نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 497127
افشاگری یا ترور شخصیت؛ مساله این است
دکتر رضا صالح زاده/9 مرداد96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۴
الف- به نظر من کار درستی کرده، من اسم این کار را افشاگری میذارم

ب- ولی من اینطور فکر نمی کنم. به نظرم کار ایشون ترور شخصیت بوده و یک کار اشتباه. چرا فکر می کنی کار درستیه؟

الف- افشاگری یعنی رفتار غیراخلاقی و اشتباه یک نفر را آشکار کنی. کار این خانم هم که نمونه کامل ریا و دوروریی بوده. در خیلی از جوامع و به ویژه در خیلی از سازمان ها، افشاگری یه کار پسندیده ست و حتی کارمندان تشویق میشن که افشاگری کنن. علاوه بر اون، حتما دیدید که در سایت های خبری در قسمت "با بینندگان" یا "یادداشت بینندگان" خیلی مواقع افشاگری صورت می گیره و افراد در مورد تجربه بدشون از یک سازمان و یا یک کارشناس حرف می زنند. نظرات زیر اون مطلب هم نشون میده که اکثر افراد این کار را پسندیدند و حتی خودشون از تجربیات مشابهشون حرف می زنند و به نوعی ترغیب به افشاگری میشن. اصلا اگر افشاگری نباشه، فرایندها و کارهای اشتباه تا همیشه ادامه پیدا می کنه

ب- در مورد سازمان ها تا حدودی موافقم. سازمان موظفه مطابق با اصول اخلاقی که بهش معتقده و وعده هایی که میده رفتار کنه و بین حرف  و عملش فاصله وجود نداشته باشه؛ ولی این مورد فرق می کنه. مساله شخصی  و فردی بوده و با آبروی یک فرد طرف هستیم. اسم این کار میشه  ترور شخصیت؛ چون هدف در اینجا اصلاح کار اشتباه نیست؛ بلکه هدف مشخصا تخریب فرده در کنارش رسیدن به یک لذت یا احتمالا نفع شخصی. در ضمن اینکه میگی افشاگری خیلی جاها تشویق میشه، خوب خیلی جاها هم نگاه منفی در این زمینه وجود داره

الف- منظور شما از اینکه این مساله شخصی و فردی بوده را متوجه نمی شم.  وقتی یه مجری در گفتگوهاش، مصاحبه هاش، ارتباطاتش با مردم، و شبکه های اجتماعی، خودش را با یه سری ویژگی های مشخص تعریف می کنه و اصلا معروفیتش هم به خاطر اینهاست، نمیتونه قسمت دیگه زندگیش را بگه شخصی بوده. چون اگه این شخصیه، بقیه چیزها هم باید شخصی باشه. نمیشه که هرجا به نفعمون میشه و باعث شهرت و محبوبیت ما میشه مردم اجازه داشته باشن از زندگی شخصی ما سر دربیارن و هرجا به ضررمون میشه اجازه نداشته باشن. بیشتر معروفیت ایشون به واسطه تیپ شخصیتی خاصی بود که از خودشون به مردم ارائه دادن، و الان معلوم شد که شخصیت اصلی ایشون یه چیز دیگه ست. شما میگی خیلی جاها افشاگری را نمی پسندن، اول اینو بگم که در خیلی از سازمان ها به افشاگرها لقب قهرمان داده میشه. احتمالا خبر داری که در سال 2002، نشریه تایم، شخصیت سال خودش را "افشاگران" انتخاب کرد. یعنی سه زن افشاگر، شخصیت سال 2002 شدند. در ضمن اگه ممکنه این سوالات منو جواب بده. به نظر شما استاد دانشگاهی که سرقت علمی کرده، باید در موردش افشاگری بشه یا نه؟ پزشکی که زیرمیزی می گیره چطور؟ آیا اینها هم شخصیه و باعث بردن آبروی طرف میشه؟ آیا افشاگری در مورد اینها کار بدیه؟

