توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 385464
چرا ستاره‌های ایرانی کم‌ فروغ‌اند!؟
تاریخ انتشار : شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۴
رییس ارزشیابی کیفی خودروهای ساخت داخل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران دلایل اینکه چرا تاکنون هیچ خودروی سواری تولیدی و مونتاژی در ایران موفق به کسب پنج ستاره کیفی در ارزیابی‌ها نشده است را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، محمد رستگار در گفت‌وگویی اظهار کرد:‌ یک خودروی سواری تولیدی در ایران زمانی می‌تواند پنج ستاره کیفی را کسب کند که هیچ‌گونه نقص و عیبی از نظر کیفی، ایمنی و ظاهری نداشته باشد اما تاکنون هیچ خودروی تولیدی در ایران موفق به کسب پنج ستاره کیفی نشده است که این نشان می‌دهد خودروی بدون نقص در داخل تولید و مونتاژ نشده است.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث شده هیچ خودرویی حتی خودروهای به‌روزی که در ایران مونتاژ می‌شوند موفق به کسب پنج ستاره کیفی نشود، کیفیت خطوط تولید و مونتاژ در ایران است. این خطوط عموما دستی و غیر مکانیزه هستند و حتی در خودروهای به‌روز و با کیفیت فول سی‌کی‌دی که تمام قطعات آنها وارد شده و تنها در ایران مونتاژ می‌شوند نیز شاهد کاهش کیفیت این خودروها به دلیل کیفیت مونتاژ هستیم به‌همین دلیل شاهدیم خودروهایی به‌روز و با کیفیتی که در خارج از کشور چهار یا پنج ستاره کیفی را کسب می‌کنند در فرایند مونتاژ در ایران موفق به کسب این تعداد ستاره کیفی نمی‌شوند.

رستگار با بیان اینکه خودرویی که ایرادات آن حداقلی باشد به‌گونه‌ای که این ایرادات منجر به نارضایتی مصرف‌کننده نشود، می‌تواند چهار ستاره کیفی را کسب کند، خاطرنشان کرد: تنها در یک ماه آن هم به صورت لب مرزی یک مدل خودروی تولیدی در ایران توانست چهار ستاره کیفی را کسب کند که البته در ارزیابی‌های بعدی موفق به تکرار آن نشده و در رتبه سه ستاره کیفی قرار گرفت.

رییس ارزشیابی کیفی خودروهای ساخت داخل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ادامه داد:‌ گذشته از خودروهای سه ستاره، تقریبا بیشتر خودروهای پرتیراژ داخلی معمولا تک ستاره‌اند. خودروهای تک‌ستاره ایرادات و معایب زیادی دارند که این ایرادات منجر به نارضایتی شدید مصرف‌کننده می‌شود البته این یک اصل کلی است که با افزایش تیراژ تولید یک خودرو کیفیت آن نیز مقداری کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه با کیفیت‌ترین خودروهای سواری تولید داخل به جز یک مورد استثنا، سه ستاره‌اند و موفق به کسب چهار یا پنج ستاره کیفی نمی‌شوند، تصریح کرد: ‌البته ممکن است در یک سال آینده با تولید خودروهای جدیدی که قراردادهای آن با خودروسازان خارجی منعقد شده است با توجه به جدید و به‌روز بودن خطوط تولید و مونتاژ این خودروها شاهد عرضه خودروهای با کیفیت با سطح کیفی چهار و پنج ستاره در ایران باشیم.

در روش ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی (آدیت)، تعیین و اعلام سطح کیفی خودروها با استفاده از مدل درجه‌بندی یک تا پنج ستاره، صورت می‌گیرد. در این مدل یک ستاره، پایین‌ترین سطح کیفی و پنج ستاره، بالاترین سطح کیفی خودروها را نشان می‌دهد. براساس ارزیابی‌ها بیشتر خودروهای سواری تولید داخل در سطح کیفی یک ستاره قرار دارند.
 
کلمات کلیدی : ارزشیابی+استاندارد+کیفیت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.