رییس پلیس پایتخت جزییات دو پرونده کودکربایی اخیر در پایتخت را تشریح و در ععین حال تاکید کرد: به جز این دو مورد، پرونده دیگری در این زمینه نداشتیم .
به گزارش ایسنا، سردار حسین ساجدینیا در حاشیه اجرای طرح امنیت محله محور و دستگیری موادفروشان و اراذل و اوباش پایتخت در جمع خبرنگاران درباره دو پرونده کودک ربایی در تهران اظهار کرد: این پرونده مربوط به پسربچهای به نام یوسف بود که به محض وقوع حادثه، پلیس آگاهی مسئولیت رسیدگی به پرونده را برعهده گرفت و خوشبختانه با انجام اقدامات پلیسی این کودک شب گذشته شناسایی و به خانوادهاش نیز تحویل داده شد.
وی اضافه کرد: بررسیهای اولیه حاکی از این است که یک زن اقدام به ربودن این کودک کرده بود؛ اما تحقیقات تکمیلی در این خصوص در حال انجام است.
رییس پلیس پایتخت با اشاره به پرونده دیگر کودکربایی اظهار کرد: این پرونده مربوط به یک نوزاد بود که در پی بیاحتیاطی والدینش ربوده شده که تحقیقات پلیس در این زمینه ادامه دارد و ما همانطور که به خانوادهاش قول دادیم به شهروندان قول میدهیم که تمام توانمان را برای شناسایی و دستگیری عامل یا عاملان این حادثه انجام دهیم.
سردار ساجدینیا افزود: البته در بسیاری از این پروندهها بیاحتیاطی والدین منجر به ربوده شدن فرزندانشان شده است.
رییس پلیس پایتخت با بیان اینکه آمار کودکربایی و آدمربایی در تهران تنها همین دو مورد بوده است، گفت: پرونده دیگری در این زمینه نداشتیم و آمار چنین جرایمی در تهران بسیار کم و کمتر از انگشتان یک دست است.
دستگیری بیش از 680 اوباشگر و موادفروش در تهران
رییس پلیس پایتخت از دستگیری بیش از 680 موادفروش و اراذل و اوباش در پایتخت خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار ساجدینیا در حاشیه طرح دستگیری مزاحمین نوامیس و موادفروشان که در میدان امام حسین (ع) تهران برگزار شد نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح مذکور در راستای طرح اجرای امنیت محله محور اجرایی شده و با حضور مأموران پلیس در نقاط مختلف تهران، 86 تن از اراذل و اوباش و مزاحمان نوامیس دستگیر شدند.
وی در پاسخ به این سوال که این افراد دستگیر شده سابقهدار بودند یا خیر؟ اظهار کرد: برخی از این افراد دارای سابقه بودند و برخی دیگر نیز سابقهای نداشتند اما در میانشان اراذل و اوباش سطح یک و دو نداشت چراکه تهران دیگر اراذل و اوباش یک و دو ندارد و تنها برخی دستگیر شدگان از اراذل و اوباش دسته 3 بودند.
رییس پلیس پایتخت با اشاره به اجرای طرح جمعآوری موادفروشان نیز اظهار کرد: در اجرای این طرح بیش از 600 خردهفروش موادمخدر در تهران دستگیر شد.
سردار ساجدینیا با بیان اینکه اجرای این طرحها از ساعتی پیش آغاز شده و همچنان ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: این موادفروشان در 140 نقطه از پایتخت که شناسایی شده بودند، دستگیر شده و نقاط آلوده نیز پاکسازی شد.
وی با بیان اینکه از افراد دستگیر شده حداقل 10 گرم مواد مخدر کشف و ضبط شده است، گفت: تعداد نقاط آلوده و پاتوقها نسبت به سال گذشته در تهران کاهش داشته است؛ به طوری که تعداد نقاط آلوده از 350 نقطه در سالهای گذشته به 140 نقطه رسیده است.
رییس پلیس پایتخت همچنین از شناسایی 13 پاتوق موادمخدر نیز خبر داد و گفت: این پاتوقها شناسایی شده و طی روزهای آتی حتما نسبت به شناسایی افراد حاضر در آن اقدام خواهد شد.
کشف 7 تن موادمخدر در 4 ماهه امسال
سردار ساجدینیا همچنین از کشف 7 تن موادمخدر از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه در پایتخت خبر داد و گفت: طی این مدت 19 باند فعال در قاچاق موادمخدر نیز شناسایی و منهدم شده است.
انتقادات رییس پلیس پایتخت از کمبود ظرفیت کمپها
رییس پلیس پایتخت درباره جمعآوری معتادان متجاهر و بازگشتشان به سطح جامعه نیز گفت: ظرفیت کمپهای ما کم است و معتادان متجاهری که جمعآوری میشوند، بعد از سه ماه از کمپها ترخیص میشوند در حالی که این افراد میبایست حداقل 1 سال در کمپها بمانند تا نسبت به سمزدایی از بدنشان اقدام شود اما با توجه به اینکه ظرفیت کمپها محدود است، این افراد زود ترخیص شده و متاسفانه درصدی از آنها مجددا به خیابانها بازمیگردند.
ساجدینیا در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش یا کاهش شمار معتادان متجاهر در تهران نیز گفت: آنچه که ما تخمین میزنیم این است که حدود 12 هزار معتاد متجاهر در پایتخت وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا پلیس توانایی جمعآوری این افراد را دارد یا خیر؟ اظهار کرد: اگر کمپ وجود داشته باشد، ما این آمادگی را داریم که 99 درصد این معتادان متجاهر را ظرف کمتر از یک هفته دستگیر کنیم اما باید جایی باشد که معتادان به آنجا انتقال دهیم.
رییس پلیس پایتخت با بیان اینکه شهروندان مطمئن باشند که اجرای چنین طرحهایی ادامه خواهد داشت، گفت: از مردم میخواهیم که خرده فروشان و اراذل و اوباش را از طریق تماس سامانه 110 به پلیس معرفی کنند تا با آنها برخورد شود.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم، شماری از کسبه با مراجعه به ساجدینیا از وضعیت میدان امام حسین (ع) و حضور معتادان در این محل پس از احداث زیرگذر در این میدان انتقاد کرده و خواستار ورود پلیس به این موضوع بودند. برخی دیگر نیز از کمکاری دستگاههای مختلف نسبت به جمعآوری معتادان و ایجاد ظرفیت کم کمپ انتقاد داشتند.