ب- استادی که سرقت علمی می کنه قطعا باید مجازات بشه؛ توبیخ، کسرحقوق، اخراج و یا هر چیز دیگه. ولی شاید نیازی نباشه همه ایران و همه دنیا خبردار بشن و طوری بشه که  اون استاد از زندگی ساقط بشه. به همین صورت در مورد پزشکی که زیرمیزی می گیره؛ ماموری که رشوه می گیره؛ کارمندی که کم کاری می کنه و موارد مشابه دیگه. من حرفم اینه که این موضوع چه ارتباطی به ما داره. حالا به فرض ایشون آدم دورویی باشن، خوب؟ به ما چه؟ مگه ما خودمون خیلی وقتها دورویی نمی کنیم؟ خوبه خبر دورویی ما پخش بشه و دنیا بفهمن؟ اصلا چرا باید برای ما مهم باشه که ایشون دورو هستن یا نه؟ تا حالا فکر می کردین ایشون شدیدا به حجاب معتقد هستند، الان فهمیدین شاید موضوع به یه شکل دیگه ست. خوب؟ اگه واستون مهمه می تونین دیگه طرفدارش نباشین. دیگه اینقدر سروصدا و جاروجنجال نمیخاد. ایشون خانواده دارن و قراره زندگی شون ادامه داشته باشه، آیا اینجوری امکانپذیره؟  چرا اشتباه یک نفر باید اینقدر بزرگ بشه؟ آیا جز آسیب به اون فرد و جایگاهش قصد دیگه ای میتونه در میون باشه؟

الف- یه لحظه صبر کن. شما داری بعد از معلوم شدن این جریان را میگی که اون بحثش جداست. اینکه مجازات ایشون و تصمیم طرفداران در این مورد چیه واسه بعد از افشاگریه. ولی حرف ما در مورد قبلش بود، اینکه اصلا باید افشاگری می شد یا نه. اگر ما این موضوع را نمی فهمیدیم، که ایشون به همین صورت ادامه می دادن و شاید به ریش طرفدارانشون هم می خندیدن. ایشون یه شخص معمولی نیستند که کارهاشون ارتباطی به ما نداشته باشه. ببینید تجربه و تحقیقات نشون داده مهمترین عاملی که باعث میشه یک فرد معروف، یک رهبر سازمان، یک مجری، و یا یک بازیگر محبوب، اعتبارشو از دست بده، اینه که حرف و عملش یکی نباشه. این افراد به خاطر حرفهایی که زدن و باورهایی که دارن معروف شدن، یا باید مطابق با باورهاشون رفتار کنند و یا تبعات دورو بودن خودشون را بپذیرن. بعدشم  کسی این مساله را بزرگ نکرده، چیزی که اتفاق افتاده گزارش شده، شاید چون واسه خود شما هم موضوع دورویی ایشون عجیب بوده، به همین دلیل به نظرتون بزرگ اومده و فکر کردین در این مورد اغراق شده

ب- بذارید منظورم از بزرگ نمایی را واضح تر بگم. فرض کنید به یک نفر تهمت اشتباهی زده میشه و خبر اون هم در رسانه ها پخش میشه. اون فرد از خودش و حیثیتش دفاع می کنه و مشخص میشه که ایشون بی گناه بوده و بهشون تهمت دروغ زده شده بود. نکته مهم اینجاست که خیلی هایی که خبر اول را به صورت گسترده خونده بودند، ممکنه خبر دوم را نخونده و یا نشنیده باشن و به همین راحتی یک فرد بیگناه در نظر خیلی ها گناهکار خواهد ماند. یعنی با این روش میشه اعتبار خیلی از افراد و خیلی از سازمان ها را با یک دروغ و تهمت خراب کرد. حالا برگردیم به بحث خودمون، وقتی قبل از اینکه ابعاد کامل این قضیه و نقش و سهم مجرم مشخص بشه، بی آبرو کردن ایشون در این بعد وسیع باعث میشه این موضوع شاخ و برگ فراوانی پیدا کنه و حتی اگر بعدها مشخص بشه که تمام ماجرا این نبوده، دیگه کاریش نمیشه کرد؛ چون همانطور که گفتم خیلی از افراد، خبرهای بعدی را نخواهند شنید؛ یا خودشون دیگه پیگری نمی کنند یا اینکه خبرهای بعدی مانند خبر اصلی  اینقدر به صورت وسیع پخش نمیشه. در نتیجه  آبروی این خانم تا همیشه پیش خیلی ها خواهد رفت و این اخلاقی و انسانی نیست.

الف- اینکه آبروی ایشون ممکنه بره و یا پیش اطرافیان و خانواده جایگاهشو از دست بده، مطمئنا تقصیر فرد افشاگر نیست؛ تقصیر خودشون و پیامد رفتار اشتباه خودشون هست. بالاخره یه جایی و یه زمانی باید به مردم هشدار داده بشه که این کارها اشتباه هستند و انجامش تبعات خواهد داشت. هدف، جلوگیری از تکرار انجام یه کار اشتباه و اخلاقی تر شدن جامعه ست؛ حالا این مسیر ممکنه تبعاتی هم داشته باشه. علاوه بر این، این افشاگری ها به مرور زمان جامعه و مردم را هوشمندتر میکنه؛ باعث میشه مردم همه چیز را قبول نکنن، و خیلی راحت اعتماد نکنن تا از اعتمادشون سوءاستفاده هم نشه.

