نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 468100
عددبازی در مگا پروژه ستاره خلیج فارس/ صیانت از منافع ملی یاحزبی؟!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۵۴
مهر نوشت: نفت‌مردان دولت یازدهم با راهبری بیژن زنگنه موجب احیای سهم تولید از دست رفته ایران در بازارهای بین المللی شده و موجب شدند تا نام ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان کلیدی اوپک خوش بدرخشد.

با این وجود با نزدیک شدن به روزهای سرنوشت ساز انتخابات ریاست جمهوری بازار آمار و ارقام در حوزه های مختلف صنعت نفت به عنوان یکی از مهم ترین آوردگاه های اقتصادی دولت یازدهم، داغ شده است. یکی از این پروژه ها که طی روزهای اخیر حواشی زیادی را در پی داشت، ابرپالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس است. پالایشگاهی که افتتاح آن، به نزدیک ترین روزها به انتخابات ریاست جمهوری موکول و موجب شد تا وضعیت این پروژه بیش از آن که زیرذره‌بین کارشناسان و متخصصین حوزه قرار گیرد، دست مایه بسیاری از سیاسی بازی ها شود. از آمار و ارقام ناصحیح درباره وضعیت تولید بنزین در این پالایشگاه که بگذریم، نمی توان منکر دامن زدن بسیاری از جریانات رسانه ای به اختلاف میان کارفرما و پیمانکار در این پروژه شد. طرحی ملی که حال بین زمین رقبای سیاسی پاسکاری می شود.

بیژن زنگنه، وزیر نفت که حافظه اقتصادی ایران از او به عنوان مدیری جهادی و ژنرالی کارکشته یاد می کند، در حاشیه دوازدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی در پاسخ مبنی بر نیمه تمام بودن فاز نخست ستاره خلیج فارس متذکر شد که دولت تدبیر و امید نیازی به افتتاح نمایشی ندارد و تا زمانی که این فاز به تولید پایدار بنزین نرسد، افتتاحی انجام نمی شود. خودکفایی در تولید بنزین را نیز می توان به گفته های این عضو کابینه دولت یازدهم اضافه کرد. گفته ای که حسن روحانی، رییس جمهوری کشور در مراسم افتتاح این مگا پروژه به نوعی آن را نقض و تاکید کرد که با بهره برداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس ایران در «مسیر» خودکفایی بنزین قرار می گیرد.

با وجود گذشت سه روز از افتتاح رسمی فاز نخست ستاره خلیج فارس با حضور رسانه های نزدیک به دولت، عددبازی درباره میزان پیشرفت و تولید این پروژه همچنان ادامه دارد. به نحوی که سیدرضا نوروز زاده، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی دیروز در نشستی که باز هم با حضور برخی سانه های حامی دولت برگزار شد، به صراحت اعلام کرد  که: «میزان پیشرفت فیزیکی کل پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس پس از استقرار دولت یازدهم (تا مرداد ٩٢) حدود ۵۷.۴ درصد بود، اما در ابتدای امسال به ٩٢.٢ درصد رسید، بنابراین اگر تلاش دولت برای اجرای برجام نبود نه در پالایشگاه ستاره خلیج فارس و نه در دیگر پروژه‌های صنعت نفت، موفقیت قابل قبولی نداشتیم.»؛ دفاعی که هرچند تلاش شده است به نفع دولت فعلی از آن بهره برداری شود، اما صحیح نیست. چرا که بر اساس گزارش رسمی دولت یازدهم در زمان تحویل پروژه، میزان پیشرفت فیزیکی کل پروژه تا پایان اسفند ۹۲ رقمی معادل ۷۴.۶۰ درصد بوده است. یعنی اختلافی ۱۷.۲ درصد میان گزارش های خود دولت تدبیر و امید و مسوولین همان دولت!

با تعمیم دادن چنین اطلاع‌رسانی بین بخش های مختف این صنعت به جرات می توان گفت منافع ملی و صیانت از آن تبدیل به بازیچه شده است. البته نمی توان منکر تلاش های دولت یازدهم برای به سرانجام رساندن و حتی پیشبرد بسیاری از پروژه های صنعت نفت کشور شد. باید در نظر داشت که نفت مردان دولت یازدهم با راهبری بیژن زنگنه موجب احیای سهم تولید از دست رفته ایران در بازارهای بین المللی شدند و موجب شدند تا نام ایران بار دیگر به عنوان یکی از تولیدکنندگان کلیدی اوپک خوش بدرخشد. اما اینکه این دولت با وجود ادعایی که در زمینه سبک مدیریت دارد، با ارائه آمار نادرست، مسیر ناصواب و غیرتخصصی دولت گذشته را در پیش گیرد جای تعجب دارد. انتظار می رود اگر روش و عملکردی مورد ذم قرار می گیرد، اصلاح شده وشاهد تکرار آن به نحوی دیگر نباشیم.

 
 
 
کلمات کلیدی : ستاره خلیج فارس+ بنزین یورو۴+پالایشگاه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۰۷:۱۲:۳۴
نویسنده مقاله فکر میکند چیز مهمی کشف کرده است!!!!
و مانند همیشه هم الف از انتشار این پیام خودداری میکند که نه امر بعیدی است و نه مهم
اعلام میزان پیشرفت 74.6 در ابتدای دولت یازدهم بر اساس اطلاعات موجود آن زمان بوده ولی متاسفانه از آنجائیکه عمده آمار و البته محاسبات دولت محترم پیشین مبنای علمی درستی نداشته بنابر این مرور برنامه پروژه، اوزان فعالیت ها و در نهایت اصلاح و ویرایش چنین ابر پروژه ای حداقل چهار تا شش ماه وقت می طلبد. از این روی اعلام پیشرفت 74.6 در ابتدای دولت و سپس 57.4 توسط آقای نوروز زاده امر عجیب و کشف خطای نابخشودنی نیست بلکه باید در برنامه ریزی، اختصاص اوزان نامناسب در ابتدای پروژه و در نتیجه ارائه آمار پیشرفت دور از واقعیت بر مبنای غیر علمی در نظر گرفته شده از ابتدا جستجو شود.... (4307909) (alef-11)
 
کهن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۰۷:۳۷:۰۸
میزان پیشرفت تا مرداد ۹۲ ۵۷/۴ درصد بوده و تا پایان اسفند ۹۲ میزان ۷۴/۶ درصد بوده .
کجای این آمار تناقض دارد؟ (4307962) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۵:۴۳
ميزان سرمايه درنظر گرفته شده 2.4 ميليارد يورو
ميزان سرمايه هزينه شده 3.2 ميليارد يورو
ميشه پيمانکار توضيح بده من کارگر چرا 800 ميليون يورو بيشتر دادم
تازه 1000 ميليارد تومن ديگه پول مي خوان!!! (4308045) (alef-11)
 
رضا پار جنوبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۳ ۰۹:۰۲:۴۲
اگر پروژه 95 درصد هم پیشرفت داشت بدون برجام و رفع تحریم کمپرسورها صد سال دیگه هم راه نمی افتاد . متاسفم که نظرات منو منتشر نمی کنید . چون نمی خواهین قبول کنید نتایج برجام را . (4308197) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.