نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246045
مالیات بر سود سپرده بانکی بنگاه ها؛
سازوکاری جهت بازگشت سرمایه ها به سمت تولید
محمد امینی رعیا، 30 مهر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳
در ادبیات اقتصادی، خانوارها به عنوان سپرده گذار و بنگاه ها به عنوان تسهیلات گیرنده از نظام تامین مالی که بانک یکی از نهادهای آن است تعریف می شوند. فرآیندی که در این چرخه اتفاق می افتد به این شکل است که خانوارها سپرده های خود را در اختیار بانک ها قرار داده و سود دریافت می کنند و در مقابل بانک ها با اضافه کردن کارمزد خود به این سود، آن را با نرخی بالاتر در اختیار بنگاه های اقتصادی جهت تولید قرار می دهند.

از آنجا که در شرایط نابسامان اقتصادی مانند وضعیت رکود تورمی که اقتصاد کشور در حال حاضر با آن در چالش است، صرفه تولید به دلیل نبود تقاضا، افزایش هزینه ها و افزایش ریسک کاهش پیدا می کند، بنگاه ها ترجیح می دهند تا منابع خود را به جای سرمایه گذاری در تولید به عنوان سپرده در اختیار بانک قرار داده و سود سرمایه خود را از بانک دریافت کنند چرا که کلیه سپرده های بانکی از مالیات معاف می باشد. در این حالت که هم اکنون نیز بروز یافته است، بنگاه ها که بایستی به عنوان تسهیلات گیرنده از نظام بانکی باشند، خود به عنوان سپرده گذار فعالیت می کنند؛ لذا تولید در اقتصاد کاهش پیدا کرده و شرایط نابسامان اقتصادی دامن زده می شود.

جهت جلوگیری از ورود این سرمایه هایی که مختص تولید و به حرکت انداختن چرخ های اقتصاد است به سمت بانک ها،‌ لازم است از سود سپرده بنگاه ها در بانک مانند سایر فعالیت های اقتصادی بنگاه مالیات اخذ شود تا این انتخاب برای آن ها بهینه نباشد؛ این مهم سبب می گردد تا سپرده گذاری در بانک برای بنگاه از صرفه کمتری نسبت به تولید برخوردار شده و این سرمایه ها دوباره به بخش تولید بازگردد.

برای مثال فرض کنیم که یک بنگاه در یک فعالیت تولیدی، ۳۰ درصد کسب سود کند. علاوه بر ریسک هایی که این بنگاه بایستی در فرآیند تولید بپذیرد، بایستی ۲۵ درصد نیز مالیات پرداخت کند. لذا سوددهی بنگاه برابر ۲۲.۵ درصد خواهد شد. در این شرایط، وقتی بانک ها به سپرده گذاران خود ۲۲ درصد سود پرداخت می کنند، بنگاه ترجیح می دهد تا سرمایه خود را به جای وارد کردن به تولید در کنار ریسک هایی که با آن همراه است در بانک سپرده گذاری کند.

حال در صورتی که بر سود سپرده بنگاه ها در بانک نیز مانند سایر فعالیت های اقتصادی مالیات وضع شده بود، تولید برای آن ها به صرفه تر می شد زیرا وضع مالیات ۲۵ درصدی بر سود سپرده بنگاه ها در بانک سبب می گردد تا خالص سود سپرده گذاری ۲۲ درصدی در بانک برای بنگاه ها برابر ۱۶.۵ درصد شود و لذا برای بنگاه به صرفه تر باشد تا در تولید سرمایه گذاری کند.