ب- به نظر من اون تبعاتی که میگی متناسب با میزان اشتباه و خطای انجام شده نیست. در ضمن اگه منظورت از هوشمند شدن جامعه، افزایش بدبینی هست، من موافق نیستم. حالا جدای از حرفهایی که تا الان زدیم، این سوال منو جواب بده. اگه به طور مثال برای یکی از نزدیکان و یا خواهر خودت این اتفاق می افتاد، باز همین حرفو میزدی؟ معتقد بودی این افشاگری کار درستیه؟

الف- نشد دیگه، قرار شد علمی حرف بزنیم

ب- مگه میشه موضوعات این شکلی را جدا از بحث احساسات، خانواده، فرهنگ و بافت جامعه، دین و سیاست تحلیل کرد؟

الف- درسته، باید در تبیین چرایی، و درستی و یا نادرستی این پدیده ها، عوامل مختلفی ارزیابی بشن؛ ولی این چیزی که تو گفتی ربطی به اینا نداره . با اینحال به نظر من اگر افراد به همچین اتفاقاتی واکنش نشون ندن، کم کم دچار بی تفاوتی اجتماعی می شیم.

ب-  من فکر می کنم بعضی وقتها میشه از بعضی چیزها چشم پوشی کرد و یا به روش درست تری مدیریتش کرد. شاید اگر قرار بود کاری هم انجام بشه، بهتر بود این فرد این موضوع را به مسئولین مربوطه خبر میداد و اونها اقدام لازم را می کردن، البته اگه نیاز می دیدن.

الف- پس این وسط مردم چی میشن؟ این حق مردمه که بفهمند بهشون دروغ گفته شده. در هر صورت من روی حرفم هستم و معتقدم این افشاگری، کار درستی بوده

ب- منم کماکان فکر می کنم این کار ترور شخصیت بوده و اشتباه
...
...
...
...
...
الف یا ب؟ قضاوت با شما
 
کلمات کلیدی : آزاده نامداری +حجاب+حریم خصوصی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۸:۵۷:۵۱
چه ربطی به ترور شخصیت داره؟ ایشان نه به عنوان یک شخص بلکه به عنوان یک شخصیت تلویزیونی مورد قضاوت قرار گرفته. وگرنه کسی با شخص کاری نداره.
شاید اصلا خیلی جاها اسمی هم از ایشان برده نشه مهم اینه که ریا و دورویی برای یک شخصیت تلویزیونی پسندیده نیست. (4496269) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۱۷:۵۴
ترور شخصیت، بی آبرو کردن و یا هر چیز دیگری که اسمش را بذارید؛ در هر صورت قضاوت در مورد دورویی این شخصیت تلویزیونی، جدا از قضاوت در مورد خود این فرد و شخصیت وی نمی تواند باشد. (4496796) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۶:۴۰:۳۵
طبق ویکیپدیا ترور شخصیت یعنی از بین بردن شهرت یک فرد و بدنام کردن او و یکی از روش های ترور شخصیت هم اغراق کردن است. از نظر شخص ب در ماجرای این خانم اغراق صورت گرفته و بنابراین معتقد به ترور شخصیت هست حالا اینکه نظر ایشون در مورد اغراق درست هست یا نه بحث دیگه ست. (4497272) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۲:۴۴:۱۰
حق با "الف" هست و من اگه خودم یا خواهرم یا هرکس دیگرم جای این خانم بود بازهم حق با "الف" خواهد بود. ما باید یاد بگیریم مسئولیت رفتار و گفتار و انتخابهامون رو بپذیریم و صادقانه رفتار کنیم. چشم پوشی ها و مخفی کاریهای کوچک باعث ازدیاد دورویی و ریاکاری شده. (4498539) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۱۶:۵۳
چقدر موضوع رو میپیچونید!
کسی که از دیوار خونه این خانم بالا نرفته! ایشون بدون حجاب وسط پارک نشسته بودن

مردم هم مشکلی با بی حجاب بودن و حتی زندگی شخصی ایشون ندارن! مشکل دو رویی ایشون بوده و هست! مردم نمیخوان چنین آدمی بیاد در مورد چیزی پند و اندرزشون کنه که خودش اعتقادی بهش نداره!

