نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267635
مقصر فاجعه يرموك؛ اشتباهات حماس يا خيانت دولت های عربی
بخش خارجی الف، 30 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۰۳
اردوگاه یرموک به ویرانه تبدیل شده است. یرموک که در جنوب دمشق واقع شده، ۱۲ فروردين مورد حمله تروریست‌های داعش و جبهه النصره ( كه مورد حمايت علني قطر، عربستان و اسرائيل است) قرار گرفت و آن‌ها تصاویری از سرهای بریده طرفداران حماس را منتشر کردند. در این اردوگاه حدود ۱۸ هزار آواره فلسطینی، از جمله ۳۵۰۰ کودک وجود دارد. دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید از زمان آغاز حمله شبه‌نظامیان داعش برای تصرف یرموک تا کنون ۴۷ نفر در این اردوگاه کشته شده‌اند. در صورت تسلط تکفیری‌ها بر این اردوگاه، همه ساکنان یرموک در معرض خطر اعدام و کشتار جمعی قرار دارند يا اين كه از آوارگان به‌عنوان سپر انسانی در جنگ استفاده می‌شود.

حال با توجه به وضعيت اسفبار و وخيم يرموك، جامعه جهانی تنها نظاره گر است، شورای امنیت مثل همیشه نسبت به این نوع اتفاقات بی تفاوت است و مشغول قطعنامه صادر كردن عليه يمن است، كشورهاي عربي فعلاً تنها دشمن خود را حوثی‌ها تعريف کرده‌اند و حاضرند به خاطر ضربه زدن به آن‌ها با اسرائيل و القاعده متحد بشوند و بان کی مون نیز فقط ابراز تأسف می‌کند و یرموک را عمیق‌ترین جای جهنم و یادآور اردوگاه‌های مرگ می‌داند.

در اين رابطه روزنامه الاخبار در گزارشی با اشاره به درگیری نیروهای داعشی با فلسطینی‌ها در اردگاه یرموک تاکید می‌کند که گروه‌های فلسطینی از جمله حماس در کنار ارتش سوریه درحال مقابله با تروریست‌ها هستند. این روزنامه تصریح می‌کند که گروه‌هایی همچون «اکناف بیت المقدس» (شاخه سوری حماس) دست به سلاح شده‌اند و با فرماندهی مرکزی (نیروهای تحت فرمان جبهه ملی فلسطین به رهبری احمد جبرئیل) و دیگر گروه‌ها همچون گروه «النضال» و «فتح الانتفاضه» متحد شده‌اند.

وقایع یرموک بار ديگر نشان داد که گروه داعش با هر کس و گروهی که بر سر راهشان قرار بگیرد می‌جنگند، همانطور که با اعضای حماس، متحد سابق خود، جنگیدند و تعدادی از آن‌ها را سر بریدند.

به نظر می‌رسد اعتماد به نفس گروه داعش پس از سیاست‌های كج دار و مريز آمريكا در مبارزه با تروريسم و تنها گذاشتن دولت عراق كه باعث اعتراضات نخست وزير و وزير دفاع عراق نيز شد، دوباره افزايش يافته و به همين دليل است كه در عراق و سوريه دوباره شاهد اوج گيري حملات هستيم. در واقع اقدامات ائتلاف تأثیر چندانی در تغییر توازن در میدان‌های نبرد و یا کاهش كشتار و زجر غیرنظامیان نداشته است.

درباره دلايل حمله داعش به يرموك تا كنون علل متفاوتي ذكر شده است. برخي ناظران بر اين اعتقاد هستند که تروریست‌ها پس از اینکه در جبهه جنوب در برابر ارتش سوریه شکست خوردند، گمان می‌کنند که این اردوگاه ورودی آن‌ها برای حرکت به سوی دمشق است. عده اي ديگر نيز به تلاش برای کشاندن ارتش سوریه به درگیری به منظور گرفتار شدن آن در این اردوگاه و سوء استفاده تبلیغاتی از این موضوع اشاره می‌کنند تا به این وسیله، زمینه یاری خواستن از نیروهای بین المللی فراهم شود.

