نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253795
زندگی به سبک آدم های عصر ما؛
امروزی ها...!
مهدی یاراحمدی خراسانی، 5 دی 93
تاریخ انتشار : جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۳
از بدو خلقت تا به امروز و در هر دوره ای از زندگی بشر شیوه ها، آداب و رسوم و عادت های خاصی در زندگی انسان ها جاری و ساری بوده است. شیوه هایی که بعضاً در عصرهای گوناگون بسیار متفاوت بوده تا جایی که بر اساس آن نظریه پردازان دوران مختلفی زندگی آدمی بر روی زمین را با نام های مختلف می خوانند. از عصر غارنشینی و کشاورزی بگیرید تا عصر صنعتی، فراصنعتی و عصر دانش و اطلاعات.

زندگی بر اساس اتفاقات روز و پیشرفت های تکنولوژیکی اهمیت فراوانی دارد. و انسان لاجرم باید رفتار خود را به گونه ای تنظیم کند که بتواند بهترین پاسخ ممکن را برای فعل و انفعالات محیطی داشته باشد. اما سوال اساسی اینجاست؛
آیا هر سبک و روشی که در زندگی انسان یا غاطبه ی گروه های بشری ایجاد شد و تکثیر یافت صحیح و سالم است؟
آیا هر چیزی که در زندگی گذشتگان بوده تنها با توجیه اینکه امروزی نیست باید تغییر کند؟
اصلاً گذشتگان بهتر و سالم تر زندگی می کردند یا امروزی ها؟
داستان عجیب برخی از مرسوم ترین شیو های زندگی ما امروزی ها خواندنی است؛

اکثر ما امروزی ها بدون ملاحظه ايام را می گذرانيم، خيلی کم می خنديم، سریع رانندگی می کنيم، تندتند راه می رویم، همیشه عجله داریم، با کوچکترین اتفاق نامطلوبی از کوره در رفته و به شدت عصبانی می شويم، زیاد غر می زنیم، شب ها تا ديروقت بيدار می مانيم، خسته و کسل از خواب برمی خيزيم، معمولاً صبحانه نمی خوریم، از ورزش خبری نیست، برای مطالعه کردن وقتی اختصاص نمی دهیم، حوصله سر و کله زدن و بازی با بچه ها را نداریم، اگر منزل باشیم اغلب اوقات تلويزيون نگاه می کنيم و خيلی بندرت دعا و نیایش می کنيم، هیچ جا حتی سر سفره از شر تلفن همراه خود در امان نیستیم، درونگرا شده ایم، ارتباطات مجازی، تلفنی، وایبری، اینترنتی و پیامکی را به ملاقات های رو در رو ترجیح می دهیم، زمانی برای صله رحم و دیدار فامیل و آشنایان نداریم، از حال و روز همه حتی همسایه ها و دوستان قدیمی بی خبریم، تقریباً تمام روزهای ما مثل روز قبل آغاز می شود و تا انتهای شب ادامه دارد. مثل یک ماشین کوکی این اتفاقات هر روز تکرار می شود و انگار چیزی در اختیار ما نیست و سایه روزمرگی بر زندگی ما افتاده است!

شاید برخی از موارد ذکر شده کمی اغراق آمیز به نظر برسد و یا اینکه تعدادی از آن ها در مورد زندگی برخی از ما امروزی ها مصداق نداشته باشد ولی آنچه مسلم است روش زندگی امروزی ها تا حد زیادی تغییر کرده و بسیاری از اتفاقات و پیامدهای زندگی ماشینی ناخواسته شیوه ی زندگی اکثر مردم را تحت تأثیر قرار داده است.

البته همان طور که ذکر شد این واقعیت قبول که در هر عصر و دوره ای باید مطابق با نیازها و لازمه های همان زمان زندگی کرد ولی برخی از اصول در زندگی وجود دارند که تاریخ مصرف نداشته و باید همواره مورد توجه قرار گیرد. اصولی مثل؛ تغذیه سالم و مناسب، خواب کافی، ورزش، ارتباط با خدا، مهربانی با خانواده، مردم داری و تعاملات اجتماعی، صبر، وقار و تعقل در زندگی و... مواردی هستند که همواره در زندگی انسان اصالت داشته، مربوط به دیروز و امروز هم نیست و به صورت فطری برای طول تاریخ زندگی بشر مفید بوده و نباید از آن غافل شد.

