کند: گاهی شنیده می‌شود که می‌گویند کاری کنید که مجلس نهم تمام شود و لایحه به مجلس بعدی برسد. مثلا بانک مرکزی می‌بیند که نمی‌تواند با مجلس فعلی کنار بیاید و ممکن است دخل و تصرف‌هایی در متن لایحه در مجلس انجام شود. برای همین تمایل دارد لایحه در مجلس بعدی مطرح شود.

این گفته ها در حالی مطرح می شود که چند روز پیش آیت‌الله مکارم‌شیرازی ضمن انتقاد از نحوه بانکداری در کشور گفت: این بشارت را به شما بدهم که اخیرا گروهی از نمایندگان مجلس که اغلب آنان روحانی هستند به همراه جمعی از حقوق دانان نشست هایی را برگزار کرده و طرح جامع بانکداری اسلامی را در طی دو سال تهیه کرده اند که بسیار مناسب است.

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: بنده این طرح را مطالعه کرده و با حضور اعضای این گروه، نکاتی را به آنان عرضه داشتیم که امیدوارم این طرح در عمر باقیمانده مجلس نهم، در مجلس ارائه و به تصویب برسد. این طرح نباید به مجلس آینده واگذار شود؛ چرا که ممکن است به درازا انجامیده و طولانی گردد.

وی تاکید کرد: طرحی که این گروه برای بانکداری اسلامی به رشته تحریر درآورده، بسیار مناسب است و باید مسئولان بانکی و مجلسیان با همکاری و تعامل آن را به تصویب برسانند تا بتوان از مشکلات موجود کاست.

چند برابر غربی‌ها سود بانک می‌دهیم
وی گفت: سود بانکی در کشورهای غربی بین ۴ تا ۶ درصد است؛ اما در بانکداری اسلامی تا ۲۸ درصد از مردم سود می گیرند و اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که تا ۳۵ درصد هم سود گرفته می شود؛ آن هم در قالب عقود شرعیه.

این مرجع تقلید با بیان این مطلب که بانکداری امروز ما با مشکلات بسیاری روبروست، ابراز داشتند: برخی خیال می کنند که مشکل بانکداری امروز ما فقط جریمه و دیرکرد است؛ ولی در اصل با مشکلات بسیاری روبروست. مشکلات اقتصادی کشور بدون حل مشکلات نظام بانکداری سامان پیدا نخواهد کرد و باید برای رفع آن تلاش کرد.

وی بیان کرد: امروز بخش بسیاری از مطالبات بانک ها از سرمایه داران است و متأسفانه تسهیلات کلان در اختیار آنان قرار داده شده و طبعا کارخانه های متوسط و ضعیف تر از دریافت تسهیلات جا مانده اند.

این مرجع تقلید با انتقاد از نحوه توزیع تسهیلات در بانک های کشور، اظهار داشت: باید نظام بانکداری در اختیار توده مردم بوده و کار و اشتغال ایجاد نماید. اگر سرمایه در اختیار افراد گردن کلفت قرار بگیرد، از میان آنان مفسدان اقتصادی و اختلاس گر بیرون خواهد آمد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از درآمدها بانک ها، حساب جاری مردم است که از این پول، به دیگران وام داده شده و سود ۲۵ تا ۳۰ درصدی گرفته می شود و درآمد آن در جیب بانک قرار می گیرد؛ در حالی که اصل پول برای مردم بوده است.

درهمین حال یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با مهر درباره اجرای بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا در بانک‌های کشورمان گفت: بانکداری بدون ربا و بانکداری اسلامی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. بانکداری بدون ربا فقط بر روی شاخص نرخ تسهیلات، چگونگی اعمال و اعطای تسهیلات و اخذ سپرده متمرکز است اما بانکداری اسلامی فراتر از این موضوعات است و یکسری شاخص‌های دیگر نیز به لحاظ موضوعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره را مورد توجه قرار داده است.

وی در بیان نکته دوم اظهارداشت: نظام بانکی ما به طور کلی بر رویکرد دو پایه قانون اصلی فعالیت می‌کند، یکی قانون پولی و بانکی مصوب دهه ۵۰ است که با شرایط اقتصادی کشور در آن مقطع و شرایط اقتصاد جهانی در آن برهه زمانی هماهنگی داشته و تدوین شده است. در آن زمان این قانون پویا و مترقی محسوب می شد و بسیاری از کشورها از آن الگوبرداری می کردند.

از قوانین گذشته تبعیت می‌کنیم
وی ادامه داد: قانون دیگر قانون عملیات بانکداری بدون ربا است که در سال ۶۲ به تصویب رسید و پس از آن باعث شد که پایه های نظام بانکی از عملیات ربوی فاصله بگیرد و به سمت عملیات بانکداری بدون ربا حرکت کند. البته غیر از این دو قانون، قوانین دیگری هم در این زمینه در قالب قوانین بودجه های سنواتی، قوانین برنامه و غیره مطرح بوده است.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی و بانکی کشور با بیان اینکه پایه اداره و مدیریت نظام بانکی کشورمان براساس این دو قانون است، گفت: بیش از چندین دهه از تصویب و عملیاتی شدن قانون پولی و بانکی کشور گذشته است. این قانون با توجه به شرایط آن زمان تدوین و تصویب شد اما در حال حاضر شرایط اقتصادی کشور و شرایط اقتصاد بین الملل کاملا تغییر کرده و با آن زمان و دهه تصویب این قانون بسیار تفاوت دارد، این در حالی است که ما همچنان از این قانون تبعیت می کنیم.

او ادامه داد: در قانون عملیات بانکی بدون ربا قید شده است که این قانون پس از ۵ سال باید مورد بازنگری قرار گیرد، در اصل قرار بود این قانون برای مدت ۵ سال اجرا شود تا در عمل و اجرا مشکلات احتمالی آن مشخص شده و اگر نیاز به اصلاح دارد، پس از این مدت زمان رفع گردد اما متاسفانه از زمان تصویب تاکنون هیچگونه بازنگری در آن صورت نگرفته است و بیش از ۳۰ سال از زمان تصویب این قانون ۵ ساله می گذرد.