برخي نيز معتقدند تروریست‌ها در پی ضربه زدن به حماس و درگير كردن آن در جبهه‌های مختلف هستند تا از توان آن‌ها در مقابله با اسرائيل كاسته شود. اين در حالي است كه بر اساس شواهد تعدادی از تروریست‌های طرفدار داعش در غزه نيز حضور دارند که این موضوع احتمال درگیری را بالا می‌برد.

اما بدون شك مقصر فاجعه يرموك سیاست‌های اشتباه گروه‌های فلسطيني و كشورهاي عربي می‌باشند.

دولت‌های عربي هر زمانی که به نفعشان باشد از فلسطینی‌ها به عنوان بهانه‌ای در مقابله با اسرائیلی‌ها استفاده می‌کنند و زمانی هم که منافعشان تأمین نشود حتی اگر به ضرر فلسطینی‌ها باشد، با آن‌ها کنار می‌آیند. سكوت آن‌ها در مقابل کشته شدن فلسطینی‌ها در جنگ غزه، كمك به اسرائیل در تضعیف حماس، تأمین مالی و تسلیحاتی گروه‌های تروريستي در سوریه كه اكنون به يرموك حمله کرده‌اند و ... تنها بخشي از سیاست‌های دوگانه آن‌ها بوده است.

همچنين بعد از آغاز اعتراضات در كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا، حماس با اشتباهات محاسباتي خود سمت مصر، تركيه و قطر رفت تا به بخشی از طرح اخوان المسلمین برای شکست دادن محور مقاومت در منطقه تبدیل شود. انتخاب قطر به عنوان مقر رسمی حماس، اظهارات علنی رهبران حماس در حمایت از درگیری‌ها با بشار اسد و جنگیدن در کنار مخالفان سوری و ... تنها بخشي از سیاست‌های اشتباه حماس بود.

به دليل همين سیاست‌های اشتباه بود كه اكنون حماس بايد با تروریست‌های تكفيري بجنگد؛ اما الان وقت سرزنش نیست. اگر چه اين حرف به معناي عدم هوشياري و درس نگرفتن از گذشته نيز نمی‌باشد.
 
کلمات کلیدی : یرموک
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۵۷:۳۰
با سلام خواهشمند است در مورد ديدگاه و اعلام نظر كشورهاي خاور ميانه به ويژه گروههاي حماس و در مورد داعش و اتفاقات يمن تحليل روشن و صريح ارائه فرمائيد. (2833267) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۵۷:۳۰
انوقت که رهبر حماس از همین جنایت کارها دفاع کرد وبه دامن قطر پناه برد وسوریه وایران را به جنایت علیه مردم سوریه متهم کرد باید این روز را می دیدن این حق انهای هستش که بخاطر یک کم راحتی گول ظاهر دنیا را خوردن حالا مردم بیچاره یرموک باید روزهارا با ترس از داعش سرکنند ومنتظر باشند که کی نوبت سلاخی انها میرسد (2833268) (alef-13)
 
سعید امیدوار
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۷:۵۹:۱۹
باید توجه داشت که شعار انقلاب اسلامی ایران کمک به مظلومان و پا برهنه گان است ما بخاطر اشتباه سیاستمداران یک ملت مظلوم و مستضعف غزه را رها نمیکنیم ملت غزه نباید به پای اشتباه سیاستمدارانش رها شوند بویژه که ما در استفاده از سلاح شیمیایی با اینکه میتوانستیم باحترام فرائض مذهبی انجام ندادیم کما اینکه رهبران حماس متوجه اشتباه خود شدهاند (2834829) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۱۳:۲۶
حالا خدا رو شکر یکی پیدا شد این گروه رو سرزنش کند ! (2833314) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۲۴:۴۷
این همه جبهه مقاومت در طول سالهای گذشته به طرق مختلف ازشون حمایت کرد آخرش خیانت کردند. بی دلیل نیست که یک اسرائیلی وجود دارد که به اینها ظلم کند خودشان هم به خودشان ظلم می کنند. اینها انقدر بلوغ سیاسی ندارند که ببیند بازیچه نقشه های صهیونیستی در منطقه شده اند. ما کاتولیک تر از پاپ نباید باشیم. (2833356) (alef-13)
 
