نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 492400
کارشناسان در گفتگو با الف مطرح کردند؛
با ساده انگاری و اعتماد به آمریکا نباید فرصت سوزی کنیم/ حدود 10 قطعنامه شورای امنیت علیه ایران وجود داشت که با امضای برجام لغو شدند
گفتگو از معصومه پورصادقی، 25 تیر 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
23 تیرماه 94 یعنی 14 ژوئیه 2015 روزی بود که برجام امضاء شد و با وجود اینکه ایران به تعهدات خود عمل کرد اما غربی ها به قول های خود پایبند نبوده و تحریم ها علیه ایران باقی مانده است، در حال حاضر برخی از صاحبنظران برجام را موفق می دانند و برخی دیگر نیز مطرح می کنند که ایران در برجام شکست خورده و غربی ها به تعهدات خود عمل نکرده اند.

در همین راستا، خبرنگار الف، گفتگویی با دوتن از کارشناسان انجام داده که بدین شرح است:


ابوالفضل ظهره‌وند، عضو سابق تیم هسته ای کشورمان در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد دومین سالگرد برجام و دستاوردهای آن اظهار داشت: برجام را باید بر اساس داده ها و ستانده ها مورد ارزیابی قرار داد، اینکه با چه هدفی شروع کردیم و در چه وضعیتی قرار داریم. چراکه دو سال از عمر دولت یازدهم صرف این موضوع شده و همه امور موکول به نتیجه برجام شد. متاسفانه ما چهار سال دستاوردهای طلایی را که می‌توانستیم داشته باشیم از دست دادیم.

وی تصریح کرد: برجام قرار بود برای ما دستاوردهای زیادی از جمله لغو تمامی تحریم ها، عبور از رکود و همچنین آغاز فاز جدیدی از روابط با غرب به همراه داشته باشد که نه تنها هیچ کدام از اینها را عملیاتی نکرد بلکه موجب افزایش بیکاری و تورم شد و فرصت چهارساله برای توسعه کشور را از ما گرفت. در بسیاری از کشورها ، ده تا بیست سال طول میکشد تا آنها متحول شده و به رشد اقتصادی دست پیدا کنند که چین نیز از جمله این کشورها است که در حال حاضر 14 درصد رشد اقتصاد جهانی را در دست گرفته است اما برجام نتوانست به هدف خود برسد و این چهار سال برای یک ملت بسیار زیاد است.

سفیر سابق ایران در ایتالیا به شروط نه گانه مقام معظم رهبری در مورد برجام اشاره کرد و گفت: متاسفانه شروط نه گانه رهبر انقلاب در مورد برجام نیز انجام نشد و زیر پا گذاشته شد که این بدین معنی است که برجام همانطور که گفته شد، نتیجه ای در بر نداشته است.

این کارشناس بین المللی تاکید کرد: در حال حاضر ما در موضع انفعال هستیم و شاید بتوان گفت که امضای توتال و بستن چنین قراردادی محصول وضعیت برجام است و حاکی از این است که ما نتوانستیم تحریم ها علیه ایران را لغو کنیم و به موفقیت برسیم.

ظهره‌وند تاکید کرد: مسئله دیگر حفظ استقلال و خود کفایی در حوزه اقتصادی است که برجام در ترازی که می بایست این انتظارات را مرتفع کند اما نتوانست و در حال حاضر همه چیز موکول به تصمیم آمریکا شده است و نه کشورهایی که با ایران این قرارداد را امضاء کردند. چراکه آمریکا در هر صورت دشمن ایران است و توافق نامه ای که شکل گرفته است از سوی آنها است لذا قطعا هیچ وقت به نتیجه نخواهد رسید چراکه دشمن، دشمن است.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ادامه داد: واقعیت این است که در برجام پشت پرده نگاه آمریکا وجود دارد، برجام یک توافقی است که در یک محیط و فضای پارادایمی نمیتواند تکمیل شود. ما در پاراداریم که تفکر لیبرالستی است اگر قرار باشد کاری انجام شود باید تمام پروژه هایش اجرایی شود. هم اکنون آمریکایی ها می گویند که تحریم های دیگر مثل موشکی، حقوق بشر بر روی برجام تاثیرگذار است و تا موانع این تحریم ها رفع نشود، تحریم های برجام با مشکل روبرو خواهد بود این یعنی اینکه آنها به دنبال این هستند تا از همه طریق ایران را تسلیم خود کنند.