اگر کمی با دقت به اطراف خود نگاه کنیم هنوز هم کمابیش افرادی را می بینیم که بر خلاف اکثر امروزی ها با برنامه ریزی مناسب به معنای واقعی زندگی می کنند و به همه ی امور خود می رسند. لذا قبل از هر چیز باید روش زندگی خود و نحوه استفاده از زمان را تحلیل و بررسی کنیم. هنگام تجزیه و تحلیل آنها خود متوجه فعالیت های غیرضروری خواهیم شد. سپس با اولویت بندی، کارهای غیرضروری را که نه تنها اوقات خوشی برای ما نمی سازد بلکه ما را از اهدافمان دور می کند حذف می کنیم.

اصلاً نباید فکر کرد که مجبوریم تمام روز کارهای خط کشی شده انجام دهیم یا هر کار تفریحی و لذت بخشی زائد به حساب می آید. اتفاقاً برای تصمیم گیری درباره فعالیت هایی که می بایست انجام دهیم فعالیتی را حذف کنیم که از آن لذت نمی بریم. برای شروع انسان نباید مسئولیت هایی بیش از آنچه می تواند به صورت معقول انجام دهد را به عهده بگیرد در ادامه پس از اینکه فهرست کارهای روزانه به میزان قابل قبولی از مسئولیت ها کاهش یافت، زمان برنامه ریزی فرا می رسد.

برای دستیابی به شیوه ی مناسبی از زندگی و مدیریت زمان باید انسان حتماً زمانی را فقط برای خود و خانواده اش در نظر بگیرد. قطعاً امروزی ها هم مثل همه آدم های طول تاریخ برای دستیابی به بهترین شیوه ی زندگی به زمان کافی برای ارتباط با "خدا، خود و خانواده" نیازدارند. خصوصاً ما ایرانی های مسلمان که در ریشه ی ملی و مذهبی خود برای این واژگان از دیرباز قداست فراوانی قائل بوده و هستیم.
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۶:۰۶
وضعیت روابط اجتماعی و نحوه رفتار در اجتماع بشدت نامطلوب شده و ناخوداگاه این دوستانی که رفتارهای نادرست دارن روی روان و تفکر و شیوه زندگی کسانی که میخواهند ارام زندگی کنند هم اثر بد به جا میگذارند. (2565098) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۴:۵۵:۳۶
نبود ثبات در وضعیت اقتصادی و نبود امنیت شغلی، باعث شده تا هر کس با هر توان مالی، پیوسته خود را در خطر احساس کند. هیچ تضمینی نیست که میزان درامد روزانه، که امروزه برای زندگی فرد گیرنده ان درامد کافی و یا با زندگی تطبیق داده شده، فردا صبح هم کافی باشد و یا اصولا کاری وجود داشته باشد. این در حالی است که تمام برنامه ها و اهداف در زندگی اشخاص معمولا بلند مدت است.گذراندن دوره دانشگاهی 4 سال یا بیشتر طول میکشد و کسی نمیداند که چهار سال اینده برای ان رشته کاری وجود دارد یا نه. احساس خطر پیوسته مانع از جاری شدن شادی در افراد است و با اینکه شخص مورد نظر وقت ازاد زیادی دارد، حوصله برای انجام هیچ کاری ندارد. (2565274) (alef-10)
 
مشاور
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۹:۳۱
سلام

از نظر بنده به عنوان یک مشاور،یکی از علت های این سبک زندگی را می توان چشم و هم چشمی و توجه بیش از حد جامعه ثروت و رقابت با سایر افراد جستجو کرد.
در این رابطه سعدی بزرگ گفته است:

قناعت توانگرم فرما که ورای تو هیچ نعمتی نیست


دلیل دوم دور شدن از تغذیه صحیح و استفاده هروزه از فست فود ها است.


دلیل سوم دیدن فیلم های غم گین و گوش کردن به آهنگ های بسیار غم گین است که امروزه بسیار رایج شده است و ضمیر نا خود آگاه را تحت فشار زیادی قرار داده است.


به عنوان یک مشاور با 24 سال سابقه این توصیه ها را به مردم عزیز ایران دارم:


1-چشم هم وچشمی را از زندگی خود دور کنند

2-حداکثر 1 بار در ماه بیشتر از فست فود ها استفاده نکنند.

3-از امروز تصمیم محکمی بگیرید و از فیلم های غم گین و اهنگ های غم گین دوری کنید.