این کارشناس مسائل بانکی درباره شبهات مطرح شده در خصوص اجرای صحیح بانکداری بدون ربا در کشورمان عنوان کرد: در بحث بانکداری بدون ربا به ویژه اخیرا شبهاتی مطرح شده و وجود دارد، در عین حال جامعه پذیرای این موضوع نیست که قانون فعلی عملیات بانکی بدون ربا، واقعا کارآیی لازم را دارد، زیرا مشاهده می کنند که نرخ های سود و سازو کارهای اجرایی دارای ابهامات بسیاری است. به طوری که بانک‌ها از مشتریان‌شان وکالت می گیرند و براساس این وکالت که مشتری مجبور به قبول آن می شود، کار می کنند.

مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید جزئیات اقداماتی که بر اساس این وکالت از سوی مشتری اجرا می‌کنند را تشریح کنند، افزود: در عین حال اینگونه رفتارهای بانکداران باید برای مردم، مشتریان و رسانه ها تشریح گردد.

ابهامات رابطه نرخ سود و تورم
وی، موضوع دیگر یعنی نرخ سود بالاتر از نرخ تورم را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: این ابهام بسیار جدی است که نه منطبق با شرایط اقتصادی و نه بانکداری اسلامی و بین المللی است. در هیچ کجای دنیا شرایطی اینگونه نداریم که نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم باشد، این موضوع ابهامی است که در حال حاضر وجود دارد و باید مشخص شود که سودهای بالاتر از تورم از چه محل‌هایی به مردم پرداخت می شود و ناشی از چه نوع فعالیت اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه این موضوع با روح کلی بانکداری بدون ربا تطبیق ندارد، تصریح کرد: پیش از این هم اینگونه بود که بانک‌ها نرخ سود پرداختی شان بسیار کمتر از نرخ تورم بود و با نرخ تورم همخوانی نداشت، این موضوع باعث سرکوب مالی و از بین رفتن قدرت خرید سپرده گذاران می شود، این موضوع هم با روح کلی بانکداری بدون ربا تطبیق نداشت.

به گفته وی، بانک‌ها در حال حاضر براساس قانون بانکداری، در سود و زیان مشتری در اعطای تسهیلات شریک هستند ولی بانک‌ها این زیان را نمی‌پذیرند و حاضر به قبول آن نیستند، در واقع آنها نمی‌پذیرند که شرایط اقتصادی باعث زیان مشتری شده است و اگر تسهیلات گیرنده نتوانست بازپرداخت را انجام دهد، بانک وثیقه مشتری اعم از ملک، ساختمان و غیره را ضبط می کند. در اصل این جاده یک طرفه است اما در بانکداری اسلامی جاده دو طرفه است و بانک در سود و زیان مشتری شریک است. بانک با فرمت هایی که متقاضی تسهیلات را مجبور به قبول آن می کند، زیان مشتری را قبول نمی کند.

این تحلیلگر مسائل پولی و مالی گفت: در قانون بانکداری بدون ربا، بانک مسئول اصلی نظارت بر چگونگی مصرف تسهیلات اخذ شده است. اگر رانت و فسادی در نظام بانکی صورت گرفته، اشکال اصلی را باید در قانون عملیات بانکی بدون ربا و کوتاهی در نظارت و مکانیزم مربوطه جست.

وی یادآور شد: تمامی این مسائل موجب شد که بانکداری و عملکرد نظام بانکی ما از دیدگاه مراجع عظام و جامعه مورد تردید واقع شود و بنابراین لازم است که هر چه سریع تر مقامات مسئول نظام بانکی و بانک مرکزی برای شفافیت و اطلاع رسانی درست وارد عمل شوند و مسئله را برای همه تبیین کنند تا اشکالات رفع شود.

وی درباره ابهاماتی که در روزهای اخیر در خصوص درآمدهای کارکنان شبکه بانکی به دنیال ابهام در ربوی بودن عملیات بانک‌ها ایجاد شده است، افزود: فتواهایی در این رابطه وجود دارد؛ بدین مضمون که اگر عملیات نظام بانکی مان منطبق با قوانین باشد، شرعی است؛ یعنی اگر این قوانین را مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان آن را به تائید رسانده باشد، بلا اشکال است و این احکام شرعی است.

اجرای عملیات بانکی شبهه‌دار است
وی ادامه داد: بحث ما بر روی نحوه اجرای قوانین بانکی است، علما درباره شرعی بودن قوانین نظام بانکی تاکید می‌کنند و احکامی را مبنی بر شرعی بودن آنها صادر کرده اند اما نحوه اجرای عملیات شبهه دار و دارای اشکال است و بر ربوی، غیرشرعی و حرام بودن آن بحث‌هایی مطرح است که باید مورد بررسی قرار گیرد و اگر نیاز به اصلاح دارد، انجام شود.

علی دیواندری نیز درباره اجرای بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا در نظام بانکی کشورمان گفت: آنچه بانک‌های کشورمان در حال حاضر بر مبنای آن فعالیت و عمل می کنند، قانون بانکداری بدون ربا مصوب مجلس و تائید شده توسط شورای نگهبان است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه در عملیات بانکی مان، فرم‌ها، قراردادها و غیره دارای اشکال نیست و حتی جرائمی که توسط بانک‌ها اخذ می‌شود هم قانونی است، تصریح کرد: البته اکثر جرائم تاخیر در فرآیند وصول بخشوده می شود اما طبیعتا مشتریان بدحسابی هم وجود دارند که هزینه های زیادی را به نظام بانکی تحمیل می کنند و طبیعتا این جرائم از مشتریان بدحساب و بدقول اخذ می شود.

