نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239709
معضل حل نشدني بانکها؛ چه باید کرد؟!
علي يحيي زاده*، 8 شهریور 93
دکتري اقتصاد و عضو هيات علمي دانشگاه
تاریخ انتشار : شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۴
۱- «بانکها نقش خود در اقتصاد مقاومتی را ایفا نمیکنند. بانکها به جای بانکداری به شرکت داری مشغولند. بانکها در بازپس‌گيري معوقات بانکي جدي نيستند. فعالیت بانکها، ربوی است. بانکها به جای بخش تولید، به فعالیتهای غیر مولد تسهیلات میدهند. اکثر بانکها ورشکسته هستند. بانکها نقدینگی و تورم را دامن میزنند. بانکها سپرده ها را می بلعند و قدرت خرید مردم را کاهش میدهند. بانکها عامل دلالی و نوسان در بازار مسکن، طلا و ارز هستند. بانکها از تحريم سوء استفاده مي‌کنند و در ازای انتقال منابع ارزی کارمزدهای نامتعارف دریافت میکنند. مدیران بانکها پاداشها و حقوق نجومی برای خود کنار مي‌گذارند. بانکها از منابع رايگان قرض‌الحسنه سوء استفاده مي‌کنند.»
عبارات فوق و دهها عبارت دیگر که شما میتوانید اضافه کنید همگی در وصف نابسامان بانکهاست که هر روز از گوشه و کنار شنيده مي‌شود. همه از بانکها می‌نالند. از احمدی نژاد تا رئیس جمهور روحانی. از اسحاق زاده اتاق بازرگانی تا جناب نعمت زاده. از رئيس کل بانک مرکزي تا دادستان کل کشور. از نوبخت و ترکان تا نمایندگان مجلس.

۲- بانک مرکزی متولی حفظ ارزش پول مردم و نهاد متولی نظارت بر بانکها و جریان ارزی و ریالی کشور است. در کنار بانک مرکزی نهادهای دیگری از جمله سازمان حسابرسی، معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد، دیوان محاسبات، واحد اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات و ساير نهادهاي نظارتي عریض و طویل مسئول مراقبت و نظارت بر فعالیت بانکها هستند.
اما جالب اين است که علي رغم اين همه نگهبان، هر روز اخبار بدتري از لجام گسيختگي بانکها به گوش مي‌رسد. البته وقتي معاون نظارت بانک مرکزی (مهمترین مقام ناظر بر نظام بانکی) از پذیرش مسئولیت نظارت بر بانکها شانه خالی مي‌کند، ديگر از ساير نهادهاي نظارتي نمي‌توان انتظار داشت!

۳- بانک مرکزي مدعي است ابزار لازم براي برخورد با بانک‌هاي متخلف ندارد و اندک تلاش وي براي مقابله با موسسات مالي غير مجاز نيز با شکايت متقابل متخلفين در قوه قضائيه به جايي نمی‌رسد.
اما حتي اگر این ادعا را بپذيريم، باز نمي‌توانيم صدور مجوز برای بانکهاي جديد را توجيه کنيم! ابزار نظارت نداريد، چرا بر تعداد بانک‌ها اضافه مي‌کنيد!

۴- بانک مرکزي اختيارات لازم براي نظارت بر بانکها دارد. کمبود اختيارات نيز از طريق احکام برنامه پنجم توسعه و مصوبات نهادهاي امنيتي جبران شده است. بانک مرکزي سامانه‌هاي متعددي ايجاد کرده که مي‌تواند به صورت سيستمي بر عملکرد بانک‌ها نظارت کند و به طور کلي دستش در اين حوزه باز است. اما مشکل اصلي بانک مرکزي نه اختيارات قانوني است و نه ابزار؛ مشکل اين است که بانک مرکزي وابسته به دولت است و مسئولان اين بانک در همه دولتها (به جز در يک مقطع) جرأت و جسارت نه گفتن و حساب کشي از متخلفين نداشته و ندارند و بعضا سعي مي‌کنند تا در اندک زمان مسئوليت، بار خويش را از طريق تعامل با متقاضيان ببندند!

۵- وضعيت بانک‌هاي کشور نگران کننده است. از سهم بانک‌ها در توسعه تورم، تبعيض و فساد در کشور که بگذريم، از مخاطرات امنيتي آن نمي‌شود گذشت. بسياري از بانکها در خطر ورشکستگي قرار دارند و متاسفانه از کفايت سرمايه لازم براي مقاومت در بحران برخوردار نيستند. تنها ورشکستگي يک بانک مي‌تواند به تنهایی بحران امنيتي و اجتماعي وسيع ایجاد کند. اين موضوعي است که بايد تا دير نشده براي آن فکري کرد.
البته برخي معتقدند جاي نگراني نيست و بانک مرکزي در صورت نياز با انتشار پول (دست کردن در جيب مردم) و اعطاي وام به بانک‌ها، از ورشکستگي پيشگيري مي‌کند!!

نمودار وضعيت کفايت سرمايه بانک‌ها: اکثر بانک‌ها در معرض خطر قرار دارند

۶- مالکيت اکثر بانک‌ها در دست بخش خصوصي نیست! آمریکا و اسرائیل و دیگر دشمنان قسم خورده ملت هم ظاهرا دستی در بانکها ندارند!
بلکه غالب بانک‌ها و موسسات مالی، دولتي يا متعلق به نهادهاي حاکميتي است! واقعيت تاسف باري که خود حاکي است مسئولان هر يک از اين نهادهاي دولتي و حاکميتي، بيشتر به دنبال منافع گروهي و بخشي خود هستند تا منافع ملي!


