نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 472467
صندوق بین المللی پول: سرانه تولید ناخالص داخلی ایران در دولت روحانی 15 درصد کاهش یافت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۹
صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد سرانه تولید ناخالص داخلی ایران از 5290 دلار در سال 2014 به 4680 دلار در سال 2016 کاهش یافته و در پیش بینی سال 2017 نیز به 4530 دلار کاهش خواهد یافت.

به گزارس فارس به نقل از صندوق بین المللی پول، بر اساس آمارهای ارائه شده توسط این نهاد بین‌المللی، سرانه تولید ناخالص داخلی ایران در پایان سال 2014، حدود بیش از یک سال از روی کار آمدن دولت یازدهم، 5290 دلار به ازای هر شهروند ایرانی بوده است. بر اساس این آمار، این شاخص اقتصادی در سال 2015 کاهش شدیدی را تجربه کرد  و به 4710 دلار رسید.

آمار صندوق بین المللی پول نشان می دهد سرانه تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2016 نیز همچنان روندی نزولی را تجربه کرده و به 4680 دلار به ازای هر ایرانی کاهش یافته است. این صندوق در پیش بینی های خود اعلام کرد این شاخص مهم اقتصادی در سال 2017 در ایران باز هم به روند کاهشی خود ادامه داده و به 4530 دلار به ازای هر ایرانی نزول خواهد کرد.

با در نظر گرفتن این آمار می توان نتیجه گرفت، با روی کار آمدن دولت یازدهم، سرانه تولید ناخالص هر ایران تا پایان سال 2017 به طور متوسط 15 درصد کاهش یافته است.

در حالی که از چند ماه پس از روی کارآمدن دولت روحانی، به گفت خود دولت، فشار تحریم های غرب علیه ایران کاهش یافته است، اینگونه کاهش در سرانه تولید ناخالص داخلی کشور بدون در نظر گرفتن ناکارآمدی دولت حداقل در حوزه اقتصاد توجیه پذیر به نظر نمی رسد.

علی رغم ادعای دولت در طول این چهار سال مبنی بر بهبود اوضاع رشد اقتصادی، شاهد آن هستیم که سرانه تولید ناخالص داخلی ایران در طول این چهار سال به طور مستمر کاهش داشته است.

لازم بذکر است که دولت یازدهم در این زمینه نمی تواند خود را زیر سپر نواقص دولت دهم قرار دهد چرا که این رقم در طول دولت دهم حتی به 7590 دلار هم رسید و  در زمان تحویل دولت به حسن روحانی در رقمی بالاتر از 5000 هزار دلار قرار داشت.

به طور کلی در زمان روی کار آمدن دولت دهم سرانه تولید ناخالص هر ایرانی در سال 2008 معادل 5420 دلار بود که درسال 2011 به 7590 دلار افزایش یافت.

می توان ادعا کرد که دولت یازدهم در طول این 4 سال می توانست در زمینه اقتصادی با تمرکز بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، این رقم را به حد قابل توجهی افزایش دهد اما به دلیل غفلت دولت از اوضاع اقتصادی که احتمالا به دلیل تمرکز بر به نتیجه رسیدن برجام بوده شاهد کاهش مستمر سرانه تولید ناخالص داخلی در طول دولت روحانی هستیم.

آنگونه که به نظر می رسد، دولت روحانی از اجرای برجام توقع معجزه داشت و فکر می کرد امضای برجام می تواند تمام ناکارآمدی و کم کاری دولت را در طول دو سال قبل از آن جبران کند اما امضای برجام هم نتوانست دردی از دولت درمان کند چرا که دولت پیشتر باید می‌پذیرفت که برجام تنها می تواند در صورت اجرای کامل از سوی غربی ها به عنوان مکمل برای رشد اقتصادی ایران عمل کرده و نقش یک کاتالیزور را در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ایفا کند و نمی توان به تنهایی تأثیر قابل توجهی از اجرای آن داشت.

دولتی ها باید می‌دانستند که چشم دوختن  به پول های نفتی بلوکه شده از زمان دولت دهم هم چاره کار نیست.

کوچک شدن اقتصاد ایران که در گزارش دیگری با عنوان "اقتصاد ایران در دولت روحانی 23 درصد کوچک شد" در کنار در نظر گرفتن کاهش مستمر سرانه تولید ناخالص داخلی که به آن پرداختیم نشان می دهد، دولت در زمینه اقتصادی موفق عمل نکرده است.
 
کلمات کلیدی : رکود، اقتصاد، صندق بین المللی پول
 
َعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۰۸:۵۶:۵۴
سلام
دلیل آن واضح است تا سال 94 رشد اقتصادی منفی بوده. این سیاه نمایی برای چی اشت. فکر می کنید ما قدرت تحلیل نداریم (4359712) (alef-11)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۰:۲۴
همچنان تقصیر دولت قبل است کلید واژه طرفداران روحانی است (4360261) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۴:۲۷
شما فکر کردی امسال هم رشد 7 درصدی داریم ؟؟ نه عزیز امثال فروش خام فروشی ثابته دیگه نمی توانید 10 میلیون بشکه نفت بفروشید (4361548) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۶:۰۲:۴۳
دولت که میفرمایند رشد اقتصادی مثبت بود تازه برای سال 95 هم میگن بالای 10 درصد بود اونوقت چرا باز سال 2017 هم صندوق بین المللی پول پیش بینی میکنند که کاهش پیدا می کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4361866) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۰۹:۱۳:۳۰
عدم توجه به داخل و جستجوی کلید کمشده در سفرهای بیهوده اروپایی حاصلی غیر این ندارد. (4359796) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۲:۵۲:۱۱
و چ بسا در پذیرایی از هیات های پر تعداد خارجی در تهران که بعد از گذشت چندین ماه از آن امد و شد ها ، مشخصه که تنها ی ژست کثیف سیاسی بوده و بس. وقتی که به ماهیت قرار دادهای منعقد شده هم نگاه میکنی جز به باد دادن تولید داخل هیچ ثمر دیگه ای نداشته (4360830) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۷:۵۳
پایین آمدن درآمد سرانه به دلیل کاهش قیمت نفت از 140 دلار به 50 ذلار است. (4360311) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۲:۲۸:۴۵
چنین کمیت های کلانی در هیچ کجای دنیا دارای تغییرات شدید پالسی نبوده و نیست و شیب تغییرات انها همواره ملایم است.
برای مثال طول خط ترمز یک کامیون در سزاشیبی هرگز چن متر نیست چون طبیعتش این چنین اقتضا می کند. (4360701) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۶ ۱۵:۱۱:۴۱
برای من خیلی جالبه . سیاست نعل وارونه شما. اکثر درآمد ایران حاصل از فروش نفت می باشد . که در چند سال اخیر با توجه به کاهش قیمت نفت این کاهش درآمد سرانه طبیعی است . دو نکته در اینجا لازم به ذکر است . اول لطف کنید همین بررسی را در مورد سایر کشورهای صادر کننده نفت انجام دهید. دوم باعث افتخار است که دولت یازدهم با توجه به این نکته که درآمد سرانه کاهش داشته است . نرخ تورم را پایین آورده است . در پایان خواهش می کنم . خوانندگان را بی سواد فرض نکنید. (4361581) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.