سفیر سابق ایران در ایتالیا تاکید کرد: نظام تحریمی یک ساختار داشته که چهارپایه دارد و برای اینکه بتوانیم یک پایه را برداریم باید پایه های دیگر را نیز برداریم که آوارش بر ایران و مردم فرو خواهد ریخت. لذا اگر قرار باشد واقع بینانه نسبت به منافع ملی عمل کنیم باید صورت مسئله را خوب ببینیم و راهکار خوبی ارائه بدهیم در غیر صورت باید در زمین دشمن بازی کنیم.
 
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول 38 سال هزاران شهید و جانباز در حوزه تفکر انقلابی داده است  تا بتوانیم عزت و استقلال خود را حفظ کنیم لذا اینکه بخواهیم زیر سلطه آمریکا برویم و تمام شروط آنها را قبول کنیم همان خواهیم شد که ونزوئلا و عراق شدند و رسما ساده انگاری کرده و فرصت ها را از دست خواهیم داد.آمریکایی ها همواره به دنبال تجزیه منطقه و ایران هستند و آنچه تاکنون مانع شده است محور مقاومت در منطقه است.
 
 *اگر برجام نبود در سال 91 با وضعیتی همچون عراق روبرو بودیم

 علی خرم کارشناس مسایل هسته ای در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف،  در مورد دومین سالگرد برجام و اینکه تاکنون برای ما چه دستاوردهایی داشته است، گفت: سال 1391 ایران وضعیتی که در شورای امنیت داشت این بود که حدود 10 قطعنامه علیه ایران وجود داشت که در چارچوب فصل هفتم منشور ماده 41 قرار داشت که این ماده محاصره اقتصادی و تحریم های اقتصادی بود که قرار بود از 41 به 42 شیفت پیدا کند که اگر کشوری که نقض همکاری می کرد، شورای امنیت محاسبه ای دریایی و هوایی کرده و سپس دخالت نظامی میکند، ما در سال 91 در چنین وضعیتی قرار داشتیم و اگر چنین ابتکاری پیش نمی آمد همانطور که در عراق پیش آمد، برای ایران هم اتفاق می افتاد.
 
وی تصریح کرد: از طرف دیگر سال 91شورای امنیت طرح نفت در برابر غذا را تعریف کرده بود و نفت ایران که 800 هزار بشکه صادر میشد را با برنامه ریزی به 200 هزار بشکه رساندند و اینکه ایران چقدر غذا و دارو نیاز دارد و اجازه ندهد تا تکان بخوریم، با اینکه سعی نمیشد به مردم این موضوعات گفته شود اما شرایط امنیتی برای مردم بسیار شکننده بود.
 
این کارشناس مسایل سیاست خارجی ادامه  داد: برخی ها مطرح می کنند که آمریکا می خواست داوطلبانه علیه ایران وارد جنگ شود در صورتیکه که کشورهای سازمان ملل با ائتلاف جمعی قرار بود علیه ایران وارد جنگ بشوند. اما مردم به پای صندوق های رای آمدند و خواسته های خود را مطرح کردند و در واقع با روی کار آمدن دولت یازدهم و بحث مذاکره تمام خطراتی که ایران را تهدید می کرد برطرف شد.
 
خرم تاکید کرد: ما در حال حاضر 200/4 میلیون بشکه نفت تولید می کنیم که 200/2 میلیون صادر میشود و با توتال و امضایی هم که صورت گرفت در سه سال آینده بیشتر خواهد شد. همچنین قطعنامه هایی که علیه ایران بود منتفی شد و تحریم های هسته ای شورای امنیت لغو شدند و از طرف دیگر صنعت هسته ای ایران مثل، نطنز، فردو و یو.سی.اف اصفهان به کار خود ادامه میدهند و تنها آب سنگین اراک نوع طراحی اش را تغییر دادند تا ایران به صعنت هسته ای خود ادامه دهد.
 
