نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222897
درباره بخشنامه اخیر بانک مرکزی در رابطه با موسسات مالی
دکتر علی یحیی زاده، 27 فروردین 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۷
مسئولان بانک مرکزی چند سالی است که با صدور اطلاعیه ها و بخشنامه ها وانمود می کنند که در جهت ساماندهی و نظارت بر موسسات مالی حرکت می کنند؛

گاهی برخی موسسه مالی نظیر فرشتگان را غیر مجاز اعلام می کنند؛
گاهی برخی موسسات مالی را ادغام کرده و تحت عنوان بانک جدیدی مثلا خاورمیانه ساماندهی میکند؛
و در بسیاری موارد در مصاحبه با رسانه ها از مردم می خواهند که خود عاقل باشند و در موسسات مالی غیر مجاز سپرده گذاری نکنند! اما در عمل، اتفاقی نمی افتد و تنها به تعداد موسسات مالی افزوده می شود!

رفتار بانک مرکزی به گونه است که اگر کسی نداند، فکر میکند بانک مرکزی ابزار یا توان لازم برای نظارت و برخورد با این موسسات را ندارد و از روی ضعف چنین موضعی گرفته است. در حالیکه این ضعف ناشی از انگیزه و اراده مسئولان بانک مرکزی و دولتمردان است! در این راستا اخیرا اتفاق خنده دار و در واقع گریه آوری واقع شده است:

بانک مرکزی طی بخشنامه ای اعلام کرده که موسسات مالی غیر مجاز حق ندارند در تبلیغات خود از عباراتی نظیر «تحت نظارت بانک مرکزی» استفاده کنند{لینک اطلاعیه بانک مرکزی}

حال معلوم نیست موسسات مالی گردن کلفتی که حاضر نیستند قوانین و مقررات مهم و الزام آور بانک مرکزی را رعایت کنند، چرا باید به این بخشنامه صوری و کم اهمیت توجه کنند!

تهدیدات موسسات مالی غیر مجاز
رشد قارچی موسسات مالی و بانکها در دهه ۸۰ به بعد، اکنون تبدیل به یک معضل اقتصادی امنیتی برای کشور شده است.

انبوه موسسات مالی که اکثر آنها (به جز موسسات مالی توسعه، کوثر و عسکریه) بدون مجوز بانک مرکزی فعالیت می کنند، همانند یک بانک اقدام به جذب سپرده های مردم کرده و همانند یک بانک و البته کاملا خارج از چارچوب ضوابط بانکی و حتی شرعی اقدام به ارائه وام های کلان و خرد میکنند!

به همین خاطر این موسسات مالی به گلوگاهی برای فساد کلان اقتصادی در کشور تبدیل شده اند. مدیران این موسسات با سوء استفاده از شرایط ایجاد شده بر خلاف مقررات و محدودیتهای بانکها، اقدام به ارائه انواع ضمانتنامه ها و تسهیلات بانکی و در هر راهی که صلاح بدانند می کنند. در نتیجه مفسدان که به دلیل محدودیتهای قانونی نظیر «آیین نامه ذینفع واحد»، «آیین نامه تعهدات کلان» و محدودیتهای بدهکاران بانکی، قادر به دریافت تسهیلات از بانکها نیستند، به آسانی و البته با کمی چرب کردن سبیل مدیران، از منافع این موسسات بهره مند میشوند.

صدور ضمانتنامه ۸۰۰۰ میلیارد تومانی از سوی موسسه مالی ت برای بابک زنجانی یکی از این موارد است! البته در برخی موارد مدیران این موسسات به جای ارائه وام به دیگران، خود به سوء استفاده از سپرده های مردم پرداخته و از این فرصت برای خرید ملک و دلالی در بازار برای خود و اطرافیان استفاده میکنند!!

