نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 398604
میانگین حقوق پرستاران؛۲میلیون تومان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۳
معاون پرستاری وزارت بهداشت، میانگین حقوق پرستاران، آخرین وضعیت تعرفه‌های پرستاری، پروانه صلاحیت حرفه‌ای و ... را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، محمد میرزابیگی صبح امروز در نشست خبری اعلام دستاوردهای معاونت پرستاری وزارت بهداشت در دولت یازدهم، اظهار کرد: ما برای پوشش حجم بالای کمبودهای پرستاری باید اقدامات ریشه‌ای مانند سطح‌بندی مراقبت‌ها در سطوح حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای که در تمام دنیا مورد قبول مجامع پرستاری است را انجام می‌دادیم. یکی از اقدامات ما به دلیل کمبود نیرو، استفاده از دانشجویان سال آخر رشته پرستاری است که در این راستا ۷۵۰۰ نفر از طریق طرح و تداوم آن به کار گرفته می‌شوند.

وی افزود: برای جبران کمبود پرستار در کشور، ۵۰۰۰ نفر از طریق جایگزینی مرخصی زایمان و ۱۰ هزار نفر نیز در بخش دولتی با سهمیه نیروهای حرفه‌ای جذب شدند. در بخش غیرحرفه‌ای نیز برنامه‌ریزی کردیم بیش از ۱۰ هزار نفر کمک پرستار یک ساله به بیمارستان‌ها وارد شوند. تناسب آنها با نیروهای حرفه‌ای باید یک‌چهارم باشد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تعریف و ابلاغ ۱۰ شاخص ملی پرستاری و شیوه‌نامه‌های ایمنی بیمار خبر داد و گفت: به منظور رفع خلاء میان آموزش و بالین، آیین‌نامه‌ای درخصوص بالینی‌سازی آموزش در پرستاری ابلاغ کردیم و به همین منظور آیین‌نامه جذب هیات علمی بالینی در بیمارستان‌ها نیز ابلاغ شد.

میرزابیگی گفت: یکی دیگر از اقدامات ما در دولت یازدهم ابلاغ آیین‌نامه پرستاری پرکتیشنر مصوبه شورای گسترش است. این پرستاران با حداقل تحصیلات کارشناسی می‌توانند دوره‌های ۳ تا ۶ ماهه در تخصص‌های مختلف را بگذرانند. تدوین شرح وظایف این پرستاران و همچنین مشخص شدن تعداد دوره‌های تخصصی - حرفه‌ای آنها به سازمان نظام پرستاری سپرده شده است.

وی، مجموع مدیران پرستاری شاغل در بخش‌های دولتی و غیردولتی را ۱۵ هزار نفر اعلام کرد و گفت: برای اولین بار مقطع ارشد مدیریت پرستاری تصویب شد؛ چراکه این مدیران دوره‌های توانمندسازی و مدیریت می‌دیدند و از توان خود استفاده می‌کردند. در صورتی که این شیوه به عنوان یک نقص در سیستم تلقی می‌شد.

ارائه پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران از ماه آینده

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه به ابلاغ پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران نیز اشاره کرد و گفت: این پروانه از ماه آینده به پرستاران ارائه می‌شود. همچنین آیین‌نامه مراقبت در منزل و پرستاری جامعه‌نگر نیز ابلاغ شده است.

به گفته میرزابیگی بازنگری اساسی در شیوه اعتباربخشی پرستاران که زمان زیادی را از آنان می‌گرفت، از ابتدای مهرماه صورت گرفته و در حال حاضر به کمتر از ۴۰ سنجه رسیده است.

اجرای یکسان نظام پرداخت عملکردی اجباری شد

وی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه از ابتدای مهرماه، نظام پرداخت عملکردی برای همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باید به طور یکسان اجرا شود، به افزایش سه برابری کارانه پرستاران نسبت به سال ۹۲ نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام از طریق افزایش سهم کارکنان از درآمدهای اختصاصی بیمارستان‌ها به میزان ۱۰ درصد صورت می‌گیرد.

