نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 507530
خبری که خوانده نشد
برای حراج کلیه کارگری سر بازار ....
محسن مهدیان، 11 شهریور 96
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۱
این خبر را با دقت بخوانیم؛ "تعدادی از کارگران کارخانه (....) که 6 ماهست حقوق نگرفتند و 12 ماهست حق بیمه شان رد نشده است طی تجمعی اعلام کردند که مجبورند کلیه شان را بفروشند".

خبر را از کدام طرف خواندید؟ از چه سمت تحلیل کردید؟ فروش کلیه؟ تعویق در پرداخت 6 ماهه حقوق؟ رد نشدن حق بیمه؟ ورشگستگی کارگاه ها؟ مشکلات اقتصادی؟ فقر خانوارها؟ و یا چی؟

با این خبر که مواجه شدم بارها و بارها بین همین سوالات در رفت و برگشت بودم. اما در انتها با زمینه خبر، پایم سست شد. فقر و بیمه و حقوق و حتا فروش کلیه یک طرف؛ اما اعلان علنی و سردست گرفتن و فریاد کردن یک طرف. کارد به استخوان رسیده است که سربازار سیلی به صورت می زنند نه در پستوی خانه شان. 6 ماه بدون حقوق، خانه رفتن یعنی "شکستن مقابل همسر"، "خرد شدن مقابل فرزند" و ردنشدن حق بیمه یعنی "اضطراب از بیماری" و "استرس از ایام پیری". کارد که از گوشت بگذرد، کلیه فروشی را سرچوق فریاد و حراج می کنند.  

چه بر سر جامعه مان رفته است؟ چه کسی مقصر است؟ انشاالله که متوجه ایم تا کجاها هزینه داده ایم؟ فریاد کردن فقر، یعنی کرامت انسانی را کشته ایم؛ کارگری که صورتش را با سیلی سرخ نگه می داشت تا اگر سفره اش خالیست آبرویش بماند، اینبار کرامتش را حراج برده است و نه کلیه اش. ای کاش ابعاد دهشتناک ماجرا را درست فهم کنیم.

مقصر کیست؟ کارخانه دار نابلد است؟ حتمن هست. سرمایه دار زیاده خواه است؟ حتمن هست. دولت و سیستم اقتصادی نارکارآمد است؟ حتمن هستند. اما فراتر از اینها، سکوت برای چیست؟ رسانه چرا ساکت است؟ اهل سیاست کجا هستند؟ انقلابی ها کجا رفتند؟ عدالتخواه ها چرا غائبند؟
 
جامعه ای که کرامتش بازاری شود باید برایش مجلس ختم گرفت و تسلیت گفت. اینجا دیگر انسان نیست که پای سفره فقر هزینه شود، انسانیت است که سربازار خرج می شود.

 لیبرال های وطنی اقتصاد کجا هستند؟ چرا پاسخگوی افسانه سرائی های بازار آزاد نیستند؟ نیروهای کور بازار کجا هستند تا در نقطه کارائی عرضه و تقاضا برای کارگر بینوا تعیین تکلیف کنند. این اقتصاد مستعمراتی که هر روز تضادطبقاتی را بیشتر و عزت درونی جامعه را مسلخ می برد چرا نباید پاسخگو باشد؟ فقر امروز، نتیجه آوای وحش سرمایه داریست که در غوغای شبه علمی مقراض دوتکه بازار هر روز قربانی می گیرد.

روزگار تلخی است. امروز هم آوائی و هم سرائی سرمایه دار و شرخرمدرن و دلال و تکنوکرات های سیاسی و شاگردان متعصب فریدمن و هایک، گروه های مشترک المنافعی ساخته است که کمترین جنایتش کرامت انسانی است و بیشترین اثرش ظاهرفریبنده ای که انقلابی متعصب را هم دچار خلسه بی تفاوتی کرده است.