بنابراین وضع مالیات بر سود سپرده بنگاه ها در بانک مانند سایر فعالیت های اقتصادی، می تواند به عنوان سازوکاری ضدرکود در اقتصاد عمل کرده و سبب بازگشت سرمایه ها به سمت تولید و فعالیت های مولد اقتصادی شود.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۰:۱۳
مسئولین کشوری می خواهند مالیات را جایگزین در آمد نفتی نمایند ولی زیر ساخت ها را آمده نکرده اند ویک طرف فقط از شرکت هامی گیرند لذا کار نکردند برای یک شرکت بهتر است.! (2442905) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۲:۴۳:۱۷
زیر ساختها آماده است متاسفانه جرات بکارگیری و اجرا ندارن (2444132) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۳:۱۲:۱۰
امروز دیدم ساختمانی 4 طبقه در سعادت آباد را تخریب می کردند. ساختمانی که به زحمت 20 سال داشت. مافیای بسازو بفروشی از کند شدن این روند بشدت نگران شده و یکی از کارهایش حمله به بانک ها برای کاهش سپرده است تا دوباره مردم سرمایه های پس انداز خود را از بانک ها بیرون بکشند و آپارتمانی حتا شده کوچک بخرند. هم بورس را به سرازیری انداخته اند هم ابتدای امسال توانستند سود بانکی را محدود کنند.
باتوجه به قذرت نامحدود قطعا موفق خواهند شد. (2444170) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۲:۱۲:۵۳
ببخشید فقط در این مقاله یک مسئله اب بزرگی نهفته شده و اینکه در ایران تورم واقعی بسیار بیشتر از سود بانکی هست در نتیجه سپرده گذارن ضرر می کنند حال چه برسد مالیات هم بر آن اضافه شود سپرده گذاران قد بانک را خواهند ضد می روند بسیوی دلال بازی (2444388) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۳:۵۰:۰۸
از آنجا که تقریبا بر کسی پوشیده نیست که چند سالی است که سرمایه های خرد و کلان بخش خصوصی متوجه ساخت و ساز در کلان شهرها ، بخصوص پایتخت در راس آنها شده اند، و بانکها نیز برای سود سریعتر و بی دردسر تر ، این بازار را هدف تسهیلات خود قرار داده اند .

که این ساخت و سازها اعم از مسکونی و تجاری نه تنها باعث فلاکت اقتصادی کشور شده اند، بلکه چهره کلان شهرها را بی قواره کرده اند. که خود این مسئله به نوبه خود باعث پیش آمدن گرفتاری های نه تنها اقتصادی که حتی به جرات می توان گفت، فرهنگی، جمعیتی و اخلاقی نیز شده است.

هیچ راه کاری که بتواند سرمایه ها را به سمت تولید واقعی ببرد، وجود ندارد، الا اینکه اساس آن در کنار کمک به تولید، اعم از صنعتی و کشاورزی، بر مبنای از حضیض انتفاع ساقط کردن ساخت و ساز در کلان شهر را در بطن خود داشته باشد. همیشه گفته ام که در همه جا این سیاست قرآنی "بشیرا و نذیرا" باید با هم اجرا شود و یکی بدون دیگری ناقص خواهد بود. اگر امکانات به بخش تولید می دهیم، این بخش مخرب یعنی ساخت و ساز به قصد انتفاع در کلان شهرها در کنار آن باید منع قانونی شود. یک راهکار پیشنهادی در این رابطه می تواند به قرار زیر باشد.

یک راه کار ساده و بی هزینه ، طراحی قوانین و مقرراتی است که چون نمی توان عرضه را در کلان شهرها زیاد کرد، تقاضا را بصورت مصنوعی کم کند تا هم قیمتها بشکند و هم به دلیل نداشتن واقعی صرفه اقتصادی ، فعالان انبوه در زمینه ساخت سازهای با سودهای کلان و بادآورده کلان شهرها ، به سمت تولید واقعی هدایت شوند، آنهم در مناطق کمتر توسعه یافته(بنده شخصا مخالف به کار گیری لفظ "محروم" هستم و این را نوعی توهین به هموطنان می دانم) تا صرفا مردم واقعا مستحق ساخت در آن شهرها با وامهای ساخت، خانه خود را نو سازی و مرمت کنند- مثلا می توان مقرراتی را با همکاری و هماهنگی چند دستگاه دولتی و حکومتی چید که فروش ملک در کلان شهرها برای همه آزاد باشد ، اما خرید آن تابع داشتن شرایط خاصی باشد که به نفع شهروندان قدیمی و یا اصیل این شهرها باشد. (2443058) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۹:۵۵:۰۶
هر کاری میکنید جان مادرتون تز الکی ندید . در درجه اول مسئله تولید ملی باید برای حاکمیت معنی داشته باشد ، یعنی برای ان برنامه کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت مدون با ضمانت اجرا در هر دولت و مجلسی وجود داشته باشد بعد راهکار هدایت سرمایه به تولید مشخص شود وگرنه نتیجه به غیر از اتلاف منابع نخواهد بود . (2443885) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۰:۱۷:۲۷
دوست عزیز بی نام!