میرزابیگی، رفع مشکلات پرستاران شرکتی از طریق راه‌اندازی موسسه کارآفرینان آوای سلامت را یکی از دستاوردهای این معاونت عنوان کرد و افزود: رعایت نشدن حقوق این پرستاران، بیمه نشدن آنان و نداشتن امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی این شرکت بود. با ابلاغ دو بخشنامه برای رفع مشکلات آنها از طریق تشکیل این موسسه و همچنین صدور این بخشنامه از وزارت بهداشت، برای پرداخت حقوق و مزایای عادلانه به این نیروها تلاش کردیم که دریافتی آنها از نیروهای رسمی کمتر نباشد. به این ترتیب در سال ۹۵ حقوق آنها تعریف و بروزرسانی شد.

وی ادامه داد: یک کارشناس پرستاری که از طریق خرید خدمت به بیمارستان اضافه می‌شود، نباید کمتر از ۲ میلیون و ۷۰ هزار تومان درآمد داشته باشد. این موسسه از سوی وزارت بهداشت راه‌اندازی شده و سهامداران آن نیز دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند. تا امروز نیز ۷۰۰۰ نفر از نیروهای شرکت تحت پوشش این موسسه قرار گرفتند که باعث امنیت شغلی آنها شده است.

ابلاغ دستورالعمل روش مراقبت موردی

معاون پرستاری وزارت بهداشت از ابلاغ دستورالعمل روش مراقبت موردی یا همان (طیف متد) خبر داد و گفت: با توجه به این دستورالعمل یک پرستار مسوول یک بیمار می‌شود و بیمار او را می‌شناسد. این طرح در ۵۰ بیمارستان طی یک سال گذشته پایلوت شده و امیدواریم تا پنج سال آینده مردم از این روش به خوبی خدمت بگیرند.

میرزابیگی همچنین ساخت سریال ۵۲ قسمتی پرستاران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی پرستاری، اختصاص ۶۴۰ میلیارد ریال برای پاویون‌های پرستاری از اواخر سال ۹۴ و همچنین برگزاری نشست مدیران پرستاری منطقه امرو در سال ۲۰۱۷ را به عنوان مهم‌ترین اقدامات این معاونت اعلام کرد.

وی به دستور وزیر بهداشت برای توسعه انجمن‌های علمی پرستاری و اجرای ۲۲۰ برنامه آموزش مداوم با نظر مجامع مختلف پرستاری نیز اشاره کرد و گفت: در این دوره از وزارت بهداشت، چندین بخشنامه برای ساماندهی روش‌های مدیریت و رهبری مدیریت‌های پرستاری اجرا شد. همچنین از پرستاران برای پست‌های مدیریتی غیرپرستاری، مشارکت‌خواهی و کمیته‌های مشاورتی پرستاری تشکیل شد.

نظارت وزارت بهداشت در وضعیت پرستاران بیمارستان‌های خصوصی

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره نحوه نظارت وزارت بهداشت بر وضعیت پرستاران بیمارستان‌های خصوصی توضیح داد و گفت: آنچه که از سوی وزارت بهداشت طراحی و ابلاغ می‌شود، تنها مخصوص بیمارستان‌های دولتی نیست بلکه برای همه بخش‌ها است. اخیرا تیمی در استان تهران تشکیل شده است که به بیمارستان‌های خصوصی می‌روند و وضعیت آنها را از جهت ابلاغ برنامه‌های پرستاری ابلاغ شده، بررسی می‌کنند.

۲ میلیون تومان میانگین حقوق پرستاران در کشور

میرزابیگی میانگین حقوق پرستاران را ۲ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این گروه‌ها مانند سایر گروه‌های علوم پزشکی حقوق و یارانه دارند. میزان حقوق آنها را دولت ابلاغ می‌کند. پرستاران استخدامی که حکم کارگزینی دارند نباید کمتر از دو میلیون دریافت کنند.

