نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235712
جلالی: دولت برای اصلاح قانون احزاب لایحه بدهد
دولت دست به کار شد / نشست دولت با 80 حزب و تشکل سیاسی
بخش داخلی الف، 4 مرداد 93
تاریخ انتشار : شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۳
نمایندگان مجلس دو هفته گذشته را به بررسی طرح فعالیت احزاب پرداخته بودند اما اختلافات درونی میان نمایندگان بر سر موادی از این طرح و همچنین اظهارنظرهای خارج از مجلس باعث شد تا این طرح برای سه ماه مسکوت گذاشته شود.

مجلس در یکشنبه ۲۹ تیرماه پس از دو هفته بررسی تصمیم گرفت به خاطر بررسی بیشتر طرح آن را فعلا سه ماه مسکوت بگذارد. نمایندگان موافق طرح می گفتند ماه هاست که بر روی آن کار شده اما مخالفان معتقد بودند که این طرح زمانی ارائه شده که معاونت سیاسی وزارت کشور فعالیت نداشت. اشاره این آنها به استعفای میرولد معاون سیاسی وزارت کشور است که پس از عید امسال استعفا داد و هنوز جانشین آن معرفی نشده است.

حالا کاظم جلالی در گفت‌وگو با ایسنا می گوید: مسکوت ماندن سه ماهه طرح فعالیت احزاب از چند جهت فرصت خوبی است و حق این بود که احزاب سیاسی، نشریات، رسانه‌ها و مجامع دانشگاهی بررسی جامعی درباره این طرح داشته باشند؛ زیرا اکنون این فرصت وجود دارد که نقایص این طرح برطرف شود و راهکارهایی برای رفع نقایص پیدا شود. به عبارت دیگری جلالی تلاش کرده تا با تغیر طرح به لایحه خواسته دولت در این زمینه تامین شود.

یکی از مهمترین انتقادات به این طرح تبصره ای است که در آن تصریح می کند اعضای احزاب منحله حق تشکیل حزب و عضویت در آن را ندارند. جلالی با اشاره به  این موضوع عنوان می کند: در فرصتی که وجود دارد هم می‌توان در طرح موجود بازنگری کرد و هم اگر دولت لایحه بدهد می‌توان این ایرادات را رفع کرد.

اما در مقابل نائب رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس شورای اسلامی به شائبه های اصلاح طلبان به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی پاسخ گفت و اظهار داشت: بر اساس طرح نحوه فعالیت احزاب انحلال احزاب سخت تر شده و دیوان عدالت اداری پس از کمیسیون ماده ۱۰ مسئول رسیدگی به پرونده توقیف پروانه احزاب شده است.

کولیوند گفت: این طور نیست ماده ای از این طرح شرایط انحلال احزاب را مشخص کرده است و تاکید کرده است که مرجع انحلال احزاب دیوان عدالت اداری است. وی با بیان اینکه این طرح در این موارد شبیه قانون قبلی است، افزود: در این طرح توقیف پروانه فعالیت برای انحلال هم باید به دادگاه دیوان عدالت برود که به نفع احزاب است

این در حالی است که شورای هماهنگی اصلاح طلبان از جمله گروه هایی بود که به محض مسکوت ماندن این طرح با ارسال نامه ای به رئیس مجلس از انجام این کار تشکر و آن را فرصت مناسبی برای اصلاح این طرح بیان داشت. در این نامه اصلاح طلبان عنوان داشتند که این طرح شتابزده، مبهم و ناپخته است.

نشست مشترک با احزاب
در این بین وزارت کشور اعلام کرد عصر امروز نشست مشترک استانداران و دبیران کل ۸۰ حزب و تشکل سیاسی دارای مجوز فعالیت با وزیر کشور را برگزار می کند. این نشست مشترک میان وزیر کشور، استانداران و احزاب با هدف تبادل نظر، هم اندیشی و شناسایی موانع پیش روی فعالیت احزاب تشکیل می شود. در این نشست قرار است احزاب و تشکل های سیاسی اهداف و مسایل و مشکلات پیش روی خود را بیان کنند.این دومین نشست رسمی وزیر کشور و احزاب و تشکل های سیاسی است.

اسامی رسمی شرکت کنندگان دراین نشست منتشر نشده است. هنوز مشخص نیست که آیا حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز دراین نشست شرکت خواهند کرد یا نه. گفتنی است 14 دی ماه که نمايندگان حدود ۵۰ حزب و تشکل سياسی، نشست مشترکی را با وزير کشور و در محل اين وزارت‌خانه تحت عنوان«نخستين نشست هم‌انديشی دولت تدبير و اميد با احزاب» برگزار کرده بودند اما خبری از احزابی مانند مشارکت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی در اين جلسه نبود.

بحث و تبادل نظر پیرامون مباحث مربوط به احزاب، آسیب شناسی فعالیت احزاب در کشور، بحث های مربوط به احیای خانه احزاب و همچنین اصلاح قانون احزاب از جمله موضوعاتی بود که در اولین نشست احزاب با وزیر کشور مورد بحث قرار گرفت.

گفتنی است در ماه گذشته از یک سو رئیس جمهور طی دو افطاری جداگانه با فعالان سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب کشور به گفت وگو نشست و از طرف دیگر اخباری مبنی بر تشکیل یک حزب فراگیر توسط علی لاریجانی منتشر شد. همچنین شنیده شده که دولت لایحه ای را نیز به عنوان لایحه احزاب تهیه کرده است.