بهروز
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۱۱:۳۱
اگر منظورت از کاتولیک تر از پاپ نباشیم اینه که به حماس کمک نکنیم چون اونا خودشون فلسطینی ان و ... در اشتباهی
ببین ما به موظیفه شرعی خودمون عمل میکنیم ما وظیفه داریم از مظلوم حمایت منی حالا حماس می خواد اشتباه کنه و در بعضی مواقع نمک نشناسی کنه ، اون اشتباه کرده اون به وظیفه خودش عمل نکرده این چیزی از تکلیفی که بر دوش ماست کم نمیکنه که فرمود : اگر مسلمانی ندای کمک خواهی مسلمانی را بشنود و به داد او نرسد مسلمان نیست... (2834857) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۲۵:۵۰
حماس متحد داعش بوده؟
چشم ما روشن واقعا! (2833361) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۲:۰۱
کدام گروه مسلح است که با هرکس که سر راهش قرار بگیرد نمی جنگد؟
اصلا اسلحه دستشان گرفته اند برای همین. (2833423) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۳:۴۵
متهم کردن حماس به همدستی با ترکیه برای شکستن محور مقاومت واقعا عجیب است.
راستی اگر حماس نماینده فلسطینی ها نیست و فتح هم نیست پس این فلسطینی هایی که ازشان حرف می زنید کیا هستند؟ (2833430) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۶:۰۷
حماس تا بحال چندین بار به ما پشت کرده و نمک خورده و نمکدان شکسته و به نوعی به ما پس از آنهمه کمک مان خیانت کرده حالا بازهم وقتی که به مشکل خورده ما باید با دلارهایمان و نیروهایمان به کمکش بشتابیم (2833440) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۰۰:۴۲
مطمئن باشيد حماس هيچ وقت به ايران به عنون متحد استراتژيک نگاه نميکنه .

حتي اگه تجربه داعش هزار بار تکرار بشه .

اونها 35 سال از حمايت سياسي و نظامي ايران برخوردار بودن اما به محض

روي کار اومدن اخوانيها در مصر ؛ از پشت خنجر زدن .

چون نگاهشون به ايران اعتقادي نيست ؛ ماليه . (2833484) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۷:۱۸:۳۳
واقعا همینه. گل گفتی... (2836407) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۳۳:۳۸
من فقط متاسفم که منافع ملی مان را به مشتی نان به نرخ روز خور و عهدشکن گره زدیم.اینها یک ژن خیانت در وجودشان هست که به اقتضا زمان فعال میشود!
تا کی قراره در روابط بین الملل به جای منافع ملی به دنبال احساسات و خوش باوری باشیم خدا میداند. (2833552) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۴:۰۵:۳۲
آقای ظریف اعلام کردند حمایت ایران معنوی (دفاع از مظلوم) توام با حفظ منافع کشوراست. باید بهتر اندیشید و حرف زد. (2834719) (alef-1)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۵:۴۶:۱۷
خانم وندی شرمن هم گفت که در ایرانی ها یک ژ ن دروغ است .اصولا هرکس می خواهد به کسی توهین کند ،به همین کلمه ژ ن اشاره می کند.

نه من ونه تو فلسطینی نبوده ایم تا درد فلسطيني بودن را بفهمیم .دردی بزرگ .درد وطن نداشتن ،درد هیچی نبودن ،درد با عربستان ساختن ،درد برای یک لقمه نان جلو مبارک ،مرسی والسيسي سرخم کردن ،درد اینکه بهت کمک کنند و بد بهت بگویند خائن ! .درد ناتوانی در دوستی کردن ،چرا ؟ چون در محاصره ای .آ دم محاصره نمی تواند با کسی دوست باشد.السيسي تعین می کند که حماس و غزه ای با کی ظاهرا دوست باشد.نه من ونه تو این درد ها را نمی توانیم بفهمیم درد اینکه هیچکس بهت اجازه نمی دهد خودت باشی وبعد که می خواهی خودت نباشی ،بازهیچکس بهت اجازه نمی دهد،که فیلم ناخود بودن را بازی کنی.