این کلمه "سرمایه اش"!!! را می تونی بگی دقیقا منظورت کیا هستند!!؟؟ چون سالهاست که ما این کلمه را می شنویم و نمی دانیم چه کسانی هستند!! روی زمینند؟ از کرات دیگر می آیند؟ اینهم درست مثل کلمه "میگن" هست، وقتی می پرسی کیا میگن؟ جواب میدند، نمی دونم ولی میگن!!!

چون جهت اطلاع شما در جامعه میگن!!! سرمایه های سرگردان!!!! زیاده که از این فیلد در میان میرن تو اون فیلد از اون در میان می رن تو یه فیلد دیگه که این سرمایه های سرگردان!!!! قطعا مال تولید کننده ها نیستند و قطعا همین سرمایه های سرگردان!!!! باعث این همه نابسامانی اقتصادی هستند. همینا هستند که با وارداتشون ، تولید رو از صرفه اقتصادی میندازن (2444777) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۳:۵۵:۵۳
وقتی تولیدبه صرفه نباشدوبنگاه برای تولیداتش مشتری نداشته باشد سرمایه اش راجای مطمئن سرمایه گذاری می کند حال اگردربانک ودرتولید به صرفه نباشد پولش رادرشغلهای کاذب سرمایه گذاری می کند به جای این تزها که می دهید رابطه بادنیا وقوانین دست وپاگیرکاررااصلاح کنیدخودبه خودسرمایه ها به سمت تولید میرود (2443074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۷:۳۰:۱۵
متاسفانه فرض این مقاله و بسیاری افراد این است که ما باید مردم را " مجبور " کنیم پول خود را جایی ببرند که فکر می کنیم بهتر است . به جای اینکار بهتر است به مردم احترام بگذاریم و با سودده کردن تولید کاری کنیم که صاحبان سرمایه خودشان سرمایه ها را به تولید بیاورند . (2443615) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۰:۲۱:۵۲
یه چیزه دیگه اینکه ، خود شما اگه کار کاذب آزاد باشه و راحت بتونی ازش پول دربیاری و تولید هم موانع قانونیش بر طرف بشه، میری به سمت تولید؟
چون تولید تو بهترین حالتش دردسرهای خودشو داره، من باهاش دست و پنجه نرم کردم قبلا. (2444785) (alef-10)
 
ابوالفضل سمواتی
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۵:۱۶:۱۰
اگه اندکی فکر کنید این سوال در ذهنتان ایجاد میشود که بانک سپرده هایش را در کجا سرمایه گذاری می کند یا به چه گروهی وام میدهد که میتواند 23درصد سود به سپرده گذار پرداخت نماید؟؟!!این یعنی آن گروه حداقل 30درصد سود به بانک میپردازد. درحال حاضر در تولید دچار رکود، بازار های سوداگری طلا، مسکن، ارز و ...چنین سودی قابل حصول نیست...لذا بنگاه های اقتصادی نیز با توجه به رانت و قدرتشان، سرمایه ها را در همان زمینه استفاده میکنند نه به عنوان سپرده در بانک. (2443256) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۰:۳۰:۰۳
با نظر شما موافقم
اما تا آنجا که می دانم دقیقا، در زمینه ساخت و ساز در پایتخت، هنوز بطور میانگین سود 45 تا 50 درصدی وجود دارد، که اکثر تسهیلات بانکها به آن پرداخته می شود، چه مسکونی و چه تجاری.
برای همین است که هنوز اهنگ این ساخت و سازها در پایتخت آنچنان که انتظار میرفت ، کند نشده است!
و این زمین خواری های شمال شهر که اخبارش را می شنوید به همین دلیل است، زیرا آن میانگین سود که عرض کردم در شمال شهر تا 70 درصد هم هنوز می رسد. (2444809) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۶:۵۵:۵۷
آقای محمد امینی این مقاله شما برای کشورهای غیر ایران اعتبار دارد اما نه برای ایران

سپرده گذارهای که3 سال قبل پولهایشان را در بانکها گذاشتند فرض کنید 1 میلیون تومان پول آنها با کاهش 338 درصدی ارزش ریال با سود 20 درصد بانکها که در سه سال قبل تعیین شده بود 16000000 تومان شد اما آن زمان دلار 950 تومان بود و حال حاضر 3235 تومان آنها آنزمان 1052دلار دادند و حالا بعد از 3 سال مبلغ 494 دلار گرفتند به نظر شما سود کردند که حالا می خواهیم مالیات هم اضافه کنید

و اما کسانی که وام گرفتند اصلا فرض کنید 30 درصد پرداخت کردند یعنی 1 تومان میلیون گرفتند و 1900000 تومان پرداخت کردند یعنی 1052 دلار گرفتند و 587 دلار بعد از سه سال پرداخت کردند تازهقیمت کارخانه یا زمین یا ماشین آلاتی هم با این پول خریده اند 3.38 برار گرانتر شده !