۷- از هر زاويه که بخواهيد به اصلاح کشور بنگرید، موضوع بانک‌ها يک اولويت اجتناب ناپذير است: براي کنترل تورم؛ براي تحقق اقتصاد مقاومتي؛ براي مقابله با فساد؛ براي ايجاد توسعه؛ براي بسط عدالت، برای اسلامی شدن فضای جامعه و .. .
در اصلاح نظام بانکي، اولويت با اصلاح ساختار بانک مرکزي است. تا بانک مرکزي اصلاح نشود، ساير کارها به نتيجه نمي‌رسد و سريال فساد، تبعيض و ماليات تورمي در کشور ادامه خواهد داشت.
چند سال قبل تلاشهايي در بانک مرکزي براي اصلاح قانون بانکداري بدون ربا (مصوب دهه ۶۰) و قانون پولي و بانکي کشور (مصوب قبل انقلاب) آغاز شد اما به نتيجه نرسيد (در دولت مسکوت ماند). لذا پيشنهاد مي‌شود نمايندگان مجلس ضمن پيگيري مسائل حاشیه‌ای، به اولويت‌هاي راهبردي کشور در محور اصلاح نظام بانکي اهتمام ورزند و يک بار براي هميشه اين معضل ملي را برطرف کنند.
*دکتري اقتصاد و عضو هيات علمي دانشگاه
 
مراد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۳:۰۶
تعجب می کنم که قانون به صراحت زیر پا گذاشته می شود و هیچ متولی نظارتی وجود ندارد. (2348383) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۱۱:۵۶
من لوگوهای منتشر شده در این مقاله را شمردم
18 بانک که درواقع می توان آنانرا یکی کرد.
همه موازی کاری
حتی بانک کشاورزی که روزگاری مخصوص خدمات دهی به بخش کشاورزی بود هم به جرگه سودآوری از راه سرمایه گذاری در بنگاهها رو آورده.
چرا به معنای واقعی رقابت در سود سپرده را بین بانکها ایجاد نمی کنند؟ به این ترتیب هم نقدینگی به سمت تولید خواهد رفت هم مردم از محل سود سپرده، چاله های زندگی را پر می کنند. (2348561) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۲۹:۵۳
از آن زمانی که 2 بانک "دولتی" مختص به 2 قشر "کارگران و کشاورزان" نام و شعار های خود را تغییر دادند ، یعنی :
"بانک رفاه کارگران !!!!" تبدیل شد به : "بانک رفاه ، بانک همه!!!!! "؛
و "بانک کشاورزی در خدمت کشاورزی!!!! ایران" تبدیل شد به "بانک کشاورزی در خدمت ملت !!!! ایران" ؛
میشد پیش بینی کرد :
"باش تا صبح بانکهای ما بدمد ،.......که این از نتایج سحر است"!!!!! ؛ (2349636) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۴۸:۵۱
نظام بانکی خیلی هم خوب بی خود جو ندهید لطفا (2348945) (alef-6)
 
حق گو
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۰۰:۱۴
بنظر من از اول گوشت را نباید بدست گربه بدهیم که حالا دنبالش بدویم. (2350066) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۵۸:۴۴
چرا حرف الکی میزنی آقا جون بانکها سراغ بدهکارای دونه درشت نمیرن بعد میان سراغ ما بدبختا من 5 میلیون تومن از بانک رفاه شماره آپادانا وام گرفتم بدلیل شرایط بد اقتصادی 8 سال پیش نتونستم بموقع اقساطمو بدم اما بلاخره 5 میلیون دادم الان هم بلک لیست بانک مرکزی هستم تازه بعد از اینکه دوندگی کردم مجددا 60 تا قسط 500 هزارتومنی تحمیل کردند آره آقای مقاله نویس بانکیا خوب بلدن از کجا بدبخت ها رو بپاپن شما نگران نباش (2350237) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۲۲:۱۴:۴۸
اقا انتظار داری که وام دریافتی رو ببخشن خدایی اگه تو این 5 سال به شعبه مراجعه میکردی هیچ راهی وجود نداشت البته اون شعبه هم بی تقصیر نیست باید تو این 8 سال پیگیری می کرد 111111 (2355845) (alef-3)
 
علیار
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۷:۴۷
در خصوصی سازی شرکتها طبق اصل 44 هزار بار فریاد زدیم که باید خصوصی سازی واقعی باشه نه اینکه شرکتهای دولتی رو به نام خصوصی سازی بزنیم به نام شبه دولتی ها مثل تامین اجتماعی.معلومه همه نهادها و ارگانها با این تعریف غلط خصوصی سازی به میدون میان و در وهله اول به جمع آوری پول مردم و سپس به سرمایه گزاری و خرید شرکتهای دولتی اقدام می کنند. (2348391) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۱۰:۴۸
اقای علیار کسی که بداند 100سال است باندهای گوناگون برای هاپولی کردن درامد نفت شکل گرفته و تاریخ اقتصاد ایران را خوب بداند از وضعیت فعلی اگاه باشد میداند که اجرای خصوصی سازی واقعی غیر ممکن است میشه بفرمایید چگونه فریاد میشود زد؟! (2348697) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۹:۴۷
آمریکا و اسرائیل و دیگر دشمنان قسم خورده ملت هم ظاهرا دستی در بانکها ندارند!
خدایی این تیکه رو خوب اومدی ایول (2348395) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۳:۲۳
این شد نتیجه خصوصی سازی ما
فقط فساد و رانت خواری رو بیشتر کردیم
بانکها باید دولتی بشن .......
این فشار اقتصادی که به مردم ما تحمیل میشه
توی اروپا و امریکا اسمش ((ریاضت اقتصادی)) اما توی مملکت ما ((جهاد اقتصادی))
همه مردم دنیا به نوعی با اقتصاد کشورشون مشکل دارن
اما اونا ریاضت میکشن و ما جهاد میکنیم واقعا چقدر ما فداکاریم!!!!!
نتیجه فداکاری ما نوش جان بانکها وآقازاده ها نوش جانتان (2348677) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۰۵:۱۳
خب باید یک فرقی بین ما و آنها باشد دیگر!!! (2350076) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۱۷:۵۵
اینها بنگاههای اقتصادی وابسطه به نهادها و دلال ها هستند که پول های مردم را با وعده دادن چندرغاز سود جمع کرده و با ساخت وساز مسکن آنهم از نوع لوکسش در نقاط بالای شهر و ..... به گرانی و تورم دامن زده و کشور را به پرتگاه بی کاری و فلاکت اقتصادی رهنمون ساخته اند. کسی هم نمی تواند به آنها بگوید که بالای چشمتان ابرو است.

