توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 378632
شیر مادر غذای جسم و جان کودک
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۰
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک و محرک تکامل سیستم ایمنی است،گفت: شیر مادر بهترین غذا برای پرورش جسم و جان کودک است.

به گزارش ایسنا، کبری امیدی‌فرد با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۶ مرداد هفته‌ جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، اظهار کرد: تغذیه مادر در دوران قبل از لقاح برای ارتقای سلامت جنین، نوزاد و تغذیه کودک با شیر مادر بسیار حیاتی است.

وی با اشاره به اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک و محرک تکامل سیستم ایمنی است، گفت: اختلال رشد به همراه اختلالات روحی و روانی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، دیده نمی‌شود و می‌توان گفت شیر مادر بهترین غذا برای پرورش جسم و جان کودک است.

وی، دریافت ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز برای زنان در سنین باروری، رژیم غذایی مناسب قبل از بارداری، عدم مصرف مواد مضر نظیر الکل، داروهای غیرمجاز، دخانیات، کافئین و مواد مخدر و فعالیت بدنی مناسب قبل از بارداری را برای کاهش احتمال خطراتی نظیر دیابت حاملگی و پره اکلامپسی، مفید خواند.

کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تغدیه‌ مناسب مادر در دوران بارداری، تصریح کرد: سوء تغذیه مادر در دوران بارداری، خطر تولد نوزاد کم وزن را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: این گونه نوزادان بیشتر در معرض خطر عفونت، ناتوانی‌های یادگیری، نقص تکامل فیزیکی و مرگ طی یکسال اول زندگی قرار می‌گیرند. همچنین در صورتی که وزن‌گیری نامناسب به دلیل ناآگاهی تغذیه‌ای باشد، آموزش تغذیه و تاکید بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و استفاده از پنج گروه غذایی اصلی و نیز مصرف منظم و به موقع مکمل‌های ویتامین، آهن و اسید فولیک و استراحت کافی در طول روز توصیه می‌شود.

امیدی‌فرد با بیان اینکه مادر باید دانش کافی درباره‌ مزایای تغذیه نوزادش با شیر مادر داشته باشد، گفت: آموزش شیردهی در بارداری، قبل از زایمان، بعد از زایمان و قبل از ترخیص مادر و نوزاد در شروع موفق و نیز افزایش مدت شیردهی بسیار مؤثر است.

کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: تماس پوستی مادر و نوزاد باید بلافاصله پس از تولد (بویژه زایمان طبیعی) انجام و تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول بعد از زایمان شروع شود و مادر و شیرخوار تا حداقل یک ساعت در کنار یکدیگر باشند.

وی با اشاره به نقش بیمارستان‌ها و زایشگاه‌ها در ترویج تغذیه با شیر مادر تصریح کرد: در این راستا بیمارستان‌های دوستدار کودک و زایشگاه‌ها با اجرای اقدامات لازم برای تغذیه نوزادان پس از تولد با شیر مادر و همچنین برای تغذیه شیرخواران بستری زیر دو سال در بخش‌های کودکان و مراقبت ویژه، می‌توانند موفقیت شیردهی را تسهیل کنند.

امیدی‌فرد در پایان خاطرنشان کرد: با رعایت قوانین حمایتی همچون استفاده از مرخصی زایمان، اعطای مرخصی ساعتی در طول ساعات کار، تامین امنیت شغلی مادران، ایجاد مهد کودک در جوار محل کار می‌توان از مادران شاغل، در ترویج تغذیه با شیر مادر حمایت کرد.
 
کلمات کلیدی : شیر مادر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.