سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به رای اعتماد مجلس به ۱۶ وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم، گفت که این فراکسیون مجموعا از نتیجه آرا راضی است چرا که تعارض چندانی با نظر فراکسیون نداشته است.
به گزارش ایسنا، بهرام پارسایی گفت: فراکسیون امید در راستای همراهی با دولت سعی خود را انجام داد البته بهتر بود آقای بیطرف هم رای میآورد. یکی از دلایل اصلی که ایشان موفق به کسب رای اعتماد مجلس نشد این بود که حتی در کمیسیونهای تخصصی هم برای دفاع از برنامههای خود حضور پیدا نکرد و در لابیها حضور نداشت. ظاهرا انگیزه چندانی برای وزارت در ایشان وجود نداشت چرا که اگر در چند کمیسیون حضور پیدا میکرد، میتوانست رای کسب کند و حتی اگر نصف آرای ممتنع به نفع ایشان جذب میشد کرسی وزارت را به دست میآورد. البته مطالبات منطقهای و استانی هم در رای ایشان اثرگذار بود.
وی ادامه داد: اعضای فراکسیون امید درصد بسیاری فراکسیونی رای دادند و شاید درصد کمی هم به خاطر ملاحظات شخصی رایشان فراکسیونی نبوده که البته امیدواریم این تعهد سیاسی به فراکسیون بیش از این مورد توجه قرار گیرد اگرچه تعداد این افراد چندان قابل ملاحظه نبوده و در برخی موارد به ویژه وزرایی که در ارزیابی ما نمره خوبی گرفته بودند صددرصد رای فراکسیونی بوده است.
سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما به دلایل متعدد نظر نهایی فراکسیون امید را درباره وزرای پیشنهادی اعلام عمومی نکردیم البته نتیجه به اطلاع اعضای فراکسیون رسیده بود اما به دلیل اینکه ممکن بود روی نتیجه اثر بگذارد و با چالش مواجه شویم ترجیح دادیم آن را اعلام نکنیم، در مجلس هم نظر فراکسیون مشخص بود.
پارسایی با بیان اینکه اکثریت وزرای دولت دوازدهم قابل قبول هستند، اضافه کرد: البته ما هم مثل جامعه ۲۴ میلیون نفری که به آقای روحانی رای دادند معتقدیم ایشان میتوانست در برخی جاها بهتر عمل کند و نظر این جامعه ۲۴ میلیون نفری را بیش از این در کابینه لحاظ کند. فراکسیون امید صددرصد به تعهد خود به مردم پایبند است. ما بارها گفتهایم در کنار حمایت تمام قد از آقای روحانی، قاطعانه پیگیر مطالبات ۲۴ میلیون رای دهنده هستیم و در برابر مطالبات مردم کوتاهی نکردیم. اگرچه شاید به انتظارات جامعه نرسیده باشیم.
دلایل رای نیاوردن بیطرف از نظر نماینده اصلاح طلب
ابوالفضل سروش با انتشاری در کانال تلگرامی اش به ارائه توضیحاتی درباره دلایل رای نیاوردن حبیب الله بیطرف در مجلس پرداخت.
یک عضو فراکسیون امید رای قومیتی نمایندگان در کنار دلایل سیاسی وزیر پیشنهادی نیرو و تاثیرگذاری رای فراکسیون مستقلین ولایی را به عنوان عوامل موثر در رای نیاوردن بی طرف دانست و گفت: حامیان فراکسیون امید باید بدانند که ما تنها ۱۰۰ نفر در مجلس هستیم.
وی اولین دلیل را رای قومیتی نمایندگان عنوان و اظهار کرد: نمایندگان خوزستانی زاگرس نشینان از نمایندگان شمالی کشور در یک اتحاد نانوشته در بحث بحران آب تصمیم گرفتند که به بی طرف رای ندهند. آنها همه مشکلات ۴۰ سال اخیر در موضوع آب را بر سر بیطرف خالی کردند و اشکال را به زمان مدیریت او در وزارت نیرو در دولت اصلاحات عنوان کردند.