تمام این بانکها باید در 5-4 بانک تجمیع شده و عملکرد آنها زیر ذره بین قرار گیرد. (2348365) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۷:۱۸
با این کار جیب آقایان چطور پر بشه ؟ (2348690) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۲:۳۷:۰۰
با توجه به درامد نا خالص ملی و حجم نقدینگی کشور ور شکسته میباشد تنها راه ایجاد اختلاف تراز بین این دو کم شدن ارزش پول ملی و یا همان تورم است که دولت علیرغم تلاش نمی تواند کنترل کند و به زودی همه اثارش را می بینید (2348755) (alef-3)
 
دلواپس
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۱۳:۳۱
بازم میگن این نفت اگر نبود این مشکلات هم نبود!!! یکی نیست به اینها بگه بالام جان این فساد واگیر دار در حال توسعه تقصیر نفت بوده است؟ یا تقصیر غمز عین سیستمهای عریض و طویل نظارتی و قضایی است!!! چرا پاسخ گو نیستند؟ (2350096) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۵۲:۵۰
وابسته عزیزم (2351160) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۴:۱۹
در میان فعالیتهای غیرقانونی و ضد منافع اقتصاد ملی، فعالیتهای بانکها در بورس تهران بعنوان سهامدار حقوقی گفته نشده.
فعالیتی که در طول چند سال ثبات کادر مدیریتی فعلی در بورس ، روزبروز بیشتر و پیچیده تر می شود. بورس هم که جزیره ای منفک از بدنه اجتماع و اقتصاد، معلوم نیست منافع اینهمه حباب سازی و رشد قیمتی، به کجا رفته!

متاسفانه سیستم در سازمانهای اقتصادی بگونه ای تعریف شده که حتی ناظر را خود تعیین می کنند. (2348384) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۲۵:۱۴
گفتید "ناظر" مطلبی بیادم آمد : در دوران قضیه فساد 3000 میلیارد تومانی گفته شد معاون نظارتی رئیس کل وقت بانک مرکزی(آقای بهمنی) خودش سهامدار بانک در شرف تاسیس آریا(وابسته به گروه آریا) بوده است !؟!؟!؟! جالب است نه؟ در کجای تاریخ بانکداری چنین افتضاحی را سراغ دارید؟ آیا ما نباید خودمان را اصلاح کنیم؟ (2350132) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۳۰:۱۴
آقا هر وقت اراده کردید چیزی اصلاح شود جز خرابی چیزی به با نیامد(مثال بارزش دولت 9 و 10 ) بس کنیم. (2350145) (alef-6)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۷:۱۰
نظام بانکی ما در ایران دارای اشکالات و ایرادات جدی است که چند نمونه سوال بی جواب ازآن عبارتند از :

1 - وامهای کلان و میلیاردی به چه کسانی و به چه طریقی و با چه پشتوانه ای و توسط چه کسانی پرداخت می شود؟

2 - نظارت بعد از تخصیص وام بر عهده کیست و آیا اصلا چنین نظارتی وجود دارد ؟

3 - به گفته خودشان یک سوم منابع بانکی در اختیار 575 نفر می باشد اینان چه کسانی هستند و کجا زندگی می کنند و آیا چه دلیلی وجود دارد که مانع از استرداد وجوه دریافتی از آنان می شود ؟

4 - وجود انواع فسادهای بانکی نظیر آن فساد 3000 میلیاردی در نظام بانکی کشور در طی چند سال چگونه اتفاق میفتد ؟ وقوع این فساد ناشی و نشانگر چه چیزی در بانک مرکزی است ؟

5 - به گفته آقای محسنی اژه ای بانک مرکزی اراده ای برای پیگیری عودت وامهای پرداختی ندارد ؛ چرا ؟ چرا ؟ جرا ؟

6 - بانک های عامل اصلی در ایران چرا در فعالیتهای اقتصادی که در اساسنامه آنان وجود ندارد فعالیت می کنند ؟ کدام بخش خصوصی یا فردی می تواند با بانک در این زمینه رقابت کند ؟ آیا این ضربه به فعالیت مردم عادی نیست ؟

7 - پرداخت ارز مرجع برای واردات کالاهای لوکس و ایجاد رانت های کلان و کلان و کلان به نور چشمی ها توسط چه کسانی انجام شد ؟

