نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279499
 
احتمال ورود ترکیه به جنگ سوریه
بخش خارجی الف، 9 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۲
پیشروی نیروهای کرد در شمال سوریه و کنترل شهر تل ابیض و گذرگاه مرزی آن با شهر اقچه قلعه ترکیه به معنای از دست رفتن یکی از مهم ترین گذرگاه های داعش در مرز با ترکیه است. با سقوط تل ابیض، هدف بعدی کردها آزادسازی گذرگاه جرابلس و قطع کامل دسترسی داعش به مرز ترکیه خواهد بود.

پيشروي‌هاي اخير از اين نظر حائز اهمیت است كه عبور و مرور افراد و تداركات داعش از خاك تركيه به شهر رقه مركز داعش را مسدود مي‌كند. از سوی دیگر، حوادث اخیر کوبانی و حمله نظامی ناموفق داعش به این شهر در راستای باز کردن جبهه جدید و درگیر کردن کردها در مناطق مختلف با هدف کاهش توانایی مانور آن ها و سرپوش گذاشتن بر شکست های اخیر می باشد.

نکته مهم تر این است که عملیات اخیر داعش در کوبانی، با کمک همه جانبه سران و ارتش ترکیه از عملیات این گروهک تروریستی همراه بود، به حدی که فعالان در شبکه های اجتماعی فیلمی را از لحظه ورود یک خودروی بمب گذاری شده از خاک ترکیه به سوریه و انفجار آن در گذرگاه مرزی در شهر کوبانی و ورود عناصر داعش از آنجا منتشر کرده اند که نشان از هماهنگی وسیع ترکیه با داعش دارد.

تركيه ۹۰۰ كيلومتر مرز مشترك با سوريه دارد. در واقع قدرت یابی کردها در نزدیکی مرز ترکیه، باعث واهمه و ترس بیش از حد سیاستمداران آنکارا شده است.

در همین راستا رجب طیب اردوغان که همواره منتقد نفوذ کردها در مرز ترکیه و سوریه است، پیشروی کردهای سوریه علیه داعش را زنگ خطری جدی برای خود و کشورش می داند. نگراني‌هاي اردوغان از دو موضوع ناشي مي‌شود؛ موضوع اول، ارتباط نيروهاي يگان‌هاي مردمي كرد با حزب كارگران كردستان و موضوع دوم استقلال كردهاي سوريه. موضوع دوم مي‌تواند همچنين محرك كردهاي تركيه براي مستقل شدن باشد.

اردوغان در تازه‌ترين واكنش خود بعد از آنكه كردها را تروريست ناميد، گفت كه هرگز اجازه نمي‌دهد كردها در شمال سوريه منطقه‌اي خودمختار و حاكميتي مستقل تشكيل دهند.

در همين حال رسانه‌هاي تركيه از تصميم آنكارا براي ساخت ديوار حائل در مرز سوريه با هدف افزايش امنيت داخلي و همچنين ورود غيرقانوني مهاجرين خبر مي‌دهند. روزنامه حریت ترکیه فاش کرد که اردوغان خواستار دخالت ارتش در سوریه شده است. برای این منظور ۱۲ هزار نظامی ترکیه باید وارد شهرهای مرزی سوریه شوند تا به بهانه حفاظت از امنیت مرزها در برابر تهدیدات تروریستها که نامی از آنها برده نشده منطقه ای حائل ایجاد کنند.

این اتفاقات در روزهايي درحال وقوع است كه حزب عدالت و توسعه سخت‌ترين دوران خود را طي يك دهه گذشته مي‌گذراند و ترکیه با احتمال برگزاري انتخابات مجدد روبه‌رو است. سیاست‌های ترکیه در سوریه و به‌ویژه حمایت آشکار و پنهان از داعش، نقشی بسیار مهم در کاهش آرای این حزب در انتخابات اخیر بازی کرد. از سوی دیگر، ورود حزب کردی دموکراتیک خلق ها به پارلمان ترکیه با ۸۰ کرسی، شرایط را در داخل ترکیه برای جریان حاکم نسبت‌به قبل دشوارتر کرده است.

