ژاپن اعلام کرد که برای کسب آمادگی در برابر حملات موشکی کره شمالی، نخستین تمرین تخلیه شهری در مواقع اضطراری را برگزار کرده است.
به گزارش مهر به نقل از شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، ژاپن امروز اولین تمرین تخلیه شهری در حین موارد اضطراری را برای آنچه این کشور احراز آمادگی در برابر موشک های کره شمالی خوانده است، برگزار کرد.
بر اساس گزارش های واصله، در این تمرین که برای اولین بار برگزار شده است، تنی چند از مقامات دولت ژاپن نیز حضور داشتند.
«آتسوشی اودانی» (Atsushi Odani) مشاور ارشد کابینه دولت ژاپن بدون اشاره مستقیم به نام کشور کره شمالی گفت: دولت نهایت تلاش خود را می کند تا موشکی را شلیک نکند.
وی در ادامه افزود: اگر هم آن ها موشکی را شلیک کنند، نیروهای دفاعی ما تلاش می کنند تا آن ها را منهدم کنند.
لازم به ذکر است، خبرگزاری مرکزی کره شمالی (KCNA) ساعاتی پیش اعلام کرد که این کشور موتور موشک جدید و قدرتمندی را با موفقیت آزمایش کرده است.
گزارش ها حاکیست که این آزمایش در حضور «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به انجام رسیده بود.
رهبر کره شمالی در سخنانی این آزمایش که نسل جدیدی از موتورهای بسیار قوی در موشک و ماهواره بَرها را در اختیار کره شمالی قرار داده است را «تولدی تازه در صنعت موشکی» پیونگ یانگ توصیف کرد.
گفتنی است، کره شمالی اوایل اسفند ماه سال جاری میلادی نیز با شلیک چند فروند موشک بالستیک به آزمایش موشکی جدیدی اقدام کرده بود.
شورای اروپا نیز دوشنبه ۹ اسفندماه سال جاری با انتشار بیانیه ای از تصمیم خود برای تمدید و وضع برخی تحریم ها علیه کره شمالی بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه پیونگ یانگ خبر داد.
در متن این بیانیه آمده بود: امروز در ۲۷ فوریه سال جاری میلادی، این شورا با اتخاذ برخی تدابیر قانونی به وضع تحریم های سخت گیرانه تری علیه کره شمالی پرداخته است. تحریم های اعمالی اتحادیه اروپا به محدودیت های بیشتری علاوه بر قطعنامه ۲۳۲۱ شورای امنیت مصوب ۳۰ نوامبر سال ۲۰۱۶ می پردازد.
در این راستا، خبرگزاری مرکزی کره شمالی (KCNA) نهم سپتامبر سال جاری اعلام کرده بود: آزمایش کره شمالی اجازه دستیابی به پتانسیل توان هسته ای و ویژگی های یک کلاهک هسته ای استاندارد که از توان نصب بر موشک های راهبردی بالستیک برخوردار باشد را به این کشور داده است.
اعلام این خبر باعث شد تا موجی از انتقادها علیه «پیونگ یانگ» آغاز و غرب به سرکردگی آمریکا وضع تحریم هایی را علیه کره شمالی در دستور کار خود قرار دهد.
این در حالی است که مذاکرات شش جانبه درباره برنامه هسته ای کره شمالی در سال ۲۰۰۹ با کارشکنی های متعدد آمریکا به شکست انجامید.
شایان ذکر است، کره شمالی بارها اعلام کرده است که برنامه موشکی و هسته ای این کشور، به منظور مقابله با تهدیدات آمریکا و متحدانش علیه «پیونگ یانگ» به انجام رسیده است.