8 - نظام بانکی کشور در خدمت چه کسانی و با چه اهرم قدرتی است که هیچ نهادی توانایی مقابله با افساد در آن را ندارد ؟

9 - در حالی که مردم عادی برای دریافت یک وام چند میلیونی باید زمین و آسمان را بهم بدوزند و اورست را جابجا کنند و مثلا برای وام ازدواج سالها در انتظار باشند در نظام بانکداری اسلامی این چه روایتی ست که یک نفر به سهولت منابع بانکی را در اختیار می گیرد ؟

10 - پرداخت کننده این وامها چه بده بستانی با گیرنده آنها دارند ؟

11 - در حالی که جریمه های سنگین برای دیر کرد اقساط وام مردم عادی اعمال می شود چرا عزمی برای دریافت چنین جریمه های از نورچشمی ها وجود ندارد ؟

12 - چرا دولتها که باید حافظ پول مردم باشند به برداشتهای ( دزدیهای) شبانه از بانک مرکزی می پردازند ؟

13 - چرا دولت نسبت به تسویه حساب پول ملت اقدام نمی کند ؟

14 - چرا خاوریهای موجود در نظام بانکی شناسایی نمی شوند آیا شناسایی کسانی که وامهای میلیاردی در اختیار افراد خاص قرار می دهند اینقدر سخت است ؟

15 - چرا پول مردم که برای تولید در داخل کشور وام داده می شود سر از برجهای کشورهای حاشیه خلیج فارس در می آورد ؟

16 - بانکها که فعالیت اقتصادی وسیع برای آنان خلاف است چرا حتی در صورت این امر برای فرار از مالیات اقدام به تاسیس شرکت در مناطق آزاد تجاری می کنند .
17 - چرا بانکها خون مردم رو تو شیشه کردن ؟ (2348390) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۳۱:۰۰
برادر گرامی اینها که پاسخ دارد:
۱ - طبق ضوابط بانکها پرداخت می شود اصولا وظیف هر بانک اهدای وام است.
۲ - بر عهده سیستم نظارتی بانک و بانک مرکزی.
۳- به دلایل قانونی نمی شود پولی که بانک به کسی وام داده به هر روشی وصول کرد.
۴ - نشان از وابستگی بانک مرکزی و عدم قدرت اهرمهای نظارتی
۵- عودت وامهای پرداختی در درجه اول وظیفه خود بانکها است نه بانک مرکزی!
۶- وقتی بانک نتواند وظیف اصلی اش که دریافت سود بیش از تورم از وام گیرندگان را انجام دهد مجبور می شود کارهای دیگری انجام دهد.
۷ - ربطی به بانکها ندارد
۸ - نظام بانکی ایران مثل دیگر نظامهای بانکی در همه جهان در خدمت کسانی است که قدرت تاثیر گذاری بر تصمیماتشان را دارند.
۹ - وقتی نهادی برای تعیین اعتبار افراد وجود ندارد همین رخ می دهد
.... (2348599) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۳۴:۴۶
روش در آمد درست بانک چیست :
banks basically make money by lending money at rates higher than the cost of the money they lend
http://www.investopedia.com/university/banking-system/banking-system3.asp