نماینده تهران عامل دیگر در رای نیاوردن بیطرف را موضوعات سیاسی خواند و توضیح داد: آقای بی طرف در دو فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلین ولایت مطرح کرد که برای حضور در دولت دوازدهم از آقای خاتمی اجازه گرفته، حرفی که در مجلس پیچید و باعث شد بخش زیادی از رای نمایندگان این دو فراکسیون را از دست دهد.
سروش با استفاده از این تعبیر که دفاع بی حال، ناجالب و بیجذبه بیطرف از خودش در حین نطق عامل موثر دیگر در رای نیاوردن آن شد، گفت: آقای بیطرف تیم همراه و موثری برای جذب نظر نمایندگان همراه نداشت. انگار خودش انگیزهای برای قبول وزارت نداشت.
وی با بیان اینکه مجلس از ترکیب سه فراکسیون امید، مستقلین ولایی و نمایندگان ولایی تشکیل شده است گفت: دو فراکسیون امید و ولایی هر کدام دارای ۱۰۰ نماینده هستند و مستقلین نیز حدود ۸ نماینده را شامل میشوند. پس حامیان امید باید بدانند که ما تنها ۱۰۰ رای در مجلس داریم و نه بیشتر.
این عضو فراکسیون امید در پایان با یادآوری میزان تاثیر رای مستقلین در نایب رئیسی پزشکیان و مطهری و حتی ریاست لاریجانی گفت: بخشی از مستقلین در رای با آذری جهرمی نیز به سمت فراکسیون ولایی رفتند که همین موضوع باعث شد او با رای نه چندان بالا وزیر شود.
فراکسیون مستقلین ولایی بدون محافظه کاری پیش از سخنان رئیس جمهور بیانیه صادر کرد
همچنین ایرنا نوشت:
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه میتوانیم کار فراکسیون را در صحن اعمال کنیم و می توانیم تشکیلاتیتر اقدام کنیم و نتایج این اقدام بهتر خواهد بود، گفت: در فراکسیون مستقلین ولایی محافظه کاری نکردیم و پیش از سخنان رئیس جمهور بیانیه صادر کردیم.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صحبتهای روحانی در خصوص وزرای ارتباطات و جهاد کشاورزی موثر و مثبت بود، بیان کرد: روحانی مباحثی را در خصوص سلامت نفس حجتی مطرح کرد که به کسب رای اعتماد برای آنها کمک کرد و میتوان گفت، نوع دفاع رئیس جمهور موثر واقع شد.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی نیرو در فراکسیون بسیار ضعیف از عملکرد خود دفاع کرد، گفت: رایزنی ضعیف وزیر پیشنهادی نیرو با نمایندگان در صحن علت عدم کسب رای اعتماد بیطرف بود و میتوان گفت، تقریبا تنها وزیری که رایزنی نکرد وزیر نیرو بود.
او با بیان اینکه رسانهها کمک کنند تا فراکسیونها شجاعانه اظهار نظر کنند، متذکر شد: برد و باخت برای ما مهم نبود بلکه به انجام وظیفه سیاسی و تشکیلاتی خود عمل کردیم و می توان گفت، مستقلین در رای به کابینه به خوبی عمل کرد.
وی با بیان اینکه امور تخصصی مبنای کار مجلس قرار گرفت تا مسائل حاشیهای و سیاسی که مورد نظر مردم نیست، مبنای کار نباشد، افزود: وزرا با این شرایط عملیاتیتر فعالیت میکنند و وزرای پیشنهادی در ایام تعطیل نیز به صورت مداوم در جلسات از برنامههای خود دفاع میکردند.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی با بیان اینکه این مضوعات نشان میدهد که مجلس دهم به سمت عمل گرایی میرود و در مسیر آنچه مورد خواست مردم است حرکت کرده و به مطالبات مردم توجه دارد، گفت: آب به عنوان موضوع اصلی کشور در برنامههای وزیر نیرو در همه فراکسیونها مورد بحث قرار گرفت و درباره وزیر تعاون نیز در خصوص مسائل کارگران به ریز بحث شد.