نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491187
3‌نماینده مجلس از لایحه دولت برای اداره صدا و سیما گفتند
تسویه حساب سیاسی دولت با صدا و سیما
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۴

تلاش دولت برای مدیریت صدا‌و‌سیما پس از فشارهای مالی به این سازمان وارد فاز جدیدی شده و در روزهای پایانی دولت یازدهم، لایحه اداره صدا‌و‌سیما در دستور کار هیات دولت قرار گرفته است.
 
 همزمان با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری و همزمان با تحریم‌های اقتصادی شدید دولت علیه صدا‌و‌سیما و در آستانه تشکیل دولت دوازدهم، قرار است لایحه‌ای از دولت به مجلس برود که در این لایحه ضوابط جدیدی برای اداره صدا‌و‌سیما و احاطه دولت بر آن تعیین شده است.

از جمله محورهای این لایحه، احاطه مدیریتی بر سازمان صدا‌و‌سیما، تعیین هیات‌مدیره برای آن و تعیین ساز کارهای جدید در انتخاب مدیران آن عنوان شده است. این لایحه در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و با مدیریت آقای حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور آماده شده است.

 عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق صدا‌و‌سیما، نخستین فردی بود که به تدوین این لایحه در دولت واکنش نشان داد. وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «تقدیم لایحه اداره صداوسیما از طرف دولت به مجلس فاقد وجاهت عرفی و قانونی است. رسانه ملی حتی اگر تحت مدیریت مستقیم دولت هم باشد، باید مثل سایر دستگاه‌های دولتی پیش نویس لایحه را خودش تنظیم کند نه دیگران!»

تدوین این لایحه دومین تلاش دولت برای احاطه بر صدا‌و‌سیماست. فروردین ماه سال جاری پیش از انتخابات ریاست جمهوری نیز آقای علی مطهری نماینده حامی دولت که این روزها در کسوت نایب رئیس مجلس نیز قراردارد، بدون هماهنگی کمیسیون فرهنگی که از قضا خود نیز عضو آن است، فوریت طرحی را برای اداره صدا‌و‌سیما به رأی نمایندگان مجلس گذاشت.

حامیان دولت با ارائه طرح یک فوریتی اداره و نظارت برصدا‌و‌سیما تلاش داشتند شیوه مدیریتی سازمان را به هیات امنایی تغییر داده و شبکه‌های خصوصی ایجاد کندکه نمایندگان با بررسی فوری این طرح مخالفت کردند.

احسان قاضی‌زاده، عضو هیات نظارت بر صدا‌و‌سیما معتقد بود این طرح بدون هماهنگی با بدنه مجلس و کمیسیون فرهنگی تدوین شده است و با اصل 110 قانون اساسی مغایرت دارد.
طرح اداره صدا‌و‌سیما پیش از این در سال 91 نیز به مجلس ارائه و در مجلس نهم نیز بررسی شده بود اما به تصویب نهایی نرسیده بود.
 
طباطبائی‌نژاد: شورای نگهبان مخالف ارائه لایحه اداره صدا‌و‌سیما از سوی دولت است

حجت‌الاسلام سیدصادق طباطبایی‌نژاد، نایب رئیس کمیته رسانه و هنر در گفت‌وگو با خبرنگار صبح نو در خصوص ارائه لایحه اداره صدا‌و‌سیما توسط دولت به مجلس گفت: کمیته هنر و رسانه در کمیسیون فرهنگی تشکیل و گزینه‌های مختلفی برای طرح اداره صدا‌و‌سیما بررسی شدند. اولین گزینه مطرح شده، بررسی طرح دوره‌های گذشته درباره اداره صدا‌و‌سیما بود اما گزینه دوم را آقای آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور پیشنهاد داد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: آقای آشنا به نمایندگان پیشنهاد داد که مجلس، لایحه تدوین شده در دولت برای اداره صدا‌و‌سیما را مورد بررسی قرار دهد. بر اساس پیگیری‌های انجام شده، این لایحه به آقای مازنی رئیس کمیته رسانه و هنر تحویل داده شده است. از سویی دیگر، بررسی طرح اصلاح شده اداره صدا‌و‌سیما و بهبود آن، راهکار دیگری بود که مورد توجه نمایندگان قرار گرفت و تأیید شد.

طباطبایی‌نژاد خاطرنشان کرد: تصمیم نمایندگان بر این شد تا طرح اصلاح شده بررسی شود که جلسه‌ای در این باره با آقای لاریجانی رئیس مجلس برگزار کرده و نقطه نظراتشان را دریافت کردیم. همچنین آشنا در جلسه کمیته رسانه و هنر حضور یافته و از تدوین لایحه از سوی دولت خبر داد. وی افزود: فکر نمی‌کنم لایحه دولت با استقبال نمایندگان روبه‌رو شود. اگر قرار بود این لایحه پایه کار قرار گیرد، باید به کمیته هنر و رسانه ارائه می‌شد اما چنین نیست و این امر نشانگر این است که لایحه دولت مورد حمایت مجلس نیست.