خب شما به این میگین ربا دیگه ! (2348611) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۱۹:۳۳
از قديم گفته اند چاقو دسته خودش را نمي برد (2349185) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۹:۳۵:۳۲
آقا جواد مرحبا کل مواردی که برشمرده ای عالیست خصوصا بند 14اظهارات شما .درحیرتم از آقای توکلی عزیز که اشراف کامل به مسائل ومافیای پشت ترده دارند چرا سکوت کرده اند؟ (2349745) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۴۳:۰۹
صدور مجوز ایجاد بانک و بیمه خصوصی از ابتدا غلط بود و آثار نکبت بار آن هر روز بیشتر خود را نشان میدهد. (2348401) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۳۶:۳۰
برو عمو چرا از خصوصی سازی می ترسید ؟ اگر همه چی دست دولت باشه خوب ؟ بدون خصوصی سازی اقتصاد به هیچ جا نمی رسه (2349215) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۱:۳۱:۲۷
خصوصی سازی در صورتی که منجر به ایجاد انحصار یا پدیده " شکست بازار " شود در واقع شکست خورده است و در هر زمینهای نمی توان آنرا کاملا" تجویز کرد ( همانند درمان ) (2349979) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۸:۵۳:۵۱
عموجان
خصوصی سازی زیر ساخت میخواهد، شفافیت اقتصادی می خواهد و فرهنگ سازی می خواهد.از لغت و معنی فرهنگ سازی بیزارم اما این یک کار، حتما فرهنگ سازی می خواهد. در این مملکت ، ارگانهای ذولتی و نیمه دولتی، قاتل پیمانکاران و شرکت های خصوصی هستند و علنا با آنها دشمنی می ورزند ، مطالباتشان را هم به دلیل خالی بودن خزانه و هم به دلیل عداوت ، به موقع پرداخت نمی کنند. سال 1371 از جانب شرکتی که آنجا کار میکردم، برای وصول یک طلب 3میلیون و ششصدهزار تومانیانتخاب شدم. قصه کوتاه، مسئول محترم که تا کنون مرا ندیده بود پرسید" پیمانکاری؟" گفتم "بله، برای پیگیری طلب شرکت .... به مبلغ .... آمده ام که 8 ماه از تاریخ مقرر در قراردادش می گذرد".
مسول پاسخ داد " پیمانکاری؟!! طلب داری؟!!! آمدی طلبتو بگیری و بری؟!!!! اینجا تا پیمانکار زار نزنه، پول بهش نمیدیم!!" . اون وقتا 31 سال داشتم . تجربه قبلی ام به درد چنین کارهایی نمی خورد. خلاصه مرا نشاندند و چهار نفر ریختند سر من که اگر می خواهی پول را همین امروز بهت بدیم، ششصد هزار تومان از مبلغ فاکتور کم کن. پرسیدم چرا باید این کار را بکنم؟ و اصولا من چنین اختیاری ندارم......
این قصه هنوز با تمام جزییات در مقابل چشمم رژه می رود، بگذریم که وقتی در آنکار مجرب تر شدم و همه مرا شناختند و رفت و آمدم به این اداره بیشتر شد، به آنها حالی کردم که کارشان درست نبوده و حتی در جهت منافع سازمان متبوعشان هم نبوده و اصولا قانونی هم نبوده.
ببخشید عقده دل باز شد. اگر دیده ایم که در آمریکا و یا تا حدودی در اروپا همه چیز دست بخش خصوصی است، دولت ابزار کنترلی خود را اعمال می کند، دشمنی و کینه با بخش خصوصی وجود ندارد. ضمنا به نظرم ما همه میدانیم صاحبان سرمایه های کلان در این مملکت چه کسانی هستند. ارگانها، نهاد ها، صندوق های بازنشستگی و یا نهایتا شرکت های سرمایه گذاری بانکها. روند خصوصی سازی آنقدر مسخره شد تا نامهایی مثل خصولتی به وجود آمد.
بنا بر این می خواهم عرض کنم که خصوصی سازی در شرایط فعلی اصلا به صرفه و صلاح ملت نیست چون برداشت بسیار غلطی از آن در دست اجراست. دیده ام که فلان ارگان یا یکی از وابسته های او، شرکتی را با گاوبندی ( زد و بند با رقیب) خریده با این نیت که شرکت را تعطیل کند و بیست و دو هزار متر زمینش را در جنوب غربی تهران بفروشد و یا ساخت و ساز کند!! اما دیده ام در فرانسه یک شرکت دولتی را فروختند و یازده میلیون یورو هم به خریدار دادند تا شرکت را از ورشکستگی کامل، نجات دهد و سر پا نماید.
نه برادر جان ، خصوصی سازی ما هم ملعبه و عدد سازی ای بیش نیست (2352650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۴۶:۲۶
الان دیگه مد شده هر کی میخواد حرفی بزنه گیر میده به بانک ها نمی گم اشکالاتی ندارن اما این اشکالات خودش ناشی از بیماری کلی حاکم براقتصاد ایران است این بیماری هم چند جنبه داره یک دسته به سیاستهای قوه مجریه برمیگرده یک دسته به حضور شبه دولتی ها متل ... بر میگرده که فضای اقتصاد را غیر رقابتی می کنه و البته تحریم های بین المللی و...... سیایت های کلی کشور (2348405) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۰:۲۳
اولا همانطور که اشاره شده اغلب بانکهای بزرگ که دولتی یا شبه دولتی هستند و خود دولت و بانک مرکزی باید بر آنها اعمال حاکمیت کند.
دوما این برادر ارجمند که دکترای اقتصاد هم هستند فقط به طرح موضوع که این روزها نخ نما هم شده اکتفا کرده اند و هیچگونه پیشنهاد مشخص و قابل اجرایی ارائه ننموده اند. و شاید همین هم تلویحا تاییدی باشد بر کور بودن گره مشکل نظام بانکی کشور
سوماً کسانی که مطالبات بانکها را به موقع پس نمیدهند نیز در اینکه بانکها جریمه تاخیر دریافت میکنند سهیم هستند . چون اگر همه به موقع به عهد خود وفا کنند این قانون فعلی قابل تغییر است. در حال حاضر هم اکثر بانکها6 درصد جرایم بدهکاران را در صورت موجه بودن تاخیر می بخشند.
چهارم اینکه نرخ سود تسهیلات بانکها تابعی از هزینه تمام شده و نرخ تورم اقتصاد است که اقدام شایسته بانک مرکزی در جلوگیری از افزایش بی رویه نرخ سود سپرده ها و تلاش دولت در کاهش تورم، نوید بخش کاهش نرخهای تسهیلات بانکی در آینده است.
پنجم اینکه مجوز همه این بانکها را بانک مرکزی صادر کرده و حالا خودش هم منتقد شده، خوب برادر من چرا هر دسته و گروهی باید برای خودش بانک داشته باشد؟ همین زمینه فساد است. (2348410) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۶:۵۴
یک اصل ساده و بنیادی در بسیاری از کشورها در مورد بانکها اجرا می شود و آن این است که سهامداران بانکها نباید خودشان مصرف کننده منابع مالی باشند. در این صورت بانک به جای کسب در آمد از واسطه گری مالی به کسب سرمایه از پولهای مردم و سرمایه گذاری می پردازد. اما چرا این اصل اینجا اجرا نمی شود:

تعریف از بانک به عنوان واسطه مالی که درآمدش از دادن وام است اینجا غیر شرعی تلقی می شود در نتیجه بانک خواه نا خواه باید به سمت کسب سود از طریق به کار گیری سپرده ها مردم بپردازد و در این حالت امکان نظارت و کنترل بر بانک اصلا وجود ندارد.
این پارادوکس را باید حل شود. اگر بانک طبق تعریف و اصول جهانی و علمی کار کند از نظر شرعی کارش ربوی است و اگر نکند قطعا دچار فساد می شود. (2348424) (alef-10)
 
