نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354847
ترس از مجازات آمریکا، اصلی ترین مانع مراودات مالی با بانک های ایرانی/ تلاش های ایران برای جلب سرمایه گذاری خارجی
بخش خبری الف، 31 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۸
رییس کل بانک مرکزی خواستار جدیت طرف‌های مقابل در اجرای تعهدات مرتبط با برجام در زمینه امور مالی و بانکی شد و با اعلام اینکه تعهدات آمریکا و اروپا در قبال برجام عملی نشده،گفت: موانع آمریکایی برای کار با بانکهای ایران گریبانگیر شرکت های آمریکایی می شود.

ولی اله سیف در کنفرانس «اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی» در لندن، با اشاره به ظرفیت های اقتصاد ایران گفت: ایران با داشتن موقعیت استثنایی ژئوپولتیکی، جمعیت ۸۰ میلیونی، نیروی کار جوان و تحصیل‌کرده و یک طبقه کارآفرین، توانایی‌های بالقوه‌ای دارد که برای همگان آشکار است؛ اقتصاد این کشور از نعمت ذخایر طبیعی گسترده و منابع نفت و گاز برخوردار است. تولید ناخالص داخلی برمبنای برابری قدرت خرید در رتبه ۱۸ جهان قرار داد و اقتصاد ۱.۴ تریلیون دلاری ایران از تنوع زیادی برخوردار است و پایه صنعتی داخلی گسترده‌ای دارد.

سیف درخصوص کاهش سهم درآمدهای نفتی در مدیریت اقتصاد ایران طی سال های اخیر خاطرنشان کرد: اگرچه (برطبق گزارش BP) ایران رتبه اول ذخایر نفت و گاز جهان را به خود اختصاص می‌دهد اما متنوع‌سازی اقتصاد باعث شد سهم بخش نفت در تولید ناخالص داخلی کمتر از ۱۵ درصد باشد.

وی با بیان اینکه در شرایط آشفته اقتصادی سال ۲۰۱۳، دولت جدید ایران سیاست‌های مناسبی را اتخاذ کرد، افزود: علاوه بر سیاست‌های انضباط پولی و مالی و هماهنگی در جهت شرایط پایدار اقتصاد کلان، رفع تنش‌ها در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی هم در دستور کار قرار گرفت. با توجه به این اقدامات مناسب، انتظارات به زودی بهبود یافت، اعتماد به اقتصاد بازگشت و ثبات حاکم شد. اقدامات پولی و مالی مناسب، انتظارات را بهبود بخشید و روابط بهتر بین‌المللی به همراه رفع برخی تحریم‌ها تاثیر سریع و مثبتی بر ثبات بازار ارز داشت.

رییس شورای پول و اعتبار درمورد ثبات بازار ارز ایران در سال های ۲۰۱۴ و ۱۵ میلادی با وجود کاهش شدید بهای نفت، خاطرنشان کرد: علی‌رغم ابهامات پیرامون مذاکرات هسته‌ای و کاهش شدید بهای نفت در سال ۲۰۱۴ میلادی، ارزش بازاری دلار تنها ۳ درصد افزایش یافت. در سال ۲۰۱۵ نیز در حالی که کاهش بهای نفت و درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفتی شدت گرفت، ثبات بازار ارز ادامه یافت و در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۶، ارزش بازاری دلار فقط ۵.۲ درصد بالا رفت.

