توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 229143
پیشنهاد کتاب/ «ماه به روایت آه»؛ ابوالفضل زرویی نصرآباد، نشر نیستان
پرچمدار تشنه لب عاشورا؛ روایتی جذاب از زندگی حضرت عباس (ع)
بخش فرهنگی الف، 13 خرداد 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۹
ماه به روایت آه
نویسنده: ابوالفضل زرویی نصرآباد
انتشارات نیستان، چاپ چهارم ۱۳۹۲
شمارگان ۲۲۰۰ نسخه
۱۸۹ صفحه، ۱۱۵۰۰ تومان

****
نام ابوالفضل زرویی نصر آباد به طنز شناخته می شود، و این شناسه طنازی حاصل روی غالب  آثار اوست که از سابقه دیرینه اش در  طنز نویسی در نشریات مختلف سرچشمه می گیرد. اما ظاهرا زرویی همانقدر که در طنز نویسی متبحر است، در نوشتن متونی که دارای بار عاطفی و حسی و  اندوه درونی هستند نیز تواناست. نوشته هایی که سوز گداز آنها بیش از هر چیز نشان از ارادت ویژه زرویی به اهل بیت و معصومین دارد.

«ماه به روایت آه» کم و بیش چنین اثری ست و بازتاب دهنده این واقعیت است که وقتی احاطه بر زبان و نثر وجود داشته باشد، نویسنده می تواند قدرت قلمش را در خدمت دغدغه های خود در دیگر حوزه ها نیز قرار دهد.

این کتاب در واقع نخستین اثری ست که از زرویی در چنین قالب ادبی منتشر شده و البته نخستین اثری نیز هست که با یک رویکرد مبتنی بر روایت داستانی به سراغ زندگی حضرت ابوالفضل العباس (ع) رفته است که هر دو از جمله جذابیت های این کتاب محسوب می شوند.

علاوه بر این باید به جذابیت های آشکار و نهان مضمونی این کتاب نیز اشاره داشت که  باعث شده در فواصل زمانی کوتاه به تجدید چاب برسد و هم اکنون نیز چاپ چهارم این اثر در بازار کتاب در دسترس علاقمندان قرار دارد.

گفتیم «ماه به روایت آه» روایتی ست از زندگانی و شخصیت حضرت ابوالفضل العباس(ع) – قمر بنی هاشم – است. نویسنده در این کتاب با کنار گذاردن روایت خطی از دوازده راوی استفاده کرده است که در هر فصل یک راوی از منظر و زاویه دید خود به روایت و ترسیم گوشه ای از زندگانی حضرت عباس (ع) زده است و بر این اساس در طول رمان این روایت ها پازل وار کلیت رمان را تشکیل داده و آن را کامل می کنند.

از شخصیت‌هایی که به عنوان راوی در این کتاب استفاده شده به چهره های زیر می توان اشاره کرد: مسلم‌ بن عقیل، ام البنین، عبدالله بن ابی محل، کزمان، لبابه، حضرت زینب (س)، زید بازرگان، شبث بن ربعی، ام کلثوم، امام حسین (ع)، سرجون و عبیدالله بن عباس بن علی که هر یک به توصیف فرازهای مختلفی از زندگانی حضرت عباس (ع) می پردازند که از تولد تا شهادت این بزرگوار را در بر می گیرد.


زرویی به تصریح خود  در این رمان به روایتی حساس و توام با واقعیت صرف و به دور اغراق از زندگانی علمدار صحرای کربلا پرداخته و سعی کرده است با حفظ سلامت در نقل واقعه تاریخی، آن را با شیوه‌ای تازه که استفاده از چندین راوی است، به مخاطب ارائه کند.

او در عین حال کوشیده با رویکردی نوآورانه زاویه ای تازه برای نزدیک شدن به شخصیت والای قمر بنی هاشم مورد استفاده قرار دهد بلکه از دیگر سو این تازگی منجر به دور شدن او از واقعیت های تاریخی نشده است. بلکه زرویی به اتکای منابع متعددی که در نوشتن این کتاب بهره استفاده از این منابع برای رسیدن به یک روایت مستند و بسیار دقیق بوده است.

زرویی برای تالیف این کتاب به بیش از ۶۰ منبع پژوهشی تالیف شده در ارتباط با زندگانی حضرت عباس (ع) رجوع کرده است و به گفته خود سعی کرده از میان استنادات تاریخ آنانی را که از اعتبار و مقبولیت بیشتری در میان راویان برخوردار بوده‌اند، بهره ببرد.

از این رو زرویی با دور شدن از غلو ها و افسانه پردازی های معمول چنین متونی، تصویری تازه و ملموس (ع) از حضرت عباس (ع) به نمایش گذاشته است. همچنی دخلال این روایت می توان گوشه هایی تاریخ آن روزگار و انحطاط حکومت بنی امیه بازخوانی کرد.

خواندن این کتاب ارزشمند (همزمان با تولد پرچمدار شهید و تشنه لب عاشورا) برای علاقمندان متون مذهبی واجد جذابیت های فراوانی می تواند باشد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
پرچمدار تشنه لب عاشورا؛  روایتی جذاب از زندگی حضرت عباس (ع)