فقدان نظارت بر موسسات مالی تنها به گسترش فساد اقتصادی ختم نمی شود، بلکه فعالیت این موسسات میتواند حتی امنیت یک منطقه یا حتی کشور را تهدید کند. چرا که موسسات مالی بدون توجه به ضوابط بانکی نظیر کفایت سرمایه و ذخیره قانونی، به ماشینی برای خلق اعتبار بیشتر در نظام بانکی تبدیل شده اند که تبعات آن به صورت (۱) افزایش نقدینگی و تورم و (۲) ورشکستگی آنها بروز میکند. بدیهی است ورشکستگی موسسات مالی که صدها و گاه هزاران میلیارد از سپرده های مردم را جمع کرده، منجر به بروز نارضایتی اجتماعی و امنیتی می شود که مهار آن دیگر از عهده بانک مرکزی خارج است.

به دلیل مخاطرات خاص بانکها و موسسات مالی، در تمامی کشورها حتی آمریکا که مهد سرمایه داری و آزادی است، فعالیت و حتی کوچکترین تراکنش موسسات مالی و بانکها تحت نظارت فدرال رزرو، اداره فینسن و نهادهای نظارتی دیگر است؛ بخش صحیح نظام اقتصادی آمریکا که اتفاقا مورد قبول اقتصاددانان لیبرال داخلی نیست!!
 
ایمان پناه
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۱۰:۰۹
اقای دکتر یحیی زاده شما که استاد دانشگاه و تحصیلکرده اقتصاد هستید بهتر میدانین مابیش از 2 دهه است گرفتار هژمونی بازار ازادی البته با تعریف بازار ازادی های وطنی هستیم انها قوانین خودشان را دارند انها حتی غارت مردم را با اصطلاحات من دراوردی خودشان تعریف میکنند مثلا نزولخواری افسار گسیخته را اقتصاد بانک محور نامیده اند (2083280) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۵:۴۷
چه بسیار خانواده های شریف که در گیرودار این بازار آزادی ها و بی نظارتی، حرمت و زندگی شان را باختند.
چه بسیار کارمندان پاکدست که برای حفظ شغلشون، با بازار آزادی ها همدست شدن یا کارشونو از دست دادن.
راستی وقتی صحبت از جذب سرمایه گذاری خارجی میشه و مدیران اینهمه سفرهای خارجی پرخرج روی دست کشور میگذارن آیا به این فکر کردن که هیچ خارجی حاضر نمیشه در بازار بی شفافیت و مملو از رانت بورس و بانک و بیمه ایران سرمایه گذاری کنه؟!!! (2083606) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۲۴:۱۶
متاسفانه شبکه بانکی کشور ایران ، ربــــــا خوار است . (2083312) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۲۶:۰۶
من نمیدونم چرا علمای اعلام راجع به نزول خوار بودن بانک ها صحبتی به میان نمی آورند ؟! (2083317) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۱۹:۴۷
چرا , صحبت ميکنند, ميگويند بانکداري اسلامي بدون ربا ست . (2083594) (alef-6)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۲۸:۰۴
حال آدم را به هم می زنید از این که اینقدر کارشناسانه مسائل را موشکافی میکنید و جرم شناسی انجام می دهید ولی در عمل هیچ کس هیچ غلطی نمی تواند بکند.
چون از ما بهتران همیشه همینطور خواسته اند. (2083323) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۲۹:۰۸
چه کسی (نهاد، ارگان یا سازمان) در کشور مسئول برخورد با قانون شکنی هاست جز قوه قضاییه؟!!! (2083760) (alef-6)
 
بسیجی فاقد کارت
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۲۸:۱۷
اونایی که میگن : یارانه ها شبهه ناک است و یا اینکه بعضیاشون میگن : یارانه حرام است . چرا به همین وضوح ، راجع به سود دیر کرد تسهیلات که بان که از مردم اخذ میکنند ، موضع گیری نمیکنند ؟ (2083324) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۵:۰۳
در ایران هر چیزی که مردم عادی - غیر حقوق بگیر دولت وپیمان کاران - از دولت بگیرند حرام است وهر چیزی دولت از آن بگیرد وبه گروه اول بدهند حلال است (2083605) (alef-6)
 
تبریزیان
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۰:۲۴
سیستم بانکداری کشور ما به علت نزول خوری محکوم به شکست است . (2083330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۲:۴۲
هر کی از ننه اش قهر میکنه میاد و بانک میزنه !!!! (2083334) (alef-13)
 