سیف با مروری بر آمار کاهش نرخ تورم، گفت: نرخ تورم از ۴۰.۴ درصد در اکتبر ۲۰۱۳ به ۱۱.۲ درصد در آوریل ۲۰۱۶ کاهش یافت. علاوه بر این، تورم نقطه به نقطه از ۴۵.۱ درصد در ژوئن ۲۰۱۳ به ۷.۴ درصد در آوریل ۲۰۱۶ رسید که این موضوع می تواند نویدبخش نرخ تک‌رقمی تورم در آینده نزدیک باشد.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بهبود شاخص های رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری، گفت: اقدامات دولت به بهبود محیط اقتصاد کلان انجامید و تمام نشانگرها بر بازگشت رشد و سرمایه‌گذاری دلالت می‌کردند. به گونه ای که تشکیل سرمایه ثابت ناخالص که در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ترتیب ۲۳.۸ و ۶.۹ درصد کاهش یافته بود در پایان سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۵ به مثبت ۳.۵ درصد بازگشت. در همان سال مالی، تولید ناخالص داخلی که در هشت فصل پیاپی روند نزولی داشت تا ۳ درصد بالا رفت اما چالش‌های ناشی از افت بهای نفت در سه ماه آخر همان سال رشد تولید ناخالص داخلی را کاهش داد و باعث شد در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۶ عملکرد رشد اقتصادی ضعیف‌تر باشد.

وی با تاکید بر دخالت فعالانه بانک مرکزی ایران در بازار بین بانکی، تصریح کرد: بانک مرکزی تلاش می کند به بازار بین بانکی آرامش دهد و تنگناهای اعتباری را مدیریت کند. در نتیجه این فعالیت ها، نرخ تامین منابع در بازار بین بانکی در آغاز مارس ۲۰۱۵ به تدریج از اوج ۲۹ درصدی به ۱۷ درصد کنونی کاهش یافت.

کشور ایران از سرمایه گذاری خارجی استقبال می کند
رییس کل بانک مرکزی در مورد برنامه‌ها و سیاست‌های آینده این بانک گفت: به دنبال دستاوردهای مثبت در مهار تورم، اکنون دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و خلق فرصت‌های شغلی در اولویت کاری ما قرار می‌گیرند و ما برای تحقق پتانسیل‌های اقتصادی، از سرمایه‌گذاری خارجی استقبال می‌کنیم.

به گفته سیف، تجدید حیات بازارهای پولی و مالی، نهایی‌سازی برنامه اصلاحات بخش بانکی و تجدید ساختار بنیادین ترازنامه‌های بانک‌ها ضرورتی آنی دارند و برنامه جامع تجدید ساختار نظام بانکی، توسعه و متنوع‌سازی ابزارهای مالی و بدهی در بازار سرمایه، سازمان‌دهی مجدد و بهبود بدهی‌های دولتی به همراه تشکیل شرکت مدیریت دارایی‌ها اقداماتی هستند که در اصلاحات بخش مالی گنجانده شده‌اند.
وی افزود: بانک مرکزی ایران با اجرای صحیح این سیاست‌ها می‌تواند به تدریج اجرای سیاست‌ پولی را از چارچوب ابزاری مستقیم به چارچوب بازار محور و سیاست پولی غیر مستقیم تغییر دهد.

رییس کل بانک مرکزی اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز، تقویت توان نظارتی و مقرراتی بانک مرکزی برای اطمینان از بهبود اقدامات مدیریت ریسک در بانک‌ها و تعمیم آن به موسسات مالی سایه خارج از پوشش مقرراتی را از دیگر اولویت‌های بانک مرکزی عنوان کرد.

وی هدف بانک مرکزی از تقویت بخش‌های مقررات و نظارت خود را کسب اطمینان از مناسب بودن مدیریت ریسک و انطباق بانک‌ها با استانداردهای بین‌المللی از جمله حاکمیت شرکتی، گزارش‌دهی مالی، جرایم مالی و الزامات سرمایه و نقدینگی تدوین شده توسط کمیته بال دانست.

رییس شورای پول و اعتبار درخصوص تقویت چارچوب‌های مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم گفت: ما اولویت زیادی برای تقویت این بخش قائل هستیم تا بتوانیم بازگشت مجدد نظام بانکی ایران به اقتصاد جهانی را تسهیل کنیم و در این مسیر پس از تصویب قانون مبارزه با پول‌شویی و اجرای مقررات در سال‌های گذشته، اخیراً قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در ایران تصویب شد که مانعی بزرگ از سر راه همکاری بانک‌های ایرانی با همتایان خارجی را برخواهد داشت.