فلسطینی بی وطن دنیا می آ ید،دروطني که نیست ولی در محاصره است رشد می کند،در خانه ای نااستوار ،خانه که حق تعمیر پشت بامش هم ندارد.هنگامی که چهارده سال دارد،در زندانی که غزه و ساحل غربي نام دارد،به جرم سنگ پرکنی به یک ديوارستبربتوني ،ميگيرندش وبه زندانی زندان تراز غزه می برندش وبعددوباره دریک زندان آ زادش می کنند و دوباره ميگيرندش.تا عمرش تمام شود.عمری که درسنگ پراکنی گذشت به دشمنی که گلوله می پراکند.سرباز اسرائیلی گلوله می پراکندومن ایرانی کلمه می پراکنم براین زخمی همیشه تاریخ. (2834741) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۴:۴۲:۴۰
برادر عزیز حرف شما متین ، اما این گفته در مورد سیاستمداران است ، مردم.عادی فلسطین تفکرات شدید سلفی و وهابی دارند و به هیچ وجه دوستی با ایران در ذهنشان نمی گنجد.پس بهتر است کمی واقع بین باشیم و به قول دوستمان کاتولیک تر ازپاپ نباشیم. (2846493) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۵۲:۵۳
حمایت حماس از حمله به شیعیان یمن از قلم افتاده . (2833599) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۸:۳۶
ایران باید پای خود را کامل از مسائل جهان عرب بیرون بکشد ! (2833818) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۲۲:۰۹
این بهترین سیاست میتونه باشه در حال حاضر (2834001) (alef-13)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۵:۰۸:۲۶
کاملا موافق شما هستم مضاف بر اینکه عده ای تصور میکنند ما برای امنیت خودمان در منازعات اعراب و گروههای تروریستی نقش آفرینی میکنیم که فکر میکنم چنین تصوری اشتباه است.هیچ کشور عربی و یا گرو های تروریستی جرات تعرض به ایران را ندارد چون انقدر قدرت نظامی و بازدارنده ما بالاست حتی به آن فکر هم نمیکنند.البته با تحرکات دیپلماسی و سیاسی کاملا موافق هستم (2836012) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۳:۱۲
احتمالا مشعل خان مشغول مذاکره یا در حال برنامه ریزی برای انجام سفر تبلیغاتی هستند وگرنه حتما شخصا اسلحه به دست گرفته و موضع محکمی اتخاذ می نمودند! (2833827) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۴۰:۰۰
ایران باید از سیاست اعراب فاصله بگیرید . چقدر باید هزینه اعراب کنیم ؟ (2833935) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۴۷:۱۸
ای کاش حماس همانگونه که در برابر اسراییل داد و بیداد راه انداخت کمی هم اینجا واسلاما می کرد. (2833945) (alef-13)
 
فروز رجايي فر
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۱:۵۳:۰۰
تشكيلات حماس هيچگاه همپيمان و همرزم داعش نبوده است. عبارت "اعضاي حماس، متحد سابق خود" در پاراگراف چهارم به هيچ وجه صحت و سند ندارد!
جالب است كه خودتان ايراد اتهام كرده و بدون اثبات مدعا، خود را توصيه به "عدم سرزنش " مي كنيد!
براي توضيح وضعيت حماس و رد اتهامات وارده در اين نوشته، نكاتي عرض مي شود.

١. در مقطع نخست تحولات سوريه و قبل از تسليح مخالفان توسط بيگانگان و ظهور پديده داعش، اگرچه حماس به لحاظ ريشه داشتن در تشكيلات اخوان و اعتقاد به تفكر اسلام سياسي، با معارضين اسلامگراي سوري همدلي داشت، لكن به لحاظ قدرشناسي از ميزباني سوريه از اوارگان فلسطيني و رهبران حماس، هيچگاه به طور تشكيلاتي وارد جنگ با حكومت اسد نشد.