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران چیزی از دست نداد بلکه عنوان کرد که میخواهد با جامعه بین المللی همکاری کند. این توافق هسته ای دو بازیگر اصلی به نام ایران و آمریکا دارد که نه آمریکا با ایران کنار می آید و نه ایران با آمریکا که این یک معضل اساسی است چراکه سرمایه دار خارجی وقتی این اوضاع را می بیند نگران سرمایه گذاری در ایران میشود و موضوع دیگری که وجود دارد این است که در داخل جناح مخالف دولت سعی می کنند تا فضای منفی بین المللی به وجود بیاورند و برجام را بد جلوه دهند لذا سرمایه گذاران خارجی جرات نمیکنند در ایران سرمایه گذاری کنند که این موضوعات موجب به نتیجه نرسیدن برخی از مفاد برجام خواهد شد.
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ ۱۹:۴۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۱ ۱۶:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۱ ۰۸:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۷ ۲۱:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۵ ۲۰:۰۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۴ ۲۱:۲۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۱ ۱۴:۴۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۱ ۱۰:۳۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۲ ۱۷:۳۲
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۷ ۱۰:۱۱
 
 
کلمات کلیدی : برجام، سالگرد برجام، علی خرم، مذاکرات هسته ای ، تحریم، آمریکا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۱۰:۳۹
تلخ است وقتی بنظر بیاید هردو طرف اغراق میکنند. (4475747) (alef-3)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۲۴:۲۰
لغو شدند؟
کسی که به بهانه های مختلف قطعنامه تولید می کنه از لغو شدن چندتای اون ترسی نداره.
یکم سادگی رو کنار بذارین بذارین با واقعیت ها زندگی کنیم! (4475754) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۰:۲۳:۴۸
چندتا از قطعنامه های توليد شده سازمان ملل بر عليه ايران را بعد از برجام نام ببريد. (4475946) (alef-3)
 
شبیه راز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۳:۰۹:۴۲
قطعنامه 1823 همه قطعنامه های قبلی را در خودش جمع کرده. (4476142) (alef-3)
 
Singapore
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۲۱:۵۰:۵۴
من الان سرچ کردم دیدم قطعنامه 1823 در مورد کشور روانداست.
مرسی که هستین (4477003) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۳۴:۵۸
به نظر من که یک برنامه نفت در برابر غذا به این دوستان جبهه پایداری ما بدهکاریم تا به اون مرحله نرسه دوستان ول کن نخواهند بود بعید هم میدونم در اون مرحله هم ول کنن (4475765) (alef-11)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۳۵:۴۳
آخه چرا دروغ میگید . چند روز گذشته برای درمان بیماری سرطان همسرم به بیمارستان مسیح دانشوری مراجعه نمودم که پزشک معالج او پیشنهاد گرفتن اسکنی به نام پت نموده است . با مراجعه و انتظار چندین ساعته مدیریت قسمت با حضور در سالن و اعلام نبود داروی رادیو اکتیو شده از ما معذرت خواهی کرد .


جنابان آیا در کل ایران فقط باید 2 مرکز پت اسکن در کل کشور وجود داشته باشد و اینکه دارو برای بیماران سرطانی که هر روز و هر روز بیشتر شده به سختی گیر بیاد

برجام به درد چه افرادی خورد من نمی دونم (4475768) (alef-3)
 