وی در این مورد افزود: ما از صندوق بین‌المللی پول درخواست کردیم ارزیابی خود را بر اساس معیارهای نیروی ویژه اقدام مالی (FATF) انجام دهد و قصد داریم به گروه اوراسیایی مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم بپیوندیم. همچنین ما اخیراً با هیئت FATF دیدار کردیم و برای اولین بار نظام نظارت خود را به طور کامل شرح دادیم. بازخوردهای بسیار مثبتی نیز دریافت کردیم و این تلاش‌ها را ادامه می دهیم.

موانع آمریکایی برای کار با بانک های ایران گریبانگیر شرکت های آمریکایی می شود
رییس کل بانک مرکزی، هراس بانک های تجاری بزرگ اروپا از جریمه های آمریکا را علت بی رغبتی برای کار با همتایان ایرانی عنوان کرد و گفت: در حالی که تمام تحریم‌های هسته‌ای ایران برداشته شده‌اند، تحریم‌های خارج از حوزه برجام همچنان به قوت خود باقی هستند و این امر باعث شده تا بانک‌های تجاری بزرگ دنیا به خاطر ترس از جریمه‌های ناشی از تخطی ناخواسته از مقررات ایالات متحده برای کار با همتایان ایرانی بی‌رغبت باشند.

سیف با تصریح این نکته که موانع آمریکایی برای کار با بانک های ایران گریبانگیر شرکت های آمریکایی می شود، گفت: مقررات مالی بیش از حد در اقتصادهای پیشرفته (به اذعان IMF) به همراه محدودیت استفاده از دلار آمریکا، موانعی جدی بر سر راه تجارت ایران- آمریکا و روابط سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کنند و باعث می‌شود شرکت‌های آمریکایی در مقایسه با رقبای اروپایی و آسیایی خود مزایای زیادی را از دست بدهند.

وی درخصوص تعهدات اروپا و ایالات متحده براساس برجام، اظهار کرد: برطبق برنامه جامع اقدام مشترک، اروپا و ایالات متحده متعهد هستند تمام اقدامات اجرایی و مقرراتی لازم برای رفع موفق و موثر تحریم‌ها را به اجرا گذارند و ایران را قادر سازند که به بازارهای بین‌المللی بازگردد.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به عملی نشدن تعهدات طرف مقابل گفت: همان‌گونه که در چند ماه گذشته شاهد آن بودیم این تعهدات به خاطر مشکلاتی که جامعه بانکی با آن مواجه است عملی نشد.

به گفته سیف، انجمن بانکداران بریتانیا در جلسه با وزیر امور خارجه آمریکا این مشکلات را شامل رویکرد سیاسی/ مقرراتی ایالات متحده درخصوص هماهنگ‌سازی رویکرد بین مقررات‌گذاران ایالتی و فدرال و تصریح سیاست مربوط به چگونگی بررسی و عکس‌العمل آژانس‌های آمریکایی در زمینه الزامات افشاسازی مربوط به ایران، جرایم مالی/ ریسک تجاری و نکاتی درخصوص دستورالعمل فنی افک (OFAC) برشمردند.

وی افزود: انجمن بانکداران بریتانیا در بیانیه خود اعلام می‌کند لازم است بداند ایالات متحده و اتحادیه اروپا چه کمک‌های فنی به ایران ارائه می‌دهند تا اطمینان دهند ایران به زودی از فهرست FATF خارج می‌شود.
رییس کل بانک مرکزی موارد موجود در دستورالعمل فنی افک که توسط انجمن بانکداران بریتانیا مطرح شده را اینگونه برشمرد: ارائه یک مجوز عمومی برای شرکت‌های غیر آمریکایی برای بهره‌برداری از نرم‌افزار آمریکا، تعمیم حمایت‌های ارائه‌ شده به اشخاص آمریکایی تحت مجوز عمومی H به شرکت‌های غیر آمریکایی، دستورالعمل قدرتمند افک در مورد انتظارات آن در روابط کارگزاری بانکی و ارائه مجوز عمومی آمریکا برای پرداخت‌های U-Turn از جمله موارد مبهم برای انجمن بانکداران بریتانیاست.