1360
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۰۹:۲۲
تا زمانیکه نرخ تورم تک رقمی شه اقتصاد مملکت درست درمون نمیشه باید سیاست خارجی درست بشه درهای مملکت باز بشه سرمایه خارجی جذب بشه تولید افزایش پیدا کنه الان وضعیت بانکها ستفته بازیه (2348439) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۱۳:۳۳
این جریان درست نخواهد شد مطمئن باشید کسی که پول داره به همه چیز دسترسی داره همه وع اهرمی داره محاله درست بشه
در ثانی من یادمه احمدی نژاد قرار بود اینها رو افشا کنه پس چی شد؟؟؟؟چرا الان فشارش رو میخاین به دولت فعلی بیارید؟ (2348446) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۲۶:۴۴
پول خودشون که نیست پول مردم از همه جا بیخبرو با رانت و رشوه میدن آدمای گردن کلفت موعد سر رسیدم شد بازم یه وام دیگه میدن تا وام قبلیو پرداخت کنه (2348464) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۴۸:۰۱
متاسفانه مملکت در حال تبدیل شدن به وضعیت ملوک الطوایفی هست. بانک ها ، شرکت نفت، خودروسازان، پزشکان و ... هر کس برای خودش مستقل تصمیم میگیره (2348504) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۳۷:۲۷
اتفاقا درستش هم همینه (2349219) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۲:۵۱
سیاسی نیستم اما فکر میکنم اگر مسئولین این کشور فقط به انتقادات و پیشنهادات سایت الف توجه کنند، وضع بهتر میشه (2348520) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۱:۳۱:۲۵
بانكها در بازپسكيري مطالبات جدي نيستند. البته براي مامهاي سفارشي وزرا و وكلا كه تضمين معتبر ندارد
بانكها ورشكسته شده اند. چه كسي. سفارش وامهاي بًدون منابع را در استاديومها با سوت كف داده
وامهاي بنگاه هاي بر باد ده را چه كسي به بانكها ديكته كرده ؟
اقتصاد مقاومتي؟ اي كه گفتي يعني چه ؟
داوري (2348602) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۱۶:۱۴
نوشته خوبی بود برای بازکردن بحث در مورد فعالیت بانکها اما اینکه ان را یک" دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی "نوشته باشد در ان ندیدم .نه علل این"اشکالات و ایرادات" بیان شده ونه راهکاری ارایه شده است. بیشتر شبیه بحث یه ادمی مثل من تو یه تاکسیه. من نگاه کاربران را عمیق تر دیدم. (2348845) (alef-10)
 
تریلی سوار
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۱۳:۳۷
مخالفم. به نظرم مشکل کشور همینه که آقایان نمیتوانند اولویت بندی کنند. همه گیر دادن به تورم و رکود و تولید و از این حرفها. اول باید بگه این راه اشتباهه سرکاریه. مشکل کشور ما نداشتن راهکار نیست. مشکل اینه که با سیاسی کاری اولویتها جابجا میشه. اولویتهای اصلی هیچوقت سرصف نمیرسه. مثل همین قوانین بانکی که مال قبل انقلابه.
قربون داداش. ما هم همکاریم. البته پایه یک، نه راننده تاکسی (2349477) (alef-6)
 
جاويد
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۲۸:۰۹
كدام قانون بيايين ببينيد تو بانك قانون اجرا مي شه
رئيس بانك خودش هم رئيس جمهوره و هم كل قانونه به هركي خوشش مي آد وام مي ده مسئولين كشوري اگر جرئت دارند به شهرستانها بازرس بي طرف بفرستند و ببينند چه خبرهائيه
ولي متاسفانه بازرسا هم با يه چمدان سوغاتي سرشان گرم مي شه و از هدف كارشان غافل مي شند. (2348884) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۳۷:۱۴
اگر این بانکها ور شکسته هستند پس چگونه مثل قارچ رشذ میکنند؟. موسسات مالی و اعتباری که ذیگه نگو !!!! (2348906) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۳:۴۸:۱۶
گیر دادین به بانکه ها مثل اینکه وام های نجیب زادگان مثل شما رو قطع کردن نه ؟ (2348944) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۴:۰۶:۴۲
این روزها هر چه بیشتر تو سر بانکها بزنید همه برایتان دست میزنند بانکها خائنین بالفطره هستند هیچ کار مثبتی نکرده اند جنگ ایران و عراق اصولا با تحریک بانکها آغاز شد تحریم هم ایضا همه مدیران بانکی و بانک مرکزی را باید اعدام کرد .....
اما کجاست حرف منطقی و برهان خلف.... بگوئید باز هم بگوئید... (2348987) (alef-10)
 