سیف الله
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۴:۵۳
به امید ورشکستگی کامل تمام بانکهای کشور عزیزمون ، ایران اسلامی .
نزول خوارهای حرفه ای . (2083340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۶:۱۱
بابا چرا مردم رو نفرین می کنی بانک ها هر چی کم بیارند بانک مرکزی در غالب اضافه برداشت - مالیات تورمی به اون ها می دهد باز ما ضرر می کنیم (2083607) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۳۳:۴۲
درست میگه مردم از ناچاری پولشونو سپرده میذارن . آخه با تورم 40 درصدی اگه 20 درصد هم سود بدن باز -20 درصد سپرده گذار ضرر میکند! آخه ارزش پول مجازی است. اگه میخواین با ربا خاری مبارزه کنید بهتره اول تورم را مثل 180 کشور دیگه دنیا تک رقمی کنید تا مردم نگران بی ارزش شدن سرمایه خود نباشن. یا حداقل مثل مصر ، اتیوپی ، آفریقا مرکزی ، زیمباوه و... تورم را به 10 درصد برسانید!!!! یعنی بانک مرکزی ما از بانک مرکزی این کشورهای آفریقایی هم ضعیفتره؟؟ (2087202) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۰:۰۳:۴۰
قابل توجه آقای جنتی، لطفا اقدام فرمایید (2085960) (alef-13)
 
مخ یوخ
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۶:۳۱
بانکها و موسسات مجاز باسودهای سرسام آور که پدر مردم را در اوردند الان 15 ساله صندوق رسالت که الان شده بانک با 2درصد کارمزد وام داده هیچ وقت هم مال مردم را بالا نکشید همیشه ما چند ملیون بیش از موجودیمان بهشان بدهکار بودیم مردم هم همین کار کنند (2083346) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۰:۲۷:۳۷
اين باصطلاح بانك رسالت شما جور ديگري رباخواري ميكند و در قبال سپرده گذاري طولاني مدت وام با اقساط كوتاه ميدهد! حالا پولهاي مردم را كجا و چگونه سرمايه گذاري و شركت دار يميكند خدا ميداند!
ضمنا اين بانك شريف شما سال گذشته چندين قرض الحسنه با اموال منقل و غيرمنقول فراوان را يكجا بلعيد و يك كوزه اب هم بالاش!! (2084458) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۰:۲۹:۴۰
خودتون بهتر ميدونيد كه مشكل اصلي بانك مركزي است و با اين اطاعيه ها درحال باج گيري ازين موسسات است! همين دو موسسه قانوني اعلام شده هم قبلا غير قانوني اعلام شدند چي شد يكشبه كه يهو قانوني شدند؟؟ بيشترين نرخ سپرده و نرخ سود وام مربوط به اين دو موسسه است كه به سپاه وابسته هستند (2084462) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۴۲:۳۹
بانک مرکزی ؛ موسسات مالی = 50 ؛ 50 (2083361) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۴۴:۱۶
باید دید این موسسات وابسته به چه نهادها و ارگانهاو افرادی هستند که بانک مرکزی توان مقابله با آنها را ندارد. (2083366) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۱۲:۲۶:۳۸
گل گفتی (2093066) (alef-13)
 
کارشناس مسائل اقتصادی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۴۵:۵۷
بابک زنجانی ها و شهرام جزایری ها و امیر منصور آریایی ها ، زاییده و پرورش یافته دامان همین بانک مرکزی هستند . (2083368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۴۶:۱۱
این موسسات خصوصی هستند اما وقتی یک صرافی معمولی باید مطابق شرایط بانک مرکزی عمل کند، جالبه که چرا موسسه مالی اعتباری، با گردش مالی بسیار بیشتر، خودمختاره!!
یاد مصاحبه اخیر یکی از مسئولین وزارت اقتصاد افتادم که گفت بورس حبابی هست .! اما این حرف پس از اینکه کلی سهامدار که رانت اطلاعاتی نداشتن و ضرر های کلان کردن این موضوع اعلام شد!!
حالا هم بانک مرکزی اعلام کرده این موسسات اعتبار ندارن!!