سیف با تاکید بر اینکه تمام مسائل فوق هنگام امضای برجام برای آمریکا و اتحادیه اروپا شناخته شده بودند و آن‌ها با این آگاهی تعهداتشان را امضا کردند، گفت: اکنون ما عقیده داریم آن‌ها باید به وعده‌های خود عمل کنند. این تعهد اخلاقی و قانونی غرب است که به آنچه در برجام متعهد شدند پای‌بند بمانند حتی اگر بدان‌معنا باشد که با بازنگری مقررات، دستورالعمل‌ها و سیاست‌ها به بانک‌ها کمک کنند.

رییس شورای پول و اعتبار مشکل دیگر را اتخاذ و اجرای بیش از حد سیاست تحریم‌ها دانست و گفت: این موضوع علاوه بر اینکه صنعت بانکداری را با مشکل مواجه می کند بلکه به گفته مقامات خزانه‌داری آمریکا حتی به خود ایالات متحده نیز آسیب می‌رساند.

سیف، شاهد موضوع ترس در جامعه بانکداری را به نقل قول از فایننشال تایمز اینگونه مطرح کرد: «آن‌ها از این می‌ترسند که حتی اگر از خزانه‌داری آمریکا اطمینان دریافت کنند، دادستان‌ها و مقررات‌گذاران مستقل آمریکایی ممکن است تفسیر متفاوت و سخت‌گیرانه‌تری از قوانین داشته باشند».

ایران باید منافع حاصل از برجام را بطور کامل مشاهده کند
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر لزوم انجام تمام تعهدات توسط طرف های آمریکایی و اروپایی گفت: اکنون بیش از هر زمان آشکار است که آمریکا و اتحادیه اروپا باید اقدامات مناسبی انجام دهند تا این اطمینان حاصل شود که سرمایه‌گذاری انجام شده در حصول توافق پیرامون پرونده هسته‌ای ایران به هدر نمی‌رود. علاوه بر این، این تعهد اخلاقی احساس می‌شود که باید به فعالان بازار در ایران اطمینان داده شود و ایران باید منافع حاصل از برجام را بطور کامل مشاهده کند.

وی افزود: این موضوع در اظهارنظر آقای هاموند وزیر امور خارجه بریتانیا به خوبی بیان شده است که می‌گوید: «اکنون ما موظف هستیم که اطمینان دهیم رفع‌ تحریم‌ها موثر بوده است» هم‌چنین جان‌کری وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی در همین ماه طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که بانک‌های اروپایی کاملاً آزادند برای ایران حساب باز کنند، به تجارت بپردازند و پول مبادله کنند، موافقت‌نامه‌های تجاری را تسهیل و شروع کنند، تحت پوشش منابع بانکی قرار دهند و وام بدهند و در تمام این موارد کاملاً آزاد و مجاز هستند.

سیف با تاکید بر آمادگی ایران برای برداشتن تمام گام‌های منطقی که منجر به کاهش ریسک‌ طرف‌های مشتاق به همکاری با این کشور شود، گفت: ایران از نظر مالی، بهترین سابقه را در ایفای تعهدات - حتی در طول زمان‌های دشوار انقلاب، جنگ و تحریم‌ها – دارد. از نظر سیاسی نیز کشوری باثبات است و در یک منطقه پرآشوب، جامعه‌ای فعال و پویا دارد اما برخی رسانه‌های مخالف و گروه‌های لابی‌گر پس از جنگ تحمیلی، چهره ایران را با تبلیغات سیاسی مخدوش کرده‌اند.

