نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258203
چرا کشور ما نمی تواند پیشرفت کند؟
بخش تعاملی الف - احمد ربیعی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۴


همیشه در برخورد با مشکلات متعدی که در کشور وجود دارد و دلیل عقب ماندگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شده است از خود می پرسیم چرا ما با بسیاری از کشورهای درحال توسعه فاصله فراوان داریم و این فاصله روز به روز بیشتر می شود، درحالی که پتانسیل های بسیار زیادی در همه زمینه ها داریم. مثلا امنیت نسبی که در ایران وجود دارد. یا موقعیت ژئوپولتیک خاص ایران، توریسم، نفت و گاز، معادن، یا امکان ترانزیت و یا حتی تربیت نیروهای انسانی متخصص فراوان در زمینه‌های صنعتی، پزشکی و حتی علوم انسانی!

پیوسته مقالات انتقادی نگاشته می شوند که غالبا یکی از موضوعات ذکرشده را مورد بررسی قرار می دهند و راهکارهایی ارائه می دهند که اتفاقا غالبا درست هستند یا حداقل بخشی از واقعیت را ارائه می دهند. اما چرا این نقدها راه به جایی نمی برند و راهکاهای ارائه شده هیچوقت عملیاتی نمی شوند؟

اشکال اول: به نظر می رسد مسئولین وقتی برای مطالعه و استفاده از این راهکارها در نظر نمی گیرند و بیشتر وقت خود را در جلسات کم بهره، مراسم ها و امضا کردن کاغذها! می گذرانند. آنها می توانند از طریق استفاده از مشاوران متخصص و متعدد در هر زمینه از این نقدها استفاده کنند. به طور مثال در مبحث یارانه ها در مرحله دوم، یادداشتهای موجود اطلاعات بسیار مفیدی جهت تصمیم گیری به مسئولان می داد که اهمیت داده نشد. یا در مبحث صنعت خودروسازی نظرات متعدد منتقدین و مصرف کنندگان هیچوقت مورد توجه دولت ها قرار نگرفته است!

اشکال دوم: فقدان چهار اصل اساسی برای یک نظام کاآمد

به نظر می رسد برای اینکه یک نظام یا سیستم حاکمیت کارآمد باشد چهار اصل اساسی به طور همزمان باید مورد توجه قرارگیرد که لازم و ملزم همدیگر هستند:

اصل اول: انگیزه و اراده کافی برای سعادت آن ملت است که در مورد یک کشور این معادل با وطن پرستی و عشق به هم وطن است نه چیز دیگر!

اصل دوم: مدیریت، یعنی ما علم مدیریت منابع انسانی، مالی و اجتماعی را داریم. این علم برای مدیران با رده های بالاتر باید قوی تر باشد. مثلا یک مدیر رده پایین ممکن است تصمیم گیری های ضعیف داشته باشد که این اشتباهات کم هزینه بوده و مجموعه کوچکی آسیب ببینند اما در مقام یک مدیرکل، تصمیمات قوی تر و موثرتر خواهند بود. بدین ترتیب وزیران یا رئیس جمهور حق اشتباه مدیریتی ندارند. آنها تنها مجازند از بین تصمیمات درست آن تصمیمی که درست تر است انتخاب کنند.

متاسفانه در دولت های مختلف ما بسیار دیده می شود که حتی رئیس دولت تصمیم اشتباه می گیرد و یا مجلس طرح نامناسبی را تهیه می کند و مسئولین نظارتی نیز بدون هیچ برخوردی انفعالی عمل می کنند. و این یعنی آسیب دیدن معیشت، سلامت و اخلاق جامعه یا امنیت کشور یا ... . به عنوان مثال تصمیمات غلط پی در پی مدیریتی در دولت سابق در ارتباط با تسهیلات مسکن و مسکن مهر باعث افزایش نجومی قیمت مسکن و نهایتا رکود شدید فعلی شد! بدین ترتیب امکان خانه دار شدن غالب جوانان سلب شد!