وی افزود: در بخش کارانه معتقدیم نسبت به سال ۹۲ و قبل از این دوره و به طور میانگین ۳ برابر افزایش پیدا کرده است. در نظام پرداخت نوین که قبل از این دوره وزارت بهداشت سهم کارکنان غیرپزشک ۲۲.۵ درصد در بهترین شرایط بود، اما در این دوره این سهم به ۲۹ درصد رسید. اگر بحث پرداخت عملکردی به درستی رعایت شود، کارانه‌ها از وضعیت فعلی نیز بهتر می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت به فارغ‌التحصیلی حدود ۱۲ هزار پرستار از سال آینده با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های پرستاری نیز اشاره و اظهار کرد: پس از طرح تحول ما شاهد افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها بودیم و برخی از فعالیت‌ها باید در داخل بیمارستان و از سوی کادر آن انجام می‌شد. در طرح تحول ۱۶ هزار پرستار جذب شدند. ۹۰۰۰ نفر آنها ویژه افزایش بار مراجعات و ۷۰۰۰ نفر به دلیل راه‌اندازی بخش‌های جدید استخدام شدند. در حال حاضر نیز ۱۱ هزار نفر از ۱۷ هزار مجوز دولت برای استخدام در وزارت بهداشت را پرستاران تشکیل می‌دهند. امیدواریم با اضافه شدن چند هزار نفر دیگر افزایش بار مراجعات جبران شود. اگرچه این به کارگیری‌ها تاثیری بر رفع کمبودها نگذاشته است. در حال حاضر ما یک سوم استانداردهای دنیا پرستار داریم.

میرزابیگی در پاسخ به آخرین وضعیت اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری گفت: از ابتدای نوشتن قانون تعرفه‌گذاری هدف ما پرداخت فی‌فور سرویس نبوده است. در آن زمان گفتیم چون نظام پرداختی به پزشکان فی‌فور سرویس است می‌خواهیم با تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری این هزینه‌ها را کاهش دهیم. امروز ما به تمام وعده‌هایی که دادیم عمل کردیم اما در ذهن بعضی از دوستان قانون تعرفه‌گذاری به معنی نظام فی‌فور سرویس است در حالی که این امر شدنی نیست.

وی ادامه داد: روش پرداخت عملکردی و مراقبت‌های موردی که در حال حاضر ابلاغ شده است، به شیوه پرداختی بیمار منتهی می‌شود. ما گام به گام به سمت آنچه از آن سخن گفته‌ایم حرکت می‌کنیم. نظام پرداخت فی‌فور سرویس مطلقا درست نیست.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درخصوص چرایی به کارگیری کمک پرستاران برای جبران کمبود نیروی غیرحرفه‌ای بیمارستان‌ها گفت: در بخش غیرحرفه‌ای از لحاظ وجود تعداد اسامی مختلف مانند بیماریار، کمک بهیار و... بازار وانفسایی وجود داشت که مشابه بین‌المللی نداشت.

میرزابیگی ادامه داد: بحث کمک پرستاری تنها برای این تعریف شد که تنها فقط یک رده بعد از پرستار وجود داشته باشد که این نیروها بعد از یک سال آموزش، گواهینامه کمک‌پرستاری یک ساله دریافت می‌کنند. آموزش آنها از ابتدای سال ۹۴ شروع شد و از یک ماه قبل دوره تعدادی از آنها به اتمام رسید. ۱۰ هزار نفر از ۱۵ هزار نفری که برای این دوره‌ها ثبت‌نام کرده بودند، جذب می‌شوند و به صورت خرید خدمت به کار گرفته خواهند شد.

وی درخصوص نحوه فعالیت نیروهای کمک بهیار چهار ماهه نیز گفت: ما برای کسانی که دوره‌های چهار ماهه کمک بهیاری را در موسسات مجاز طی کرده‌اند، آیین‌نامه‌ای تکمیلی تدوین کردیم. اگر در سیستم نیز مشغول به فعالیت باشند با هزینه خود سیستم این دوره‌ها را می‌بینند. به این ترتیب طی یک سال‌آینده هیچ نیروی غیرحرفه‌ای که کمتر از یک سال دوره دیده باشد، در بیمارستان‌ها نداریم.