٢. اگر بعضي افراد از بدنه اين تشكل تاثيرگذار در محور مقاومت، احساساتي شده و خارج از دستور سازماني اقدامي كرده اند، و يا فرضا يك مقام مسوول در حماس در موضعي انفرادي اظهاراتي نامناسب داشته، ربطي به تشكيلات حماس ندارد.

٣. مقامات بلندپايه حماس طي همه اين سالها همواره مواضع محكم خود را در تداوم دشمني با اسراييل و خط سازش اعلام كرده و به پيمان خود با محور مقاومت و قول خود بر عدم به رسميت شناختن موجوديت رژيم غاصب استوار مانده اند. گروهي از رهبران حماس كه در داخل اراضي اشغالي ساكنند، مشقات و مصايب اين وفاداري را متحمل شده و حتي در جنگ ٥١ روزه با نيروي فداكار عملياتي خود و با سلاح ايراني به جنگ گنبد اهنين رژيم اشغالگر رفته اند.

٤. در ابتداي تحولات سريع و كور سوريه حماس اظهار بيطرفي كرد و خواست بين دو گروه ميانجيگري كند، اما نتوانست. دولت سوريه در اعتراض به بيطرفي حماس، رهبران اين سازمان را از سوريه اخراج كرد و واقعيت اين است كه فقط بعضي از انها به قطر رفتند، بعضي ديگر هم رهسپار بيروت و قاهره و ... شدند.

٦. در ان زمان اكثر مردم سوريه از نظام حاكم ناراضي بودند، و ايران هم مانند بسياري از كشورهاي منتقد حكومت سوريه، خواستار اصلاحات سياسي وسيع در ان كشور بود. البته تحولات بعدي موجب شد كه مردم سوريه از طلا گشتن پشيمان بشوند و بخواهند به مس قبلي برگردند و بعد از چند سال تجربه جنگ ويرانگر، دوباره به اسد راي دهند و اعتماد كنند.

٥. اين سوال براي هر تحليلگر منصفي مطرح است كه در ان مقطع، ايا حمايت حماس از جريان اسلامي اخوان طبيعي تر است يا حمايت قاطع جمهوري اسلامي و مردمسالار ايران از حكومت لاييك، غيراسلامي و ديكتاتوري بعثي سوريه؟!
پاسخ سوال بالا اين است كه تحولات سريع منطقه و ورود دستهاي بيگانه براي هدايت تحولات به سود ارتجاع و صهيونيسم، پازل در هم پيچيده اي را ايجاد كرد كه همه محاسبات ظاهرا صحيح را معوج مي ساخت و مختصات جديدي را به منطقه حاكم مي كرد.
ج.ا. ايران به عنوان يك قدرت بزرگ منطقه اي و داري سي و چند سال سابقه در مقابله با دسيسه هاي دشمنان و شيوه هاي مختلف انان، در محاسبات خود اشتباه نكرد و از ابتدا قاطعانه و با يك رويكرد صحيح و استراتژيك به حمايت از بشار اسد پرداخت و همين مسير را ادامه داد.

٧. فرضا كه حماس به عنوان يك تشكيلات محدود سياسي - نظامي فاقد تجربه لازم در تحليل شرايط خطير بوده و بعضي از اعضا و مسوولان ان اشتباهاتي هم مرتكب شده باشند؛ در جايي كه اين سازمان به لحاظ جانفشاني شهدا، رزمندگان و رهبرانش نزد ملت مظلوم فلسطين محبوب و در ميان انان داراي پايگاه و ريشه عميق اجتماعي است، نبايد براي برخي محاسبات و رفتارهاي اشتباه از بعضي اعضا به حركت مقاومت اسلامي فلسطين نسبت داده شود و اين سازمان پربركت مورد حمله، تحقير و يا توبيخ قرار بگيرد؛ در حالي كه در قالب تشكيلاتي هرگز عملكرد اشتباهي نداشته است.