هاشم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۱:۲۴:۱۵
مشکلتون رو درک می کنم. ولی این ربطی به اجرای برجام و رفع تحریم و لغو قطعنامه نداره. امکانات محدوده. خودتون هم می دونید این تکنولوژی ها نوین هستند(حداقل برای ایران). فکر کنید سال 40 یکی بگه چرا تو ایران نباید هر ایرانی یه ماشین داشته باشه. حرف دور از انصافی ست.
البته امیدواریم که این موضوعات حل بشه و انشاالله که میشه. (4476013) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۵:۰۳:۳۴
مواردی که شما اشاره کردید ربطی به برجام ندارد و مسبب اینها مافیای دارو و تجهیزات پزشکی است.که خوشبختانه سازمان شفافیت چند وقتی است پیگیری میکند وهمین امروز اقای نادران جلسه داشت (4476323) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۴۵:۴۵
این لغو قطعنامه‌ها هم از آن حرفهاست. اگر اینها لغو شدند، پس چرا هیچ اتفاقی‌ در همراهی بانکها و موسسات مالی و دولتهای خارجی‌ با ایران نیفتاد؟ تمام اتفاقی‌ که در مورد قطعنامه‌ها افتاد این بود که همگی‌ آنها لغو شد و در یک قطعنامه جدید با مکانیزم ماشه ، یا فعال شدن اتوماتیک، تجمیع شد و از آن بدتر، اگر آن قطعنامه‌ها هرگز مورد تایید ایران نبود و همه چالش هست یی برای همین بود، این قطعنامه تجمیع شده با تایید و امضا خود مسئولین وزارت خارجه ایران، تایید و اجرائی شده! به همین خاطر است که تومپ و دولت آمریکا، همه جوره ایران را تحریم میکنند ولی‌ متأسفانه، ما هیچ ابزاری برای مگبله نداریم، چون این خود تعهد دادیم که به این قطعنامه عمل کنیم. دست مریزاد به این دیپلمات‌های قرن. ببینید که کره شمالی این تشخیص را داده که که حاکمیت آمریکا، هرگز حاضر به وارد شدن به یک جنگ نیست، دارد چه استفاده‌ها میبرد، ولی‌ تیم سیاست خارجی‌ ما، هرگز این تشخیص را ندند، که آمریکا هرگز وارد فاز جنگ نخواهد شد و اگر این تشخیص را می‌دادند، میتوانستند امتیازات بسیار بزرگی‌ از آمریکا بگیرند، ولی‌ افسوس که بر عکس شد! (4475772) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۴۶:۰۵
یک تفاوت بین جریان هست یی ایران و کره شمالی هم هست. در مورد کره شمالی، پوتین هرگز حاضر به همکاری با آمریکا نشد، ولی‌ در مورد ایران، به خاطر روابط ویژه پوتین و نتنیهو، پوتین تمام قد از موضع آمریکا در مورد ایران، حمایت کرد! (4475773) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۴۸:۱۷
احسنت! (4475775) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۵۴:۴۰
واقعاً برای آقا خرم باید متاسف بود که چنین روز را شب نشان میدهند. تمام تحریم نفتی‌ ایران مربوط به امریک و تحریمهای ثانوی بود، نه سازمان ملل. هیچ جنگی قرار نبود با همکاری چین و روسیه عالیه ایران صورت گیرد، همین حالا هم تمام کاری که دولت می‌کند دارد امتیازات بسیار سنگینی‌ به توتال فرانسه یا رنو و پژو و ایرباس میدهد، به این امید که با جو سازی، دیگر شرکت‌های بزرگ نفتی‌ و خارجی‌ را به سرمأی گذاری و شکستن تحریم، تشویق کنند، ولی‌ همه آنها دستشان تو یک کاسه است و فقط دارند ، همین چند دلار نفت را در برابر غذا و چند تا محصول ساخته شده خودرو، از دست ملت ایران خارج میکنند. همه اتفاقی‌ که افتاده نفت در برابر غذا هست که با برجم و تایید خود ایران، حداقل برای ۱۵ سال آینده ادامه کههد داشت. افسوس ، از این همه عدم شفافیت. (4475777) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۰:۲۵
دلواپسان عزیز خوب بخونن که چه چیزهایی رو مردم نمیدونستن و چه بلایی باید سرمون میومد که خدا رو شکر نیومد این دولت هر چی بد باشه به قول جناب خرم قطعنامه هایی رو لغو کرد که از نظر دلواپسان و دولت شون یه کاغذ پاره بود (4475782) (alef-11)
 