یعنی چی آخه این کارها؟! مگه قانون نداریم؟ خب برخورد کنید. چرا اینهمه با مراکز اقتصادی بورس و بانک تعارف دارید آخر؟!!
اونوقت گله می کنن که فرار از مالیات و فساد اداری مالی زیاد شده.

دلیل عدم رسیدگی رو نمیدونم والله!! (2083370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۳:۵۴:۰۲
هرکی هرکیه . (2083390) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۳۳:۰۲
اگه غيرمجازند چرا وچرا وچرا اونا رو تعطيل نميكنيد..؟؟؟ (2084065) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۴:۰۸:۲۱
من نمی دونم چرا بازار مالی ایران اینقدر بی در و پیکر است و دولت هم کوششی برای ساماندهی آن نمی کند. اینجا بهشت پولشویان است. (2083430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۴:۲۵:۵۲
آخه دولت زورش به اونا نمیرسه !!! (2083475) (alef-6)
 
اصلاح مکانیسم راه نجات
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۱:۵۶:۵۲
تورم، مالیات غیرمشروعی است که همه مردم چه فقیر و غنی به یک اندازه پرداخت می‌کنند. بیایید سیستم مالیات کشور را اصلاح کنید تا مالیات مشروع پرداخت کنیم و تورم از بین برود. این مالیات نامشروع سبب ثروتمند شدن بخشی می شود که قدرت مالی اش از یک آستانه بیشتر و سبب فقیر شدن فردی می شود که از آستانه کمتر است. مثلا اگر من پول خرید یک ماشین یا یک خانه را امسال داشتم خوب می خرم و از تورم سود می کنم و با اجاره دادن خانه پول یک نفر دیگر که مستاجر است را می گیرم. و اگر قدرت خرید نداشتم می روم یک واحد اجاره می کنم و سال دیگر تورم می خورد و نمی توانم دیگر اصلا خانه بخرم. در واقع تورم یک مالیات نامشروع است که نقدینگی را از سمت فقیر به سمت غنی می فرستد. در حالیکه در همه جای دنیا مالیات از سرمایه دار که از امکانات اجتماعی بیشتر استفاده می کند گرفته می شود و به صورت اجتماعی هزینه می شود. (2084280) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۴:۲۳:۲۳
آخه یکی بگه کدام صنعت با 25% -30% بهره میتونه کارکنه مالیات و بیمه و حقوق و هزار تا هزینه دیگه بده و کار هم تولید کنه خدایا مردم را از بلای نزول حفظ کن که گیرنده و دهنده هردو در عذاب خواهند بود انگونه که گفتی!! (2083470) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۴:۲۹:۲۰
آیا میشود باور کرد که مسئولین بانک مرکزی منفعت و پورسانتی در رشد این موسسات نداشته باشند؟ (2083484) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۴:۳۰:۱۱
چند وقتی است از این مطالب ضد فساد در الف دیده نمیشود!
زنده باد سایت الف سایت فساد ستیز که به هیچ خط سیاسی رحم نمیکند (2083486) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۸:۴۳
بنظر من اگر تحت نظارت بانک مرکزی این بانکها و موسسات با بانکهای دولتی در ارائه سود بیشتر به سپرده گذار و وام دادن با بهره کمتر رقابت کنند به بهره ورتر شدن کل نظام تنبل بانکی دولتی منجر خواهد شد [[رقابت سالم]] و تحت نظارت ،بزرگترین عامل رشد کشورهای توسعه یافته در تمام زمینه هاست چه بسیار افرادی که از این موسسات و بانکهای خصوصی وام دریافت کرده اند در حالیکه در بانکهای دولتی بواسطه عدم شفافیتشان و نفوذ دلالان وام و... ، مستاصل و ناامید شده بودند پس اصل وجود و تعدد بانکها و موسسات اعتباری خصوصی چیز خوب و لازم و رقابت زاست، چون