مهم نیست
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۹:۴۴
یکی از مواردی که مردم در همان ابتدا متوجه شدند که شرایط بانکها هم در این دولت سرو سامان نخواهد گرفت و نباید انتظار زیادی از ان داشت این بود که ریس بانک مرکزی را از میان روسای بانکهای خصوصی که قبلا در بانکهای دولتی مشغول بوده و مسبب این شرایط هستند انتخاب نمود ند- که در اولین اقدام اجازه نداد که نرخ ارز که مردم خیلی امیدوار بودند کاهش یابد و چند روزی هم به زیر 3000 تومان کاهش یافت تداوم یابد و با هر روشی جلوی انرا گرفت . از این مقطع مردم بسیار دلسرد شدند و هر چند عده ای میگویند که این کاهش بعد از توافق ژنو اتفاق خواهد افتاد و عده هم معتقدند نمیگذارند و اینگونه نخواهد شد چون ساختار بانکی و پولی کشور مشکل اساسی دارد . (2349036) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۵:۱۸:۵۷
بخدا مشكلاتي كه براي كشور ايجاد شده مال تحريم هاست چون اقتصاد كشور تا چند ماه گذشته خيلي و بيش از حد به بانك مركزي وابسته بود وقتي كشور تحت فشار بي رحمانه و خصمانه غرب باشد بانكها كه مستثني نيستند انها هم تحت فشار چه بسا فشار بيشتري قرار ميگيرند مگر فراموش شده بخاطر همين تحريمهاي به ناحق در ماه هاي پاياني دوره قبل رياست محترم جمهوري چه بگير و ببندي در امور اقتصادي كشور ايجاد شده بود و مردم تحت فشارهاي شديدي قرار گرفتند كه ناچار به پرداخت يارانه ويژه اونم بدستور مقام معظم رهبري شدند (نفري 80هزار تومان ).مگر دولت جديد نگفت ما خرابه اي از دولت قبل تحويل گرفتيم منظور از خرابه سيستم اقتصادي كل كشور بود نه چيز ديگه ايي و بدهي هاي زياد به بانك مركزي و سيستم بانكي اونوقت بانكها چه كنند وقتي 60يا 70درصد كارخانه ها و شركتهاي همين جاده مخصوص كرج بناچار و بديل تحريم دشمنان زور گو و واردات بيش از حد از چين تعطيل شدند كه واقعا ادم هم قصه اش ميگرفت و نتوانستند به تعهدات خود به بانكها عمل كنند و همه وامها معوق شد بانكها چه كنند اينقدر هم بد بينانه به قضايا نگاه نكنيم بهتره همه كاسه كوزه ها به سر يك شخص يا يك ارگان و سازمان شكسته نشه بهتره لطفا نظرات كارشناسي تر و بدون خصومت منتشر كنيد يا اصلا نكنيد بهتره .ممنون (2349182) (alef-6)
 
بیطرف
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۶:۱۲:۰۶
فرق بانکهای متخلف با آقای فاضل خداداد چیست؟ فاضل خداداد هم ازمردم پول میگرفت و ساختمان میخرید.کاری که امروزه همهء بانکها انجام میدهند (2349311) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۶:۵۶:۰۰
یک زمانی پول مردم در باجه بانک بود ودزد پشت باجه ولی الان دزد در باجه بانک نشسته ومردم در پشت باجه راحت پول بی زبانشان را می دهند دست دزدهایی امثال خاوری ملعون وامثالش که کم هم نیستند. (2349425) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۷:۱۶:۳۱
الف منتشر کن !
آیا میدانید بانک هایی که بیش از 80 هزار میلیار تومان وام داده اند که برنگشته ...چقدر رشوه گرفته اند؟؟ من برای گرفتن وام 5 میلیونی 200 هزار تومان رشوه دادم .. تازه وام را هم 7 میلیون تومن پس دادم (2349483) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۰۳:۱۰
برخی دولتمردان سهامدار اصلی بانک ها هستند. پس بیخیال.... (2349578) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۳۶:۳۹
هر آدمی در بورس می تونه سهام بانکها رو بخره حرف .. (2351108) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۳۸:۳۶
بی خود چوب لای چرخ بانکها نگذارید چطور از زمان دولت جدید این چیز ها یادتون افتاده ؟ (2351115) (alef-10)
 
کارشناس بانکی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۸:۵۵:۱۱
با سلام و احترام
ای دوستان عزیز
باور بفرمائید بانکها از دنیای بیرون نیامده اند بانکهای دولتی توسط همین مسئولین که بر آنها می تازند اداره می شوند. مگر مدیران عامل بانکها را وزیر اقتصاد(که وزیر روحانی است)انتخاب نمی کند مگر مدیران عامل بانکها بدون اجازه وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی می توانند آب بخورند. ای عزیزان بانکها فقط مجری سیاستهای پولی وزارت اقتصاد و بخشنامه های بانک مرکزی هستند ولا غیر. شما درست میفرمائید که بانکها برای تسهیلات خرد نسبت به تسهیلات کلان ممکن است سخت گیری کنند اما باور بفرمائید آنها مطیع دستورات بانک مرکزی هستند.اگر بانکی تخلف می کند چرا بانک مرکزی و وزیر اقتصاد هیچ برخوردی با آن بانک نمی کنند. چون آنها خودشان این اجازه را به آنها داده اند. (2349688) (alef-10)
 
ملی شوند
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۱:۱۱:۱۶
بانکهای غارت - همگی- باید ملی و مصادره شوند
همه مدیران غارت و وام و رانت مصادره اموال شوند و محاکمه
اموال غارت که بخارج فرستادند و برجهای قوم ثمودی با خشت طلا از این ملت به حیله و رانت بردند باید مصادره شوند
کوهها را باید پس دهند
رودخانه ها و سدها را
فاضلاب و جاده ها و برق و گاز و آب را (2349936) (alef-6)
 
عبا س هشی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۴۰:۳۲
نمایندگان و دولتمردان محترم، (تاخیر شما در ایفای مطالبات مردم و مقام معظم رهبری)