اصل سوم: وجود نخبگان است. نخبگان در همه زمینه ها وجود دارند و باید بهترین شرایط برای تحقق توانائی هایشان داشته باشند و البته شرایط زندگی ایده آل خود را داشته باشند و در یک کلام جایشان روی سر است! این مغزها باید مدیریت شوند، نه اینکه بخش عمده آنها را راهی کشورهای دیگر کنیم و ککمان هم نگزد! به عنوان نمونه چرا باید بیش از ۹۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف که هزینه تحصیل آنها را این مردم داده اند از این کشور مهاجرت کنند و در سایر کشورها بیشترین بها به آنها داده شود!

اصل چهارم: شفافیت سیاسی و اقتصادی داخلی و روابط بین المللی باز و مثبت است. در این شرایط است که تولید جای سوداگری، پولشویی و مافیا را می گیرد. برای عقب نبودن از رشد فکری و اقتصادی در دنیا اول باید با دنیا دوست شوی تا بتوانی از آن منفعت ببری. محصول داخل نیاز به عرضه جهانی مناسب دارد. حتی در زمینه های فرهنگی هم فرایند مشابهی اتفاق می افتد.

حالا فرض کنیم مجموعه حاکمیتی ما انگیزه کافی دارد که به طور طبیعی هم اینگونه است اما تصمیماتش سعی وخطایی است، مدیرانش انتصابی، نخبگان دانشگاه های برترش همه مهاجرت کرده اند و روابط بین المللی آن در پایین ترین سطح ممکن قرار دارد! خوب چه توقعی می توان داشت!

متاسفانه دولت های ما کم و بیش پرانگیزه و پرکار هستند اما به نظر می رسد در اصل های دوم تا چهارم لنگ می زنند!
کلمات کلیدی : احمد ربیعی
 
روح الله
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۴:۰۶:۲۳
مطلب بسیار زیبایی بود که بصورت خلاصه ولی کاملا شفاف مشکلات سر راه پیشرفت کشور را تحلیل کرده است. نویسنده از قلم قدرتمند و ذهن پویایی بهره میبرده است. (2648697) (alef-11)
 
شهروند درجه 2
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۰۶:۵۴
پاسخ ساده است . تا زمانيكه عده اي به ظاهر متعهد تاكيد ميكنم به ظاهر متعهد جاي افراد متخصص را گرفته اند و بهره وري را پايين اورده اند و عده اي ديگر كه فقط در دولت حقوق ميگيرند و بود و نبودشان فرقي نميكند ، وطن عزيزم ايران روي پيشرفت را نميبيند (2648996) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۲۵:۴۷
با سلام

به نظر من اصلیترین دلیل عدم رشد ایران در تمامی عرصه ها ،نداشتن علم و دانش لازم می باشد و یا اگر برخی هم داشته باشند از آنها استفاده ای نمیشود و نیروها تجمیع نمیشوند.

اصلیترین دلیلش آشنا نبودن عمیق با تجربه دیگر کشورها در عرصه فرهنگ و اقتصاد و اجتماع می باشد.

دوستان عزیز، من خیلی خدارو شکر میکنم چون این کشور همه لوازم موردنیاز برای یک حرکت و صعود برق آسا رو داراست .فقط باید منتظر ورود و ارتقا افراد کاردان در بدنه های اجرایی کشور ماند. (2649041) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۴۲:۰۱
همه اینایی که گفتی درست، ولی قبل از همه اینها یک چیز مهم وجود دارد و آن فرهنگ است.


ما در فقر فرهنگی مطلق هستیم لکن صدا و سیما هر روز به مامیگوید شما ملت با فرهنگی هستید!!!!!!!


مشورت نمیپذیریم.

راحت ظلم میکنیم.

غذا خوردن بلد نیسیتم.

طبیعت را نابود میکنیم.


به هیچ عنوان به حق اجتماعی سایرین احترام نمیکنیم.

تا حد اشباع مصرف گرا شده ایم

در مصرف هم اسراف گرا شده ایم.

اجناس برند خارجی را میپرستیم.

مشورت پذیر نیستیم.

در کار منزل کمک نمیکنیم

از همه توقع داریم الا خودمان

و................