یعنی وام گیرندگان از دو سوء سود کرده اند هم برای هر 1052 دلار بعد از 3 سال 587 دلار دادند و هم جنسی که خریده اند 338 درصد گران تر شده!

این یعنی اینکه وام گیرندگان ربا خوار هستند چون هیچ وقت در ایران سود بانکها بر اساس تورم واقعی نبوده است و کمتر بوده است در صورتی که سود بانکها باید کمی از تورم بالاتر باشد

حال فرض کنید که از سپرده گذار مالیات هم بگیرید ، باید منتظر باشید که همین سپرده های باقیمانده هم از بانکها خارج و بسوی دلالی روان شوند اصلا فکر نکنید با خارج شدن این پول از بانکها بسوی تولید خواهند رفت چون تا زمانی که دلار با قیمت غیر واقعی بالاتر از 1000 تومان توسط مسئولان روانه بازار میشود مردم قدرت خریدی ندارند تا چرخه تولید در ایران به حرکت در آید و سرمایه ها بسوی تولید روان شود ! (2443544) (alef-10)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۶:۵۹:۲۵
تجربه سي و پنج سال فعاليت حرفه ايي
كافيست فقط كمي به طرح ارائه شده ، عميقاً توجه شود

١- فقط بانك ملي ( و نه ساير بانكها ) از طرف بانك مركزي مجوز داشته باشد تا به تمامي پروژه هاي تاييد شده در صنعت ، كشاورزي ، توليدي ، خدماتي ، گردشگري و و و و و ....... توسط كميته ايي خاص ، وام دولتيبا نرخ سود ١٠٪ اعطا كند
شامل ٣٠٪ سهم متقاضي و ٧٠٪ الباقي از طريق وام دولتي و به شرط:

الف - اطمينان كامل از هزينه شدن در پروژه
ب - اخذ تضامين ١٠٠٪ مطمئن نسبت به بازگشت اقساط
ج - نظارت يكنفر كارشناس متخصص رشته وام درخواستي + يكنفر متخصص مالي + يكنفر كارشناس حقوقي به عنوان هيئت نظارت بر هزينه شدن وام در پروژه و كسب اطمينان كامل
د - ٢٪ هزينه رديف سه توسط بانك از متقاضي دريافت ميگردد يعني سود كل تسهيلات ١٢٪

به شرطي كه در ميزان اعطاء وام پرداختي ، هيچ محدوديت ريالي (مثلا ٥٠٠ هزارميليارد تومان)
براي بانك ملي لحاظ نشود ، در اينصورت مزايا زير را ميتوان بر اين پيشنهاد متصور بود