ایشون از روز اول هم قطعا به عواقب کارشون آگاهی داشتند و باز هم اصول حرفه ای که باید رعایت میکردند رو رعایت نکردند. برای همین غیر از خودشون نه میتونن و نه حق دارند که کس دیگه ای رو سرزنش کنند و اتفاقا مردم باید اینجور آدما رو بشناسند! (4496286) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۳:۴۵
موضوع خیلی پیچیده نیست ولی به این سادگی ها که شما گفتین هم نیست. فقط کافیه این موضوع را در یک جمع خانوادگی و یا در یک کلاس درس عنوان کنید، در موردش خیلی بحث خواهد شد. (4496341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۲۱:۵۱
الف (4496297) (alef-2)
 
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۲۳:۵۱
اين نه خود فرد بلكه رفتار دوگانه اوست كه مورد هدف قرار گرفته.اينكه يكنفر براي كسب روزي حجاب را وسيله قرار دهد مورد هدف است نه شخص او.چرا كه مدتي نخواهد گذشت كه مردم نام وي را نيز از ياد خواهند برد ولي رفتار مردم با اينگونه افراد در ذهن ها خواهد ماند. (4496302) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۲۶:۳۰
خود کرده را تدبیر نیست (4496306) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۳:۳۷
تا قبل از خواندن این متن بیشتر با الف موافق بودم ولی الان دچار دو راهی اخلاقی شدم (4496322) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۰:۴۷:۴۴
این خانم یه جریان درست کرد و مدام شروع کرد دم از حجابش بزنه و حجابشو مث پتک تو سر مردم بکوبه! چه خانواده های مذهبی که با دیدن برنامه های ایشون مدام دختر مانتویی شونو سرزنش نکردن...در صورتی که جز عوام فریبی و ریا چیزی نبوده! ایشون خودش این بازی رو شروع کرد خودشم بازنده ش شد!! وگرنه واسه من چه اهمیتی داره که مثلا خانم حسنی دخت (اخبارگو) خارج از کشور حجاب داره یا نه؟!! (4496425) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۲۱:۳۲
خیلی وقت ها، بعدها معلوم می شود که تصمیمی که در گذشته گرفته ایم یا حرفی که زده ایم درست بوده است یا نه؛ ولی با اینحال محکوم به قضاوت در زمان حال هستیم. (4496804) (alef-11)
 
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۵:۲۶
من بیشتر با مورد الف موافقم اما ترورشخصیتی هم کار درستی نیست .هرکسی حق انتخاب راه زندگی خودش رو داره .به نظر من دوتا موضوع اینجا مطرح هست .اگر موضوع بی حجابی ایشون حریم خصوصی بوده خب حجابشون هم مساله خصوصی بوده چرا باید داشتن حجابشون رو تبلیغ کرد و منافعی کسب کرد اما بی حجابی و دورویی ایشون بشه تجاوز به حریم خصوصی اما باز هم آبروی افراد محترم هست .مورد بعدی کیلیپ توضیح ایشون بود که به جای عذرخواهی از طرفدارانشون عذر بدتر از گناه اوردن و گفتن محارمشون بوده .البته شاید کشور ایران رو فقط نامحرم محسوب میکنن .به نظرم بهتر بود عذر خواهی میکردن و میگفتن من راه زندگیم رو عوض کردم نه اینکه به درک و شعور طرفدارانشون به نوعی توهین کنن.شاید با عذر خواهی دیدگاه افراد اینقدر بد نمیشد. (4496344) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۸:۰۲
الف (4496347) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۰:۰۳:۰۰
برای من قضاوت در این جور موارد خیلی سخته در نتیجه سعی میکنم درس عبرتی برای خودم باشه.
اگه شبیه همچین اتفاقی برای خودم بیفته چه حالی پیدا میکنم؟
پاسخ به این سؤال باعث میشه به افکار و رفتار خودم بیشتر توجه کنم.
خداوند متعال همه رو عاقبت به خیر کنه. (4496354) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۰:۳۹:۱۰
در مورد مینو خلاقی هم چشم پوشی شد یا ترور شخصیت ! (4496406) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۲۱:۰۹
خودسوزی اجتماعی بوده. (4496498) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۲۸:۲۱
قضاوت خیلی سخته (4496515) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۱:۵۱:۴۷
با الف موافقم زیرا: خانم مجری در نقش یک الگو بین مردم ظاهر شده است و اکثریتی از مردم ایشان را به عنوان یک الگو باور کرده بودند . اگر فقط در خانواده و یا محل کار خودش خطا کرده بود حق با "ب "بود و نباید ترور شخصیت می شد .
ولی ایشان با باورها و تفکر و اندیشه جمع زیادی از بیننده ها بازی کرده است و انها را در جهت اهداف فردی خود فریب داده است .
بنایر این منصفانه است که همه جمع مردم با ریا و دروغ هایشان اشنا شوند.
صدا و سیما هم اگر خیلی انعطاف بخرج بدهد می تواند در مشاغل پشت صحنه از خدمت ایشان بهره بگیرد ولی جلوی صحنه قابل قبول نیست . (4496555) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۲:۰۵:۴۳
الف (4496592) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۲:۰۷:۱۸
به نظر من در مورد اتفاقات قبل و بعد از این ماجرا میشه یک فیلم کوتاه و یا حتی فیلم بلند ساخت. (4496596) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۳:۳۷:۲۳
سلام. با توجه به اینکه افراد مشهور و شناخته شده در جامعه در هر چهره ای ، چه هنرمند، چه علمی، چه سیاسی، چه ورزشکار و ... محدوده زندگی شخصیشون کوچک تر شده و در عین حال شاید به عنوان الگو قرار گیرند با نظر فرد الف موافقم. (4496838) (alef-11)
 