وی تصریح کرد: در فرآیند منطق اقتصادی تسهیلات دهی، بانک بر روی دریافت اقساط آتی برنامه ریزی می کند و بر تناسب حساب و سپرده حساب می کند، زمانی که بانک‌ها در سررسید مشخص تسهیلات پرداختی را دریافت نمی کنند، متحمل ضررهای سنگینی از جمله پرداخت جرائم ۳۴ درصدی به بانک مرکزی بابت اضافه برداشت ها می شوند.

دیواندری ادامه داد: بر این اساس اگر فرضا تعدادی از مشتریان یک بانک به تعهدات خود عمل نکنند، بانک مرکزی این بانک‌ها را بابت اضافه برداشت یا مشکلات نقدینگی جریمه می کند و این به‌دلیل سیاست‌های کلان اقتصادی است که اگر این کار را نکند، نقدینگی رشد کرده و تورم ایجاد می شود و مستقیما بر روی پایه پولی تاثیر دارد.

این مقام مسئول در نظام بانکی کشور ادامه داد: بانک مرکزی به خاطر تناسب در متغیرهای کلان اقتصادی این اقدام را انجام می دهد و بانک‌ها هم باید از آن تبعیت کنند. اگر یک مشتری ۶ درصد جریمه می شود، این جریمه قانونی است، زیرا هم قبلا ابلاغ شده و هم اینکه بخش نامه های آن موجود است.

ممکن است قانون کاستی داشته باشد
وی گفت: کسی که براساس قراردادی قول به انجام کاری می دهد ولی آن را عملیاتی نمی کند، طبیعتا باید هزینه آن را هم بپردازد و در قبال این ۶ درصد هزینه که مشتری متحمل می شود، بانک‌ها هم جریمه ای ۳۴ درصدی می پردازند. اینها مسائلی است که نمی‌توانیم از آنها چشم پوشی کنیم و صرف نظر از اینگونه روابط اقتصادی، نظام بانکی را متهم کنیم به اینکه فعالیت های بانکی خود را به درستی انجام نمی‌دهند و یا ربوی عمل می کنند.

دیواندری گفت: در اجرای قانون بانکداری بدون ربا و نه در خود قانون، ممکن است که کاستی هایی وجود داشته باشد و اظهارات برخی از دلسوزان نظام و یا برخی از مراجع به اجرا باز می گردد که اگر بدرستی به قانون عمل نشود، ممکن است که مشکلاتی را ایجاد کند. در حال حاضر اجرای قانون از بانکی به بانک دیگر و حتی از شعبه ای به شعبه دیگر ممکن است که متفاوت باشد در حالی که اگر به قانون و مقررات بدرستی عمل شود، به سمت عملکرد و فعالیت ربوی نخواهند رفت.

به گفته رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در بانکداری اسلامی حذف ربا، کف بانکداری اسلامی است نه سقف. برای تحقق کامل بانکداری اسلامی راه درازی را در پیش داریم و متناسب با آن هم علاوه بر تغییر قوانین و روش ها باید ابزارهای جدید هم به کار گرفته شود.
 
Belgium
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۰:۴۳:۵۲
فقط بحث بانکداري نيست. در کشور ما خيلي اعمال غيرشرعي با پوششي شرعي به خورد ما داده مي شود. (3686938) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۸:۰۵
چرا نهادهایی که خیلی ادعای اسلامی بودن دارن و بانک هم دارن بانکداری اسلامی موردنظرشون رو درست نمی کنند؟ چون میدونن ممکن نیست. (3687218) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۹ ۱۱:۳۱:۰۴
هر بانکی تاسیس بشه حق نداره با قوانین بانک مرکزی مخالفت کنه چون مجوز نمیدن به همین دلیل موسسات قرض الحسنه سالم راهم می بندند (3691075) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۵۶:۲۴
چرا نمیگید قیمت خودرو در ایران 3 برابر کشورهای غربی ؟ (3687300) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۵۶:۴۰
چرا نمیگید حقوق مردم در ایران یک دهم کشورهای غربی ؟؟؟ (3687301) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۵۸:۱۸
چرا نمیگید در کشورهای غربی بعد از 60 سالگی حقوق بازنشستگی دریافت میکنید حتی اگر حق بیمه پرداخت نکرده باشید ؟ (3687306) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۸:۱۵:۳۰
در هر کشوری پول یک قیمتی داری در غرب الان 2 تا 6% هست در ایران 21 تا 28% ! علت اصلی اون هم نرخ بالای تورم اگر درصد سود به 6% غرب کاهش پیدا کنه مردم دیگه پول داخل بانک نخواهند گذاشت ! به همین راحتی تمام بانکها بر شکست خواهند ، فقط به نفع دلال های مسکن و طلا و دلار میشه (3687668) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۳۲:۲۲
چرا صفر یا صدی به قضیه نگاه میکنید؟
یعنی سرمایه یا باید در بانک باشد یا صرف دلالی بشود؟
یک نظام کارامد اقتصادی باید آنقدر قوی باشد که سرمایه هارا به سمت تولید وصادرات سوق دهد(که البته متاسفانه اینگونه نیست)
بزرگترین مشکل نظام بانکی این است که اسلامی نیست همین سود حرام باعث بالارفتن هزینه تولید وبه تبع آن بروز مشکلات اقتصادیمیشود (3687971) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۰:۱۵:۳۲
کی گفته کل پول های مردم در بانک ها صف دلالی میشه ؟؟؟؟ خیلی از این پول ها در بورس و شرکت های بیمه سرمایه گذاری میشه (3695820) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۰۸:۵۶
تو فضای رکود با گفتن این سخنان همان اندک سرمایه ها را هم از کشور خارج می کنید. (3687330) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۹:۰۰:۴۹
طرح بانکداری اسلامی لازم نیست فقط کافی است حقایق به مردم گفته شود . با بانکها باید مثل بنگاههای اقتصادی برخورد شود . (3687756) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۱۱:۰۹:۲۸
پول دارای ارزش زمانی هست، چرا که چیزی که در مورد پول مطرح است قدرت خرید آن است ، در خیلی از کشورها نرخ سود سپرده و بهره وام های بانکی تک رقمی است چرا که در این کشورها تورم نیز تک رقمی است.
بنابراینبا توجه به اینکه تورم در کشور ما به طور متوسط سالیانه 20 درصد است انتظار کم بودن نرخ سپرده از میزان نرخ تورم و یا پایین تر بودن نرخ بهره وام از میزان تورم کاملاً عیر منطقی است.
در قرض اصل بر برگشتن عین مال است و وقتی کسی پول(اسکناس) از کسی به عنوان قرض دریافت می کند باید عین مال را به فرد یا موسسه وام دهنده برگرداند که در مورد اسکناس عین مال چیزی بجز قدرت خرید آن نیست.
بنابراین بهتر است نرخ بهره و وام با توجه به نرخ تورم و بصورت ماهیانه از سوی بانک مرکزی تعیین گردد.
به کلیه سپرده هایی که سود دریافت می کنند مالیات تعلق گیرد (3688577) (alef-11)
 
