توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 387976
مخالفت نمایندگان با مواضع وزارت ارشاد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۴
در استان خراسان رضوی هیچ مشکلی برای برگزاری کنسرت در چارچوب سیاست‌های فرهنگی و تصمیمات وزارت ارشاد و با توجه به ضوابط شرعی و قانونی وجود ندارد؛ بنابراین سعی کرده‌ایم با مسئولان انتظامی هماهنگ باشیم تا در شهرهای مجاور شاهد ممانعت از برگزاری کنسرت‌ها نباشیم.

وقایع اتفاقیه نوشت: بعد از اینکه آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد و نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، درباره برگزاری کنسرت‌ها برای وزیر ارشاد و مردم مشهد خط و نشان کشید و مردم این شهر را به شکل تلویحی تهدید به خروج از شهر و دیارشان کرد و وزیر ارشاد هم بر‌خلاف قانون و خواست رئیس‌جمهوری در اظهار‌نظری جنجالی و پر‌انتقاد، صریحا از موضع قانون کوتاه آمد، حالا بخشی از مجلس هم با انتقاد صریح از مواضع علم‌الهدی به کمک دولت شتافته است.

محمدرضا عارف، نماینده مردم تهران در مجلس، هم نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و در نشست سراسری شورای نمایندگان انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، به برگزار‌نکردن کنسرت‌ها در مشهد انتقاد کرد و گفت: ببینید در زمینه کنسرت‌ها چه جریانی را به راه انداختند. مبنا باید مُر قانون باشد و همه دستگاه‌ها مُر قانون را اجرا کنند. با چه اختیاری اجازه نمی‌دهند کنسرت در یک شهر برگزار شود؟

همچنین جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی، عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، با تأکید بر لزوم اتخاذ سیاست واحد برای برگزاری کنسرت‌ها در سراسر کشور تأکید کرد: در صورت صدور مجوز قانونی برای یک کنسرت کسی حق اعمال سلیقه ندارد. اینکه گفته شود برخی شهرهای مذهبی از شمول برگزاری کنسرت مستثنا شوند، حرف معقولی نیست زیرا قانون را نمی‌شود بخشی و سلیقه‌ای اجرا کرد؛ اگر قانونی وجود دارد باید برای تمام نقاط کشور اجرا شود.

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخرز در مجلس ادامه داد: ما خراسانی‌ها نمی‌خواهیم تنهایی به بهشت برویم بلکه دوست داریم با همه ملت ایران باشیم. طبیعتا قوانین حاکم بر کشور باید در تمامی نقاط اجرا شود و همه استان‌ها در‌این‌زمینه یکسان باشند. اگر خراسان کشور جداگانه‌ای است، پس لازم است برای اتباع آن هم گذرنامه جداگانه صادر شود.

سال‌هاست در مشهد ملاحظاتی درباره کنسرت وجود دارد

البته حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی وزیر ارشاد، در حاشیه صحن علنی مجلس، برخلاف نظر رئیس‌جمهوری که خواهان اجرای قانون درباره کنسرت‌ها شده و گفته بود، وزرا از مواضع قانون کوتاه نیایند، نظر علی جنتی را تکرار کرد و به گفت: سالانه صدها کنسرت را در سراسر کشور برگزار می‌کنیم و استثنا هم در قبال هیچ‌یک از این استان‌ها وجود ندارد ولی بحث درباره شهر مشهد است که به‌دلیل شرایط حاکم در آنجا و حفظ حرمت بارگاه امام رضا(ع) کنسرتی در این شهر برگزار نمی‌شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این گفت‌وگو در حالی از وجود ملاحظات برای برگزاری کنسرت در مشهد خبر داد و تأکید کرد: «سال‌های گذشته و در دولت‌های قبل هم در شهر مشهد این ملاحظه وجود داشت و به‌خاطر حفظ حرمت بارگاه امام‌رضا(ع) در این شهر کنسرت برگزار نمی‌شد و این موضوع بحث جدیدی نیست» که مدیرکل پیشین دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفته بود: «در سال‌های ۹۲ و ۹۳ در دولت یازدهم حدود ۳۰۰ کنسرت در شهر مشهد برگزار شده است.»

