نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407694
١٩ ماه بي‌كاري يك‌سوم جمعيت بي‌كاران
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۸
بي‌كاري در ايران بيش از آنكه براي مسئولان محل دغدغه‌ باشد، به جان مردم افتاده و كاملا ملموس در بطن و روح جامعه حس مي‌شود. هرچند گاهي از سوي مسئولان از آن در قالب «سونامي بي‌كاري» يا «ارتش بي‌كاران» ياد مي‌شود، اما هنوز هم راه‌حلي منطقي براي حل اين بحران پيدا نشده است.

به گزارش شرق، حالا مركز آمار ايران گزارشي با عنوان «نتايج آمارگيري نيروي كار-١٣٩٤» منتشر كرده كه نشان مي‌دهد: ۸.۷ درصد جمعیت فعال اقتصادی کشور دارای اشتغال ناقص هستند و ۳۳.۹ درصد از جمعیت بي‌كاران، ۱۹ ماه خود را در بي‌كاری می‌گذرانند. اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۴ افراد شاغل و بي‌كار در مجموع ۳۸.۲ درصد از جمعیت ۱۰ساله و بیشتر را تشکیل می‌دادند. این نسبت در جامعه مذبور برای مردان ۶۳.۲ درصد و برای زنان ۱۳.۳ درصد بوده است. همچنین این نسبت در نقاط شهری ۳۷.۵ درصد و در نقاط روستایی ۴۰ درصد است. در سال ۱۳۹۴ از کل شاغلان ۱۰ساله و بیشتر ۹۱.۲ درصد باسواد و ۸.۳ درصد بی‌سواد بوده‌اند. این نسبت برای مردان به ترتیب ۹۲.۲ و ۷.۸ درصد و برای زنان ۸۶ و ۱۴ درصد بوده است. همچنین از کل جمعیت بي‌كار ۱۰ساله و بیشتر ۹۷.۱ درصد باسواد و ۲.۹ درصد بی‌سواد بوده‌اند. این نسبت به ترتیب برای مردان ۹۶.۱ درصد و ۳.۹ درصد و برای زنان ۹۹.۳ و ۰.۷ درصد بوده است.

همچنین در سال ۱۳۹۴، ۱۱.۳ درصد جمعیت فعال ۱۵ تا ۶۴ ساله را بي‌كاران تشکیل داده‌اند. از مجموع تعداد این بي‌كاران ۲۸.۱ درصد مربوط به گروه سنی ۱۵ و ۲۴ ساله، ۶۳.۳ درصد مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۴۴ ساله و ۸.۵ درصد مربوط به گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ ساله بوده‌اند. اطلاعات مرکز آمار می‌گوید: در سال ۱۳۹۴ از ۲۴‌میلیون و ۷۰۱ هزار و ۱۷۶ نفر جمعیت ۱۰ساله و بیشتر، ۱۱ درصد بي‌كار بودند. بالاترین نرخ بي‌كاری مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله با ۲۷.۷ درصد و پایین‌ترین نرخ بي‌كاری مربوط به ۶۵ ساله و بیشتر با ۰.۹ درصد بوده‌اند. نرخ بي‌كاری در بین مردان ۹.۳ درصد و در بین زنان ۱۹.۴ درصد بوده است. این نرخ در نقاط شهری ۱۲.۲ درصد و در نقاط روستایی ۸.۱ درصد بوده است.