به نظر شما اگر فردی که حاصل این فرهنگ است مدیر یک قسمت از این مملکت شود، باید چه انتظاری داشته باشیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2649071) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۸:۰۷:۱۱
واقعا اطرافیان شما اینطور هستند؟ (3156908) (alef-11)
 
محبوب از تبریز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۹ ۲۳:۵۴:۲۳
دوست عزیز با سلام خوب ما مشکل فرهنگی داریم ایا این مشکل فرهنگی از کجا ناشی می شود و کی حل خواهد شد . تا حالا کسی به این فکر نکرده ایا کشور هایی که از نظر فرهنگی پیشرفته هستند و با فرهنگ از اول به دنیا امدن با فرهنگ بودند بالاخره اینها هم از صفر شروع کردند و فرهنگشان اصلاح کردند . اقای محترم اصلاح فرهنگ باید از گردانندگان حکومت شروع شود نه از طبقه پایین حالا شما در خیابان مامور راهنمایی را مشاهده می کنید که خلاف قانون عمل می کنند مگر جرات می کنی اعتراض کنی . اصلاح فرهنگ در جامعه باید از تلویزیون و رادیو شروع شود شما تا حالا چند برنامه را دیده اید که از توسعه فرهنگی و ناهنجاری اجتماعی صحبت شود ما را عادت داه اند که قبول کنیم بی فرهنگیم ولی علت بی فرهنگ بودن را نمی گویند در جامعه ای که یک قشر خاص از هر طبقه خودشان را متمایز از سایر مردم بدانند و خودشان را برتر ببینند شما انتظار نداشته باشید فرهنگ ان کشور اصلاح شود . اصلاح فرهنگ و مسولیت پذیری باید از مدرسه شروع شود در صورتیکه شکاف فاصله طبقاتی از مدرسه شروع می شود با به وجود امدن مدارس خصوصی وپولی و کذایی امکان اصلاح فرهنگ از بین رفته است ................ (3673437) (alef-11)
 
sina
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۴۹:۲۸
آقا دلت خوشه.
من ۲۸ ساله که خارج از کشور زندگی‌ می‌کنم، درس و دانشگاهم رو هم اینجا خوندم. دورهٔ هاج محمود پیشنهاد دادم که حاضرم با‌هاشون همکاری کنم.
....

به دولت جدید پیشنهاد دادم، گفتن پروژه هاتو بده، گفتم بهشون رفتن و همه چی‌ یادشون رفت.

۲ ماه پیش یکی‌ از پروژه‌ها رو دادم به یه کشور دیگه، آنقدر باهم تماس گرفتن که کم آوردم.

بلیت و هتل برام گرفتن که ماه دیگه برم بهشون مشاوره بدم، جالبه که نمیخوان برای پول صحبت کنن، میگن راضی می‌کنیم (2649087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۸:۰۸:۰۸
ظاهرا دروغه، جزئیاتش رو بگو اگر راست می گی! (3156909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۸:۱۲:۴۵
کشور در حال پیشرفت است و در برخی موارد سریع هم پیشرفت می کند. کلیشه ها را ول کنید و واقع بین باشید. البته مشکل هم زیاد داریم. (3156915) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۵۸:۵۳
بگذار و بگذر! (2649102) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۷:۵۹:۲۶
"چرا باید بیش از ۹۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف که هزینه تحصیل آنها را این مردم داده اند از این کشور مهاجرت کنند و در سایر کشورها بیشترین بها به آنها داده شود!"

