نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412355
طوفان جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری و کنگره/ پیامدهای یکدست شدن قدرت در آمریکا
بخش بین الملل الف،۲۰ آبان ۹۵
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۶
در جریان انتخابات عمومی 18 آبان آمریکا، علاوه بر انتخاب رئیس جمهوری چهل و پنجم، اعضای مجالس سنا، نمایندگان کنگره و فرمانداران ايالت ها نیز انتخاب شدند كه جمهوري خواهان حائز اكثريت آرا شدند. از اين رو در حال حاضر جمهوریخواهان با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و با حفظ اکثریت در کنگره، دو قوه مقننه و مجریه را به قبضه خود درآورده اند.
جمهوریخواهان توانستند در این انتخابات 51 کرسی از 100 کرسی سنا را به خود اختصاص دهند و در مجلس نمایندگان نیز 235 جمهوریخواه در برابر 189 دمکرات اکثریت را برای حزب خود حفظ نمایند. رئیس مجلس نمایندگان در حال‌حاضر پل رایان است که وی توانسته است مجددا کرسی خود را در رقابت با رایان سولن، از حزب دموکرات حفظ کند. همچنین در این مجلس افراد شاخص دیگری از این حزب همچون مارکو روبیو توانست کرسی خود را حفظ کند. مجلس نمایندگان می‌تواند قوانین فدرال کل ایالات‌متحده را به تصویب برساند و در مورد لوایح دولتی تصمیم‌گیری کند.
در انتخابات فرمانداران نیز این برتری از آن جمهوری‌خواهان بود و آنها توانستند نتیجه‌ای چشمگیر در برابر رقیب خود به‌دست آورند. در انتخابات فرمانداران حزب جمهوری‌خواه توانست 33 فرمانداری را به‌دست آورد و دموکرات‌ها تنها 14 فرمانداری را به‌دست آوردند. دموکرات‌ها در این روز 3 فرمانداری را از دست دادند، در مقابل جمهوری‌خواهان جایگزین آنها شدند.
گفتني است اگر حزب رئیس جمهور آینده آمریکا کنترل هیچ یک از این مجالس سنا و نمايندگان را در دست نداشته باشد، اجرای برنامه های سیاسی و اصلاحات مدنظر او تقریبا غیرممکن خواهد بود. در بخشی از دوره ریاست جمهوری باراک اوباما  کنترل کنگره آمریکا به دست رقبای جمهوری خواه وی افتاد و همین مسئله موجب شد که رئیس جمهور آمریکا در اجرای تصمیمات و برنامه های خود بیش از پیش با مخالفت و مانع تراشی جمهوری خواهان موجه شود و در نتیجه بیشتر از حق وتو خود در مقابله با رقبا استفاده کند.
اگر موضع گیری های ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی ملاک ارزیابی قرار گیرد احتمال تنش و شکاف در صفوف جمهوری خواهان وجود دارد. در واقع عده ای معتقد هستند برنده دیروز در انتخابات آمریکا نه حزب جمهوری خواه بلکه شخص دونالد ترامپ بود که علی رغم همه مخالفت و توهین هایی که علاوه بر دموکرات ها از سوی هم حزبی ها به او وارد شد مورد توجه مردم قرار گرفت. از این رو احتمال دارد برخی از اختلاف ها میان ترامپ در زمینه سیاست خارجی و برنامه های اجتماعی با حزب جمهوریخواه و به خصوص نو محافظه کاران از یک سو و حمایت برخی از جمهوریخواهان از هیلاری کلینتون رقیب دموکرات وی در انتخابات ریاست جمهوری  از سوی دیگر، زمینه ساز برخی از اختلافات جناح های سیاسی این کشور در آینده شود.
 اما سخنرانی دیروز ترامپ و حذف یکی از سخنرانی های ترامپ که بعد از وقوع حملات تروریستی نوامبر سال 2015 در پاریس ايراد شده بود و در آن ترامپ خواستار منع ورود تمامی مسلمان‌ها به خاک آمریکا شده بود نشان دهنده این است که نامزد جنجالی احتمالا در پی تعمیق شکاف با هم حزبی های خود نمی باشد. به این موضوع می بایست احتمال کوتاه آمدن و همراه شدن بیشتر جمهوری خواهان بعد از پیروزی در انتخابات و شکست هیلاری کلینتون را نیز افزود. از این رو احتمالاً در ادامه همگرایی بیشتری در پیشبرد برنامه های ترامپ و جمهوریخواهان بوجود خواهد آمد که بدون شک این امر به انزوای دموکرات ها در ساختار قدرت منجر خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : ترامپ+انتخابات آمریکا+جمهوری خواهان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۳:۵۲
پیام ظریف به روحانی : ان مرد که می گفت برجام را پاره می کند " امد !!! (4009730) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۵:۱۵
فشار بیشتر به ایران و به زباله دان سپرده شدن تز اعتماد به امریکا و پایان حیات سیاسی جناحی در ایران. (4009733) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۶:۳۴
اقایانی که به توهم پیروزی دموکرات ها در انتخابات با عجله امتیاز می دادند و از شدت ذوق در بالکن هتل کوبورگ بالا و پایین می پریدند باید پاسخگوی این وضعیت باشند . (4009735) (alef-13)
 
یمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۵۴:۳۶
توافق هسته ای درست بود. حتی اگه ترامپ اونو پاره کنه نشون میده که این توافق خیلی درست تر بوده ... (4009897) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۵۳:۲۵
کدام وضعیت؟ یعنی آقای ظریف باید پاسخگوی انتخاب مردم آمریکا هم باشد؟ (4009965) (alef-13)
 
حمید
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۸:۵۸:۱۲
برجام به تایید رهبری عالی نظام رسید.دیگر آنکه ایشان فرمودند برجام را پاره کنند آنرا آتش می زنیم.تمام! (4011461) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۸:۳۸
تظاهرات علیه ترامپ در چند شهر آمریکا (4009740) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۸:۴۹
امدن ترامپ حداقل یک فایده دارد و ان این که از این پس افرادی مجبور نیستند برای اهداف جناحی و این که اعتماد به امریکا را درست جلوه دهند "بدعهدی های طرف مقابل را توجیه کنند و شاید در مقابل نقض عهد ها کاری کنند . (4009741) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۴۵:۱۸
اگه الف منتشر کنه! عزیز دل برادر کسی به آمریکا اعتماد نمی‌کنه، کما اینکه آمریکا و هیچ کشور دیگری هم اگه لازم بشه به ما اعتماد نمی‌کنن! به همین خاطر ما نمی‌تونیم با قهرکردن اصولاً راه هر مذاکره‌ای رو ببندیم. زیرک اونی‌یه که در دنیای دیپلماسی امروز با زرنگی تمام از این کشورها امتیاز بگیره. در ثانی گفتگو اصولاً باعث تغییر در رفتارها می‌شه، قبول ندارید امتحان کنید، چرا جلوشو می گیرید؟! ثالثاً شترسواری دولا دولا نمی‌شه. نمی‌تونید از یک طرف با شعارها و رفتارها پا رو دم دشمن بذاریم، از طرف دیگه بگیم دیدید این آمریکا قابل اعتماد نیست ... گاهی ذره‌ای خودانتقادی تأثیر معجزه‌آسایی داره ... (4009885) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۵۹:۵۶
2 میلیارد دلاری که حسن روحانی قول داد از امریکا بگیره چی شد ؟ (4009744) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۰۲:۵۳
این یارو پول داده رای الکترال خریده مگر نه رای مستقیم مردم به کلینتون بیشتر بوده (4009749) (alef-3)
 
حمید
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۸:۵۶:۱۷
ای خدا این همه تکرار کردند هنوز نفهمیدید چرا با وجود بیشتر بودن رای مردم رای الکترالهای ترامپ بیشتر است؟چون در ایالتهای با رای الکترال بیشتر برنده شده است. (4011460) (alef-13)
 
هاشمی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۵۴:۵۰
زنگ خطر برای ما به صدا درآمده است
شاید ترامپ به لحاظ قانونی نتواند در اجرای برجام خللی ایجاد کند ولی همه چیز که برجام نیست .
او قادر است تحریم های جدیدی خارج از برجام وضع کند به بهانه های مختلف (4009825) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۶:۱۹
واقعا چرا برخی در ایران اینقدر منتظر شکست برجام هستند!!؟ (4009917) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۳:۱۰:۵۱
متاسفانه منافع جناحی عده ای باعث شده که منافع ملی را نادیده گرفته و از هر فرصتی جهت ضربه زدن به جناح مخالف استفاده کنند. حتی اگر که منجر به فدا شدن منافع ملی شود باز هم ابایی نخواهند داشت (4009980) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۱۳:۱۲:۵۶
مطمئنی تو برجام چیزی به عنوان منافع ملی وجود داره؟!!! (4011147) (alef-13)
 
مهدی از تبریز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۲:۴۷
عزیز دل
برجام شکست خورده بود.با پیروزی ترامپ تعداد گل اونا بیشتر شد.این سوال رو باید پرسید که چرا بعضی از دوستان فکر میکنند که در برجام برنده بودیم؟!؟! (4010059) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۵۶:۱۰
عجیب این هست که عده ای از آمدن ترامپ واهمه دارند در حالی که ایران در دوره اوباما تا مرز ورشکستگی و فروپاشی پیش رفت! دموکراتها همیشه با پنبه سر بريدند! (4009968) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۳:۳۰:۰۴
سنگ اندازی کنگره جلوی پای اوباما فقط برای برجام نبوده. باقی طرح های اوباما هم سرنوشتی اینچنین داشته (4009993) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۶:۱۵
خدا إز ترامپ بزرگتر است نگران نباشين (4010062) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۴:۱۹:۰۵
مردم آمریکا واقعاً مردم دموکراتیزه ای هستند به هیچوجه بهانه های تقلبی راه نینداختند و پیروزی حریف را قبول کردند (4010076) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۶:۲۲:۲۳
همین که دیوانگانی مثل ترامپ یا تد کروز یا مارکو روبیو یا جان بولتون با توافق هسته ای مخالفند، خود بهترین دلیل بر حقانیت ایران و منافع ما در توافق هسته ای و نشان کار بزرگ تیم مذاکره کننده در دفاع از منافع ملت ایران است. (4010249) (alef-13)
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۷:۱۸:۱۰
آقا از کرسنت چه خبر؟ (4010315) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.