احتمالات آینده
با توجه به این اوصاف وشرایط می توان دو احتمال را در رابطه با سیاست خارجی آینده ترک ها در ارتباط با سوریه در نظر گرفت.

اول این که با توجه به اتفاقات اخیر، حزب عدالت و توسعه امکان کمتری برای ادامه پیشبرد سیاست‌های خود در سوریه خواهد داشت؛ چرا که اقدام بر مدار و سبک وسیاق گذشته ممکن است هزینه‌های سیاسی قابل توجهی برای اردوغان و حزبش در پی داشته باشد.

اردوغان در حال حاضر در شرایط برزخی قرار دارد و تلاش‌هاي او براي تشكيل دولت ائتلافي با شروط سخت سه حزب معارض (حزب جمهوري‌خواه خلق، حركت ملي، حزب دمكراتيك خلق‌ها) مواجه شده است. انتظار می رود در دولت ائتلافی احتمالی، موضع شدیدتر علیه داعش اتخاذ شود، در مرزها کنترل سختگیرانه تری اعمال شود و به مسئله مهاجرت بهتر پرداخته شود.

علاوه بر اين شكست‌ها، نشانه‌هاي سرپيچي نهاد نظامي تركيه از دولت متبوع و مخالفت ژنرال نجدت اوزل، رئيس ستاد ارتش تركيه براي مداخله زميني و هوايي در سوريه به بهانه مناسب نبودن فضاي بين‌المللي و پيشگيري از واكنش‌هاي سوريه يا روسيه يا ايران با اين اقدام يكي از بارزترين سرپيچي‌هاي بي سابقه در تركيه بوده است.

روزنامه سوزجو که مطالبی در مخالفت با دولت آنکارا منتشر می کند، اخیراً نوشته بود: در صورتی که فشارهای دولت آنکارا به وی افزایش یابد، اوزل از سمت خود استعفاء خواهد کرد. اوزل در ماههای گذشته با عنوان درمان به مدت سه هفته مرخصی استعلاجی گرفته بود. بسیاری این اقدام را در راستای دوری از محیط کار برای عدم تصمیم گیری در رابطه با موضوع سوریه تحلیل کرده اند.

احتمال حملات انتقام‌جویانه داعش، مبارزان کرد و ارتش سوریه، تشدید نارضایتی افکار عمومی و نیروهای ائتلاف از عملیات بر علیه کردهای شمال سوریه، از دیگر دلایلی است که تصمیم گیری برای مداخله را سخت می گرداند.

حالت دوم این است که با وجود شکست اردوغان و حزبش در انتخابات اخیر، اما عدالت و توسعه هنوز دست بالا را در بین دیگر احزاب ترکیه دارد و نقش اصلی را در روند اتفاقات آینده ترکیه بازی خواهد کرد. همچنین در حالی که هنوز نمی شود به صورت کامل گفت که چه ائتلافی در هفته های آینده ممکن است تشکیل شود، اما هیچ ائتلافی نمی تواند موجب تغییر چشمگیر سیاست خارجی شود. بنابراین باز این اردوغان است که به عنوان مهم ترین نیروی پیش برنده سیاست خارجی ترکیه مطرح خواهد بود به خصوص اینکه حمایت ائتلافی از کشورهای عربستان، قطر، اردن و ... را نیز با خود به همراه دارد.

اما یک نکته واضح و مشخص شده که اگر قائل به نظر دوم نیز باشیم بایست تا حدی احتیاط به خرج داد؛ چرا که اردوغان با ازدست دادن اکثریت پارلمان در سیاست خارجی راه آسانی پیش رو نخواهد داشت و ناچار است از رویه ها و سیاست های اقتدارگرایانه ای که پیش از این داشته بود دست بردارد. مگر این که حکم به برگزاری انتخابات مجدد بدهد و بتواند اکثریت مطلق آرا را بدست آورد. البته اردوغان تا به این جا از چهره ای که قبلا داشته فاصله چندانی نگرفته و این روحیه ممکن است باعث تشدید صف بندی ها در ترکیه شود.