عليجاني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۰:۵۴:۳۰
فقط كافي است بانك ها را در سود و زيان نيز شريك شوند (3686954) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۳:۵۹:۲۴
اگه بانکها بخوان در زیان شریک بشن میشن مثل بورس پر ریسک و اینجوری خیلی از مردم سرمایه هاشون رو خارج میکنن از بانک و مهمتر اینکه بانک زیربنای اقتصاده و اگه نشه روی بانک حساب کرد اقتصاد ضربه جدی میخوره. (3687202) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۱۶:۰۶
خروج سپردها از بانکها یعنی تورم ، بلافاصله قیمت دلار و سکه و مسکن میره بالا ، عامل اصلی کنترل تورم اینکه پول مردم الان در بانکهاست (3687347) (alef-13)
 
داریوش لقمانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۹ ۱۲:۱۲:۳۲
پیشنهاد مینمایم فیلم ملک سلیمان را به دقت ببینید . درآن فیلم علت هجوم شیاطین را رواج ربا خواری عنوان نموده بود . فکر کنم در زمان ما شیاطین به شکل آلودگی هوا ؛ خشکسالی ؛ سرطان ؛ و طلاق و.... هجوم آورده اند . (3691197) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۴۶:۲۰
اون وقت ديگه ايران " بهشت بانكداران " نميشه (3687280) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۳۴:۲۵
بانکهای دولتی همیشه ورشکسته هستن و هر سال دولت به اونها پول میده و البته در عوض کلی هم ماموریت زیان ده براشون میزاره. بانکهای خصوصی هم که شاید همه شون شبه دولتی هستن و از رانت استفاده می کنن. (3687583) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۸:۲۵:۰۴
عمو جون اول برو صورت های مالی بانکها رو ببین بعد حرف بزن ، الان بانکداری سودی نداره (3687680) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۹:۴۰:۲۷
بانكداري الان سودي نداره؟؟؟!!!


روز جمعه ماااااا راااااااا خندان دي (3687824) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۶:۰۴
در اقتصاد مفهومی داریم به نام نرخ بهره واقعی که عبارت از تفاوت نرخ سود بانکی با نرخ تورم است. اصلا صحیح نیست که بگوییم در غرب نرخ بهره 4 درصد است و در ایران نرخ بهره 25 درصد است پس غرب نرخ بهره پایین تری دارد. اگر نرخ تورم در ایران 21 درصد باشد و نرخ تورم در غرب 1 درصد باشد آنگاه نرخ بهره واقعی ایران 4 درصد و نرخ بهره واقعی در غرب 3 درصد است و تنها یک درصد با هم تفاوت دارند.


نرخ بهره قیمت اجاره پول است و همانطور که قیمت اجاره کالاها از کشوری به کشوری دیگر (در اثر تقاضا) فرق می کند، این امر نیز کاملا طبیعی است که قیمت اجاره پول در یک کشور بیشتر از یک کشور دیگر باشد. اگر در کشوری تقاضا برای اجاره پول زیاد باشد این به این معنا است که افراد زیادی هستند که برای راه اندازی بنگاه های اقتصادی و خرید کالاهای سرمایه ای نیاز به اجاره پول دارند.

تقاضا اجاره پول برای راه اندازی بنگاه های اقتصادی به این معنا است که کشور در حال توسعه است و کلی بنگاه (درخت) وجود دارد که برای توسعه (رشد) به سرمایه (آب و کود) نیاز دارند. این امر طبیعی است که یک باغ در حال توسعه بیشتر از یک باغ توسعه یافته که ریشه درختانش به ژرفای زمین رسیده است به آب و کود نیاز دارد.


اگر نرخ بهره واقعی در یک کشور از بیرون آن بیشتر باشد، و جریان آزاد سرمایه هم موجود باشد آن موقع سرمایه خارجی وارد کشور می شود تا زمانیکه نرخ بهره واقعی داخلی نیز برابر نرخ بهره در خارج از کشور شود.

وقتی جریان آزاد سرمایه نباشد و عرضه پول کم باشد (مردم پولی برای سپرده گذاری در بانکها نداشته باشند) باز دوباره قیمت اجاره پول بالا می رود. اگر بخواهیم عرضه پول را به طور مصنوعی با چاپ پول توسط بانک مرکزی افزایش دهیم، ارزش پول کاسته شده و تورم بالا می رود و دوباره نرخ سود بانکی افزایش پیدا می کند.

پس اگر می خواهیم نرخ بهره را کاهش دهیم باید بتوانیم قیمت اجاره پول را کاهش دهیم، و این تنها در صورتی ممکن است که عرضه واقعی (نه تصنعی) پول را به اندازه نیاز درختان باغ افزایش دهیم.

البته در فضای رکود کاهش دستوری (تصنعی) نرخ بهره به میزان مشخصی باعث می شود که پول بیشتری در اختیار کارآفرینان قرار گیرد و امید به رونق بیشتر شود و کاهش تصعنی نمی تواند زیادتر از یک حدی باشد. (3686976) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۰۲:۳۲
شما در نظر نگرفتید که عامل تورم خود بانک‌ها هستند. چون بانکها با پرداخت سود بالا سعی‌ در جذب سرمایه مردم دارند و پول را از چرخهٔ تولید خارج میکنند که باعث تورم میشود.