هرچه می کشیم از بی توجهی به میراث گرانبهای جنگ فقر و غنای پیرانقلاب است. فرهنگ مبارزه و تقابل تمام عیار با سرمایه داری را با "وهم باوری تکنوکرات ها" و "خیال سرائی لیبرال های اقتصادی" به رقابت فقیر و غنی تبدیل کردیم و کار بدانجا رسید که آتش عدالتخواهی نیز به سردی گرائید.
وخامت ماجرا به جائی رسیده است که فقیر و غنی داشته و نداشته شان را فریاد می کنند؛ فقیر عزت نفسش را و غنی گستاخی نفس و تفرعنش. یکی به "هیچ" رسیده است و دیگری به احساس "خدائی". یکی کلیه اش را فریاد می کند و دیگری همراه با آقازاده های مولتی ملیاردر، در خیابان های تهران مانور لاکچری می دهند و هر دو هم عکس و فیلم شان را دست به دست کنند.  

ماجرای همسایگی تاریخی کوخ و کاخ قرائت دیگری هم دارد؛ هرجا کرامت و عزت نفس انسانی به خاکستر نشست، بدون تردید در جوارش  فرعونیت و طاغوت قارونی عده ای دیگر شعله می کشد و ایندو شکل نمی گیرد مگر در سایه "ساکتین جنگ فقر و غنا".
 
کلمات کلیدی : کلیه فروشی + خرید و فروش اعضای بدن + فضای مجازی + فقر مالی
 
France
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۱:۵۱
شرم بر اونایی که کشور را با برجام تبدیل کردن به یه کشور وارد کننده و صنعت کشور را تعطیل کردن! (4542508) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۱:۲۵
اتفاقا اینها تاثیرات پیش از برجام و حاصل درگیری با دنیاست فکر نکنید مردم بلانسبت ساده لوح هستند (4542580) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۲:۲۵:۰۲
نه که ما در دوره خاتمی یا روحانی صادرکننده تبلت و گوشی و خودرو و فضاپیما بودیم!!!!
اینها ریشه در افکار مریض اقتصاددانانی داره که آرزوشون عضویت در هیات مدیره بانکهای نزولخواره. نسخه کاری ندارند.
وقتی ما شرکت خانوادگی مان در تولید فرش ماشینی را تعطیل کردیم ، تنها دلیلی که نتوانستیم سرپا بمانیم این بود که نرخ سوددهی در این صنعت حدود 18% هست و نمیشه با سود تسهیلات 18% یا 22% و عملا 28% اداره اش کرد. در حالیکه نرخ بهره همین شغل در ترکیه کمتر از 4% هست و سالی 13-15% هم طرف سود میکنه.
من روزی که استارت زدم 65 نفر پرسنل داشتم ولی الان خرابه ای در شهرک صنعتی کاشان باقی مانده. کارگران من همه الان یا با وانت کار میکنند و دست فروشند و یا پاره وقت تو مزارع گل محمدی مشغولند و واقعا وضعشون خرابه. من هم شرمنده خانواده خودم و اونها هستم. (4542763) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۲:۲۷:۰۱
ساده لوح نبودن اینقدر راحت باور نمیکردن که قرار تو پیاده ها رو ها خیابون بکشن!!!! (4542766) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۶:۵۴
صنعت سالها قبل از برجام تعطیل شده . شما تازه از خواب بیدار شده ای (4542846) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۵:۱۱:۳۸
برجام هم جدیدترین ورژن بهانه جهت شکستن همه کاسه کوزه های بی برنامه گی و بی عرضه گی سالهای گذشته می باشد. (4542939) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۲۰:۳۹:۱۸
بی برنامگی و بی عرضگی صحیح است
احیانا هنگام مطالعه ها متوجه شده اید !!!
امروزه چرا غلط املایی بیداد میکند؟؟؟؟
ایا به سرانه مطالعه پایین ارتباط دارد؟؟؟؟!!!
تازه درمورد همه چیز هم ما ایرانی ها اظهار نظر علمی میکنیم!!!! (4543260) (alef-11)
 