تا زمانی که روابط بجای ضوابط در این کشور حاکم است، همین آش است و همین کاسه (2649103) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۱۶:۲۴
بنده با رتبه بالای کنکور از دانشگاه معتبر سالها در قسمتهای دولتی و 10 سال هم در شرکت خصوصی خودمان که الان تعطیل شده مثلا می خواستم به مملکتم خدمت کنم اما حالا دست از پا درازتر فقط راهی جز فرار از این کشور ندارم (2649130) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۱۷:۳۴
بسیار متشکر از نویسنده محترم و بخصوص بخاطر انتخاب عنوان مطلب، "چرا کشور ما نمیتواند پیشرفت کند؟"
اما پاسخ بنده به عنوان یک ایرانی که دارای 50 سال سن و تجربه است به سوال فوق این است. "به خاطر ضعف های بزرگ اخلاقی در جامعه ایران". البته این جمله سنگین و تاسف باری است. اما به نظر بنده ضعف های اخلاقی از قبیل: تنبلی، بی نظمی، مسئولیت گریزی، عدم پایبندی به قول و عهد و تنگ نظری کاملاً در جامعه ایرانی مشهود است.
البته نه این که ما صفات اخلاقی حسنه ای نداشته باشیم، صفاتی مثل مهربانی، ادب، پاکیزگی نیز در جامعه ایران مشهود است. ولی به هر حال صفات منفی که ذکر شد کافی است تا مانع پیشرفت جامعه و کشورمان شود.
چاره کار نیز به نطر بنده این است که هر فرد از خود شروع کرده و سعی کند صفات منفی را به آرامی در شخصیت خود کاهش داده و بر عکس صفات مثبت را افزایش دهد. چنانچه این مسئله به یک باور عمومی تبدیل شود سرعت تکامل جامعه افزایش یافته و چنانچه باورمندان و عمل کنندگان به این روش اندک باشند به همان نسبت این سرعت کاهش می یابد.
با تشکر از سایت الف جهت پرداختن به این مبحث مهم. (2649132) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۲۹:۳۲
متاسفانه دولت های ما کم و بیش پرانگیزه و پرکار هستند اما به نظر می رسد در اصل های دوم تا چهارم لنگ می زنند! (2649145) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۳۲:۱۱
اندکی انصاف داشته باشید!!!
---
متاسفانه این مقاله بحرانهایی را که قدرتهای بزرگ استعمار گر در طول 35 سال برای جلوگیری از پیشرفت و شکوفایی ج.ا.ا و منحرف ساختن کشور از اصول اسلامی و انقلابی خود با ترفندهای پیچیده تا کنون ایجاده کرده و هنوز ادامه دارند ، با قصد یا بی قصد نادیده گرفته گو اینکه عیب کشور آنچنان که نویسنده القا می کند تنها مدیریت ناکار آمد است و بس؟؟؟!!!
اگر نویسنده ی محترم مقاله فوق با اندکی انصاف ، علیرغم همه ی بحرانهایی که دشمنان قسم خورده نظام اسلامی ایجاد کرده اند ، پیشرفتهای چشم گیر حاصل در کشور را در این 35 سال مرور می کرد هرگز در نوشتن این مطالب احجاف آمیز قلم فرسایی نمی نمود؟؟؟!!! (2649149) (alef-11)
 
