توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491791
قرارداد دوم با توتال تا چند هفته آینده
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۸
«قراردادهای اخیر ایران با شرکت‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که آنها معتقدند تحریم‌ها باز نخواهد گشت.»

این جمع‌بندی است که معاون وزیر نفت کشورمان از آینده اقتصادی داشت.کارشناسان حوزه بین‌الملل هم معتقدند ایران دیگر مانند سال‌های گذشته تحریم نخواهد شد.

 این نوع نگاه سبب شد تا شرکت‌های بین‌المللی برای حضور در ایران آستین بالا بزنند و قراردادهایی را امضا کنند که باعث شگفتی خیلی‌ها شود. نمونه اخیر آن توتال است. شرکت فرانسوی توتال اوایل ماه جاری میلادی قراردادی با ایران برای افزایش ظرفیت تولید گاز این کشور از میدان عظیم پارس جنوبی به امضا رساند. توتال با 50.1 درصد سهم بزرگترین اپراتور این طرح است و شرکت‌های سی ان پی سی چین و شرکت پتروپارس ایران به ترتیب 30 و 19.9 درصد این طرح را در اختیار دارند.این قرارداد نخستین قرارداد یک شرکت بزرگ انرژی اروپایی با ایران از زمان لغو تحریم‌ها در ژانویه 2016 به شمار می‌رود.

به گزارش روزنامه ایران، امیرحسن زمانی نیا معاون امور تجاری و بین‌الملل وزیر نفت گفت: این حقیقت که شرکت‌های انرژی قراردادهایی را با ایران امضا کرده‌اند نشان می‌دهد که وضع تحریم‌های جدید علیه ایران اگر غیر ممکن نباشد بسیار بسیاربعید است.

غول انرژی فرانسه، توتال، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و شرکت ملی نفت ایران (NIOC) قراردادی بیست ساله برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی ایران که بزرگترین میدان گازی جهان است منعقد کردند.وی به CNN اظهار داشت: به شما اطمینان می‌دهم که قرارداد اخیر ایران با توتال آخرین قرارداد با این شرکت نیست و ما قراردادهای دیگری را طی چند هفته‌ آینده با این شرکت فرانسوی امضا می‌کنیم.دولت ایران در حال مذاکره با ۲۷ شرکت خارجی برای قراردادهایی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار است و برخی از این معاملات بزودی اجرایی خواهد شد. رویترز می‌نویسد پس از لغو تحریم‌ها ایران تولید نفت خود را بشدت افزایش داد و از سوی اوپک معافیتی برای کاهش تولید این کشور منظور شد.

 این در حالی بود که اوپکی‌ها به دنبال این بودند تا با کاهش تولید نفت عرضه را متوازن کرده و قیمت را در بازارهای جهانی بالا بکشند. زمانی‌نیا درباره تأثیر «طرح کاهش تولید نفت» در قیمت بازار گفت: در بازارهای جهانی افزایش عرضه وجود دارد. با وجود این ما فکر می‌کنیم با اجرای طرح کاهش تولید نفت قیمت در سه ماهه چهارم سال 2017 متعادل شود.

تولید یک میلیارد متر مکعب گاز تا پایان سال
وی خاطرنشان کرد: تولید گاز ایران تا پایان سال از 800 میلیون متر مکعب فعلی به یک میلیارد متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت. همچنین حجم گاز قابل صدور ایران تا سال 2021 میلادی به 363 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید که بالاتر از رقمی است که قطر، به‌عنوان بزرگترین تولید‌کننده گاز جهان صادر می‌کند.زمانی‌نیا گفت: ایران در حال مذاکره با شرکت‌هایی از اروپا و آسیا بوده است که این شامل BP، گازپرام و لوک‌اویل روسیه و پتروناس مالزی و سایر شرکت‌ها می‌شود. درست است که بسیاری از شرکت‌ها می‌گفتند   منتظر این نیستند که ترامپ تمدید تعلیق کننده‌های تحریم‌های ایران را امضا کند، اما در واقع آنها منتظر بودند. پس از امضای تمدید تعلیق تحریم‌ها توسط او این مذاکرات عملی شده است.

مذاکره با ترکیه برای انتقال گاز ایران به اروپا
معاون وزیر نفت در بیست و دومین اجلاس نفت در استانبول ترکیه هم گفت: مذاکره با مقامات دولت ترکیه برای انتقال گاز ایران از طریق خاک این کشور به اروپا جریان دارد. وی افزود: انتقال گاز ایران به اروپا فعلاً در حد یک ایده است چرا که صادرات گاز برای ایران در شرایط فعلی به دلیل قیمت بین‌المللی گاز اقتصادی نیست.

 علاوه بر این، در حال حاضر موجودی گاز و میزان انتقال این محول انرژی به اروپا بیشتر از حجم مورد نیاز بوده و در واقع عرضه گاز در اروپا بیشتر از نیاز اروپا است.قیمت‌های جهانی گاز پایین است و با توجه به هزینه انتقال، این پیشنهاد برای ایران مقرون به صرفه نیست.وی اضافه کرد: در حال حاضر همه همسایه‌های ایران از جمله عراق، پاکستان، عمان، امارات و کویت نیازمند گاز هستند و تولیدات گاز ایران هم بتدریج زیاد می‌شود و می‌تواند بازارهای منطقه را هدف صادرات خود قرار دهد.پیش از این اعلام شده بود که ترکیه پیشنهاد کرده تا گاز ایران از خاک این کشور به اروپا منتقل شود.
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی+ توتال+شرکت ملی نفت+نامه توکلی به جهانگیری+توکلی+وزارت نفت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.