توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 408595
وقتي عربستان با حمايت آمريكا و انگليس مشق حقوق بشر مي كند
بخش خبری الف 10 آبان 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۰
عربستان سعودی روز جمعه با 152رای برای سه سال دیگر به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد. عربستان در انتخابات سال 2013 با 140رای انتخاب شده بود اما این بار آرای بیشتری را نسبت به دوره قبل بدست آورد.

عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده عربستان در سازمان ملل بعد از انتخاب مجدد  اين كشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل در اظهاراتی مضحک مدعی شد: انتخاب مجدد رياض در شورای حقوق بشر نشانه اعتماد جامعه جهانی به نقش رهبری عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل است.

ساعاتی پیش از برگزاری انتخابات روز جمعه سازمان دیده بان حقوق بشر هشدار داده بود: انتخاب دوبارۀ عربستان برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل می تواند اعتبار این شورا را از میان ببرد؛ زیرا بار دیگر نشان خواهد داد که دلارهای نفتی و سیاست حرف اول و آخر را در این انتخابات می زنند.

 اما اين نوع توصيه ها در انتخاب عربستان موثر واقع نشد و عضویت رياض در شورای حقوق بشر عصبانيت بسیاری از نهادهای مستقل حقوق بشری را برانگیخت.

انتخاب عربستان به عنوان عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل در حالی اتفاق می افتد که سیاست این کشور در دو عرصه داخلی و خارجی مبتنی بر نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشر می باشد و به نوعی انتخاب ریاض طنزی تلخ و دهن کجی به حقوق بشر بوده است.

سيستم سياسي دولت عربستان در داخل مبتني بر پادشاهی مطلقه و خودکامه است كه سرکوب و نقض حقوق اقلیت‌ها و زنان در این به امري نهادمند تبديل شده است. چند روز قبل نيويورك تايمز در تحليلي گلايه 6000 هزار زن عربستان را از اوضاع تاسف بار و نقض حقوق اوليه شان منتشر كرده بود.

در سياست خارجي نيز عربستان به پشتوانه و حمايت كشورهاي غرب در كشورهاي يمن، بحرين، عراق، سوريه و لبنان دخالت و جنگ افروزي مي كند. در اين بين آمریکا و انگلستان حمایت های نظامی و تسلیحاتی فوق العاده ای از عربستان در جنگ یمن می کنند و تا کنون بالغ بر 115 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان فروخته اند.

اما اقدامات عربستان در يمن  به نحو بي سابقه اي فاجعه بار بوده است. رياض علاوه بر بمباران شهرهای و روستاهای یمن، محاصره دریایی، هوایی و زمینی این کشور را اجرايي كرده است كه منجر به وخامت شرایط اقتصادی و کمبود مواد غذایی و سؤء تغذیه میلیون‌ها یمنی شده است.

کریستوف بولیارک، سخنگوی رسمی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در اين باره گفته است: 7.4 میلیون کودک یمنی نیاز به کمک های پزشکی دارند و 370 هزار یمنی نیز از سوء تغذیه حاد رنج می برند. بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا یمن اکنون یکی از بالاترین رتبه‌ها را در میزان سوء تغذیه در جهان را دارد.

رابرت فيسك، نويسنده ایندیپندنت  جنگ یمن را به گونه ای منحصر به فرد ترکیبی از فاجعه، دو رويي و فریبکاری مي داند كه تاکنون نزدیک به ده هزار نفر که چهار هزار نفر آنان غیرنظامی بوده اند در آن جان باخته اند. فيسك عنوان مي كند كه مشاوران انگليسي  و آمريكايي نيز در اين جنگ حضور فعال دارند و رياض عامدانه زیرساخت حیاتی یمن را بمباران و از بين مي برد.

گفتني است چند ماه قبل بان كي مون با انتقاد از اقدامات غیرانسانی ائتلاف سعودی در یمن، اعلام داشت که این ائتلاف به دلیل کشتار کودکان بی‌گناه در لیست سیاه سازمان ملل قرارگرفته اما عربستان با فشار و ديپلماسي دلار نام خود را از ليست خارج كرد.همچنين رسانه هاي سعودي از زمان آغاز حمله به یمن اقدام به تحریف اخبار و قلب واقعیت‌ها كرده و آخرین نمونه این اقدام خبر مربوط به جنایت آل سعود در صنعا بود. پنجشنبه شب گذشته  ارتش و کمیته‌های مردمی یمن از هدف قرار دادن فرودگاه عبدالعزیز در جده را هدف یک موشک بالستیک برکان-1 قرار داده است. با این وجود عربستان برای تهییج احساسات مسلمانان مدعی شده انصار الله از مسجدی در صعده اقدام به شلیک موشک بالستیکی به سوی مکه کرده‌اند که اتفاقا این موشک هم ساخت ایران است. هدف عربستان از اين گونه اقدامات تحت الشعاع قرار دادن جنايت ها و ناكامي هاي خود در يمن و متهم ساختن ايران براي محدود كردن و فضاسازي عليه آن در منطقه مي باشد.
 
کلمات کلیدی : عربستان+ شورای حقوق بشر+ حقوق بشر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.