٨. اشتباهي كه بخشي از تحليگران ايراني مسايل منطقه مجدانه مرتكب شده اند اين است كه در هر فرصتي بر حذف حماس از محور مقاومت اصرار مي ورزند.
حماس در سخت ترين شرايط و در خط مقدم جبهه مقاومت با جنايتكاران صهيونيست مشغول مبارزه است و اتفاقا بعد از همان مقطع مورد ادعاي اين مقاله در" اتحاد حماس با داعش" پليد است كه شاهد تحسين رهبري و "افرين بر حماس " از ايشان هستيم . ولي گويا بعضي دوستان ما دايه مهربان تر از مادر بوده و حتي نداي رهبري در اين خصوص بر انها بي تاثير است!
امروز از يك سو حماس در يرموك اسير چنگال ديو سياه داعش است و به تلافي مقاومت در برابر اراذل صهيونيست سربريده مي شود و از سوي ديگر در بعضي محافل تحليلي و رسانه اي ما سرش بالاي دار مجازات به جرم مرتكب نشده است!

٩. دوستان دقت كنيد كه دفاع ما از اسد براي خدمات او در محور مقاومت است و محور مقاومت براي دفاع از فلسطين و ارمان رهايي قدس شريف و نابودي اسراييل تشكيل شده است؛ به بهانه دفاع از اسد، پشت كردن به حماس - مهمترين تشكل سياسي نظامي فلسطيني - امري متناقض است! در حالي كه اين حركت اسلامي و مردمي از سوي جريان سازش و صهيونيسم و همه شياطين در فشار و تحت شكنجه هاي تحريم و محاصره و جنگهاي يكجانبه است!

١٠. ناگفته نماند كه در حملات عليه حماس رد پاي مخالفان اصل وحدت اسلامي - كه از اصول استراتژيك منظومه فكري امام راحل(ره) و رهبري معظم است - ديده مي شود. اين گروه كه داستانهايي از ناصبي بودن مردم غزه و نپذيرفتن خون ايراني براي مجروحان(!) در انبان دارند، گاهي به صراحت و گاهي در لفافه اعتقادات خود را بازگو مي كنند كه بايد حماس را طرد و به جاي او از گروه هاي ديگري حمايت كرد! انها جرم حماس را اصولا چيز ديگري مي دانند!!

١١. در پاراگراف اخر هم در ظاهر اتهامي عليه حماس مطرح شده كه در واقع اتهامي ناروا به كليت اخوان المسلمين است. نويسنده مقاله اين تشكيلات را به داشتن نقشه براي "شكست محور مقاومت " متهم كرده است.
اين ادعا نيز بي اساس است. اخوان مصر در مقطع ابتدايي معارضات، از اخوان سوريه دفاع كرد؛ زيرا كه در اوايل انقلاب اسلامي ايران، و در موج نخست بيداري اسلامي، اخوان سوريه به جرم قيام براي اسلامخواهي، از طرف رژيم وقت سوريه بشدت سركوب شده و هزاران قرباني داده بود. دولت مرسي اگرچه در تشخيص اولويت ها و دشمن اصلي اشتباه كرد، لكن هدفش از همراهي با اخوان سوريه، "شكستن محور مقاومت به سود اسراييل " نبود، او در خيال تحقق روياي بين الملل اخوان اسلامي بود كه چنين مواضع نادرستي اتخاذ كرد و خود قرباني اين بلندپروازي شد. البته فقدان تجربه سياسي كلان اخوان در اداره حكومت را نمي توان در بروز چنين اشتباه استراتژيكي ناديده گرفت.