امین
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۲۱:۵۰:۴۶
همینکه کشورهای دیگر بخواهند و بتوانند بحران ایجاد کنند هم خودش نقطه ظعف است در ضمن این موضوع جوابگوی ضعف مفرط فرهنگی مردم نیست (2649491) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۱:۲۴:۰۷
آیا شما جامعه ای را سراغ دارید که همه ی نقاط قوت را در خود جمع کرده باشد؟؟؟!!!
همین که جامعه ما تاکنون با مقاومت در مقابل همه ی بحرانها سر پا ایستاده و پیشرفت هم داشته بزرگ ترین هنر است. (2650173) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۷:۴۸:۳۶
بازم فرافکنی- انگار ما فقط استعمار مال کشور ماست و بس (2651372) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۲۰:۴۳:۲۰
آقای عزیز در رد نظر شما کشورهایی مثل آلمان و ژاپن رو مثال میزنم که با شدیدترین لطمات وارده بعد ار 20 سال به اوج برگشتن. مشکل چیز دیگه ست (2653167) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۳۱:۵۴
مشکل اصل یک است! آلمان، آلمان و آلمانی را به اوج رساند، ژاپن نیز ژاپن و ژاپنی را! (2655456) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۴۴:۴۴
اگاهی مردم به دموکراسی ختم خواهد شد. (2649172) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۴۶:۰۱
مطالب بجا و مهمی بود و همچنان هست. (2649174) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۹:۰۹:۵۳
زیرا بستر برای سو استفاده و حیف و میل درآمد های ملی وجود دارد و چنین بستری زمینه برای فسادهای اقتصادی را فراهم کرده است.وقتی سرمایه ها هدر رود چگونه میتوان انتظار پیشرفت داشت؟! (2649236) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۹:۱۸:۱۱
بخاطر اینکه من جوان 28 ساله با مدرک ارشد بجای اینکه ذهنم دنبال کار و نوآوری باشه از 18 سالگی همیشه ترس اتلاف 2 سال عمرم تو سربازی داره منو میخوره! چون الان که دارم عمرمو تلف میکنم تنها چیزی که یاد میگیرم پیچوندن و از زیر کار در رفتنه!
چون نماینده های ما هیچ وقت فکری به حال مشکلات ما نمیکنن (2649249) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۹:۳۳:۲۰
یکی از اصلی ترین علل عدم پیشرفت کشور ما ، ناشایسته سالاری است !
افراد در جایی که نباید هستن.
افراد در خارج از زمینه تخصص خود به کار گرفته میشود.
افرادی که در کشور ما مسئولیتی دارند در تمامییییی زمینه ها اظهار فضل و دانش میکنند !
کسی کاری به میزان سواد و دانش شما ندارد، فقط باید حامی جریان و طیف خاص باشی.همین کافیه! (2649277) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۹:۴۸:۱۹
این مغزها باید مدیریت شوند،
اين جمله خيلي معني داره .دقيقا مشکل همينجاست بصورت کلي. (2649307) (alef-11)
 
آه
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۲۰:۳۷:۰۹
با سلام
این ماجرا به یک مسئله ی n بعدی تبدیل شده که هر روز بر ابعاد فاجعه افزوده می شود.
وقتی هدف مردم پیروزی انقلاب بود همه برای یک هدف کار می کردیم و فداکاری می کردیم. حالا هر کسی برای خودش هدفی دارد و برآیند این بردار ها مدام ما را در جهت های برآیندهای اتفاقی جابجا می کند. هیچ هدف مشترکی بین مردم وجود ندارد و اگر دارد در حال از بین رفتن است.
وقتی یک وزنه ی سنگین را با احساسات مان می خواهیم بلند کنیم چیزی جز خرد شدن استخوان هایمان بر جای نخواهد ماند.
چنان شعارهای بلند پروازانه ای داده ایم که هر روز باید کمی از آن را کنار بگذاریم تا شاید بشود بقیه را نگه داشت ولی افسوس ....
با شعار دادن و داغ کردن که نمی شود مردم را تربیت کرد . ممکن است حرکتی ناگهانی رخ بدهد ولی در اعماق جامعه حرکت رو به پایین است .
ما بین ایرانی مسلمان یا مسلمان ایرانی آنقدر در جا زدیم که ا... از ایرانی بودنمان چیزی باقی مانده و نه از مسلمان بودنمان.
....
در و دیوار ادارات پر از حدیث و آیه است ولی در عمل کاری انجام نمی شود.
اگر بخواهیم بگوییم ایرانی هستیم و فرهنگ هخامنشی قدیم را به رخ بکشیم که فرسنگ ها از آن فرهنگ فاصله داریم .... (2649387) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۲۱:۰۱:۵۲
تامادامیکه شایسته سالاری در کشور جایگاهی نداشته باشد وضع بهمین منوابل خواهد بود در مناصب کلیدی افراد شایسته ای نداریم (2649419) (alef-11)
 
ماهان
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۰:۰۵:۳۳
کاش در مورد تولید بیشتر توضیح میدادی (2649743) (alef-3)
 
Afsan
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۲:۴۲:۱۷
آقا این حرفها چیه که میزنید. شایسته تر از آقای احمدی‌ نژاد تو این مملکت کی‌ رو پیدا میکنی‌! (2649894) (alef-3)
 