١- متقاضي زياد براي اتمام پروژه هاي نيم تمام دولتي و انهم به وفور كامل
٢ - كاهش شديد ركود
٣ - كاهش شديد تورم به لحاظ حذف ٣٠٪ بهره هاي بانكي از هزينه تمام شده
٤ - سوداوري شديد براي بانك ملي
٥ - ايجاد اشتغال ، توليد ، رشد شركتها
٦ - دهها منافع سود مند و....... (2443553) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۹:۰۷:۴۵
ما هنوز بديهيات اقتصاد را قبول نداريم وقتي ظرف دوسال توان خريد طبقه متوسط يعني
اكثريت جامعه به يك سوم تقليل پيدا كرده افزايش توليد بنگاهها ي توليدي چه اثري دارد
جالب است شما تقاضا را از بين برده ايد بعد دنبال افزايش عرضه هستيد اين فكر شما
يك اثر دارد و ان افزايش فرار سرمايه از كشور است چون سرمايه در عين ترسو بودن بدنبال
كسب سود بيشتر است البته تا وقتي اقتصاد در خدمت سياست باشد هيچ معجزه اي رخ نمي دهد (2443808) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۰:۴۱:۵۸
اگر بر سود بانکی مالیات بسته شود، مسلما بنگاه ها می بینند نه سرمایه گذاری در تولید و ه سود بانکی هیچ کدام منفعت ندارد، بنابراین سرمایه ها به سمت مسکن، دلار و طلا سوق پیدا می کند یا سرمایه ها از کشور خارج می شوند، و دوباره ماجرای سالیان قبل تکرار می شود.
تنها راه برون رفت از رکود تورمی اقتصاد آزاد، حذف تحریم ها و تبادل با کشورهای دنیا، ورود سرمایه گذاران خارجی و روابط مالی آزاد با دنیا است. مانند هر کشور موفق دیگری در دنیا (2443954) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۲:۰۶:۰۲
بنظر من توليد كنندگان بجاى دريافت وام و اضافه كردن هزينه بهره بر قيمت تمام شده زير نظر بورس و با كار كارشناسى ، مردم را با خود شريك كنند و سهام بفروشند با اين كار هم سرمايه هاى مردم مستقيم بدون واسطه بدست توليد كنندگان ميرسد و بواسطه عدم وجود بهره قيمت تمام شده كالا كاهش يافته و توانايى خريد مردم افزايش يافته و ميزان مصرف بالا رفته و اتوماتيك سود توليد بدون گران شدن كالا افزايش يافته و سرمايه مردم نيز منافع حلال و سالم خواهد برد .
اينكار اگر با دقت انجام شود و بصورت شفاف و حقيقى عمل گردد ، انقلابى در صنعت و توليد و ايجاد خواهد نمود . بشرط انكه توليد كنندگان شهامت اين را داشته باشند بجاى مقروض بودن و وام گرفتن با مردم شريك باشند و حتى بانكها نيز ميتوانند شريك باشند .
بايد دوران وام گرفتن توليد تمام شود و توليد از طريق شراكت با مردم سرمايه هاى خود را افزايش داده و چرخ توليد را بگردش در بياورد و البته منافع خود را نيز ببرد . (2444078) (alef-10)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۲:۲۵:۳۳
خب بعد که سرمایه از بانک خارج شد بدلیل اینکه تولید اصلا صرفه اقتصادی نداره اول میره سراغ بازار مسکن بعد میره سراغ دلار و طلا و ماشین و موبایل و لوازم خانگی و غیره و اونوقت باز یک تورم 60 تا 70 درصدی در تمامی زمینه ها گریبان مردم را میگیره و بعیده که اقتصاد ایران تحمل یک شوک بزرگ دیگری را داشته باشد (2444107) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۳:۱۸:۱۱
هدف راه انداختن بازارسوداگري و دلالي املاك بخصوص درشهر تهران است. وگرنه صحبت از توليد كردن درحالي كه بزرگترين بنگاه هاي توليدي دولت مثل ايران خودرو و سايپا بجاي حتا مونتاژ، رو به واردات ماشين چيني آورده اند، بيشتر به يك شوخي شبيه است. (2444190) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۳:۳۷:۰۲
من اقتصاد دان نیستم ولی الف بای اقتصاد می گوید نرخ سود سپرده باید با نرخ تورم هماهنگ شود، مثلاً امروز تلوزیون فرانسه اعلام کرد چون نرخ تورم به سه دهم رسیده لذا سود سپرده ها از یک ونیم درصد به یک درصد تنزل پیدا کرد! بهتر است اینگونه مقالات توسط متخصصین نوشته شود. (2444232) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۱:۰۵:۵۵
اين كار مسخره فقط موجب رشد سريع و لجام گسيخته تورم خواهد شد (2444339) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۸:۳۱:۲۴