ایرانی
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۹:۱۷
حالا چه جوری میخواهید این موضوع را که برجام از جنگ جلوگیری کرده را نادیده بگیریم (4475785) (alef-3)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۳:۳۹
خیلی راحت میتوانیم این دروغ را نادیده بگیرم
رهبری فرمودند نزدیک بودن جنگ دروغی بیش نیست
اوباما نیز گفت ما برنامه ایی برای حمله به ایران نداشتیم
جلوگیری از جنگ دروغی برای بزرگ جلوه دادن برجام بعد از تقریبا هیچ بودن برجام گفته شد (4476087) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۳:۴۴:۴۴
کدوم جنک
مگه آمریکاخره جنگ مستقیم کنه
اگه بنابه جنگ بود کره شمالی تاحالا درگیرجنگ بود
ازخواب بیدارشوید (4476192) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۷:۵۷:۳۲
از جنگ توهمی که دولتی ها درستش کردند و پس از اینکه دیدند برجام دستاورد چندانی نداشت متوسل به سلبیات شدند برای اینکه رایی بگیرند و مردم هم فریب خوردند و آنها به نتیجه شان رسیدند (4476686) (alef-3)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۹:۲۱:۴۳
باسلام
مملکتی که فقط نفت میفروشد وزندگی میکند اگر
نفروشد میمیرد. (4475863) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۶:۰۳:۴۱
محسن جان خوب کی باید از نفت فاصله بگیریم؟ یا حداقل شروع کنیم برای جدایی از نفت؟ الانم که تنها افتخار اقایان بعد از برجام فروش نفت و گاز است (4476411) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۱:۵۹:۳۵
برجام خدا نگهدارت باشد نرمش قهرمانانه عیارت باشد (4476052) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۲:۰۰:۰۵
مردم احساسی ما هیچ وقت به این موضوع لغو قطعنامه های پیشین فکر نمیکنند و همیشه از برجام ناراضی هستن
شاید منافع پیش بینی شده برجام برای کشور ما دیر اجرا شود ولی در نهایت میشود
خوبی برجام این است که دیگر به هیچ دلیلی نمی توانند اقتصاد ما را مورد هدف قرار دهند
تحریم های حال حاضر و تحریم های جدید همیشه موضوعات نزدیک به برجام ان حذف میشود و تا زمانی که این تحریم ها اقتصاد ما را درگیر نکند به قول رئیس جمهور پیشین کاغذ پاره ای بیش نیست
الان پس از پایان دوره اجرای برجام کشور ما میتواند کلیه اقداماتی که تاکنون انجام داده و در حال حاضر متوقف شده به صورت کامل برگرداند

فقط زمان نیاز داریم تا مدت زمان پیش بینی شده برجام تمام و پرونده ایران برای همیشه از شورای امنیت خارج شود

لطفا احساسی فکر نکنید (4476054) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۰:۵۵
امروزه همه دنيا با امريكا تعامل دارند و نيز اعتماد ، فقط ما هستيم كه جور ديگر فكر مي كنيم !! (4476085) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۵:۳۳:۰۶
فقط 5 تا کشور با امریکا مشکل اساسی دارند یکیش ما هستیم (4476357) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۲۲:۲۹:۵۹
در مقابل امام زمان و خدا روسفید هستیم که با قاتل آفریده های بی گناه او تعامل نداریم
بشر تاکنون جنایتکار و قاتل زن و کودکی مانند امریکا به خود ندیده (4477066) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۳:۰۳:۱۰
متاسفانه اگه برجام نبود الان ایران هم نبود (4476136) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۳:۵۹:۲۴
برجام اگر هیچ فایده مادی هم نداشته باشه فقط از این لحاظ که این تابوی چند ساله هسته ای که دیگه با اعصاب و روان مردم ایران بازی میکرد رو خاتمه داد واقعا دیگه روانی شده بودیم از دست هسته ای (4476208) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۱۷:۴۹:۴۲
یک سوال:
چه کشوری میتواند مقابل آمریکا روس چین انگلیسی فرانسه
مقاومت کند ؟؟؟؟؟ مگه همه به تحریم ما رأی ندادند؟
التماس یک ذره تفکر (4476679) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.