توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286644
حکایت نقاشی‌های دیواری شهر کابل
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۱
روزنامه گاردین در گزارشی به موضوع نقاشی‌های دیواری در کابل پرداخته که حکایت از پیام صلح، دوستی، همبستگی و احترام متقابل مردم دارد.

به گزارش فارس، هنرمندان در عرصه هنر معاصر آثار زیاد از جمله نقاشی، خطاطی، مینیاتور و سایر بخش‌ها خلق کرده‌اند.

در کنار این هنرها، مجسمه‌سازی، ویدیوی هنری، عکاسی و نقاشی خیابانی از جمله بخش‌های هستند که سابقه زیادی در تاریخ افغانستان ندارد.

اما در این اواخر دیده شده که نوشته‌ها، شعارهای سمبولیک در دیوارهای کابل از جمله کارهایی است که بیشتر مورد توجه مردم عام قرار می گیرند.

سال‌ها پیش بیشتر دیوارها در ولایت‌های افغانستان یکرنگ، خاک‌زده و با آثاری از جنگ بود؛ اما حالا نمایی دیگر دیده می‌شود. برخی دیوارها با تصاویری زیبا مزین شده‌اند.

گروهی از جوانان گرافیست در افغانستان تلاش می‌کنند با استفاده از این هنر روحیه صلح و همبستگی را در میان مردم ترویج کنند.

بنابر این گزارش، نقاشان خیابانی دو چشم تیزبین را بر یکی از دیوارهای کابل نقاشی کرده که بر فساد در نهادهای دولتی تاکید می‌کند. این تصویر به هر رهگذری می‌فهماند که فساد در نهادهای حکومتی از چشم‌ها پنهان نیست و مردم می‌دانند که چگونه پول‌ها حیف و میل می‌شود.

رهگذرانی که با این تصاویر مواجه می‌شوند پیام‌ها را به زودی درک می‌کنند. برای مثال «سید اسرار» یکی از ساکنان کابل در رابطه به این نقاشی گفت: ترسیم نقاشی چشم‌ها به این معنا است که کسی ما را می‌بیند. وقتی ما این نقاشی‌ها را می‌بینیم احساسی در ما به وجود می‌آید که از فساد اجتناب کنیم.

وی با اشاره به این‌که تصاویری که در دیوارها نقاشی شده، افکار مردم را تغییر می‌دهد و ساکنان کابل را به محبت، دوستی و همبستگی دعوت می‌کند، گفت: عکس‌های دیگر به ما می‌فهماند که دست دوستی دراز کنیم و دست از جنگ برداریم.

نقاشی‌های خیابانی در چند سال اخیر مورد توجه بسیاری از هنرمندان قرار گرفته است. تعدادی از زنان در سراسر جهان با این آثار شهرت بسیاری کسب کرده‌اند.

«شمسیه حسنی» یکی از این زنان موفق در این عرصه است. وی اولین نقاش خیابانی افغانستان است که با یک اسپری برای ساخت آینده‌ای صلح‌آمیز تلاش می کند و مشکلات اجتماعی مخصوصا مشکلات زنان را در قالب نقاشی‌های خود به‌تصویر می‌کشد.

اخیراً یک موسسه به نام «هینداره» دوره‌های آموزشی گرافیستی را برای شماری از جوانان راه‌اندازی کرده تا آنان از این طریق پیام صلح، دوستی، احترام متقابل، احترام به حقوق زنان و حقوق بشر را به مناطق دوردست برسانند.

این اقدام موسسه «هینداره» نشان می‌دهد که دیوار نویسی در افغانستان تاثیر خودش را گذاشته است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.