اما این احتمال نیز وجود دارد در صورتي‌كه انتخابات زودهنگام برگزار شود چه بسا نتايج معكوسي داشته باشد و تعداد كرسي‌هاي حزب عدالت و توسعه در پارلمان از وضعیت فعلی نیز بیشتر كاهش يابد. اين شرايط نشان مي‌دهد كه اردوغان اين روزها در چه وضعیت سختی قرار گرفته و هر سیاست اشتباهی ممکن است موقعیتش را از حالتی که الان نیز در آن قرار دارد بدتر کند.
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۶:۲۲
ماشاء الله به غيرت مردمان كرد و فرماندهان ايراني (3006114) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۸:۵۹
تجزيه طلبي كردها "ماشاء الله" گفتن داره ???

مي دوني تجزيه طلبي چی به روزمون مياره ??? (3006588) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۱:۱۱
کدوم تجزیه طلبی؟
کی ازتجزیه طلبی حرف زد؟
تجزیه طلبها کسانی هستن ک احترامی ب اقوام قائل نیستن (3007495) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۰:۳۱
تشكيل كشور كردي يا منطقه‌ مستقل كردي در شمال سوريه به ضرر ما هم هس.

ما نباس بخاطر دشمني با داعش يا يكي ديگه كردهاي تجزيه طلب رو تقويت كنيم. (3006611) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۵:۱۷
كردها ايراني هستند. (3006858) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۲۷:۴۲
اصلا اینطور نیست ما اگر درست رفتار کنیم همانطور که سالها با برادران کردمان همزیستی داشتیم میتوانیم با آنها همسایه هم باشیم افکار پوسیده را باید دور ریخت چه کسی میتواند سرنوشت ایران و کرد را از هم جدا کند جز نادانی (3006902) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۴۷:۴۳
خاورمیانه جدید تکمیل شد!

در خبرها آمد که1+5تصمیم گرفتند که بدون تعیین ضرب العجل جدید به مذاکرات ادامه دهند!...این یعنی‌ همان چیزی که آنها و تندرو های داخلی‌ می‌خواستند شد... ادامه مذاکرات برای سالها.... به عبارت دیگر‌بن بست و قفل شدن مساله هسته‌ای‌ مانند مساله سوریه‌, مساله عراق‌, مساله لیبی‌‌, مساله لبنان‌, مساله افغانستان‌,مساله یمن‌, مساله عربستان‌, مساله داعش و....

نتیجه: بلاتکلیفی تاریخی برای همه کشورهای خاورمیانه‌, به اشکال مختلف‌, با رشد های اقتصادی منفی‌ یا در جا زدن....

برون رفت: ادامه برتری استراتژیک یک کشور در منطقه حداقل برای 50سال آینده.... می‌بینید... همه چیز حساب شده است....خاورمیانه جدید تکمیل شد! حتی اگر ایران به خواهد به توافق برسد‌ هرگز این اجازه را نمی‌یابد‌ همانطور که سوریه و همه مسائل خاورمیانه قفل شده مساله هسته‌ای ایران و رابطه ایران و غرب و آمریکا هم باید قفل و بلاتکلیف باقی‌ بماند...... فقط خرید بیشتر سلاح و خسارت بیشتر به یک دیگر در منطقه به نفع آن کشور!!!

