توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 402978
آقای روحانی! تعویض در وقت اضافه ممنوع
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۰
اینکه گزینه جایگزین جنتی در این اندک زمان باقی مانده تا انتخابات چه کسی خواهد بود، چندان از اهیت برخوردار نیست چرا که اگر روحانی بهترین شخصیت های فرهنگی که سابقه روشنی در عرصه مدیریت فرهنگی دارند را نیز به وزارتخانه بفرست در این بازه زمانی نه تنها نمی تواند اقدامی را انجام دهد، بلکه این جابه جایی سبب جشن و پایکوبی جریان تندرو و قلیت اقتدارگرا نیز خواهد شد

به گزارش نامه نیوز، روزهای ابتدایی که روحانی به عنوان رییس جمهور ایران وارد عرصه سیاست شد، همگان انتظار داشتند تا با توجه به بدنه حامی و پشتیبانی که دارد، کابینه ای قوی را رونمایی کند.

از سوی دیگر ائتلافی که به روحانی رای داده بود انتظارات ویژه و خاصی نیز از او داشت و تلاش می کرد به گونه ای حق خود از زحمتی که برای به قدرت رسیدن او کشیده است را بگیرد.

اندکی بعد با معرفی وزرا توسط روحانی، همانگونه که همگان حدس می زدند بازی شروع شد و مردان کابینه یازدهم از همه جریان ها و تفکرهای مختلف سیاسی برگزیده شده بودند.

برخی چهره ها مانند علی جنتی حضورش در کابینه روحانی از همان ابتدا اسباب تامل و تعجب بود. فرزند یکی از منتقدان سرسخت روحانی و حامیانش یعنی آیت الله جنتی که در پرونده تنها معاونت وزارتی همچون ارشاد را داشت، به عنوان وزیر این وزارتخانه حساس انتخاب شد.

آغاز دردسر!

جنتی که نمی دانست به چه عرصه پرخطری پا می گذارد، در ابتدای رویکار آمدن خود با برنامه ها و راهبردهای مختلفی وارد میدان شد. وی با توجه به مشکلات متعددی که وجود داشت به اهداف خود دست پیدا نکرد. از سوی دیگر فشارهای گسترده بر روی این عضو کابینه هر روز بیشتر می شد و نهادها و دستگاه هایی که توان مقابله با سایر ارکان دولت را نداشتند، با بهانه های واهی جنتی را تخریب می کردند.

معدل قابل قبول جنتی

البته برخی ناتوانی ها در عرصه فرهنگی از نقط ضعف این وزارتخانه بود ولی در عرصه های دیگر نمره قابل قبولی را نسبت به دولت قبل می شد به این وزارتخانه داد.

جنتی از نمایندگان مجلس نهم رای قابل توجهی را برای ورود به کابینه گرفته بود، اما همان نمایندگان در ادامه مسیر و زمانی که استراتژی وی را متفاوت با تفکر برخی نهادهای قدرت دیدند، کارت های زرد را یکی بعد از دیگری به رخ وی کشیدند!

هفت خوان پر ماجرا

مشکلات این وزیر با جریان های مختلف سیاسی و مذهبی ادامه داشت و به هر بهانه ای وی را تخریب می کردند و حتی تحت فشار می گذاشتند تا از اقدامات خود کوتاه بیاید یا دست بکشد و به نوعی او برای رسیدن به نتیجه باید از هفت خوان عبور می کرد.

تحریم نمایشگاه مطبوعات و کتاب، انتقاد به اکران فیلم ها، همجه به انتشار کتاب ها و از همه پرسرو صداتر لغو کنسرت ها جنتی را به گوشه رینگ برده بود. در این اواخر نیز همگان به خاطر دارند که به خاطر برگزاری یک مراسم در قم مخالفان چگونه وی را به باد انتقاد گرفتند.

دلزدگی آقای وزیر

تمام این فشارها و مشکلات ادامه داشت تا اینکه ناگهان خبر استعفای جنتی در رسانه ها پیچید. خبری که عنصر چرایی آن از چه کسی بودن، ارزش و اهمیت بیشتری داشت.

بسیاری مدعی بودند بعد از اینکه وزیر ارشاد در قضییه لغوکنسرت های مشهد، عذرخواهی کرد و رییس جمهور نیز برای این کوتاه آمدن به وی اخطار داد، میان روحانی و جنتی اختلاف پیش آمده و وزیر دیگر تاب و توان ماندن زیر این همه فشار را ندارد.

برخی دیگر نیز ادعا می کردند که روحانی برای آنکه از عملکرد جنتی رضایت نداشته است در پی تعویض در وقت اضافه دولت یازدهم است.

این در حالی است که هر کدام از فرضیه های بالا به ضرر دولت تمام خواهد شد.

بدون شک جنتی مانند تمام وزرای دولت روحانی مشکلات فراوانی را در عرصه مدیریتی دارد ولی با نگاهی سطحی به گیشه سینماها،نشر کتب و نیز برخورد با رسانه ها خواهیم فهمید که کارنامه بهتری از برخی وزرای اعتدالی داشته است و نباید به دلایل واهی وی را کنار گذاشت.

حربه مخالفان و بدخواهان

از سویی نیز جنتی از آنجایی که بسیاری اوقات در برابر خواسته های مختلف ایستادگی کرد، مغضوب آنها شده است.این جریان ها در صدد آن هستند تا باحذف جنتی هم به گزینه خود دست پیدا کرده و هم دولت را در ماه های پایانی عمر خود با مشکل روبه رو کنند.

اینکه گزینه جایگزین جنتی در این اندک زمان باقی مانده تا انتخابات چه کسی خواهد بود، چندان از اهیت برخوردار نیست چرا که اگر روحانی بهترین شخصیت های فرهنگی که سابقه روشنی در عرصه مدیریت فرهنگی دارند را نیز به وزارتخانه بفرست در این بازه زمانی نه تنها نمی تواند اقدامی را انجام دهد، بلکه این جابه جایی سبب جشن و پایکوبی جریان تندرو و قلیت اقتدارگرا نیز خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : روحانی+دولت یازدهم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.