رییس کل بانک مرکزی در پایان از بانک ها و بخش های تجاری خواست با ایران وارد فعالیت اقتصادی شوند و افزود: من عقیده دارم بانک‌ها و بخش تجاری باید دولت‌ها از جمله ایران، بریتانیا، آمریکا و سایرین را تشویق کنند تا تلاش بیشتری برای ایجاد آسایش، زمینه‌سازی برای خدمات پرداخت و پایاپای، تامین مالی تجارت و سایر خدمات مالی ضروری برای تجارت با ایران به عمل آورند. من هم‌چنین توصیه می‌کنم تمام بانک‌ها با خیالی کاملاً آسوده با بانک‌های ایرانی، ارتباطات کاری برقرار کنند.

کنفرانس یک روزه «اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی» با همکاری موسسه «یورو مانی» (The Euromoney) و بانک مرکزی ایران با هدف بررسی گام های لازم برای بازگشت و اتصال بانک های ایرانی به جامعه اقتصاد بین المللی برگزار شد.
 
کلمات کلیدی : برجام+اجرای برجام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۰۴:۳۵
تمام این ترسها مال اینه که تحریمها کاغذ پاره ای بیش نبود !!!! (3714805) (alef-11)
 
مشعود
United States
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۲۳:۱۹:۳۴
اتفاقا کاغذپاره بود. چون با اینکه تحریم ها رو روحانی برداشته بازم وضع ما همونه (3715943) (alef-13)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۸:۰۴
وقتی مسوولان امریکایی از باقی بودن چهارچوب تحریم ضد ایران, بعد از توافق سخن می گفتند,دیپلمات های سرمست از برجام, ان را مصرف داخلی می خواندند,غافل از این که این ها,هشداری به بانک های اروپایی بود!!!!! (3714830) (alef-11)
 
مجتهد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۲:۲۹
برجام که یک سند بین المللی است,نتوانست بانکهای اروپایی,را به معامله با ایران ترغیب,کند,انوقت قول جان کری,که خود 6 ماه دیگر خانه نشین است,میخواهد مشکل مراودات بانکی را حل کند,؟!اگر با اهداف,جناحی,برای,اجرای تعهدات هیجان زده نمی شدید,میشد الان ان ها را تحت فشار قرار داد, (3714835) (alef-11)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۴:۱۷
برجام یک فایده داشت و ان این که از این پس,در انتخابات هر کس سخن از تعامل با دنیا بزند,فقط با تمسخر مردم مواجه خواهد شد!!! (3714839) (alef-11)
 