همین جا باید به نقش عظیم پوتین و روسیه در این بازی بزرگ اشاره کرد‌, از روی حادثه یا نقشه‌ وجود و حضور پوتین و روسیه به عنوان یکی نیروی مقابل‌ که اتفاقا بهترین روابط تاریخی را با نتانیهو دارد پای اصلی‌ تکمیل این نقشه بود.... فرض کنید روسیه مانند دوران یلتسین با آمریکا و غرب در خاورمیانه همکاری میکرد‌... آیا آنها میتوانستند این فضای دو قطبی را از مراکش تا عربستان و از سوریه تا یمن به وجود آورند.... وقتی‌ صدها اندیشکده, اتاق فکر و موسسه ها و کرسیهای پژوهشی در دانشگاه های عمده آمریکا و غرب به دنبال تبیین سیاستهای کلان برای خاورمیانه هستند‌ و بیشتر از متخصص ها و سرمایه های لابیهای طرفدار اسرائیل شکل گرفته اند‌ نتیجه آن میشود چنین سیاستهای برای خاورمیانه!!!!... دموکراسی واقعی اخرین چیزی در این دنیا است که این مراکز سیاست گذاری برای خاورمیانه در دنیای امروز میخواهند!!! (3006119) (alef-5)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۳۱:۱۹
مخالفم. هیچ کشوری در دنیا از وجود یک منطقه بی ثبات تروریست پرور که حتی تا اون سر دنیا هم تفکرات ارتجاعی و تروریسم صادر می کنه نفع نمی بره. وجود همچین منطقه پرآشوبی حتی به نفع اسراییل هم نیست. بیاید به جای انداختن تقصیر به گردن این و اون اول ببینیم عملکرد خود مردم و سیاستمداران منطقه مون چطوریه. درگیری ها و جنگ های منطقه خاورمیانه مال دیروز و امروز نیست که به همین راحتی عوامل خارجی رو عامل اصلی تلقی کنیم. مشخصه که اونها هم در این آشوب ها نقش دارن و سعی می کنن از آب گل آلود ماهی بگیرن اما عامل اصلی طرز فکر عقب افتاده خود مردم خاورمیانه است که بعد از هزاران سال هنوز یاد نگرفتن به فرهنگ و اعتقادات همدیگه و دیگران احترام بذارن و حاظرن حتی هم مذهب های خودشون رو هم سر ببرن یا اگر افراطی نباشن حداقل یه نفرتی در اعماق وجودشون هست. (3006342) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۱:۱۳
من هم مخالفم. همین الان می بینید که وجود داعش به نفع اسرائیل تمام شده است. بعلاوه نفت رو هم که دارند مفت میبرند و سلاح هم که دارند به دو طرف میفروشند. پس میبینید که نفع هم میبرند. جالب هم اینه که دموکرات ترین کشور عربی همین عراق و سوریه هستند که الان درگیر تروریست هستند و حمایتهای کشورهای پادشاهی عربی نشون میده که اونها از برقراری دموکراسی و سرایت به کشور خودشون واهمه دارند. (3006913) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۵۸:۰۱
امیدوارم اردوغان هم شکست بخوره فقط ازگروه تروریستی داعش همه جوره حمایت کرد باید تاوانش رو ببینه. (3006144) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۳۴:۱۶
اردوغان ؛ رای اکثریت ملت ترکیه را با خود دارد . (3006354) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۱:۵۷
بنويسيد اردوغان بخوانيد بنيامين نتانياهو (3006873) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۳۶:۳۸
... به جایی جنگ با داعش می خواهد با کردها بجنگد ! بعد بگین داعش رو ترکیه درست نکرده ! (3006221) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۳۷:۱۹
انشالله داعش بهش همه کنه تا نابود بشه (3006222) (alef-5)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۷:۱۹
هیچ وقت این آرزو رو نکن چون اگه داعش همه کشورهای دور و برمون رو بگیره برای ما از همه خطرناک تره. (3006317) (alef-13)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۳:۳۷
دعا میکنی که یک گروه وحشی به یک کشور مسلمان حمله کنه ؟؟؟؟؟تو مسلمانی !!!!!!!!!!من فکر کنم شما اصلاً انسان نیستی یا آمیانه اش این که شما آدم نیستی (3006518) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۸:۱۰:۰۶
مگه داعشی ها مسلمان نیستند عمو جون ؟ (3007200) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۲۳:۲۴
اردغان یک جنایت کار عمو جون مثل داعش اتفاقا همشون هم ادعاشون میشه مسلمان هستند ! (3007301) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۵۷:۰۲
اردوغان لول تفنگت را به جهت غلط گرفته ای. شاید کرد ها دشمن تو باشند اما تو هم بسیار اشتباه می کنی که دولت اسلامی را به کرد ترجیح می دهی. امروز آنها به پول تو احتیاج دارند و تو هم از دریافت نفت ارزان آنها کیفوری اما فردا همین ها که سر می برند، گلوی تو را می گیرند و به تو هم رحم نخواهند کرد. دین و مذهب تو چه سنخیتی با دین این عقب افتادگان دارد؟ فکر کن در تمام دنیا یک ترکیه و یک عربستان دارند عملا از آنها حمایت می کنند (3006271) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۸:۴۴
تروریست ،تروریسته.تروریست خوب و بد نداریم.هم پ ک ک و هم داعش هر دو تاشون گروههای تروریستی هستند (3006463) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۸:۳۰
داعش ، دولت اسلامی نیست
یک حکومت شبیه اسلاف پست خودشان بنی امیه و دیگران .... است
کجای دین آنها به اسلام شبیه است؟؟ (3006587) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۵:۲۷
اسلام سکولار استانبولی با اسلام متحجر سعودی دو لبه یک شمشیرند! (3006622) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۳۷:۰۶
ترکیه از اعضای ناتو میباشد .
صرفا" جهت اطلاع ! (3006367) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۲:۱۰
اردوغان همان اشتباهات ضیا الحق رئیس جمهور سابق پاکستان را انجام می دهد. زمانیکه شوروی سابق به افغانستان حمله کرد، پادشاه عربستان از ضیا الحق خواست تا با تشکیل القاعده در پاکستان موافقت کند و برای تطمیع ضیا الحق کمکهای مالی فراوانی به پاکستان کرد. ضیا الحق با قبول درخواست عربستان اشتباه بزرگی مرتکب شد. بی ثباتی امروز پاکستان، وجود میلیونها اسلحه دست گروههای تروریستی و .... نتیجه سیاست غلط ضیا الحق بود. حالا اردوغان با قبول تشکیل گروههای تروریستی در خاک خود و قبول کمکهای مالی عربستان، به همان راهی می رود که ضیا الحق رفت. وجود میلیونها اسلحه در دست گروههای خود سر برای بی ثباتی ترکیه در سالهای اینده کافی خواهد بود . این بی ثباتی می تواند به تجزیه ترکیه کمک کند. تجزیه ترکیه به پیشبرد اهداف اسرائیل در منطقه کمک کرده و باعث تضعیف جهان اسلام خواهد شد. (3006502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۳۷:۱۱
سیستم نظامی ترکیه بیشتر افسران لائیک است و از اردوغان حرف شنوی نداره
چی میشه یک کودتا بکنند و رجب جون هم به سرنوشت مرسی دچار بشه (3006529) (alef-13)
 