غرض از مزاحمت اين بود كه بايد توجه داشت كه ما هم در دشمن شناسي اشتباه نكنيم و در دام رسانه اي صهيونيسم گرفتار نشويم و با چنين تيترهايي اب به اسيابي نريزيم كه سنگ ان براي امنيت رژيم صهيونيستي مي چرخد و از القاي نگاه منفي به حماس و مقاومت اسلامي مردم فلسطين( نوع غالب كامنتهاي رسيده به الف) به مقاصد شوم خود مي رسد!
ف (2834659) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۲:۰۱:۵۳
وشاید هم (2834665) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۲۲:۴۷
سالها سرمایه مردم ایران رو ریختن تو جیب حماس که بره با داعش متحد بشه (2835034) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۸:۲۳
دولت سوریه دهها سال به فلسطینیان کمکهای بسیاری کرد
برای آنها در پایتخت خود جا و مکان داد ولی آنها به محض شلوغ شدن اوضاع علیه همین دولت دست به سلاح بردند.
البته این سرنوشت سوریه برای ما هم اتفاق می افتد و در جنگ احتمالی ما با یکی از اعراب باید با فلسطینیان نیز بجنگیم. (2835358) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۵:۳۸:۵۱
تحليل بسيار جالب و مفيدي بود ...مفيد از اين جهت كه مردم ما با ماهيت فلسطينيها وگروه حماس بيشتر اشنا ميشوند ....انها هميشه ثابت كرده اند كه هرگز دوستان وفاداري نيستند ... سياست انها در نزديكي با ايران تا زماني است كه به ايران به عنوان يك قدرت استراتژيك كه بتواند امنيت شان و نيازهايشان را تامين كند تكيه كنند. اما با قدرت گرفتن اخواني ها در مصر و حمايت از حمله عربستان به يمن و حمايت از مخالفان بشار اسد چهره عوض كردند و حال بهتر ميتوان انها را شناخت !!!36 سال دوستي و حمايت مالي ومعنوي ونظامي از اين گروه ،كمترين نتيجه ان عنوان "حامي تروريست" براي ما بوده است (2836133) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۷:۱۸:۰۳
اقای صمصام همه بفکر منافع خودشانند ، اینکه فکر کنیم دنیای سیاست مثل عالم رفاقت است اشتباه است و از این منظر اروپا ، روسیه ، چین ، مصر ، عربستان ، اردن ، حماس ، پاکستان و... حتی شاید بعداً سوریه ، گاهی که مطابق میل ما حرف میزنند خوب و گاهی برعکس بد بنظر میرسند ، ما باید روابط و دیدگاهمان را درست کنیم (2836406) (alef-13)
 
مريم رامادان
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۳۸:۴۵
به نظر من الان زمان كشف مقصر نيست
زمان دامن زدن به اختلافات نيست
زمان مچ گيري نيست
از هر گونه بحث و جدال انحرافي در اين زمينه بايد پرهيز كرد و از همه توان كشورهاي اسلامي استفاده كرد تا اين دست مسائل حل شوند
به نظرم در جريان بحران و زماني كه احتياج به همدلي و همرايه هست دامن زدن به مباحث اختلافي واقعا جز صدمه نتيجه اي ندارد
ما اين را در داخل ايران در زمان جنگ هم تجربه كرده ايم
داستان فلسطين كه زخم ناسور پيكره امت اسلام است و همه در قبالش موظف هستند
لذا دوستان دلسوز به اشتباهات نپردازند و به دنبال رفع مشكلات باشند
دشمن بيشترين بهره را از دامن زدن به اختلافات مي برد.
بين خودمان شكاف نيندازيم (2838271) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۸:۵۶:۵۴
حماس اشتباه نکرد، خیانت کرد!!! هم به ایران و هم به سوریه!!! (2840031) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۱:۰۳
شاید روزی که خیلی دیر نخواهد بود متوجه شویم تجهیز گروه های حماس به سلاح ودانش ساخت موشک به ضرر سیاست های ایران بوده واز این جهت از خیانت انها ضربه بخوریم تا کنون در دو مورد حساس منطقه انها به ارمانهای انقلابی خیانت کردند اولی حمایت ازمخالفین بشار اسد ودوم حمایت از جنایات ال سعود در یمن با اینکه خودشان طعم بمباران وکودک کشی اسراییل را چشیده بودند ولی از کشتارمردم یمن توسط وهابیون حمایت کردند (2844225) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.