شهرام رفیعی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۶:۲۰
آقای مهدویان عزیز _ باسلام؛
ضمن ابراز همدردی؛ سر بچرخانید و ببینید خبرنگاران بسیاری در همین حوالی ماه هاست حق التحریر خود را نگرفته اند. ... همین حوالی ... البته آن ها هم قانونا کارگرند و گویا کارگران می توانند کلیه خود را برای جبران حقوق عقب افتاده و به جای سیلی سرخ آبرو، بفروشند. (4542512) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۲:۱۱
نمیشود هم طرفدار نظام سرمایه داری و خصوصی سازی باشد و هم از تبعات ان انتقاد کنید ببخشید (4542582) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۲۱:۴۲:۳۳
سرمایه داری سرمایه داری. دوتا جلد کتاب خوندید دهنتون بازه. الان اروپا و ژاپن سرمایه داری نیست پس چیه؟ لابد کره شمالی و کوبا خوبه؟! (4543296) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۲۶:۰۶
مشکل اینجاست که کارگران در ایران به دلایلی تشکل ها واتحادیه های قوی که واقعا نماینده کارگران باشه رو ندارند .خود حاکمیت هم مایل به بودن همچین اتحادیه هایی نیست .بیشتر تشکلهای کارگری هم بیشتر دست نشانده دولتها هستند تا کارگران .مشکل بعدی جمعیت بالای دورقمی بیکار هست .این کارگر هست که مجبوره به دلیل نبود شغل تن به بیگاری وحقوق کم بده .البته تو قشر تحصیل کرده مخصوصا خانمها بیگاری وحقوق کم بیداد میکنه بدون هیچ نظارتی .کافیه همین سایت الف سری به مدارس غیر انتفاعی بزنه تا ببینه چطور از معلمان که عموما خانمهای تحصیلکرده وجوان هستند در ازای پرداختی 400تا 500تومنی بیگاری میکشند .جالبتراینجاست که وزارت اموزش وپرورش ووزارت کار اصلا معلوم نیست کجا هستند وجالبتر معافیت مالیاتی این کاسبان تحصیلی هست. (4542525) (alef-13)
 
عطا
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۰:۱۹
از این و اون نیست از ماست که بر ماست (4542528) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۱:۵۴
چرا نباید در کشور طرح های حمایتی باشد؟ چرا وضع کشور بعد از 40سال از انقلاب این باید باشد؟ منابع نداشتیم؟ نیروی کار نداشتیم؟ چرا کارخانجات ما به اینجا رسیده (4542531) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۴۳:۲۷
وقتی وزیر راه بعد از جزغاله شدن 50 نفر می گوید نگران نباشید همه بیمه هستند
احتمالا وزیر کار هم خواهد گفت با وزیر بهداشت هماهنگ کرده

ام نگران نباشید رایگان کلیه هایتان را در می اورند. (4542546) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۴۶:۱۴
خدا را شکر وزیر راه است که بی کفایتی های 40 ساله را سرش خالی کنید!! (4542637) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۴۹:۱۰
بی کفایتی هم اگه هست مربوط به گروه و دارودسته همین وزیر راه است که در اکثر اوقات این چهل سال در مناصب اجرایی مشغول بوده اند. (4542721) (alef-11)
 