بیکاری در پرستاری را رد می‌کنم

معاونت پرستاری وزارت بهداشت ضمن اشاره به مباحثی مبنی بر نیروی پرستار بیکار در کشور، تاکید کرد: بیکاری در پرستاری را رد می‌کنم. در طول برنامه چهارم توسعه الحاقیه‌ای به مجلس ارائه شد که طی آن سالانه ۶۰۰۰ پرستار به کار گرفته شوند. علاوه بر آن ۲۳ هزار نفر نیز در برنامه پنجم توسعه استخدام شده‌اند. همچنین ۱۶ هزار نفر نیرو در طرح تحول نظام سلامت، ۷۵۰۰ پرستار طرحی که مایل بودند طرح خود را ادامه دهند و ۵۰۰۰ نفر دیگر در برنامه جایگزینی مرخصی زایمان به کار گرفته شدند. با توجه به همه این نیروها باز هم کمبود نیرو داشتیم و مجبور شدیم به سراغ دانشجویان پرستاری برویم.

میرزابیگی با بیان اینکه پرستار بیکار با کسی که دنبال کار مطلوب باشد تفاوت دارد، اظهار کرد: ممکن است این آمار درست نباشد، برنامه‌های ابلاغ شده در این دوره به نوعی تشویق آنهاست و موانع پیش پای آنها برای ارائه خدمت را بر می‌دارد. پرستاری با هیچ شغلی قابل مقایسه نیست. زمانی در همین صنف تعداد زیادی نیروی بیکار وجود داشت و پایین‌ترین دریافتی را داشتند اما امروز وضع اشتغال و میزان حقوق آنها با آن زمان قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: مهاجرت حدود ۵۰۰ یا ۶۰۰ نفر از یک جامعه ۲۰۰ هزار نفری پرستاری که مدتی بروند و دوباره برگردند، زیاد نیست. نیروهای زیادی هستند که می‌گویند ما رفتیم و زمانی که برگشتیم اوضاع بسیار فرق کرده بود. این اتفاق در همه مشاغل می‌افتد. ممکن است تعدادی ویزای کار بگیرند، مدتی آنجا بمانند و دوباره برگردند.

معاونت پرستاری وزارت بهداشت درخصوص آخرین وضعیت برنامه آموزش دانشجویان پرستاری در بیمارستان‌ها گفت: این طرح اشکالاتی داشت که امروز به طور کامل برطرف شده است و دانشکده‌ها قرار است ظرفیت بیمارستان‌هایی که واجد شرایط هستند برای پر کردن خلاء میان آموزش و بالین استفاده کنند. این شایعه که بیمارستان‌ها می‌توانند پرستار تربیت کنند درست نیست.
 
کلمات کلیدی : پرستاران+حقوق+دستمزد
 
پزشک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۲۰:۱۲:۵۵
خوبه برای یک لیسانس (3961194) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۱۳ ۰۲:۲۵:۵۹
من بعيد ميدونم شما يك پزشك باشي وگرنه هرپزشكي ميدونه حق پرستاران عزيز خيلي بيشتر از اين ها است مهم ليسانس و مدرك شون نيست مهم مسوليت و حساسيت كاري شون هست پرستاران بايد سه برابر اين مبلغ حقوق دريافت كنن -شما با ماسك پزشك قصط جريحه دار نمودن پرستاران عزيز را داريد براتون متاسفم -دكتر جمناني جراح ارتوپد (3961558) (alef-11)
 
mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۰۹:۳۲:۰۵
مگه فکرکردی پزشک عممی در حد دکتری هست نه جانم پزشک عمومی هم میشه لیسانس پزشکی ولی دستمزد این کجا و اون کجا (3982198) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.