‌مدت بي‌كاری در   ایران

سال ۱۳۹۴ از بي‌كاران ۱۰ساله و بیشتر ۳۳.۹ درصد، ۱۹ ماه و بیشتر و ۰.۱ درصد کمتر از یک ماه بي‌كار بودند. سال ۱۳۹۴، ۹۶.۳ درصد بي‌كاران قبلا شاغل، از بیمه بي‌كاری استفاده نمی‌کردند و تنها ۳.۷ درصد از بیمه بي‌كاری استفاده کرده‌اند. همچنین ۱.۲ درصد بي‌كاران قبلا شاغل در بخش کشاورزی پنج درصد در بخش صنعت و ۲.۷ درصد از بیمه بي‌كاری استفاده کردند. سال ۱۳۹۴ از جمعیت شاغل ۱۰ساله و بیشتر ۱۹ درصد صنعتگر بوده‌اند و به شغل صنعتگری و مشاغل مربوط به آن اشتغال داشته‌اند. ۱۶.۳ درصد کارگر ساده، ۱۴.۵ درصد کارکنان ماهر کشاورزی، جنگل‌داری و ماهی‌گیر بوده‌اند. سال ۱۳۹۴ مدت اشتغال در شغل اصلی ۱۸.۳ درصد از شاغلان، سه تا کمتر از شش سال  و ۱۴.۳ درصد یک تا کمتر از یک سال بوده است. وضعیت اشتغال ناقص نشان می‌دهد ۸.۷ درصد جمعیت فعال اقتصادی دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این شاخص در بین مردان ۹.۸ درصد و در بین زنان ۳.۶ درصد، همچنین در نقاط شهری ۷.۲ درصد و در نقاط روستایی ۱۲.۶ درصد بوده است.

همچنین براساس نتایج به‌دست‌آمده در زمینه سهم اشتغال ناقص ۹.۸ درصد از شاغلان دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این نسبت میان مردان ۱۰.۸ درصد و بین زنان ۴.۵ درصد، در نقاط شهری ۸.۲ درصد و در نقاط روستایی ۱۳.۷ درصد بوده است.

نرخ مقدار اشتغال ناقص نشان می‌دهد چند درصد از زمان بالقوه کار شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می‌دهد. براساس نتایج به‌دست‌آمده از سوی مرکز آمار ایران ۳.۸ درصد زمان بالقوه شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می‌دهد. این شاخص در بین مردان ۳.۹ درصد و در بین زنان ۲.۶ درصد، در نقاط شهری ۳.۱ درصد و در نقاط شهری ۵.۶ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۴ نرخ مشارکت اقتصادی ۳۸.۲ درصد بوده است و به ترتیب یک درصد از سال ۱۳۹۳ که نرخ مشارکت اقتصادی ۳۷.۲ درصد افزایش یافته است. نرخ بي‌كاری هم در سال ۱۳۹۴ به ۱۱ درصد رسیده که بیانگر افزایش ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن بود. نرخ بي‌كاری در استان‌های کشور بیانگر آن است که استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد و کرمانشاه به ترتیب با ۱۷.۷ درصد و ۱۷.۶ درصد بالاترین نرخ بي‌كاری و استان‌های آذربایجان شرقی و کرمان به ترتیب با ۷.۳ درصد و ۷.۹ درصد کمترین نرخ بي‌كاری را به خود اختصاص داده‌اند.

‌نرخ واقعي بي‌كاري محل ترديد

پس از گزارش اخیر مؤسسه پژوهش‌های بازرگانی که از تجمع ۵.۵ میلیونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها پشت دروازه‌های بازار کار خبر داده بود، وزیر علوم هم روایتی از پنج میلیون دانشگاهی بي‌كار داشت. پس از اينها سلمان خدادادي، رئيس كميسيون اجتماعي هم گفته بود: درحال‌حاضر به شكل رسمي شش ميليون و به شكل غيررسمي تا ۱۱ ميليون بي‌كار در كشور داريم و اينكه گفته مي‌شود درحال‌حاضر در كشور ٢,٥ميليون بي‌كارداريم، بسيار خوشبينانه است. نبايد با اين ارقام دل‌خوش باشيم. خدادادي گفته بود: «درحال‌حاضر بخش بزرگي از بي‌كاران ميان نيروهاي تحصيل‌كرده هستند، به‌گونه‌اي كه براساس آمار‌ها برخي رشته‌هاي تحصيلي ٤٠ درصد بي‌كار دارند؛ بنابراين براي حل بي‌كاري تنها يك راه بيشتر وجود ندارد آن هم اشتغال‌زايي از طريق سرمايه‌گذاري در توليد و افزايش مراكز توليدي است».
 
کلمات کلیدی : بیکاری+جوانان بیکار+اشتغالزایی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۰:۵۰:۴۸
دولتمردان کلاهشون را ببرن بالاتر ؛ اینست ثمره مدیریت آقایان (3992414) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.