طباطبایی نژاد از دولت خواست تا نظرات کارشناسی خود را در خصوص اداره صدا‌و‌سیما به مجلس ارائه کند و گفت: صدا‌و‌سیما زیرمجموعه دولت نیست و ریاست سازمان صدا‌و‌سیما را نیز مقام معظم رهبری تعیین می‌کنند. شورای نگهبان نیز معتقد است دولت نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای اداره صدا‌و‌سیما لایحه دهد. همچنین مقام معظم رهبری در حکم آقای ضرغامی و آقای سرافراز تاکید کردند که باید بخشنامه‌های اداره صدا‌و‌سیما، تبدیل به قانون شوند.
 
مسعودی:دولت پیشنهادات خود را برای اداره صدا‌و‌سیما به مجلس ارائه کند

در ادامه، علی‌اصغر مسعودی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار  صبح‌نو از تدوین طرحی برای اداره صدا‌و‌سیما خبر داد و گفت: با توجه به اینکه مجلس در حال تدوین طرحی برای اداره صدا‌و‌سیماست، دولت هم باید پیشنهادات خود را به کمیته رسانه کمیسیون فرهنگی ارائه دهد تا این پیشنهادات به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرند. وی تاکید کرد: طرحی که در مجلس در حال تدوین است کامل و جامع خواهد بود، زیرا از کارشناسان صدا‌و‌سیما، کارشناسان فرهنگی و کارشناسان مجلس در تدوین این طرح مشارکت دارند.
 
سعیدی: رهبری نحوه اداره صدا‌و‌سیما را به مجلس سپردند

همچنین  محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صبح نو از پایان بررسی طرح اداره صدا‌و‌سیما در کمیته هنر و رسانه خبر داد و گفت: بهتر است دولت با توجه به بررسی این طرح در مجلس، دنبال ارائه لایحه نباشد و نظرات کارشناسی را توسط مسوولان به کمیسیون ارائه دهد؛ اگر نظرات قابل اعمال باشند در طرح صدا‌و‌سیما گنجانده خواهند شد. وی با انتقاد از ورود دولت به تدوین لایحه اداره صدا‌و‌سیما گفت: چندی پیش برخی آقایان خدمت مقام معظم رهبری رسیدند تا گزارشی از نظارت بر صدا‌و‌سیما ارائه دهند. ایشان فرمودند من مسوول اداره صدا‌و‌سیما را انتخاب می‌کنم. نحوه اداره صدا‌و‌سیما را مجلس تعیین و قانونگذاری کند. این فرمایشات به معنای ارائه لایحه از سوی دولت نیست چراکه صدا‌و‌سیما سازمانی ملی و فراقوه‌ای است و نحوه اداره آن باید در مجلس تعیین تکلیف شود.
 
 
کلمات کلیدی : لایحه اداره صدا و سیما+ لایحه دولت برای اداره صدا و سیما+حمله دولت به صدا و سیما
 
Ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۱:۱۱:۵۳
واقعا باید یه فکری به حال این روزای صدا و سیما بشه (4468401) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۱:۱۳:۰۱
به عنوان یک شهروند

صدا و سیما از نظر اینجانب به هیچ وجه قابل اعتماد نیست (4468403) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۱:۲۳:۱۶
1-صدا و سیما باید منعکس کننده نظرات کلیه مردم باشد نه فقط کسانی که خود انتخاب میکند
2- مثل هر بنگاه سیاسی اقتصادی و فرهنگی ، دخل و خرج صدا و سیما باید مشخص باشد . اینکه بودجه ایی برابر با بودجه عمرانی کشور دارد ، صرف چه چیز غیر از انتقاد به دولت میشود ؟
3- چطور شبکه های ماهواره ایی با هزینه ایی به مراتب کمتر از بودجه صدا و سیما ،
اداره میشود و از طرفی مخاطبانی به مراتب بیشتر از صدا و سیما دارد ؟ (4468424) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۱:۳۱:۵۴
به نظر من بودجه صدا و سيما بايد نصف شود. (4468447) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۳:۰۴:۱۴
کار خوبی باید دولت بشه (4468630) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۰:۳۵:۱۱
اولا میگن کسی نگاه نمیکنه
ثانیا اجازه بدید بیفته دست اینا شاید دست از بهانه گیری بردارن و یکم کار کنن (4469765) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۳:۱۹:۴۹
این یعنی کسی به آقایان انتقاد نکند و دوستان هرکاری خواستند انجام دهند... (4468660) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۳:۳۸:۰۲
این صدا و سیما میلی هست، نه ملی!!! (4468694) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۳:۴۱:۲۱
انتظار عدالت از صدا و سیما انتظار زیادیه؟؟؟؟؟؟ (4468704) (alef-11)
 
جلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۱ ۰۰:۰۱:۳۳
تاسیس شبکه خصوصی خوبه اما به شرطیکه تمام احزاب و جناحها بتوانند شبکه خصوصی داشته باشند نه فقط دولت (4469712) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.