افرادی پول دارند و نمی توانند از آن کسب سود نمایند و افراد دیگری هم در جامعه برای تولید یا به هر دلیل دیگری نیاز مبرمی به نقدینگی پیدا میکنند و بخش خصوصی تحت چارچوب و نظارت واقعی بانک مرکزی میتواند به رقابتی شدنه گردش پول در جامعه و هر دو گروه فوق ، کمک مهمی نماید و این برای فرد نیازمند به وام ،خیلی بهتر از عدم توانایی گرفتن وام از بانکهای دولتی و افتادن در دام دلالان سودجو ست که همواره در روزنامه ها تحت عنوان "مشاوره وام" تبلیغ میکنند و برای سپرده گذار هم به دریافت سود بیشتر و نزدیکتر به نرخ تورم منجر میشود. (2083613) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۳۲:۴۶
هر روز شاهد موسسات مالی جدیدی هستیم. دور و بر خونه ما بیش از سوپر مارکت و بقالی، بانک و موسسه مالی پیدا میشه!!
واقعا مملکت حساب و کتاب نداره
واقعا مملکت صاحاب نداره
حتما باید فساد بزرگی کشف بشه تا مسئولین فکر کنند
حتما باید یک موسسه مالی ورشکست بشه و مردم شیشه بشکنند و تجمع کنند تا مسئولین فکر کنند
حتما باید یک نفر پولها رو برداره بره تا آقایان از خواب بیدار بشن
مسئولین نظارتی که پول بیت المال مصرف میکنند کجایند؟ وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، اطلاعات سپاه، واحد اطلاعات مالی، سازمان حسابرسی، قوه قضائیه، ستاد مبارزه با مفاسد، شورایعالی امنیت ملی و ...!!! (2083620) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۱۴:۵۴
ای کاش آقای سیف (رئیس کل بانک مرکزی) و تهرانفر (معاون ارزی بانک مرکزی) هم حداقل فرصتی داشته باشند و مطالب انتقادی را نگاهی کنند!
و الا آن چیز که به جایی نرسد ... (2083727) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۵۴:۳۱
خوب معلومه وقتی افرادی در حوزه های اقتصادی و سیاسی و امنیتی صاحب نفوذ هستند و از این موسسات برای پوشش مالی کارهاشون استفاده می کنند کسی جلوشونو نمیگیره. (2083919) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۱۲:۳۱
رباخواری اسلامی (2084044) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۱۹:۵۷
اولا که سیتم مالی که یهودیان صهیونیست در دنیا راه انداخته اند در ایران هم شبیه سازی میشود وبا تاسیس این موسسات امنیت ما را به خطر خواهند انداخت.دوما نمیدانم قوه قضائیه کجاست که با یک ساندویچی غیر مجاز برخورد فوری میکنند اما در مورد این موسسات که احتمالا مال از ما بهتران است جرات برخورد ندارد؟ (2084053) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۰:۱۸:۵۷
زور بانک مرکزی به هیچکدام از این موسسات نمیرسد و شما اگر میتوانید واکاوی کنید که چرا.ببین اصلا خودتون میتوانید با ایشان طرف شوید.به عنوان نمونه بررسی کنید از کجا به اینجا رسیده اند و ... (2084142) (alef-6)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۳:۰۵:۱۱