اگر معوقه های بانکی ، بدهکاران بانکی ، شرکتداری از نوع حیاط خلوت ، پارتی بازی در اعطای تسهیلات،و نبود نظارت بانک مرکزی، فاچعه مالی 3000 میلیاردی از دو بانک دولتی و با حصور ذیحساب و ومعاون وزیر در هیئت مدیره و حسابرس دولتی . 123هزار میلیارد و دیگر اقلام ریز و درشت ،ارز فروشی رسمی و عیر رسمی و برداشت شبانه ، کاهش ارزش پول ملی و تبعات این ناکارامدی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی و ناموسی مردم و،.... نبود، شما نمایندگان و دولتمردان باروت سخنرانی خود را از کجا تامین می کردید. ؟؟؟؟؟
تمام این بلایات اقتصادی و اجتماعی و ناموسی ریشه در فساد مالی و اقتصادی دارد. که شما نمایندگان و دولتمردان در 29 سال گذشته به وظیفه قانونی و مسئولیت پذیری شما دارد. انهم در شرائطی تنها فرد نگران اثار و تبعات فساد مالی و اقتصادی بر زندگی مردم ، جناب اقای خامنه ای "مقام معظم رهبری" فرامین لازم را در خصوصی مبارزه بافساد در سالهای 1374(انظباط مالی)،1380(منصوب نمودن سران سه قوه)1385 تدوین قانون مبارزه با فساد) ابلاع این قانون با تاخیر پس اط 6 سال (خرداد 1390) و گذشت سه سال از ان ، هنوز این قانون را اجرا نکرده اید
عبا س هشی
عضو هیئت علمی (دانشکده حسابداری و مدیریت دانشگاه شهید بهشتی ) و حسابدار رسمی (2350177) (alef-6)
 
بابک رضایی
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۲:۵۱:۱۵
با سلام خدمت کامنت گذاران عزیز
په نظر بنده بانک های ایران به مثابه زالو های بسیار خونخوار بر پیکره اقتصاد ایران نشسته و این زالو ها روز به روز قویتر و تعداد شان بیشتر و ساختمان هایشان سر به فلک کشیده تر و اقتصاد ایران روز به روز ضعیفتر و نحیف تر میشود. (2350216) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۰:۳۳:۴۷
تنها ورود بانکهای خارجی به ایران و شکستن انحصار بانکهای داخلی است (2350443) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۰۸:۳۷
به مطلب وکامنتها کاری ندارم این آقای اسحاق زاده کیه؟ (2350734) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۵۰:۲۶
تا به ثبات اقتصادی نرسیم و ارزش پول ملی حفظ نگردد روال کار همین گونه است و از دست کسی هم کاری بر نمی آید (2350851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۱۸:۲۲
رمراسم استیضاح وزیر علوم یکی از نمایندگان درحالی که رگ گردن مبارکش باد کده بود فرمود که وزیر علوم بخشنامه ویا قانون تائید صلاحیت مشاغل مهم توسط حراست ها را رعایت نکرده (چیزی شبیه این ) مشکل دقیقا همین است . کمتر متخصصی بتواند از کانال حراست عبورکند . لذا کار در دست افرادیست که فاقد تخصص بوده وعاقبتش هم همینه . به انتصابات مهم یکی از بزرگترین بانکهای کشور نگاه کنید تا همه چیز دستگیرتان شود ...نوار فروش داخل حیاط شده معاون یک اداره مهم (از بچه های حراست است )وکلیه مدیران مهم که درچند سال اخیر پست گرفته اند از برو بچ حراستند که بعضا اطلاعات جزئی هم درخصوص مسئولیتشان ندارند ....... بدتر هم میشود مدیران بیسواد توان اموزش زیر دستان را هم ندارند ولذا با خروج افراد کاربلد به دلیل بازنشستگی و............ خلا بزرگی در مدیریت بانک بوجود می آید . درواقع ما خودمان قانون گذاشته ایم که افراد متخصص را بکار نگیریم . لذا شکوه وشکایت بی معناست ومقاله نویس یا اینها را نمیداند یا گفته اند یه چیزی بنویس ونوشته . یکروز رفته بودم دفتر یکی از اعضای هیئت مدیره یک بانک ......... بیشتر از 200نامه برای امضا برایش اورده بودند . مگر یک نفر میتواند 200نامه را بخواند وتحلیل کند وبعد امضا ؟ لذا اکثر نامه ها خوانده نشده برای اجرا میرود . اصلا چرا عضو هیئت مدیره مسئولیت امضا ان مقدار نامه را می پذیرد . ؟ قطعا از روی علم وآگاهی نیست . ومحتمل اینکه برای حفظ جایگاه کار می کند . وقتی اینگونه افراد در پستهای مهم گمارده میشوند (که البته بعدا پرسیدم وگفتند که خود ایشان حراستی بوده )ان نا بسامانیها اجتناب نا پذیر است . (2350902) (alef-10)
 
کاردان
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۵۸:۲۲
آدام اسمیت به روح بلند بانکداران ایرانی درود می فرستد و شبانه روز روحش به بانکداران به دلیل خدمات ارزنده و قابل تحسین شان ؟ درود می فرستد.درود بر تمامی آنها . کاردان (2351001) (alef-10)
 
شهران
۱۳۹۳-۰۶-۱۴ ۱۲:۰۶:۴۹
تو این ده سال گذشته هر چی بانک و موسسه تشکیل شده مربوط به نظامیها و کسانیکه دستی در اتش دارند بوده. بانک مرکزی واقعا دستش نمی رسه. سود سپردهاشون بالاتر از حد معموله .تمام سپرده های سازمانها و نهادهها و پروژههای عمرانی این ها دستشونه.تا جایی قوی شدند که نصف سهام شرکتهای بورسی را خریدن. با این قدرت اینها یک بانک مرکزی جدا باید داشته باشند!!!!! چه مملکت بی صاحبی (2359488) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.