اگر بانکها سود کمتری پرداخت کنند ، سرمایه‌ها به سمت کار مولد سوق پیدا می‌کند و تقاضای وام از بانک‌های کاهش پیدا میکند و در نتیجه کاهش تقاضا از بانک نرخ اجاره‌ پول را کاهش میدهد. (3687313) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۳۸:۲۸
مثل اینکه دقیقا همه چیز رو برعکس گفتید! هرچه بانک بیشتر پول مردم رو جذب کنه و حتی اگه پول از چرخه تولید هم خارج بشه، تورم کمتر میشه!

اگه بانکها سود کمتری پرداخت کنن (البته نسبت به عرضه و تقاضای سالم) مردم سرمایه هاشون رو از بانکها خارج میکنن و درنتیجه پول کمتری دارن برای وام دادن به تولید کنندگان دارن.

البته ممکنه یک عده از مردمی که پولشون رو خارج میکنن خودشون برن و پولشون رو سرمایه گذاری کنن توی کار تولید و یا بورس ولی خیلیهاشون میرن سراغ سکه و طلا چون معمولا اونهایی میان پولشون رو توی بانک میزارن که امکان سرمایه گذاری ندارن و یا اهل ریسک نیستن. (3687594) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۲:۲۰:۱۶
به فرض که عده ایی هم سکه و طلا یا مسکن بخرند، پول که ناپدید نمیشه بلکه از حسابی به حساب دیگر منتقل میشه. یعنی نقدینگی یانک کم نمیشه. فروشنده نهایی هم پول را تو گاو صندوق نگه نمیداره حتی اگر بانک پنج درصد سود بده.

ولی در شرایط فعلی سرمایه دار ها سود 25 درصدی بانک را به ریسک کار تولیدی ترجیح میدهند و تولید کننده هم نمیتونه با این شرایط با کالای خادجی که از وام بانکی 5 درصد استفاده میکنه رقابت کنه.

این وسط یانکها با دادن وامهای کوچک و سود بالا به میلیون ها نفر، شده اند واسطه خیر یرای سرمایه دار ها و از ریسک سرمایه گذاری در صنایع مولد پرهیز میکنند. (3688047) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۴۸:۳۲
اگر بانکها حق بنگاه داری نداشته باشند ان موقع تنها راه درامدزایی انها اهدای وام به بنگاه ها خواهد بود. یعنی یک بانک عبارت خواهد بود از مکانی برای تجمیع پولهای خرد خانوراها که پول خود را به بانک می دهند تا سود بانکی بگیرند و بانک این پول را به عنوان وام به بنگاه ها می دهد. در این شرایط چطور ممکن است که تورم ایجاد شود؟ (3687622) (alef-13)
 
جلیلی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۴۷:۴۲
کار مولد؟؟؟!!!تولید؟؟؟!!!قصه میگی دوست من؟؟؟ (3687992) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۶:۱۴
دیگه دارم مطمئن میشم که از یکی که یه پول گنده به بانک بدهکاره پول میگیرین این چیزا رو بنویسین!
یعنی احمد توکلی اقتصاد دان از رابطه سود بانکی و تورم خبر نداره و واقعاً فکر میکنه سود بانکی ایران باید با کشورهای غربی یکی باشه؟ (3686977) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۴۴:۱۳
موافقم به نظر میرسه یک عده بدهکار بانکی پشت این داستان حمله به بانکها هستند (3687274) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۸:۲۳:۱۱
اگه بهره و جریمه دیرکرد برداشته بشه تقاضای وام خیلی زیاد میشه. اونوقت این وسط اونهایی که رابطه دارن و یا از رانت برخوردار هستن میتونن وامهای کلان بگیرن و کلی سود کنن و بهره هم که نمیدن جریمه هم لازم نیست بابت دیرکرد بدن. (3687674) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۳:۱۸:۴۸
یک عده رانت خواه منتظر هستند سود بهره بانک ها کم شود و وام کلان دریافت دارند . دعوا بر سر لحاف ..... است . یک شبه نمی شود سود بانک ها را کاهش داد . فقط اگر راست می گویند همان بهره واقعی را که اعلام میدارند . از مردم دریافت دارند بر اساس فرمول های علنی . بانک ملت به من 4 میلیون تومان وام داد ولی یک میلیون از پول خودم را هم از حسابم برداشت با آن 4 میلیون جمع کرد و طی یک چک 5 میلیونی به من واگذار نمود . و سود 5 میلیون را در طی 36 ماه ازمن پس می گیرد . هیچ ربا خواری از پول مردم سود دریافت نمی کند که اینان دریافت می دارند .با لطایف الحیل مختلف از وام داده شده سود دریافت می دارند . (3688106) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۱:۵۰:۵۸
5 میلیون برای اجاره مکن وام گرفتم
مبالغ کارمزد بازپرداختي۷,۲۹۱,۶۷۴
۱۱,۴۷۰,۱۹۵ مبلغ بازپرداختي بابت سود
بالغ بازپرداختي بابت ساير هزينه ۱۴۰,۴.۰
در کنار این مبلغ بابت هر روز دیر کرد باید پرداخت این وام مال سه پیش است (3687015) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۰:۳۵:۳۶
شما خودت حاضری 5 میلیون به من بدی سه سال دیگه من همون 5 میلیون رو بهت پس بدم؟ هرچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند! (3687905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۴۷:۱۳
رندانه تعداد اقساط را اعلام نکردی! (3687991) (alef-11)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۹:۵۵
باور کنید اگر این مسئله را درست کنید تمام اقتصاد کشور درست می شود
خواهش می کنم اینکار را نه به صورت صوری بلکه جدی بکنید
شیوه غلط بانک داری کشور همه چیز را نابود می کند (3687030) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۱۷:۴۳
در حالی بانک‌ها ۲۸ تا ۳۵ درصد سود از مردم دریافت می‌کنند که این میزان در بانک‌های غربی ۴ تا ۶ درصد است