ماز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۵:۴۶:۴۸
اقا جواد،تصورکن اگه برجام اتفاق نمی افتاد الان وضع اقتصاد ما زیمباوه ای میشد یا نمیشد ؟ونیزویلایی میشد یا نمیشد؟.....به نظر بدبینانه ،زیمباوه ای میشد و با نگاه خوشبینانه ونیزوییلایی میشدیم ......مخالفین برجام ،سیاسیکاری میکنن ..... (3715302) (alef-13)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۶:۰۸
دومینوی" تقریبا هیچ," بین برجامی ها, در حال گسترش است, (3714843) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۰۷:۴۸
یعنی اینکه صادرات نفت ایران به دومیلیون رسیده هیچه؟ یا اینکه قیمت دلار الان تقریبا برابر با 3 سال پیشه؟ میدونید اگه برجام نبود الان اوضاع چجور بود؟ (3715499) (alef-13)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۳۱:۵۵
رسیدن به برجام که "تقریبا هیچ" را برای ملت ایران به ارمغان اورده,نیاز به هنر دیپلماسی نداشت,تیم قبلی هم میتوانست,این همه امتیاز بدهد و" تقریبا هیچ" را بیاورد!!!! (3714846) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۲۰:۴۹:۲۳
تیم قبلی باعث این هیچ ها شد که این تیم مجبور شد زور بزند شاید ثابت کند تحریم کاغذ پاره است اما ظاهرا اینگونه نبوده ! (3715709) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۰:۲۶:۴۱
اصولاً کسی تیم قبلی رو قبول نداشت که باهاش مذاکره جدی انجام بده. اعتبار تیم قبلی در داخل و خارج تقریباً صفر بود. (3716531) (alef-3)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۳۳:۵۶
عراقچی:بعضی بانک ها خبر ندا رن تحریم لغو شده!!!!!!یعنی از بزرگترین رویداد قرن!وفتح الفتوح! بی خبرند! (3714849) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۰:۴۷:۴۳
زیانهای جبران ناپذیر اروپا از هم پیمانی با آمریکا
---
اروپا برای تامین و تضمین منافع ملی مشروع خود باید به دنبال ساز و کارهایی باشد که خود را از زیر یوغ بیگاری کشی باج خواهانه به اصطلاح هم پیمان بزرگ خود آمریکا بیرون آورد و از این یوغ رهایی یابد.
آمریکا پیوسته با قانون گریزی و قانون ستیزی برای به چنگ آوردن منافعی نامشروع که همواره علیه صلح و امنیت و نظم سالم جهانی بوده بی محابا و با زور و قلدری از هم پیمانان اروپایی خود و در تضاد با منافع ملی مشروع و اصول انسانی این کشورها بیگاری کشیده است.
آمریکا که قادر نیست حتی یک نمونه ی سالم و صلح آمیز را مطابق با حقوق بشر و خقوق بین الملل برای بسیج کردن این هم پیمانان پشت سر خود به اثبات برساند در حقیقت و بلحاظ منطقی شایستگی بقا و ادامه ی این هم پیمانی را از دست داده است.
اروپا که همیشه از نتایج هم پیمانی خود با آمریکا زیانهای کلان دیده و حیثیت و اعتبار و حرمت اصول انسانی خود را در این هم پیمانی مخدوش ساخته است باید برای سالم سازی رفتار اصولی خود با آمریکای قانون ستیز پیمان شکن با منطق منافع ملی مشروع مردم اروپا و حقوق عادلانه ی بین الملل و بنفع صلح و امنیت و نظم سالم جهانی برخورد کند و مشکل خود را بنفع اصول مذکور با آمریکا حل و فصل نماید.
اگر اروپا مشکل مذکور را بطور قانون مند و مطابق با اصول انسانی خود و اصول قانونی سازمانهای بین المللی که در آنها عضویت دارد حل و فصل ننماید چگونه می تواند پاسخ گوی تعهدات بین المللی عضویت خود در این سازمانها و تعهدات دو عضو دایم خود در شورای امنیت سازمان بین الملل باشد؟؟؟!!! (3714870) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۲:۴۲
چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است (3720028) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۱:۲۵:۳۶
اگر برجام بنا به قول آقای رئیس‌جمهور آفتاب تابان است و موفق شده ابرقدرت‌ها را تسلیم کند پس چرا دولت برای بازگرداندن پول به تاراج رفته کشور توسط آمریکا متوسل به قوه قضائیه شده است. (3714920) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۱:۲۶:۲۴
گروه 5+1 از ابتدای مذاکرات از دیپلماسی لبخند آقای ظریف که همواره با چهره‌ای خندان مذاکرات را انجام می‌دادند نهایت سوءاستفاده‌ها را بردند و حالا می‌بینیم در ازای چیزهایی هم که دادیم بهره‌ای هم نبرده‌ایم. (3714923) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۱:۲۶:۴۲
آقای هاشمی در اظهاراتشان گفتند برجام دستاوردهای بزرگی داشته است. ما در این مدت از زمان پسابرجام هیچ دستاوردی برای کشور ندیدیم. از آقای هاشمی می‌خواستم چند نمونه از مواردی که آن را برای کشور و مردم بزرگ می‌دانند را واضح‌تر بگوید تا دقیق‌تر مردم بدانند کدام دستاورد منظور ایشان است. ما که چیزی جز افزایش گرانی و بیکاری ندیدیم. (3714925) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۱:۴۸:۲۵
اصلا تصور کنید همین امروز آمریکا اعلام کند حتی تحریمهای اولیه دولت و کنگره مرتبط با موضوعات حقوق بشری و تروریسم و ... را هم برداشته است. آیا فکر میکنید به این زودیها بانکهای بزرگ حاضر به همکاری با ایران میشوند؟ واقعیت اینست که علاوه بر تحریمهای چندلایه و پیچیده آمریکا و تسلط این کشور بر نظام پولی و بانکی جهان، خودزنی های برخی داخلی ها با تنش آفرینی و هزینه تراشیهای هر روزه برای دولت و مردم هم علت دیگری برای ترس سرمایه گذار و بانکدار خارجی از مبادلات و مراودات با ایران است. ظاهرا بعضیها قسم جلاله خورده اند که نگذارند آب خوش از گلوی مردم پایین برود. (3714948) (alef-13)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۰۰:۱۲
مقصر سازی برای بی دستاوردی برجام نکنید! (3715489) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۲:۱۶:۵۹
دوای درد این اقتصاد در دو چیز است
۱- کنترل بانک ها
۲- افزایش حقوق کارگران و تعادل در پرداخت حقوق
گیرم که با بانک های خارجی ارتباط برقرار شد و پول های بلوکه شده به دست مسئولین رسید و به بهانه خروج از رکود بی حساب و کتاب وام دادن به تولید کننده ها .
جنسی تولید میشود که قدرت رقابت در بازار جهانی را ندارد و مردم هم قدرت خرید آن را ندارند .
در خوش بینانه ترین حالت این پول های بلوکه شده صرف تکمیل پروژه های ناتمام می شود و چند درصدی اشتغال ایجاد می کند.
الان خط فقر رسیده به سه میلیون تومان درآمد ماهانه و تا زمانی که مردم هر روز فقیر تر می شوند نباید انتظار خروج از رکود را داشته باشیم . (3714978) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۲:۳۷:۴۳
الف دروغ نگو برجام آفتاب تابانه (3715012) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۳:۱۳:۳۷
این عاقبت اعتماد به شیطان بزرگه. (3715051) (alef-13)
 
