نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421869
دانشمند ایرانی که برنده جایزه «موفقیت‌ های علمی» در فیزیک شد+عکس
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۲:۳۰
ایرنا نوشت: پروفسور 'کامران وفا' دانشمند ایرانی به همراه دو تن دیگر یکی از جوایز « موفقیت‌ های علمی »در بخش فیزیک را از آن خود کردند.

سال‌هاست، پژوهش‌های وفا در زمینه ماهیت گرانش کوانتومی و رابطه بین هندسه و نظریه میدان‌های کوانتومی متمرکز است. نتیجه تحقیقات این دانشمند ایرانی، منجر به ارائه فرضیه «گوپاکومار- وفا» شده است که این موضوع با عنوان «مهندسی هندسی نظریه‌های میدان کوانتومی» شناخته می‌شود.
به گزارش نیویورک تایمز، این جایزه به خاطر تحقیقات پروفسور کامران وفا در خصوص «نظریه ریسمان‌ها» و دیگر تحقیقات مکانیک کوانتوم، به او، جوزف پولچینسکی و اندرو استرامینگر اهدا شد.
کامران وفا بیش از 30سال است که در دانشگاه هاروارد مشغول تحقیق و تدریس است. نظریه ' ریسمانها ' یکی از نظریات معاصر و عمده در فیزیک نظری است.
جایزه موفقیت‌های علمی که امسال پنجمین سال اهدای آن به نوآوران و محققان رشته‌های مختلف علمی بود، توسط میلیاردرهای دنیای فن‌آوری بنا نهاده شده است.



' مارک زاکربرگ ' موسس و مدیر عامل فیس‌بوک و همسرش پرسیلا چنگ،'سرگی برین' ، یکی از بنیان‌گذاران گوگل، 'ان وُیچیتسکی' ، بنیانگذار شرکت 23andmeو همینطور 'یوری میلنر'، سرمایه‌گذار در عرصه فن آوری و همسرش جولیا میلنر، حامیان مالی این جایزه هستند.
25 میلیون دلار مجموع جوایز امسال بود که به افرادی در سه دسته بندی فیزیک بنیادین،‌ ریاضی و یک عمر خدمت به دانش تعلق گرفت.
دو جایزه 250 هزار دلاری هم به دو دانش‌آموز سنگاپوری و شیلیایی به خاطر ساخت ویدئو های علمی رسید.
ساخته‌های این دو دانش‌آموز از بین شش هزار ویدئوی ارسال شده انتخاب شدند.
به گزارش مجله فوربز، یوری میلنر، یکی از موسسان و حامیان اصلی این جایزه در مصاحبه‌ای که قبل از مراسم انجام شد، گفت که علاقه‌مند کردن مخاطبان عادی به رشته‌های مثل اصلاح دی‌ان‌ای یا نظریه کوانتم‌ به سادگی ممکن نیست.
او می‌گوید: « یکی از اهداف این جایزه تلاش برای تشریح مفاهیم پیچیده علمی به زبان ساده است.» میلنر که خود دانش آموخته رشته فیزیک از دانشگاه مسکو است، می‌گوید که « وقتی من به مدرسه می‌رفتم، از همه بچه‌ها کمتر محبوب بودم. چون علوم بنیادین «باحال» نبود.»
 
کلمات کلیدی : دانشمند ایرانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۹:۰۰:۴۰
هر چی میخوان مخاطبان الف به بنده بگویند.... اما بطور قطع بنده به این دانشمندان اگر امریکایی بودند بیشتر افتخار میکردم تا اینکه ایرانی هستند.... چون گردن کلفتی و زورگویی استکباری آمریکا فقط و فقط (تاکید میکنم) با تکیه بر ابرقدرتی حاصل شده است که بخاطر پیشتازی در علم و فناوری بدست آمده است و این پیشتازی هدیه ی دانشمندانی مانند همین کامران وفا به آمریکاست.... اینکه جوگیر بشیم و بخاطر ایرانی بودن این آدم هورا بکشیم و احساس غرور بکنیم فقط سر خودمان را کلاه گذاشته ایم....
همه ی عقلای عالم میدانند و قبول دارند که پیشتازی در علم و فناوری به امریکا اینگونه قدرت برتر را بخشیده است و امثال وفاها این هدیه را به امریکا میدهند..... (4056817) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۱:۰۹:۱۴
واقعا ..... هم حدی دارد به نظر من. اگر ایشان در کشور خودمان مانده بود الان داشت مثل من و تو در همین سایت الف موفقیت دیگران را می خواند و نظر و کامنت می گذاشت. حالا البته این نظر منه. (4056969) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۳:۵۸:۰۴
می توانید به جای توهین به اینها بستری فراهم کنید در ایران باشند! فراری می دهید اینها را بعد هم متهمشان می کنید؟! هیمن بیاد ایران دانشگاه آزاد هم چون پارتی نداره هیت علمی نمیشه! (4057224) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۹:۱۱:۱۱
اگر حاکمان به جای تعصب سیاسی و مذهبی کمی به فکر مردم بودند این همه دانشمند از ایران نمی رفت. (4056822) (alef-11)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۱:۰۰:۵۶
این آقا اگه تو ایران میموند الان یه استاد دانشگاه معمولی با حقوق 4 میلیونی بود و در انتظار بازنشستگی.
خوب کاری کرد رفت . رفته تا به بشریت خدمت کنه. (4056957) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۴:۰۳:۱۳
دوست عزیز به اطراف نگاه کن ماشین هوا پیما ماشین جوراب بافی و عینکت و کفشات و..... واکسنها
همه و همه از کجا اومده. پس نفعش به ما هم میرسه .علم اونا از رنسانس شروع میشه نه حالا از ۶۰۰ سال پیش. (4057235) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.