م ی
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۴:۲۴:۲۶
اگر میخواهید این کشور پیشرفت کند مدیران اجرایی از کشورهای امریکا المان ژاپن ودیگر کشورهای پیشرفته بیاورید مردم ایران فرهنگ اسلامی را از زمان های دور داشتند (2650402) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۰:۳۱:۴۶
به دلیل این که: بسیاری در شغل های حساس و مهم ارق ملی ندارند. به دلیل این که افرادی بر سر شغل ها هستند که شایستگی ان را ندارند و تنها به دلیل پیوند های خانوادگی،وابسته بودن به حوزه و نهاد و ارگان هستند، به دلیل این که انکلیس در جا هایی مهره و مزدور دارد که کارش نابودی میراث فرهنگی، خشک کردن و دریاچه ها، رودخانه ها،اتش زدن جنگل هها و شعار ها و چوب لای چررخ پیشرفت کشور است، به دلیل این که روحانیان در همه ی کار های کشور،دخالت و تصمیم گیری می کنند. به دلیل این که دست های مرموز استعمار جامعه و محیط را به سمت و سوی فرار دادن نخبگان،معتاد کردن جوانان و افسرده کردن جامعه و احازه ندادن محیط شاد با بکار گرفتن مشتی اوباش در بر هم زدن محیط شاد است. به دلیل این که از نیرو ها ی کار امد به دلیل داشتن باور ها و یا دین و مذهب دیکر،استفاده نمی شود،به دلیل این که گروهی منافع ملی و پیشرفت کشورمان را فدای عرب هایی. که ادعای اب و خاک ما را دارند،کردند.باز هم بگیم؟ و گروهی مردم را متهم می کنند که بی فرهنگند،اله هستند و بله هستند،اگر هستند که جامعه را به این رپز دار اورد؟ همان هایی که در بالا ذکر شد.‌ (2650898) (alef-13)
 
میثم
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۱:۵۲:۱۰
دقیقا یکی از مهمترین علتهای عدم پیشرفت این کشور به کار گیری افراد ناکار امد(با پارتی بازی) و کم تجربه به جای افراد با سواد و کار امد است.در ایران بالغ بر 70 تا 80 درصد افراد در جایی که باید باشند که تخصصش را دارند در جای دیگری به اشتباه قرار گرفته اند.در کل ما ایرانی ها به حقوق هم احترام نمیزاریم وهمین مسئله هم یکی از عوامل رشد و پیشرفت ایران است. (2651017) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۲۳:۵۰:۴۰
زبانت رو گاز بگير اين چه تيتريه زدي!!!!!!!؟؟؟؟؟ (2651185) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۷:۳۳:۴۹
حاکمیت خوب یک رکن اساسی در پیشرفت است. (2651361) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۱۱:۴۵:۱۷
چون بجای برنامه ریز مهندس راه وبجای مهندس را کارشناس شیمی وبجای کارشناس علوم انسانی کارشناس فیزیک و...تصمیم می گیرند (2651644) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۲۲:۱۳:۴۲
تا زمانی که نفت داریم و دولت به راحتی ملزومات را از خارج می خرد جه پیشرفتی می توانیم داشته باشیم (2653322) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۳-۱۱-۱۹ ۲۲:۰۵:۱۰
سلام. این اصولی که شما بیان کردید که راه حل نیستند بلکه خود هدف هستند. بله من هم می توانم صد تا حرف کلی و خوب مثل این بزنم مثلا بگوییم که راه حل کشور کارافرینان هستند یا راه حل ارتقای صنعت است یا...
مشکل ما اینست که نتوانستیم این اصول کلی را بخوبی پیاده کنیم.
برادر جان یک راه حل اجرایی بده.
به نظر من یکی از مشکلات اصلی ما همین حرف های کلی کلی است. خیلی از منتقدین خودرو سازی واقتصاد و... همین حرف های کلی کلی میزنند. (2670947) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۲۳:۱۴:۱۷
به نظر من ما مشکل فرهنگی داریم و دچار بحران هویت شده ایم و در زندگی برنامه و هدف مشخصی نداریم برای مثال خودرو پیکان مدت 40 سال در ایران تولید میشد و دست اندرکاران تولید این خود نتوانستند هیچ تحول و تنوعی در این محصول بوجود آورند چه کسی نگذاشت آن تحول و نوآوری در مثلا خودرو پیکان بوجود بیاید مگر کشوری مثل کره ی جنوبی که صنعت خودرو مونتاژ ماشین همزمان با ایران وارد آن کشور نشده است چطور آنها توانستند ولی ما نتوانستیم از مریخ که نیامدند آن تحول بزرگ را در صنعت خودرو بوجود آوردند که توانستند بازار خیلی از کشورها را بدست بگیرند آنها خواستند و تلاش و کوشش کردند و توانستند ملت ایران ملت تنبل و تن پروری شده اند خدای ناکرده به کسی جسارت نمیکنم ولی واقعیتی است که باید آنرا پذیرفت شاید یکی از علل عدم پیشرفت ایران منابع و معادنی است که در همه ی جای ایران خداوند به ودیعه گذاشته است و مدیریت فاسد و ناتوان دولتی نتوانسته از آنها استفاده ی بهینه ای داشته باشد و اکثر تصمیم گیرندگان کلان مملکتی به فکر تاراج و حیف و میل و خوشگذرانی خود و اعوان انصارشان هستند و فقط شعار میدهند . (2683740) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۰:۵۷:۳۶
همه دردهای ما وابسته به صنعتی نبودن ماست و صنعتی نبودن ما نتیجه دبیرستان ها و دانشگاه هایی که آزمایشگاه و کارگاه عملی ندارد و آموزش در آنها 100 درصد تئوری است و در بهترین حالت کارخانه های تولید مخ و نابغه تئوریک برای غربی ها هستیم. همه ریاضیدان هستیم اما دو تا پیچ را نمی توانیم ببندیم و این هست که پیشرفت نمی کنیم و ثروتمند نمی شویم، آن هم با بیشترین مجموع ذخایر نفت و گاز جهان. (2686096) (alef-3)
 