دول تدبیریان تدبیر صحیحی درمورد وام مسکن نمی گیرند الان نوبخت چندشغله شیخ اعلام کرده وام مسکن درتهران 50 م
ودرکلان شهرها 40م ودرسایر مناطق 30 م ودروستا .....؟ م کسی که توان خرید مسکن درتهران را ندارد لزومی ندارد
دولت بخواهد همه امکاناتی فراهم بکند مردم هجوم ببرند به تهران وکلان شهرها
مبلغ وام مسکن باید د رکل نقاط ایران یکسان باشد درتهران برای صدمتر مربع 50 م ولی برای روستاها که علاوه برصدمترمربع
مسکونی نیاز به انباری بزرگ ومکان دام وغیره به مساحت ساخت بیشتری دارد درک این مورد برای مدیری که جکوزی بازی میکند ازمحالات است وساختن روستاها وشهرهای کوچک جوک است وتخفیف سودبانکی برای روستاها وشهرهای کوچک
کمک بزرگی است برای تهران وکلان شهرها که عدم استفاده بچه های روستایی وشهرهای کوچک ازامکانات قضایی تفریحی
امنیتی بهداشتی فرهنگی و....موجب کوچ جوانان به شهرهای بزرگ وتخلیه روستا ازاول انقلاب تاکنون شده
دولت مردان مشغول سیاسی بازی وپرکردن جیب مبارک خود وفرزندانشان باعث تخریب روستاهایی شدند که حتی درزمان طاغوت علیرغم میل باطنی شدیدا"مشغول تولید بودند کسانی از روستاها دررشته های بالای تخصصی تحصیلات خودرا تمام کردند ولی هیچکدام حاضر به برگشت به روستا نیستند که این امر باعث عدم رشد فرهنگی ووووووشدهاست (2444607) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۹:۴۶:۴۹
هراس مردم از سرمایه گذاری داراییهای خود در پروژه های سازنده ی کشور نبود برنامه های مشخص و متین و رسایی برای تامین و تضمین امنیت و سود آوری سرمایه ها است و شوکهای اقتصادی دولت که سرمایه ها را به حضیض می کشاند عامل منفی اساسی تشدید این هراس است. (2444715) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۹:۴۹:۴۹
همه تولیدی ها تقلب میکنند تا سرمایه کسب کنند و در خارج زندگی و کار را ردیف کنند، شما انتظار دارید سرمایه از اونور بیاد ایران- نیست عرق ملی در خون ثروتمندان این مملکت چرا چون اکثرا زمان جنگ ایران نبودند (2444725) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۰:۲۴:۱۴
پول ها به این ترتیب از بانکها خارج و روانه بازارهای کاذب دیگر خواهد شد (2444792) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۸:۲۶:۱۵
تا مسئله ی تورم حل نشود این دست و پا زدن ها نه تنها دردی را دوا نخواهد کرد بلکه کار را بد تر خواهد کرد اول امنیت اقتصادی باید بر قرار شود بعدا.......... (2446429) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۱۰:۱۹
البته مسئولین هم نسبت به بیکاری بیشتر از این بی توجهی نشان ندهند
دست از عادات غلط شان بردارند امروز مملکت ما نیازی به دلسوزی یادلداری و گفتن مشکلتشان ندارند امروزه نیاز به تولید و اشتغال دارد کار کار و کار .
همیشه موضوعی که فراموش میشود جلسه به پایان میرسد همه با هم دست میدهند و به هم خسته نباشید میگویند اما دریغ از مسئله اصلی
توسعه صادرات کالا توسعه تولید ملی و استفاده از ظرفیت ملی میشود حرف یک منو دو غاز و واردات کالا میشود مشکلاتی به سرعت قابل حل
اینم بگم برای مسئولین
ایرانی باید فرصتی باشد برای آبادانی ایرانم و ایرانم افتخاری برای جهانم و این تفکر منه ایرانیست این حکایت برای 1 سال و 8 سال و 2000 سال نیست حکایت ریشه در ما ایرانی دارد . شما تکیه بر میز نشینان که بر ناز میزتان می نازید شاید فراموش کرده اید اما ما گرد و خاک لباسمان را با دست می تکانیم و نانمان را هنوز بر کمرمان میبندیم و کتابمان را هنوز زیر نور چراغ نفتیمان میخوانیم تا یادمان نرود ساده زیستی را و فریبمان ندهد مال دنیا که اخر فقط میماند سعدی ، حافظ ، علی نه ویلایش و نه ثروتش آن کفن سفید و جسم نازتان هم هیچ نمی ماند اگر میگویید نه از زیست شناسان و زمین شناسان بپرسید بحث همان باکتری و تجزیه بدن و تبدیل به خاک که ما از لباسمان می تکانیم و شعر از علی آموز اخلاص عمل را به ناز بار ها تکرار می کنیم.
و پایانی نیست برای ما. (2446480) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.