خواهش میکنم کسانی که از بانک و بانکداری اطلاعی ندارند اینگونه نظر ندهند و یک طرفه به قاضی نروند . من کاری به موسسات مالی اعتباری و بانکهای غیر دولتی ندارم ، ولی بانکهای دولتی مانند بانک ملی واقعا بزرگترین خدمت به کشور و مردم را انجام داده . ولی اشکال کار از اینجا شروع شد که اقای احمدی نژاد ضربه ای به سیستم بانکی زد که در طول نظام بانکی سابقه نداشته است ، احمدی نژاد با دخالتهای غیر کارشناسی و قوانین من دراوردی بلایی به سر بانکهای دولتی دراورده که تا سالهای اینده بانکها باید عواقب اون را بپردازند . این اقا با اقتصاددان خبره خود یعنی اقای جهرمی!!!!! بدون کار کارشناسی منابع بانکها را تحت عنوان پرداخت وام به بنگاهای کوچک اقتصادی زود بازده را به مطالبات معوق تبدیل کردند . نه تنها گره ای از کار افراد بیکار باز نکرد ، بلکه اونها را به افراد بیکار بدهکار تبدیل کرد ، به هر حال بانک ملی ایران توانسته است با پرداخت تسهیلات مسکن روستایی با نرخ سود پایین به نو سازی روستاها کمک بسیار شایانی را انجام دهد .اونهم با منابع داخلی خود که در حقیقت سپرده های مردمی میباشد که اهم ان سپرده های گرانفیمت میباشد ، پرداخت میلیارده تومان ا تسهیلات خرید خودرو ، جعاله تعمیر مسکن ،خرید کالا و وام قرض الحسنه ازدواج ، و.....تنها گوشه ای از خدمات این بانک به هموطنان عزیز میباشد ، پس خواهش میکنم بانک را به رباخواری و ...محکوم نکنید . در این زمینه حرفهای زیادی است که از افراد صاحب نظر و با اطلاع در خواست میکنم نظرات خود را ارایه دهند . (2084377) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۸:۳۲:۴۷
خوبه حالا دیگه هر چیزی رو هم نمیشه به احمدی نژاد چسبوند. روند اشکال داره
دولتها هم روند را ادامه میدن (2087509) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۰۳:۵۲:۱۵
کسی رو که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد!! (2092336) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۱:۵۸:۳۴
عزیز! کوشش یعنی صرف هزینه و وقت در حالیکه هشدار هزینه بر نیست و کسی هم جدی نمیگیره! تا مردم بخوان باور کنن کلی منفعت و سود نصیب پشت پرده ایها شده!؟؟ (2084542) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۶:۳۵:۲۳
اگر بانکها پاسخگوی نیاز های مردم باشند مطمین باشید هیچ موسسه مالی بوجود نمی امد بانکها سپرده های مردم را مال خود میدانند ووام دادنشان بامشکلات فراوان وسود های بالا می باشد لذا موسسات مالی به سپردها سود واقعی می پردازندوپرداخت وامشان نیز به سهولت است ضمن اینکه اکثراین موسسات به ارگانهایی وابسته هستند که بانک مرکزی توان مقابله با انهارا ندارد به جز صدور اطلاعیه (2084596) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۷:۵۸:۵۱
به نظر میرسد بانک مرکزی در سود حاصله از این موسسات سهیم است که برخورد جدی نمیکند و از طرفی می خواهد با یک حاشیه امنیتی از بروز مشکلات احتمال یا برشکستگی یا... موسسات مالی به دور بوده و روزگار را با بیخیالی سپری کند. (2084622) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۴۷:۵۵
من الان یک موسسه رو می شناسم داره 29 درصد سود می ده من یک مغازه دارم با 150 میلیون سرمایه که حدود 400میلیون میشه خودمم 24ساعته تو مغازه کار می کنم ماهی 2میلیون با زحماتش به زور در میاد اون وقت دوستم همین پول رو گذاشته موسسه مورد نظر عشقیم داره کار می کنه موسسه ماهی 10میلیون بهش سود می ده اینجوری میشه تورم کنترل کرد اشتغال زایی کرد اقای روحانی این راه اقای احمدی نژاد رفته شما تکرار نکن بعد سال دیگه میای میگی سود بانکی زیاده باید بشه 7درصد سکه میشه 3میلیون (2084761) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۳۹:۴۸
در کشوری که بانک دارد. موسسه مالی خاصیتی جز پولشویی ندارد (2085285) (alef-6)
 