Ukraine
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۴:۰۳:۳۶
کاشکی فقط نقابت مشکین بود. اما تفکرت هم اشتباهه. (3715136) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۲:۳۷:۵۷
اولا با این رکودی که گریبان کشور را گرفته کاهش تورم افتخار نیست .
د‌وما این ها پول خودمان را از ترس تحریم نمی دهند و حالا شما انتظار سرمایه گذاری خارجی دارید .
شما هم با این برجام . از قرار داد ورزشی بگیر تا نفتی که با خارجی ها امضا کردیم پر از ابهام و داری گاف بوده است . (3715013) (alef-13)
 
س
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۵۶:۱۸
زمانی را به یاد بیار که رکود بسیار بیشتر از این بود(رشد اقتصادی منفی 6) و تورم بالای 50 درصد بود (3715551) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۳-۰۲ ۲۲:۱۱:۵۰
زمانی را به یاد بیاور که مردم به مقاومت راغب تر بودند تا به اینکه تکه نانی از سوی امریکا برای آنان پرتاب شود زمانی را به یاد بیاور که در همان تحریم ها اقتصاد پویاتر بود و مشاغل کار می کردند نه اینکه رکود قدیمی ترین تولیدات و کارخانه های ایرانی را نیز از نفس بیاندازد و تمام افتخار این اقتصاد این باشد که 148 هیئت آمده اند ایران در حالی که در سال 91 در اوج تحریم ها بیش از این هیئتها در یک زمان کوتاه به ایران آمدند و کسی آن را به برجام مرتبط نساخت (3719058) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۳:۲۷:۰۴
شفاف نگری جناب آقای سیف؟؟؟!!!
---
آقای سیف رئیس کل محترم بانک مرگزی ج.ا.ا با نفی غیر مستقیم و خوش باورانه ی تئوری غیر قابل انکار توطئه ، کل تاریخ توطئه چینیهای آشکار آمریکا و بریتانیا و سایر کشورهای استعماری را علیه جهان سوم نادیده می گیرد و یا دانسته یا ندانسته این تاریخ را کلا نفی می کند؟؟؟!!! (3715069) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۹:۱۳:۴۵
به هر حال برجام خوبیهایی هم داشته صنعت توریسم بهتر شده و هواپیما هم وارد کشور شده نباید اینقدر هم منفی نگری کنیم (3715579) (alef-13)
 