erfan
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۰:۱۵
کردها همیشه در فکر تشکیل کشوری مستقل و بعد الحاق کردهای ایران ، ترکیه ، عراق و سوریه به هم هستند. اتفاقا این اقدام ترکیه در راستای منافع ایران هم هست. (3006598) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۱:۴۷
ترکیه وعربستان دشمنان واقعی وتاریخی اقوام ایرانی وتشیع هستند واز هیچ دشمنی در نهان وآشکار دریغ نمیورزند حال مسیولان ما اینها را نمیبینند وچسبیده اند به آمریکا وهرگونه دشمنی دشمنان واقعی را نیز به گونه ای باید به آمریکا ربط دهند در صورتیکه زمانه عوض شده ودشمنان اصلی را برای منافع باندی نادیده گرفتفه اندوبه دشمن خود ساخته پرداخته ایم از دید حضرات اگر امثال سعودی و وهابی وترکیه وووووتمام ما ایرانیان وشععیان را سر ببرند باز هم دشمن آمریکاست (3006692) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۳:۰۱
لعنت بر طرفداران داعش. زنده باد کردهای غیرتمند (3006762) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۴:۳۲
کار خوبی ترکیه انجام میده. (3006856) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۶:۳۴:۴۳
خدایا به برکت این ماه عزیز ترکیه را در آتشی که خودش روشن کرده بسوزان (3007048) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۷:۳۴:۴۱
هدف ترکیه اشغال فاصله بین کوبانی تا عفرین است. تا هم بهانه را از جامعه بین المللی بگیرد و ادعا کند که داعش را عقب رانده هم مانع پیشروی کردها از کوبانی به عفرین شده و هم به راحتی داعش را به داخل ترکیه از طریق جرابلس وارد نموده و از آن خارج کند. هر کس هم اعتراض کند قطعا ترکیه خواهد گفت که ما داعش را از مرز دور کردیم. هدف فقط مبارزه با کردها نیست و اردوغان به فکر داعش هم هست. (3007146) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۳۲:۳۷
كرد ها هر جاي جهان باشند ايراني هستند
لعنت خدا بر متحجران جنايتكار داعش (3007586) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.