مهندس اسماعیلی
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۶:۲۴:۳۰
فکر می کنم این افشاگری برای این خانم اتفاق خوبی بود. چون دیگه مجبور نیست با چادر دست و پاگیر همه جا بره. راحت همونطور که عقیده شه لباس بپوشه.
چند سال بعد هم مردم یادشون میره از این لقب دورویی . بی حجابی هم که دیگه قبحی نداره! (4497239) (alef-11)
 
ف بهنام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۹:۳۷:۲۱
از نظر دو گانگي رفتاري مورد الف واقع بينانه صحبت كرده و وقتي كسي ادعاي حجاب و برتري ميكنه بايد همه جا خودشو حفظ كنه چون كم يا بيش شناخته شده ملت هستند
اما از نظر خصوصي بودن رفتار و زندگي هرشخص كار ايشون نبايد تا اين حد بزرگنمايي ميشدو با دست به دست كردن اون عكس ها فرهنگ غني نشده خودمون را باز هم به گوش دنيا رسونديم

شايد يه فرد اونم صدا و سيمايي بخاطر كار و حرفه اش مجبور به قبول و بيان خيلي كارها و حرف ها بشه نبايد قبل درك همه جوانب به قضاوت بشينيم (4497598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۲۲:۵۴:۳۱
در این متن به صورت مختصر به تصمیم آینده مردم در مورد ایشون هم اشاره میشه. واقعا چه تصمیمی خواهیم گرفت؟ مثل خیلی چیزهای دیگه قراره این هم فراموش بشه و واکنش های الان ما یک جور واکنش احساسیه و بیشتر واسه تخلیه حال الان ماست و یا واقعا تصمیم دیگری خواهیم گرفت (4497823) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۲۳:۳۵:۴۳
پسرم اگه خارج رفتی سوئیس نرو، اگه سوئیس رفتی پارک نرو، چون اونجا بادهای شدیدی میاد ... (4497877) (alef-3)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۰:۳۲:۴۵
من با الف موافقم. نميشه گفت مردم بايد مدام در جريان سليقه پوششيه من باشن ولي يه روز كه پوشش كاملا متناقض دارم بگم وارد حريم خصوصيم نشيد. در ضمن ساده نبودن آدما نشونه بدبين بودنشون نيست. اگه بخوايم براي هر چيزي خوشبين باشيم مگر اينكه خلافش ثابت شه پس خدا واسه چي بهمون عقل داده؟ قدرت تحليل و مقايسه و تفكر رو واسه چي داده؟ اميدوارم مردم باز حافظه شون مث ماهي نباشه! (4497958) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۸:۰۵:۴۵
در کنار همه حرفهایی که زده شد، ماجرای خانم نامداری می تونه هشداری برای همه افراد باشه. در عصر جهانی شدن و شبکه های اجتماعی، کوچک ترین رفتار آدمها می تونه به سرعت به گوش همه دنیا برسه. پس باید مراقب باشیم که باد در کمین همه ما نشسته ... (4498164) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.