کریم
۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۲۲:۰۶:۵۲
کی گفته ما پیشرفت نکردیم پس این همه مسئولین ما میگن پیشرفت هاي عظیم ملت ایران حرفه
مفته . استغفرالله برو توبه کن اجنبی پرست فتنه گر (2686250) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۱ ۱۵:۲۹:۳۰
پيشرفت برنامه مي خواهد هدف گذاري مي خواهد اندازه گيري نيل به اهداف مي خواهد و ...... دستگاه نظارت مقتدر مي خواهد. كداميك از اينها را ما داريم؟ شاخص هاي ما براي انتخاب افراد شامل: سفارش از بالا، خويشاوند بزرگان، هيات ،به ظاهر متعهد، زرنگ براي سندسازي و اهل تعامل در قراردادها، و ...... هستند. واقعا" چه كسي نمي داند ما چرا پيشرفت نمي كنيم؟!!!!!!! (2693095) (alef-13)
 
رحمان
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۱۹:۳۲:۳۱
بهرین راه واردات مسئول از خارج است. مثل سر مربی تیم ملی . (2709839) (alef-3)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۰۱ ۰۰:۲۵:۲۲
کشورهای اروپایی درحال رقابت هستند در ساخت ورزشگاه های مدرن ولی ایران در نصب صندلی دچار مشکله!!! واقعا خنده داره (3610927) (alef-11)
 
داریوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۱:۴۷
عوامل پیشرفت =ارزیابی مدیران -شفاف سازی عملکرد انان -پرهیز ازدروغ گوئی -شایسته سالاری - برنامه ریزی -سازماندهی -همیاری -ایجادوحدت - بودجه بندی -گزارشدهی از طریق رسانه هاواینترنت -ازاد بودن خبرنگاران در سوال کردن وتفحص -خودباوری -بالا بردن اطلاعات مردم از طریق رسانه های عمومی-ایجاد شوق به مطالعه و تحقیق در مردم-توجه خاص نسبت به تربیت فرزندان از طریق خانواده اموزش وپرورش رسانههای گروهی کانون های تربیت و مساجد-احترام به حقوق انسانها وشهروندی شریک کردن همه جامعه در امور -احترام نهادن به منتقدین ودگر اندیش -ایجاد انتقاد پذیری در تمام رده ها -تقویت اموزش پرورش عالی فنی حرفه ای وارزیابی پیاپی انها-ارزیابی داشته ها ونداشته های مملکت خود ودیگر ممالک -شناخت تاریخ ایران ودیگر ممالک - شناسائی مردم جهان -شناشائی توانمندی هاومعادن -ایجاد جذب متفکرین دیگر ملل- ایجاد امنیت فکری مالی جانی - ارزیابی ودادن امکانات در حد شایستگی -ایجادروابط دوستانه باملل - ایجاد مراکز تحقیق در همه زمینه ها- بازار یابی در دیگر ملل -شناسائی توانمندیها به دیگر ملل-شناخت مردم دیکر ملل توانمندی انان و شناخت جغرافیا ونیازهای انان--ایجاد بهداشت روانی وسلامت مردم وامید به زندگی -ایجاد شوق در مردم و سر زنده نگه دشتن انها - احترام به باور مردم - ایجاد قدرت در مردم - راسخگوئی با مردم -ایجاد شجاعت در مردم - ایجاد همدردی با مردم ودیگر ملل - جهت دهی به مردم -و....مبارزه جدی با پارتی بازی و رشوهگیری و قبیله گرائی ورانت خواهی و اقازادگی وهمکیش گرائی و طبقه گرائی وعام وخاص کردن مردم و خرافه گرائی وتکدیگری و....حالاهرچه درمواردفوق پیشرفت کنیم بهمان اندازه پیشرفت خواهیم کرد وهر چه کوتاهی کنیم همان اندازه نسیبمان میشود مسلم است در این جهان دوست هست دشمن هست منافع طلب هست استعمار گر هست دغل هست غارتگر هست و... اما ما باید همیشه هوشیار باشیم تا پیشرفت کنیم از اینکه مطالب زیاد است بطور اشاره فقط به ذکر برخی موارد پسنده کردم ودر این مجال قابل توصیف نیست (3723115) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۲۳:۳۲:۱۸
تا زمانى كه ٨٦٪ اقتصاد يك كشور دولتى باشد و بخش خصوصى حضورى كمرنگ در اقتصاد كشور داشته باشد پيشرفتى حاضل نخواهد شد ، در اقتصاد دولتى بعلت عدم وجود مالكيت و رقابت و عدم بكار گيرى مديران متخصص و وجود رانت و هدر دادن منابع، حاصل آن چيزى جز عقب مادگى نخواهد بود !!
، پرسش آخر اينكه يك كشور در اين كره خاكى نشان دهيد كه با اقتصاد دولتى پيشرفت كرده باشد ؟. (3735614) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۲ ۰۳:۱۰:۱۷
از بس مسئولان به هم دروغ میگویند
اسلام و قران فقط دین نماز و روزه نیست دین اقتصاد و پیشرفتم هست ایران فقط دوتای اولش داره جهان رفته دنبال اقتصاد و پیشرفت !

کافی هست فقط فقط فقط فقط به ایه ایه قران عمل کنیم قانونش کنیم ؟ مثلا یا هر ایه دیگه

یا أَیُّها الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لـا تَفعَلُونَ »(سوره مباركه صفّ آیه 2)

ای كسانی كه ایمان آوردید (ای مؤمنین) چرا چیزی میگویید که ( قولی میدهید ). انجام نمی دهید (3839396) (alef-11)
 
Mehdi
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۲ ۲۱:۴۳:۲۵
کشور ما از نظر اقتصاد خیلی ضعیفه (4064054) (alef-13)
 
شخصی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۲ ۱۷:۳۳:۳۰
ازخودمون شروع کنیم همش نگیم مسؤلین ،مسؤلین از مریخ نیومدند ازبین مااومدند پس بجای حرف زدن تلاش کنیم از اون بچه تا اون دانشگاهی (4159192) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.