توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239592
چالش‌های جدی آمریکا برای مداخله در سوریه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۱
مقام‌های کنونی و سابق آمریکا بر این باورند که نیروهای آمریکایی برای حمله هوایی به شبه نظامیان داعش در سوریه با چالش‌های جدی از جمله شکاف اطلاعاتی در خصوص اهداف بالقوه و نگرانی نسبت به سیستم دفاع هوایی سوریه روبرو هستند.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا حمله هوایی به شبه نظامیان داعش در سوریه را در نظر گرفته است به نظر می رسد نیروهای آمریکایی برای انجام این حملات هوایی با چالش های جدی شامل شکاف های اطلاعاتی در خصوص اهداف بالقوه، نگرانی نسبت به دفاع هوایی سوریه و ترس از اینکه شبه نظامیان ممکن است سلاح های ضد هوایی در اختیار داشته باشند، روبرو هستند.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع آمریکا هفته گذشته کار آماده سازی گزینه های مربوط به حمله به شبه نظامیان داعش در سوریه را آغاز کرده است. این اقدام پنتاگون زمانی آغاز شده است که داعش فیلم ویدئویی مربوط به سر بریده شدن جیمز فولی خبرنگار آمریکایی را منتشر کرده است.

گرچه هنوز به درستی مشخص نیست حملات هوایی آمریکا به داعش در سوریه چه زمانی آغاز خواهد شد، پروازهای شناسایی آمریکا بر فراز خاک سوریه آغاز شده و این مساله گمانه زنی های مربوط به احتمال حمله هوایی آمریکا به مواضع داعش را تقویت کرده است.

اوباما سال گذشته نیز تهدید به حمله به خاک سوریه کرده بود ولی موافقت دولت سوریه با امحای تسلیحات شیمیایی مانع از این اقدام واشنگتن شده است. هر گونه حمله هوایی آمریکا احتمالا متمرکز بر مواضع داعش در اطراف شهر رقه و مناطق مرزی خواهد بود. ولی اجرای گزینه های مورد نظر آمریکا با ریسک بالایی همراه خواهد بود.

آرون دیوید میلر مشاور سابق خاورمیانه‌ای دولت های جمهوری خواه و دموکرات آمریکا در این باره تاکید کرد: ریسک های زیادی برای حمله هوایی به سوریه وجود دارد و این خطرات موجب می شود که طرح حمله هوایی به سوریه یک ایده بزرگ و قابل توجه نباشد.

تلاش برای ضربه زدن به اهداف واقعی و درست در سوریه به مراتب مشکل تر از عراق است چرا که موانع زیادی از جمله شکاف اطلاعاتی مانع از اجرای حملات هوایی دقیق در سوریه خواهد شد. در عراق آمریکا با شکاف اطلاعاتی روبرو نبوده و نیروهای عراقی و کرد اطلاعات لازم را برای نیروهای آمریکایی تامین می کنند. هنوز مشخص نیست نیروهای مخالف دولت بشار اسد بتوانند اطلاعات لازم و کافی را در اختیار نیروهای آمریکایی قرار دهند تا به مواضع داعش حمله کنند.

سیستم دفاع هوایی سوریه نیز که توسط روسیه ساخته شده دیگر نگرانی آمریکا است. البته بشار اسد ترجیح می دهد از سیستم دفاع موشکی استفاده نکند چرا که در صورت دخالت در حمله هوایی آمریکا علیه داعش ممکن است با اقدامات تلافی جویانه واشنگتن روبرو شود. دیگر نگرانی عمده مقام های آمریکایی در خصوص حمله هوایی به سوریه این است که شبه نظامیان داعش ممکن است سلاح های ضد هوایی در اختیار داشته باشند.

اریک تامپسون تحلیلگر ارشد آمریکایی نیز تاکید کرد: پرواز هواپیماها بر فراز سوریه نسبت به عراق کاملا متفاوت است. در سوریه سیستم های دفاع هوایی پیچیده تری وجود دارد که برخی از آنها در اختیار شبه نظامیان داعش است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.