غلامعلی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۳:۵۲
حالا این موسسات حداقل یک تابلو و اسمی دارند . باید در نظر گرفته شود اشخاص یا موسساتی که نه اسمی دارند نه عنوانی و گردش عملیات مالی چند برابر این موسسات دارند. (2085569) (alef-6)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۳۸:۳۱
نمی دانم چرا بانکهای اونطرفی با نرخ تسهیلات تک رقمی رباخوارو نزول خوار هستند ولی بانکها و موسسات مالی خودمان با نرخ های 25 تا 40% و فقط امضاء چند قرارداد سفید امضائ مشارکت مدنی و جعاله و مصالحه اسلامی هستند . اگر روز به روز وضعمان خراب تر می شود دلیلش آن است که شدیدا نزول بگیر و نزول بده شده ایم ....... (2086179) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۸:۱۴:۱۵
1- همانطور که دکتر یحیی زاده اشاره فرموند بانک مرکزی از ابزار و قوانین لازم و کافی برای اعمال نظارت و کنترل دقیق و به لحظه بر عملکرد بانکها ، موسسات مالی و اعتباری و صرافیها برخودار است بنابراین باید توضیح دهند با توسل به چه دلایل و با تمسک به کدتام منطق حق و مسئولیت حاکمیتی این مرکز سیاستگذاری و نظارتی را به جایگاه ارشاد کننده ، توصیه گر ، تمنا و بعضا تهدیدات کننده تنزل داده و مردم و حکومت را از این حق محروم کرده است.
2- وزارت اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی دو رکن بی بدیل اعمال حاکمیت در دو حوزه پولی و مالی کشور هستند بطوریکه وزارت اقتصادی و دارایی نیز حتی فارغ از خواست و اراده بانک مرکزی نیز قادر است به وظایف حاکمیتی عمل کند و حتی در صورت مشاهده ضعف و کم کاری می تواند نسبت به ارائه پیشنهاد عزل ریاست بانک مرکزی اقدام کند از طرفی بعنوان ریاست مجامع بانکی و شورای پل و اعتبار و تعداد قابل توجه دیگری از مراکز سیاست گذاری و نظارتی از این جایگاه ممتاز برخوردار می باشد لذا همگام با ریاست بانک مرکزی باید وزرای اقتصادی و دارایی نیز در خصوص وضعیت غیر قابل قبول و ناکارآمدی سیستم بانکی کشور پاسخگو باشند.
3- روسای محترم دولت در هماهنگی رسمی با وزیر اقتصادی و دارایی و البته هماهنگی غیر رسمی با افراد ذی نفوذ دیگر نسبت به انتخاب ریاست کل بانک مرکزی اقدام می نماید لذا طبیعی است که روسای جمهور باید در برابر مردم و مجلس شورای اسلامی در خصوص همسویی و هماهنگی دو شخص کلیدی اقتصاد کشور پاسخگو باشند اما واقعیت اینست که در تمامی ادوار گذشته به کرات شاهد بروز اختلافات مکرر بین دو انتخاب روسای جمهوری بودیم تا جایی که بطور معمول در هر دوره استعفا و برکناریهای غیر رسمی روسای بانک مرکزی و جالب تر وزرای اقتصادی و دارایی را تجربه کردیم.
4- اختلافات دیدگاه ، راهبرد انتخابی ، سیاستهای ابلاغی و شیوه های اجرایی مختلف و حتی مغایر در بانک مرکزی و وزارت اقتصادی و دارایی متاسفانه در ادوار مختلف وجود داشته که علاوه بر ناهماهنگی درون دولتی به بلاتکلیفی و دسترسی به فضای قابل شوء استفاده را ممکن می سازد به این معنا که مراکز فعال در حوزه های پول و اعتبار کشور در شرایطی قرار می گیرند که با توجه به اختلاف و حتی منازعه بین بانک مرکزی و وزارت اقتصادی و دارایی با فراغ بال به مسیر خود می روند.
5- فعالیت و اثرگذاری سیستم پولی به لحظه جاری و طی زمانهایی از چند ماه تا چند سال باید در انتظار بازگشت را داشت همانطور که اعتباری چند هزار میلیاردی با طی مراحلی بسیار قابل کوتاه و ساده سازی پرداخت و بازگشت سرمایه تا چند دهه می تواند ادامه یابد بنابراین نظارت و کنترلی فاقد تأثیر گذاری در لحظات تصمیم گیری مذکور عملا نظارت بر اقدامات و فعالیت جاری و معمولی است که فاقد کمترین اثرگذاری نخواهد بود.