آریابان
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۶:۲۶
در یک کلام :
آنچه در پیرامون ما میگذرد ، از بیمه و بانک و سامانۀ حمل ونقل و تور مسافرتی و هتلداری گرفته تا گارانتی خودرو ، تحصیلات از ابتدائی تا دانشگاهها ، مراجعۀ به بیمارستانها ، ورزش حرفه ای و ..... همه و همه چیزی نیست جز یک کاریکاتور !!!!!!!!! از آن واقعیت ادعا شده و کپی شده از روی نسخۀ اصلی رایج در دنیای امروز در سدۀ 21 ؛ (4542594) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۹:۲۰
به دلایل زیر
1- سازمان های تامین اجتماعی و دارایی با قوانین اشتباه خود باعث شکست و نابودی پیمانکاران کوچک می شوند وقتی 16.67 درصد از مبلغ ناخالص قرارداد چهت اخذ مفاصا حساب بیمه بایستی به بیمه پرداخت گردد. وقتی مبالغ هنگفتی باید به دارایی و شهرداری و ....... پرداخت شود . مگر یک پروژه چقدر سود دارد که بتوان چنین مبالغی پرداخت کرد.
2- وقتی کارفرمایان اصلی (عمدتا دولتی ) صورت حساب های پیمانکاران را با تاخیر چند ماهه پرداخت می کنند چگونه این پیمانکاران حقوق پرسنل خود را باید به موقع پرداخت نمایند.
3- وقتی در مناقصات شرط اصلی , فقط و فقط قیمت پایین است نه توانایی و قدرت مالی پیمانکار , قطعا این گونه مشکلات پیش خواهد آمد.
4- وقتی بانکها برای تاخیر پرداخت وام های پیمانکاران کوچک جریمه های آنچنانی درنظر می گیرند و سود های کلان می گیرند توقع دارید حقوق پرسنل به موقع پرداخت شود.
5- وقتی سازمان های تامین اجتماعی و دارایی و ........ برای کوچک ترین مبلغ بدهی پیمانکاران حساب های آنها را بلوکه کرده و حتی توقیف اموال می گیرند آیا توقع دارید بجای پرداخت حق بیمه و یا بدهی های سیستم دولتی پیمانکاران حقوق کارگران را پرداخت خواهند کرد. قطعا اینگونه نخواهد بود.
6- وقتی جلوی واردات کالاهای بنجول چینی و ..... گرفته نمی شود چه توقعی دارید کارخانجات کوچک سرپا بمانند و حقوق کارگران خودشان را به موقع پرداخت کنند.
تا وقتی قوانین به درستی اصلاح و اجرا نشود و همچنین نگاه مسئولین نسبت به پیمانکاران و کارگران تغییرات اساسی نکند همین آش و همین کاسه خواهد بود . زیرا بسیاری از پیمانکارن برای جلوگیری از نابودی مطلق و امید به آینده ای بهتر ناچارا بهر قیمتی که شده برنده یک پروژه باشند حتی با پایین ترین قیمت ممکن و حتی با ضرر . (4542601) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۱:۵۱
اینا همش تقصیر خودمونه انتخابهای ما انتخاب درستی نیست .بعدش متاسفانه مسولین ما هم دچار نوعی گرو کشی و رودیباستی هستن .چون خودشون کاسب هستن و بیزینس دارن وگرنه تو این مملکتی که ما داریم و هر طرفش که سر میچرخونی معدن و منابع طبیعی وجود داره که ۸۰ میلیون سهله ۲۸۰ میلیون هم اگه زندگی کنن مشکلی پیش نمیاد .مشکل توزیع ناعادلانه ثروت هستش .و اینا همش مال طمع و نداشتن تقوا بین مسولین هست که داشتن ژن خوبو به ذهن یه سری ادمای دون پایه میاره . (4542619) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۴:۵۶
چرا مسوولان پاسخگو نیستند؟! چون زور مردم نمی رسد! (4542691) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۵:۱۱
این خانه از پایبست ویران است. (4542624) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۵۲:۳۹
این چیزا از تبعات رژیم سرمایه سالار است.وجنگ 8 ساله .نابودی کشاورزی با واردات بی رویه و عدم بازیافت آب و جلوگیری از هدر رفت آب (4542645) (alef-11)
 
www
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۵۴:۵۹
برادر باز هم تقصیر را گردن "دیگری" انداختید، گردن سرمایه داری و استکبار و لیبرالیسم. باز هم تحلیلی که نهایتا به همان نقطه ی نخ نمای همیشگی ختم می شود. آیا از خود پرسیدید اگر این سرمایه داری "ایرانی" همان سرمایه داری است که در کشورهای اروپایی و ژاپن و ... اجرا می شود پس چرا آنان چنین افتضاحاتی ندارند و ما داریم؟
کماکان همه ی تقصیرات را گردن دیگران بیندازید تا ببینیم چه پیش خواهد آمد. (4542651) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۹:۴۰
اقای www احتمالا این مواردی که درمورد ژاپن و امریکا فرموده اید به گوش منتقدان سرمایه هم خورده باشد!!!!!
داستان این است که سرمایه داری هژمون و رفاه و پیشرفت در کشورهای متروپل فقط در سایه وجود سرمایه داری ایرانی و وجود کشورهای افریقایی و عربی و غارت شده است که میتواند به ان درجه از ترقی برسد
جهت اطلاع حضرتعالی سیستم سرمایه داری با ضرباتی که به کره زمین زده حتی درکشورهای پیشرفته هم ببا بن بست مواجه شده است (4542696) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۱۲:۳۳
کجا داریم زندگی میکنیم! (4542671) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۱:۳۱:۵۴
از این جنبه هم که برای رشد جمعیت تبلیغات میشود این خبر جالب است. (4542703) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۲:۱۴:۱۶
در این باره که جامعه کارگری با مشکلات بسیاری روبرو است حرفی نیست,که اینها بحثهای مفصل علمی دارد.اما این تصویر بیشتر به یک مانور تبلیغاتی برای برانگیختن احساسات مردم شبیه است.به راحتی با یک تلفن زدن و قرار گذاشتن می شود خلاف واقع بودن آن را مشخص کرد. (4542745) (alef-11)
 