به امید موفقیت تمام ایرانیان (2565112) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۶ ۰۰:۲۴:۰۰
ريشه چشم و هم چشمي دراختلاف طبقاتي عميق موجوداست (2566078) (alef-10)
 
1
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۴:۲۸
وای از دست روزگار روزگاری که زندگیها را سخت کرده و نفسها را تنگ نموده و کمر مردم را شکسته و... (2565123) (alef-10)
 
مخ د یوخ
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۶:۰۸
آخرالزمان که میگویند دجال میاید آمده همان دیجیتال است میگفتند ساخته یهود است و یک چشم دارد با یک قدم دنیا را میپیماید وسر به هر خانه ای بکند بیرون نرود ,...الان هم کسی نیست تلوزیون ودوربین و گوشی و...یک چشم نداشته باشه و روز به روز هم عوض میکنه ولی دست بر نمیداره
فقط ما ماندیم چرا میگویند نفت و گاز را برای نسل آینده نگه داریم و عربها در میادین مشترک آنها را ببرند و نسل کنونیشان کیف کنند و بهترین ماشین را سوار و... روزی فقط900هزار بشکه نفت ما را دارن میدزدن و زیر قیمت بازار هم میفروشند و به ما ضربه میزنند و مسولان با45تومان یارانه مهنت سر مردم میگذارند همگی ما هم دجال سرمان را کرده تو....و بیخیال اطراف شدیم وهمین (2565128) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۵:۲۲:۲۸
جانم ؟!!! دجال دیجیتاله ؟!!! (2565298) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۳:۴۵
"زمان کافی برای ارتباط با "خدا، خود و خانواده"" (2565140) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۳:۱۴:۴۶
الان 90 درصد کامنت ها فورا همه چیز رو بط می دن به گرانی و تورم!!!! (2565165) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۷:۳۳:۳۶
خب ربط داره، ربط ندن؟! (2565397) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۶:۲۷
آقای نویسنده، گرفتاریم. می فهمید؟! گرفتار!
از یه طرف هفتمون گرو هشتمون هست
از یه طرف می بینیم کرور کرور ثروت کشور در سازمانهای اقتصادی به تاراج میره.
آدم حرص میخوره
میخواهیم بیشتر درآمد داشته باشیم تا مرهم زندگی و رفاه بشه
اما نمیشه
گرفتاریم. گرفتار! (2565248) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۶:۰۰:۲۱
ایکاش از این دست مقالات از رسانه های پر بیننده تری پخش میشد. بسیار عالی بود . زندگی من همینطور است که در این مقاله گفته شد از امروز سعی میکنم آنطوری باشم که مشاور گفت. (2565324) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۶:۳۴:۴۸
امروزی ها منظور کیان؟؟ شما انگار عادات بد ما ایرانیها را به همه مردم جهان نسبت دادید که احساس تنهایی نکنید؟؟ (2565348) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۱۷:۳۵:۴۱
نمیدنم چرا همه ما فکر میکنیم چون دوره وزمانه عوض شده باید خیلی چیزها عوض بشه
مثل اینکه بگوییم چون عصر جدید هست دیگه نباید مثل قدیمیها زندگی کرد ومثلا بجای راه رفتن روی دو پا باید رو دستامون راه بریم یا اینکه باید با گوشمون نفس بکشیم با بینیمان ببینیم

بعضی از تغییراتی که تو ی این دوران افتاده تعبیری از مثالهای بالاست در صورتی که سبک زندگی سالم یک فرمول ثابت داره و قابل تغییر نیست
چون وسایل ارتباطی زیاد هست نمیشه آنها را جایگزین صله رحم کرد
چون عصر جدید هست نباید تغذیه سالم را کنار گداشت ورو به فست فودها و غذاهای کنسور شده و نیمه آماده آورد و اینکه فرهنگ گذشت و فداکاری واحترام به بزرگترها و دیگران دیگه تو عصر جدید جایی نداره و مثالهای زیاد دیگه ای از این دست

ولی متاسفانه این حال روز جامعه امروز ما و دنیاست
بسیاری از ارزشهای انسانی و فرهنگی خودمون را بخاطر این به اصطلاح عصر جدید کنار گذاشتیم و فکر میکنیم اینطوری راحتر زندگی میکنیم

ای کاش این کسانی که مدام از وضعیت مادی و زندگی مادی در غرب به به و چه چه میگویند(که با درست یا غلط بودن آنها کاری ندارم) می آمدند و یکبار هم میگفتند که در همان غرب مدرن و مرفحه چه مشکلاتی بعلت از بین رفتن بنیان خانواده و روابط اجتماعی و مدنی و بحران هویتی رخ داده که حداقال ماها به اسم عصر جدید و پیشرفت تو باتلاقی که آنها افتادند نیفتیم (2565400) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۰:۴۲
به نظر من عالی بود (2815991) (alef-10)
 
parya
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۹:۱۰:۳۸
عالی بود ممنون از مقالتون (3386088) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.