6- وزارت اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی با گذشت بیش از دو دهه ، ده سال ، چهار سال و دو سال هنوز به مردم توضیح نداده اند که چرا فاضل خدادداد و شرکای آزاد شده اش ، شهرام ، امیر منصور و بابک و صدها و صدهای دیگری که بدلایلی هنوز هستند و مشغول چنگ اندازی بی دغدغه به اعتبارات بانکی می توانند جریان پولی و اعتباری کشور را به جیب خود هدایت کنند؟ چرا اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی ناتوان یا بی علاقه به شناسایی و برخورد بنیادین با چنین معضلی هستند؟ چرا پس از پرونده خدادداد و شهرام یا اسلام کردلر سحر و الیکا باید حق حاکمیت توسط دو مرکز حاکمیتی و نظارتی نادیده گرفته شده باشد؟ چرا هرگز مشخص نشد خدادداد و شهرام یا امیر منصور و صدها بابک دیگر توسط چه کسانی حمایت و مدیریت می شوند؟ چرا همه چیز به مرگ خدادداد و حبس شهرام خاتمه یافت؟ چرا توضیح نمی دهیم رئسای بانک صادرات و ملی به دستورات ابلاغی غیر رسمی چه کسانی نلزم به تصویب و پرداخت اعتباراتی چنین به امیرمنصور و بابک بودند؟ خاوری نیست اما هیات مدیره همراه ایشان و جهرمی و هیات مدیرش همه هست؟ خاوری و جهرمی بابک که همه دم دستند چرا هنوز پاسخشان به عرض و استحضار ملتی مبهوت از این حجم از فساد مالی رسانده نمی شود.
7- الکاپون رییس بزرگترین باند تبهکاری آمریکای ادوار گذشته پس از سالها فرار قانونی از دست پلیس این کشور سرانجام بدلیل فرار مالیاتی و بدست سازمان مالیاتی آمریکا در اختیار دادگاه قرار گرفت وزرای اقتصادی و دارای کشورمان باید توضیح دهند چرا سازمان مالیاتی ، امور گمرکی ، سرمایه گذاری ، بورس و دهها سازمان دیگری که ید قدرتشان فعالیت می کردند هرگز نتوانستند به اعمال حق حاکمیت در دو حوزه پولی و مالی اقدام کنند؟ چرا هنوز بونکداران طلای بازار تهران همچون معلمی شاغل به تدریس در مدرسه پرداخت مالیاتی دارند؟ چرا هنوز ردیفهای خالی گمرکهای کشور می تواند معادل تمامی ورودی و خروجیهای ثبت شده به گمرک باشد؟ چرا وزرای اقتصادی و دارای هرگز قادر نبودند یا نخواستند اطعات درون وزارتی خود شامل مالیت ، گمرک و بورس و سایر مراکز را تجمیع و قابل بهربرداری همزمان برای دستگاههای درون وزارتی کنند؟ اطلاعاتی که با فعالیت و پیگیری معاونت امور بانکی وزیر اقتصادی و دارای و اعمال قدرت حاکمیتی وزیر بعنوان ریاست مجامع عمومی بانکها می توانست با اطلاعات بانکی تکمیل گردد چرا وزرای اقتصادی و دارایی هرگز نخواستند چنین شود؟
8- یحی زاده عزیز به درستی فرمودند بانک مرکزی و البته وزارت اقتصادی و دارایی دولت هستند و باید اعمال حاکمیت کنند نه توصیه ، نه ارشاد و نه التماس و مجلس شورای اسلامی نیز می تواند و باید بر این اعمال حاکمیت و یا تعلل و نادیده انگاری حق حاکمیت توسط دستگاههای رسمی توجه داشته و با اقتدار و بی هیچ مماشاتی برخورد نماید تا مجلس نیز در نادیده انگاری حق مردم و حاکمیت همراه دستگاههای ملتمس نشده باشد.
به گونه است که اگر کسی نداند، فکر میکند بانک مرکزی ابزار یا توان لازم برای نظارت و برخورد با این موسسات را ندارد و از روی ضعف چنین موضعی گرفته است. در حالیکه این ضعف ناشی از انگیزه و اراده مسئولان بانک مرکزی و دولتمردان است
و در بسیاری موارد در مصاحبه با رسانه ها از مردم می خواهند که خود عاقل باشند و در موسسات مالی غیر مجاز سپرده گذاری نکنند! اما در عمل، اتفاقی نمی افتد و تنها به تعداد موسسات مالی افزوده می شود! (2087475) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.