الان تورم ایران با تورم ژاپن یا امریکا که صفر برابر ؟؟ (3687039) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۴۹:۴۱
خوب عزيز من

علت اصلي تورم همين بهره بانكيه ديگه
مكه ميشه با بهره بانكي ٢٨ تا ٣٥٪ نرخ تورم كم بشه (3687288) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۲۴:۵۰
اگه علت تورم پس چرا الان که قیمت سوخت ثابت شده تورم کم شده ؟ ؟ (3687548) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۲۵:۳۷
تورم ربطی به بهره بانکها نداره عمو جون ، تورم رابطه مستقیم با قیمت سوخت ومسکن داره (3687550) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۲۸:۰۰
فعلا که داری مبینی کم شده ، الان ده درصد (3687558) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۴۰:۰۴
دقیقا برعکس هرچی بهر بیشتر باشه هم مردم بیشتر میرن پولشون رو توی بانک میزارن و هم عده کمتری میرن دنبال وام گفتن و از هردو طرف باعث کاهش تورم میشه. ولی مساله اینه که بهره زیاد به تولید صدمه میزنه حتی اگه تورم رو کم کنه. (3687601) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۱۷:۵۴
حداقل اسلامی بودن را از روی خود بردارند,ربا و سود 30% بانکها میخورند اما به اسم اسلام تمام میشود (3687040) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۳۷:۳۲
منتظر دستور شما بودیم قربان ! (3687263) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۴۹:۳۳
از کی منتظر بودی؟؟؟ (3687994) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۳۷:۵۶
یک عده میخوان وام مفت از بانک بگیرند پس هم ندهند ! (3687264) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۲۲:۱۱
برای از بین بردن ربا باید تورم صفر شود. وقتی تورم 20 درصد است. یعنی ارزش پول شما در آن سال 20 درصد کم شده است حال اگر بانک به سپرده شما 20 درصد سود بدهد در حقیقت پولی نداده است و فقط ارزش پول شما را حفظ کرده است. (3687047) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۰:۱۶
حتی اگه تورم هم صفر بشه وقتی بانک به کسی وام میده باید بابتش بهره بگیره و گرنه چه کسی حاضر میشه پولش رو مجانی به دیگران بده؟ (3687204) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۲۳:۳۶
چطور زمانی که تورم 40% بود بهره بانک فقط 15% بود ؟؟ (3687050) (alef-3)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۲۶:۴۳
ظاهرا یک عده ای میخوان هرجوری شده نذارن دولت توی کار اقتصادی موفق بشه. یعنی مهم نیست چه بر سر اقتصاد و مردم میاد. مهم اینه که دولت موفق نشه و اونها توی انتخابات برنده بشن! اینهمه طرح بانکداری اسلامی بعد از 40 سال که همه اش شکست خورده حالا میخوان دوباره یک طرح جدید بدن و همه چیز رو بریزن به هم. (3687055) (alef-13)
 
فریدون
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۳۳:۴۲
تا زمانی که مسئولین عزیز دست از مغالطه و لفاظی بر ندارند همین آش است و همین کاسه. آخه چطور میشه با سر تا پای غرب مخالف بود و یک دفعه مثل اینکه یک کشف جدید کرده ایم نرخ سود بانکهای غربی رو با بانکهای به اصطلاح اسلامی مقایسه کنیم. (3687066) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۳۹:۳۹
اگه کشور ایران بورس درست حسابی داشت مردم نمیرفتند تو بانک سرمایه شونو بذارن.
اگه سود سپرده ها بیاد پایین مسلما سپرده ها به سمت ملک خواهد رفت و این یعنی گرانی کاذب ملک.
تو را به هر کی که میپرستین به عواقب کاراتون فکر کنید و بگذارین ملت دیگه تورم را تجربه نکنند. (3687075) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۱۷:۱۱
خروج سپردها از بانک ها = بلافاصله قیمت دلار و سکه و مسکن میره بالا ، عامل اصلی کنترل تورم اینکه پول مردم الان در بانکهاست (3687352) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۱۸:۰۲
خروج سپردها از بانک ها = بلافاصله قیمت دلار و سکه و مسکن میره بالا ، عامل اصلی کنترل تورم اینکه پول مردم الان در بانکهاست ، مردم حواستون جمع باشه عده دنبال ایجاد تورم هستند (3687354) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۹:۱۵
1- عمده دلیل اینکه در کشورهای دیگه نرخ بهره کمتره به خاطر اینه که تورم خیلی کمتره. در واقع با توجه به نرخ تورم بهره در ایران اونقدرها هم زیاد نیست.

2- اینکه حتی با توجه به نرخ تورم بازهم نرخ بهره برای برخی بانکها مخصوصا بانکهای شبه خصوصی زیاده بیشتر مربوط به رانت و اقتصاد ناسالمه یا کمبود نظارت. یعنی برخیها میتونن با کمک رانت سود خیلی زیادی کسب کنن یا با اینکه بانک هستن زیاد ریسک کنن که بقیه امکانش رو ندارن.

3- اینکه بانکها بخوان در زیان شریک باشن یعنی بانک شبیه بورس پر ریسک میشه. این میتونه برای اقتصاد به شدت زیانبار باشه. در واقع بانک ستون اقتصاده اگه این ستون بخواد پرریسک باشه دیگه روی هیچ چیزی نمیشه حساب کرد. ضمن اینکه اگه بانک بخواد در زیان شریک بشه یک عده ممکنه وام بگیرن و دست به ریسکهای بزرگ بزنن و یا کار رو بد مدیریت کنن و اینجوری ضررش رو باید بانک و مردم سرمایه گذار بدن. تازه اینکار خودش باعث یک بروکراسی بزرگ میشه دربانک برای اینکه تشخیص بدن که هر پروژه ای چقدر سود و زیان داشته و خود این هم زمینه فساد و رشوه رو فراهم میکنه و بانک رو از کارایی میندازه.

