توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 498091
مدرس روانشناسی: آموزش تنها راه مقابله با ربوده شدن کودک نیست
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۵۹
یک پژوهشگر و مدرس روانشناسی با تاکید براینکه نقش خانواده و آموزش به کودکان در پیشگیری از حوادثی مانند ربوده شدن و یا مفقود شدن غیر قابل انکار است تاکید کرد: اما باید دانست با هر معضلی نمی‌توان صرفا با آموزش مقابله کرد، بلکه باید ریشه این معضلات در جامعه مقابله کرد.

سهیل رضایی، پژوهشگر و مدرس روانشناسی در گفت‌و‌گو با آنا، گسترش اخبار مفقود شدن کودکان در رسانه‌ها و فضاهای مجازی را مورد توجه قرارداد و گفت: اتفاقاتی از قبیل مفقود و یا گم‌شدن کودکان در گذشته‌ نیز رخ می‌داد اما به علت محدودیت والدین در اطلاع‌رسانی‌، این مسائل در جامعه انعکاس چندانی پیدا نمی‌کرد اما امروزه با پیشرفت علم و دسترسی مردم به اینترنت و فضای مجازی انتشار این اخبار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری و مقابله با چنین حوادثی باید مطالعه و بررسی‌های دقیق انجام شود، افزود: متاسفانه جامعه ما به صورت آماری، علمی و سازمانی با این گونه حوادث برخورد نمی‌کند. باید بررسی‌های لازم انجام و جامعه آماری ارائه شود تا بتوان با این پدیده شوم مقابله کرد. برای مثال در تحقیقات باید مشخص شود چه تعداد کودک ربوده و چه تعداد مفقود می‌شوند. در هر یک از این موارد باید سهم هر سازمان، ارگان، شخص و ... به صورت دقیق مشخص شود، برای مثال مشخص شود چه تعداد کودک توسط معتادان ربوده می‌شوند، چه تعداد نشانی منزل را فراموش می‌کنند، مفقودی در کدام مناطق بیشتر است، سهم والدین در این حوادث به چه میزان است و ... که متاسفانه چنین مرجعی در کشور ما وجود ندارد.

رضایی خاطرنشان کرد: وجود چنین آماری نقاط قوت و ضعف را به خانواده‌ها و مسئولان نشان می‌دهد که بر اساس آن می‌توان به راحتی تصمیم گرفت و با عامل اصلی مقابله کرد.

این پژوهشگر و مدرس روانشناسی با بیان اینکه وقوع این حوادث در جامعه نباید موجب تشویش اذهان سایر خانواده‌ها و والدین شود تصریح کرد: در حال حاضر فضای جامعه‌ به اندازه کافی مشوش شده است.

آموزش مهم است اما کافی نیست!
وی درباره نقش خانواده و آموزش‌هایی که آنها می‌توانند به کودکان بیاموزند، یادآور شد: نقش خانواده و آموزش به کودکان غیر قابل انکار است اما باید دانست با هر معضلی نمی‌توان با آموزش مقابله کرد بلکه ریشه معضل باید در جامعه حل شود.

این پژوهشگر و مدرس روانشناسی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه برخی افراد معتقدند والدین با آموزش مهارت‌هایی مانند نه گفتن می‌توانند از وقوع حوادث برای کودکانشان پیشگیری کنند، عنوان کرد: این امر باید بسیار جدی و با دقت انجام گیرد، زیرا در غیراینصورت کودکان در روابط اجتماعی خود دچار مشکل می‌شوند. در ضمن باید به خاطر داشت دنیای کودکان با بزرگسالان بسیار متفاوت است و آنچه برای ما معضل است برای کودک اهمیت چندانی ندارد، اگر ما تمام وقت راه‌های مقابله با معضلات را به کودکان را بیاموزیم و آنها را آگاه کنیم هم‌چنان یک کودک توسط یک عروسک و یا وعده کوچک فریب می‌خورد.

رضایی با تاکید براینکه کودکان باید با چالش‌های اجتماعی مبارزه کنند، خاطرنشان کرد: کودکان باید نسبت به مسائل و مشکلات جامعه آگاه باشند اما این آگاهی باید به گونه‌ای باشد که موجب در روابط اجتماعی آنها و حضور فعال آنها در جامعه تاثیر منفی نگذارد.

وی یادآور شد: متاسفانه وقتی حوادثی مانند مفقود و یا گمشدن کودکان رسانه‌ای می‌شود، اذهان عمومی بیشتر والدین و به خصوص مادر را متهم تصور می‌کند، و با گفتن جملاتی مانند حواستان کجا بود، چرا به کودک آموزش ندادید و ...آنها را در وقوع این حادثه سهیم می‌دانند اما باید فرهنگ‌سازی شود که در وقوع یک حادثه عوامل بسیاری دخیل است و خانواده سهم اندکی دارد که این سهم با آموزش و مراقبت به خوبی ادا نمی‌شود.
 
کلمات کلیدی : بنیتا+ قتل آتنا اصلانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.