شهروند اراك
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۲:۴۰:۰۰
جناب آقاي توكلي ديدبان شفافيت لطفا توجه فرمائيد.
متاسفانه ...هيچگونه برنامه اي براي نوسازي و افزايش بهره وري شركتها و كارخانه هاي توليدي وجود ندارد . كارخانه هاي اصلي و مادر ما در شهرهاي صنعتي بزرگ مانند اراك و اصفهان و تبريز داراي قدمت بيش از 40 سال هستند و عليرغم نيروي كار و انرژي ارزان قيمت تمام شده بالا و كيفيت پايين دارند
متاسفانه دولت به جاي نظارت و اصلاح اين موارد تنها شركتهاي اين چنين را با هزاران كارگر به بخش خصوصي واگذار نمود كه باعث ورشكستگي شركتها شد. شركتهايي كه زماني سرمايه هاي ملي محسوب مي شدند يكي پس از ديگري در حال ورشكستگي هستند و هزاران كارگر به جمع بيكاران كشور در حال افزوده شدن است.
متاسفانه هيچكدام از ساستهاي دولت در حمايت از توليد كارآمد نيست و تنها شعار است. شركتهاي توليد كفش و پوشاك شركتهاي صنعتي و غيره و غيره در حال ورشكستگي هستند و ماهها حقوق كارگران را نداده اند
قشر كارگر دركشور ما بسيار تحت فشار است و فريادشان به گوش هيچ كسي نمي رسد.
من شهروند اراكي هستم. از شركتهايي نظير آذرآب و هپكو و واگن پارس گرفته كه غولهاي صنعت اراك با هزارن كارگر هستند گرفته تا شركتهاي كوچك در سرتاسر شهركهاي صنعتي اين شهر با مشكلات فراوان اقتصادي مواجه هستند و تنها زورشان به كارگران بيچاره مي رسد يا تعديل نيرو ميكنند و يا ماهها حقوق معوق دارند.
يك هم نيست بگويد واقعا برنامه دولت در اين حوضه چيست قراراست چه برسر اقتصاد و صنعت و معيشت مردم بيايد.
كوچكترين صداي اعتراض كارگري نيز با محكم ترين برخورد در گلو ساكت مي شود.
كارگر اگر اعتراضي بكند از كارخانه اخراج و اگر به مراجع دولتي شكايت ببرد انگ سياسي و اغتشاش گري مي خورد
آيا اين كارگر جز كليه فروشي كارديگر مي تواند بكند تا شرمنده خانواده نشود.
متاسفانه كو گوش شنوا . كو دلسوز
حمايت از توليد يعني ارتقا تكنولوژي افزايش بهره وري و به گردش درآوردن چرخه و زنجيره اقتصاد و توليد
متاسفانه زمانه بدي شده و همه و همه و همه تنها به فكر منافع شخص خودشون به هر قيمتي هستند به قيمت له كردن اكثريت جامعه (4542777) (alef-11)
 
sina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۴:۲۸:۵۹
ازدیو و دد ملولم و انسانم آرزوست. (4542896) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۵:۳۶:۳۶
از پریروز که اگهی فروش خودرو سواری 10 سیلندر VOLVO تولید 2017 به قیمت شش میلیاردو چهارصد میلیون تومان را در سایت اینترنتی دیدم خیلی خیلی بهتر علت خنده های قدرتمندانه و تمسخر الود بسیاری از تصمیم سازان مملکت ( در گذشته و حال ) و خصوصا در زمان اخذ رای اعتماد دولت جدید را درک کردم . (4542968) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.