به نظر می رسد فضای سیاسی کشور و فعالیت احزاب و تشکل ها تا پیش از انتخابات مجلس قرار است دستخوش یک نوسازی شود. نوسازی که در آن گروه های سیاسی فعالیت خود را در چارچوب های قانونی و به دوراز افراط و تفریط دنبال کنند.
 
جلیل (یک احمدی نژادی
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۷:۲۶:۱۴
بهترین کار رو غرضی انجام داده بود نه ستادی داشت نه حزبی داشت ازش پرسیدند چرا ستاد نداری گفت کیا به امام علی خیانت کردند همین ستادش وهزینه تبلیغاتی خودش روهم اعلام کرد
احمدی نژاد هم فاقد حزب و تشکیلات بود کاملا مستقل اومد ورای آورد
شما اگه فیلمهای تبلیغاتی روحانی و نگاه کنید تمامی کسانیکه در دور وبرش بودند الان شدند وزیر همین نعمت زاده در انتخابات دائما کنارش بود و اسپانسر مالی دولت بود شده وزیر صنعت و بقیه هم به این صورات انتخاب میشند حزب و ستاد و این قبیل کارها موجب میشه وقتی کسی رئیس جمهور شد منافع اون حزب رو تامین کنه نماینده ها هم اینطوریند ستادهایی واسش تبلیغ می کنند وقتی رای آورد میشه نماینده اون شرکت و ستاد وحزب
البته چون هدف کاندیداها کسب قدرت هست به همین خاطر به حزب روی میارند و این وسط چیزی که اصلا مهم نیست منافع مردم هست فقط احمدی نژاد بود که خودش و بدون پشتوانه و بدون هزینه شد رئیس جمهور به همین خاطر فقط وفقط به فکر مردم بود دیگه هیچ وابستگی به احزاب نداشت به همین خحاطر مسکن مهر داد یارانه داد استخدام کرد شرکتهای استخدامی که در زمان اصلاح طلبان بدون ضابطه نیرو واسه ادارت تامین می کردند و به نوعی برده داری نوین خاتمی بود روبر چید و از طریق آزمون استخدام کرد درود بر احمدی نژاد که بهترین رئیس جمهور دنیا بود (2273061) (alef-10)
 
نجاري
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۱۴:۱۰:۴۷
بنده خدا اگر چه بايد نظرات همه را محترم شمرد ولي به شما پيشنهاد مي كنم حداقل مصاحبه اخير آقاي ناطق‌نوري را بخوانيد، تا بدانيد هزينه نبود حزب، احزاب رسمي و متشكل براي كشور چقدر است؟! بخوانيد تا بدانيد اگر حزب داشته باشيم، هيچ نماينده مجلسي نمي تواند از دولت‌ها سوء استفاده كند! تحزب لازمه اداره كشورها در روزگار حال حاضر است تجربه اي كه در كشورهاي توسعه يافته جواب داده و آنها را به جلو برده است، نمونه آن مي توان به ژاپن، كره، آلمان، سوئد و بسياري كشورهاي ديگر اشاره كرد. تكثر و افتراق انديشه ونظر امري بديهي و انساني است، اين تفرق آرا صرفا درجايي به نام حزب مي تواند به پختگي ومطلوبيت برسد وبراي كشور حداكثر منافع را بدنبال داشته باشد. اشخاصي كه بخواهند وارد قدرت وحكومت شوند در دنياي امروز نيازمند آموزش وتجربه هستند، كه در حزب با طي سلسله مراتب ساخته مي‌شوند.
اگر تحزب بود بقول آقاي ناطق جريانات و اشخاص دچار روزمرگي نمي شدند ونمي توانستند براحتي مثلا از طرفداري اقتصاد دولتي به اقتصاد بازار يا از چپ به راست به برعكس تغيير رويه دهند ويا شخصي مثل آقاي احمدي‌نژاد نمي توانست اينهمه زيگزايگ برود يا اشخاص ناصالحي را در اطرافش جمع كند، مجلس را مچل ونظارت ايشان را به هيچ انگارد وهمچنين امثال شما كه به ايشان راي داده‌ايد، امروز نادم و سخن از احمدي نژاد بدون مشايي نمي زديد!!! (2274263) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۹:۰۱:۰۹
قانون احزاب نیازمند تحول بنیادین است برای توسعه سیاسی قدم اول احزاب قوی و مستقل است (2273224) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۰۱:۰۱:۰۷
ما 80 حزب داشتیم؟

میشه لیست این احزاب رو بنویسید تا ما ببینیم کدوما رو میگین؟ (2273573) (alef-13)
 
غلام علي
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۰۶:۰۵:۳۷
نبايد اجازه بديم مشارك تو سازمان مجاهدين دوباره فعاليت كنند (2273700) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۰۸:۲۸:۱۸
کاش مدت انقضای قانونش رو هم بگن یعنی در همین اول اعلام کنند که احزاب برای چه مدتی می تونن فعالیت کنن که هم احزاب و هم مردم تکلیفشون رو بدونند. (2273775) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۱۱:۰۶:۱۸
واقعا چرا؟ (2273911) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۵ ۰۹:۲۶:۱۹
بهتره بنویسی کدوما رو میگیرن مشکل مملکت حزب نیست گشنگی و روسپی گری بخاطر پول و بیکاری و گرانی و اعتیاد و دزدی و دروغگویی و فساد همه جا و گسترده است اقای الف این تیتری که زدید یاد آور این ضرب المثل : یکی بود بابا نداشت گریه میکرد عمو میخواست می اندازد وای اگر از پس امروز بود فردایی حالا الف ببینم منتشر میکنی یا مثل همیشه سانسور (2273800) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.