او ادامه داد: در استان خراسان رضوی هیچ مشکلی برای برگزاری کنسرت در چارچوب سیاست‌های فرهنگی و تصمیمات وزارت ارشاد و با توجه به ضوابط شرعی و قانونی وجود ندارد؛ بنابراین سعی کرده‌ایم با مسئولان انتظامی هماهنگ باشیم تا در شهرهای مجاور شاهد ممانعت از برگزاری کنسرت‌ها نباشیم.

نوش‌آبادی در پاسخ به این پرسش که قائل‌شدن این استثنا برخلاف خواست رئیس‌جمهوری نیست و باعث نمی‌شود دیگران برای خودشان این حق را قائل شوند که مانع از برگزاری کنسرت در سایر شهرها شوند، گفت: تنها امامی که معصوم است و بارگاه ایشان در ایران حریم دارد، امام‌ رضا(ع) است و هیچ شهری و منطقه‌ای نمی‌تواند شرایط مشابهی برای خود ایجاد کند و با استناد به اینکه در شهر مشهد کنسرت برگزار نمی‌شود، خواهان لغو کنسرت در سایر مناطق کشور شود.

معاون پارلمانی وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: حفظ حرمت بارگاه امام ‌رضا(ع) به این معنا نیست که اجرای موسیقی با فضای معنوی مشهد منافات دارد، بلکه این موضوع برای پیشگیری از حاشیه‌هایی است که ممکن است در برخی کنسرت‌ها ایجاد شود و موجب هتک حرمت آن فضا شود؛ بنابراین قصد نداریم مجوزی را صادر کنیم که با تنش همراه باشد و با دخالت دیگران کار به تعطیلی و لغو کنسرت بینجامد.

او تأکید کرد: این ملاحظات و حساسیت‌ها را در شهر مشهد درک می‌کنیم و توجه داریم که حریم معنوی امام‌رضا(ع) حفظ شود؛ بنابراین عدم اجرای کنسرت در این شهر به معنی استثنای قانونی یا عقب‌نشینی و کوتاه‌آمدن وزیر در برابر برخی شخصیت‌ها نیست، بلکه عدم اجرای کنسرت در این شهر به‌منزله رعایت ملاحظات و حفظ حرمت ثامن‌الحجج است و در شهرهای دیگر استان کنسرت برگزار می‌شود.

نوش‌آبادی در واکنش به این موضوع که برخی خودسرها به بهانه برگزارنشدن کنسرت در مشهد طبق سلیقه شخصی در برخی شهرهای استان خراسان رضوی، کنسرت‌ها را لغو می‌کنند و این موضع‌گیری وزیر فضا را برای قانون گریزی این افراد باز کرده است، گفت: بحثی که آقای جنتی درباره برگزارنشدن کنسرت در مشهد بیان کرد به‌درستی منتقل نشد و برخی به دنبال سوءاستفاده از این موضوع بودند ولی تأکید می‌کنم که محدودیت برگزاری کنسرت در هیچ استانی را نداریم و در چارچوب ضوابط و با هماهنگی مقامات قضائی و نیروی انتظامی کنسرت‌ها برگزار می‌شوند.

او ادامه داد: البته یکسری شروط را برخی مسئولان قضائی مطرح کرده‌اند که با شرایط وزارت ارشاد منافاتی ندارد و بخش اعظم آن را اجرا می‌کنیم. هرگز حاضر نیستیم به بهانه برگزاری کنسرت حاشیه نامتعارفی ایجاد شود یا برخی بخواهند کنسرت‌ها را با رفتارهای ناهنجار و رفتار خلاف قانون و شرع به هم بریزند یا بهانه به دست مخالفان بدهند.