علی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۹:۱۴:۲۳
این از بی عرضگی سیف لست اگر در موقع مذاکرات سیف آدم باهوش و مطلعی بود نکات لازم در مورد مشکلات بانکی را به تیم ظریف گوشتزد میکرد تا او آنها را در مذاکران مطرح کند همانطور که دکتر صالحی بخاطر احاطه اش به حیطه کاریش همین کار را کرد ولی سیف بعلت ضعف اطلاعاتش فکر کرد تحریم ها مثل یک دکمه هستند که فردای امضای قرارداد با زدن آن همه چیز مثل روز اول شود نمیدانستند که چه پدری از وزیر خزانه داری آمریکا اون موقع درآمد تا این تحریم های پیچیده رو برنامه ریزی کنند ایران فکر میکرد این تحریم ها کاغذ پاره است ..چرا در حوزه نفت ما الان مشکل نداریم؟ بخاطر احاطه و قدرت مدیریتی بالای زنگنه در مدت کوتاهی ایران 60%به افزایش تولیدش افزوده امری که فرانر از انتظارات خارجی ها بود برای اینکه از قبل برنامه ریزی های لازم در این زمینه را کرده بود ننشسته بود ببیند تحریم ها برداشته میشود تازه بخواهد به فکر چه کنم کنم بیفتد!!!! اصولا ایران همیشه در حوزه مالی و مالی بین المللی مدیران قوی و کارکشته ای نداشته و همواره از این مورد ضربه خورده.مثل این میماند در یک کمپانی همه قسمت ها عالی کارکنند ولی حوزه مالی ضعیف باشد معلوم است که این ضعف در این حوزه مهم تمام زحمات حوزه های دیگر را هم به هدر میدهد. (3715581) (alef-13)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۱:۱۰:۰۱
علی اقا سیف ضیف بود اما در این حوزه دیگر دلسوزان نظام هشدار داده اند اما کوگوش شنوا (3716612) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۶:۴۴:۲۳
با سلام وخدا قوت دست مسولین سیاست خارجه درد نکند الحق زحمت زیادی در دوران پیش وبعد از آن کشیدند. حالا به دور از هر حزب وگره ودسته خاصی بین ختان ووجدانتان قضاوت کنید ببینید تا بحال چه دست آوردی برای این ملت داشته .فرقی در حال اوضاع مردم کرده یا نه از نظر شماها که الحمدالله همه چی فراهم ومهیا میباشد وحقوقهای انچنانی میگیرید .اوضاع بر وفق مراد وهمه چی روال عادی خودش رو طی میکند.ولی از دید وگذر مردم عادی باید دید چه تفاوتی کرده حالا یکی مگه دستاود بر جام بی نظیر وآن یکی میگه نه فقط وفقط شماها بابت این کارها هی موج سواری کنید .وخودتان را نشان دهید ونه راهکار وهمفکری برای رفع مشکلات تا کی تک روی خودم خودم هر روز اوضاع بد تر وبدتر خواهد شد چارهای بیندیشید برای این ملت ثروتند گدا (3717402) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.