4- تغییرات در سیستم بانکی حتما باید با کار کارشناسی مفصل و حساب شده انجام بشه چون بانک ستون اقتصاد کشوره و اگه اشتباهاتی انجام بشه میتونه به شدت به اقتصاد کشور ضربه بزنه.

5- به نظر من مراجع باید با توجه به اقتصاد مدرن دنیای امروز فتواهای جدید صادر کنن بجای اینکه بخواهیم دقیقا مثل قرنها پیش که اقتصاد جهان کاملا با الان فرق داشته کارکنیم. (3687087) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۹:۲۷
جالب اینجاست که چندین سال است که شب و روز در بوق و کرنا کرده بودیم. غرب در همه زمینها دچار فساد و بحران است و گویا این سروصدا برای پوشاندن ضعفها و فسادهای خودمان بوده است
ادعای داشتیم بانکداری غربی درست نیست در حالیکه انها 4% سود میگیرند اما مدعیان دین و اسلامی28%
مدعی بودیم انها دچار بحران اجتماعی هستند اما اینجا کشور گل و بلبل 11 میلیون مجرد دارد, از 3 ازدواج 2 تا. به طلاق کشیده مشود, هر روز خودکشی, 8 میلیون بیکار
کمی هم به بحرانهای خودمان بیاندیشیم (3687088) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۲:۵۸:۱۳
برخی دستهای پشت پرده عمدا این رباخواری را در کشور گسترش دادند, وقتی که ربا وارد زندگی مردم شد اهسنه اهسته بر روی ایمان تاثیر میگذارد و در جامعه حساسیت به گناه کم میشود, چرا در زمان گذشته فساد مسوولان کم بود چون مردم حساس بودند, درست بودند, واکنش نشان میداذند, اما اکنون چه?به علت نفوذ ربا در زندگیها میلیارد. میلیارد اختلاس میکنند, اب از اب تکان نمیخورد. عزیزان شیطانها به هدف خود رسیدند.در پوشش اسلامی بودن (3687102) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۴۳:۱۳
احسنت
از معدود نظراتی بود که بحث حلال بودن وحرمت را مطرح کرد
وقتی عملی بنا به فتوای علما حرام است دیگر نه تورم وهیچ بهانه دیگری نباید باعث انجام آن عمل شود (3687985) (alef-11)
 
jasem
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۳:۱۹:۰۱
کدام سود؟ تورم بسیار بالاتر از بهره بانکی است، یعنی واقعا این مسئولان این را نمی دانند؟؟؟ (3687136) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۳:۴۶:۵۸
چرا نهادهایی که خیلی ادعای اسلامی بودن دارن و بانک هم دارن بانکداری اسلامی موردنظرشون رو درست نمی کنند؟ چون میدونن ممکن نیست (3687178) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۳:۴۸:۲۷
سود گرفتن از مردم زیاد تست نه سود دادن به مردم این وسط بانکها که وکیل مردم هستند در به جریان انداختن سپردهای مردم از طریق مشارکت در پروژه ها و اعطای تسهیلات خود رامالک سرمایه می دانند در صورتی که نه سرمایه از بانکهاست و نه انجام پروژه وای سود اصلی را بانکها می برند و به جای حق الوکاله ۵ درصدی به دلخواه در سود پروژها بدون ریسک شریک می شوند و یک سود ۲۰ درصدی به صاحبان سرمایه که سپرده گذاران هستند می دهند مثلا با وارد شدن در پروژه های ساخت و ساز و صرافی در سال ۹۱ و ۹۲ از طریق بازار ملک و ساخت و سازخای لوکس تا چند برابر سود کردند ولی به سپرده گذار بیچاره حتی به اندازه نرخ تورم ۴۰ درصد سود ندادند که در واقع ارزش پولش حفظ شود در اصل بانکها سود به مردم نمی دهند بلکه با انحصار بازار مالی و پولی و ورود به بازا های دیگر مثل مسکن ارز و طلا و واردات و صادرات با رو شهای مافیایی سودهای بالایی ایجاد می کنند البته برای خودشان و گرانی و تورم برای مردم به طور مثال یکی از دلایل پایین نیامدن قیمت مسکن به علت پافشاری بانکهاست چون بسیاری از دارایی های بانکها املاک است که در صورت پایین امدن نرخ املاک در واقع از سرمایه بانکها کاسته می‌گردد پس مقاومت می کنند در این راه بنیادها ی تعاون ارگانها هم شرکت دارند نمونه بارز ان منطقه ۲۲ تهران که مافیای شهرداری ناجا و سپاه مشهود است (3687181) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۰:۴۰:۵۷
دقیقا. مشکل بانک سود بالایی که به مشتریان میده و بهره بالایی که از وام به مشتریان دریافت میکنه نیست. بلکه مشکل بانکها دخالت در اموریه که مربوط به اونها نمیشه ولی به خاطر پشتوانه قوی مالی خوب از پسش بر میان. مثل خرید و فروش ارز و طلا, زمین و مسکن و ... (3687908) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۳:۵۴:۱۳
یک عده میخوان با بهم ریختن سیستم بانکی آخرین ضربه رو به دولت بزنن تا دولت نتونه اوضاع اقتصادی رو بهتر کنه و در انتخابات بعدی شکست بخوره. (3687194) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۷:۳۱
اقتصاد یک علم نه محل ازمون و خطای آقایان ! باید راه کشورهای موفق رو در پیش گرفت (3687217) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۹:۳۱
نظام اقتصادی غرب هیچ مشکلی نداره ، این شماها هستید که با اضافه کردن قوانین من درآوردی جلوی اجرای صحیح اون رو گرفتید و وضع مملکت هم با این تورم و فشارهای اقتصادی گویای خرابکاری های شما هست ...الان وضع اقتصاد مملکت و مقایسه کنید با کشور های پیشرفته مثل المان و سوئیس و دانمارک و ایتالیا و ... آیا حرفی برای گفتن دارید ؟ (3687222) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۱۰:۴۳
سود بانکی کم بشه پول از بانک خارج میشه ، از فرداش دلار و سکه و مسکن گرون میشه (3687223) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۱۱:۴۰
بنده مغازه فرش فروشی دارم با اجاره 2 میلیون
در مجاورت ما یک بانک محل کمی بزرگتر را 12 میلیون اجاره کرده
به نظر شما یا توجه به هزینه کارمند ها و....
آیا سود آوری قابل توجه در این رکودی همه مشاغل عجیب نیست؟ (3687226) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۲۳:۴۶
تورم اونحا یک درصذ است.نه گاهی 40 گاهی 15 گاهی 25. (3687241) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۴:۵۱:۱۸
الان چقدر به سیستم بانکی بدهکار هستید ؟ (3687292) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۵:۲۶:۲۳
یک عده دنبال این هستند که پول مردم از بانکها خارج بشه و تورم ایجاد کنه (3687370) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۷:۵۹:۲۷
بنظر می رسد عده ای دارند عمدا سطح نارضایتی مردم را با سخنان بسیار سطحی و عوامانه افزایش می دهند.
مقایسه سود بانکی در کشور ما با کشورهای غربی چه مبنایی دارد؟
اگر بخواهیم از این مقایسه های آبکی بکنیم، هزار مقایسه دیگر هم میتوان کرد!!!
انصاف را رعایت کنید و به عواقب طرح سخنان سطحی توجه کنید.
ببینید در آمریکای جنوبی با همینگونه سخنان سخیف اما عامه پسند چه بر سر مردم آوردند. (3687635) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۱۹:۳۸:۱۳
به کجا داریم میریم (3687821) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۲۸:۱۰
- تجربه نشان داده است که رشته اقتصاد در ایران ناشناخته مانده است و جوانان با استعداد کشور جذب این رشته نمی شوند و در حال حاضر افرادی که بتوانند به اقتصاد ایران نظم بدهند نداریم.
- بهتر است همانطور که برای تیم ملی مربی خارجی استخدام کردیم برای اقتصاد نیز مستشار استخدام کنیم. این کار قبلا نیز با استخدام مستر شوستر آمریکایی انجام شد و نتایج خوبی گرفت.
- حجم نقدینگی هر کشور بستگی به تولید ناخالص آن کشور دارد و میزان آن حداکثر 25 درصد تولید ناخالص کشور میتواند باشد اگ یش از این مقدار باشد باعث تورم میشود.
- بودجه ارزی و ریالی کشور میبایستی جدا شود. قبل از انقلاب و در سالهای بعد از انقلاب در دوران دفاع مقدس بودجه ارزی و ریالی در قانون بودجه جدا بود.
- نحوه بکارگیری ارز نفتی در اقتصاد داخلی در حال حاضر اشتباه محض میباشد. مسئولین محترم اقتصادی متوجه باشند که نمیتوانند به استناد داشتن ارز ، معادل آن ریال چاپ کنند زیرا همانطور که در بالا عرض کردم حجم نقدینگی ریالی به تولید ناخالص کشور بستگی دارد.
- بهتر است که دولت محترم بجای چاپ ریال برای پرداخت به پیمانکاران بزرگ درصد عمده طلب آنها را بطور مثال 70 درصد آنرا به صورت ارزی پرداخت کند خواه پیمانکار خارجی باشد یا ایرانی. (3687965) (alef-11)
 
فواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۱:۳۷:۱۰
یا توجه به تورم اعلام شده توسط خود دولت ظاهرا" 12 یا 13 درصد اگر بانکها در همین ارقام را سود در نظر بگیرند تازه ارزش پول مردم بصورت برابر حفظ می شود
حال که سود بانکها 18 درصد میباشد در کل 5 تا 6 درصد سود واقعی به مردم پرداخت میشود که رقم خیلی بالایی نیست . (3687977) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۲۲:۲۳:۳۴
اقتصادی که در اوون تولید نباشه بانک معنی نمیده. (3688050) (alef-11)
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۰۱:۲۳:۰۲
با تغییر واژه ها خوشبختانه مشکلات شرعی نیز حل شده است و الحمدا...
در کشور ما دیگر ربا خوار وجود ندارد. بانکها دیگر سود شان را میگیرند سر وقت
کاری هم به سود و زیان مشتریان ندارند. البته کارمزد هم دریافت میشود. (3688216) (alef-11)
 
عمار
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۰۲:۱۹:۵۷
بانکها تو این چندساله لقمه حرام را در سفره های مردم گذاشتند و حالا ما تبعات اجتماعی و فرهنگی آن را در سطح جامعه میبینیم.متاسفانه هیچ نظارتی از سوی سازمانهای مسئول صورت نمیگیرد| (3688259) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۰۷:۵۹:۳۳
یک چیزی کاملا معلومه و تمام اقتصاددانها و متخصصین پولی کشور هم روی آن اتفاق نظر دارند و ان اینکه سیستم فعلی بانکداری در کشورمان به طور جدی مشکل دارد و باید اصلاح شود. حالا تعجب من از این همه کامنت تند و تیز در موافقت و مخالفت با مطلب نوشته شده در الف است. یعنی ما این همه متخصص بانکی و پولی داریم یا اینکه باز هم طبق عادت نه چندان مناسب مان در موضوعی که تخصص و اطلاع کافی نداریم اظهار نظر کارشناسی میکنیم. (3688321) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۵:۴۴
شما که میگی سیستم بانکی مشکل داره اول علت و کارشناسی خودت رو توضیح بده ؟؟ (3688448) (alef-3)
 
عباس باقری فر
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۵:۵۶
بهرحال بانک داری اسلامی چیز خوبی هست (3688621) (alef-11)
 
عباس باقری فر
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۷:۴۳
بانک داری اسلامی جلوی ربا را می گیرد (3688627) (alef-3)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۱:۳۴
8برابر غربی ها هم سود پرداخت می شود. (3688666) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.