نوش‌آبادی افزود: موسیقی جزئی از فرهنگ کشور ماست که از نیازهای جامعه ما نشأت می‌گیرد. موسیقی که سالم و در چارچوب ضوابط کشور برگزار شود، قانونی و شرعی است؛ بنابراین تصور نمی‌کنم وقتی امری در کشور ما با درنظرگرفتن اقتضاهای فرهنگی و شروط قانونی و دینی اجرا شود، کسی با آن برخورد قهری و سلبی داشته باشد.

معاون وزیر ارشاد در پاسخ به این موضوع که اجرای موسیقی منافاتی با قانون و دین ندارد و اگر این نیاز تأمین نشود، جوانان برای پرکردن این احساس نیاز به موسیقی بیگانه پناه می‌برند، گفت: کسی با اصل موسیقی مخالفت نیست و حتی علمای دینی و مراجع قضائی با برگزاری کنسرت‌ها مخالفتی نداشته و ندارند ولی حاشیه‌هایی که در کنار کنسرت‌ها اتفاق می‌افتد منجر به مخالفت و برخورد‌های سلبی می‌شود.

او تأکید کرد: همیشه از اجراکنندگان موسیقی و خوانندگان صحنه‌ای زنده و مخاطبان درخواست کرده‌ایم، اگر می‌خواهند برگزاری کنسرت‌ها آسیب نبیند و حاشیه‌دار نشود، هم خوانندگان و نوازندگان و هم مخاطبان موضوعات قانونی و حاشیه‌ای را مراعات کنند تا بهانه‌ای را دست مخالفان ندهند.

بااین‌حال حجت‌الاسلام احمد مازنی، نماینده تهران در مجلس دهم، خطاب به امامان جمعه با اشاره به حواشی که این روزها بر سر لغو کنسرت‌ها در برخی از شهرها پیش آمده است، به خبرآنلاین گفت: این مسئله بسیار ساده، یک بعد حکم فقهی مسئله است که امام‌خمینی(ره) آن را حل کرده‌اند و یک بعد نیز مبانی قانونی است که قانون نیز در‌این‌زمینه تکلیف را روشن کرده است.

مازنی بیان کرد: افراد غیرمسئول که به‌عنوان خطیب جمعه یا هر عنوان دیگری که تریبون در اختیار دارند، می‌توانند پیشنهاد دهند یا نصحیت کنند و تذکر دهند اما حق وضع قانون برای یک منطقه خاص را ندارند چراکه این مسئله باعث ایجاد حواشی می‌شود.

این عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جوانان ما به همان اندازه که نیاز به مجالس روضه و دعا دارند به همان اندازه نیز نیاز به فضاهای هنری، شاد و مفرح دارند که کنسرت یکی از اینهاست.

پیش‌ازاین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، درباره‌‌ برگزاری کنسرت‌ها گفته بود: «همان‌طور که بارها گفته شده است، مجوز کنسرت را دولت و وزارت ارشاد صادر می‌کنند و قوه قضائیه درباره اصل برگزاری این کنسرت‌ها صحبتی ندارد. تعداد معدودی هم گزارش از ناحیه نیروی انتظامی و اطلاعات آمده و به قوه قضائیه و دادستان داده شده که پیش‌بینی شده است در این کنسرت‌ها اقدامات خلاف قانون رخ خواهد داد. دادسرا هم در پاره‌ای از موارد به برگزارکنندگان این کنسرت‌ها اعلام کرده که کسی بیاید و متعهد شود که مسائل خلاف قانون و خلاف عفت عمومی در آنها صورت نمی‌گیرد در این صورت ما حرفی نداریم اما اگر کسی متعهد نشود، دادستان از برگزاری این کنسرت‌ها جلوگیری می‌کند.»
 
کلمات کلیدی : جنتی+وزارت ارشاد+لغو کنسرت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.